Şimdi Ara

DOĞUŞ OTOMOTİV BURSA REZİLLİĞİ (GALERİCİYE ARAÇ PEŞKEŞ ÇEKME) (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
203
Cevap
2
Favori
16.034
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
126 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadasim 245e arac satiyodu gecen ay. Arac 200 km'de sifiri ne kadar acaba diye merak ettim bi baktim 230 kusurlerde. Ilan aciklamasina not dusmus beklemek yok aninda teslim diye.

    Siz kafayi bursaya takmissiniz muhtemelen orayla bir sorun yasadiniz ve orayi fislemeye calisiyosunuz. Fakat sizin bahsettiginiz durum turkiyenin her yerinde olan bir durum.

    Bu ay baska bi arkadasim araca alacagunda bu ilani hatirladim bi baktim 20 nin zam yapmis. Dedim hayirdir noldu. Bayi zam yapinca bende yaptim diyo. Burda elestireceginiz kisi bursa bayisi filan olmamali hocam.

    Sizinde soylediginiz gibi adam elinde kalan mali satmis musterinin malini satmamis. Alan razi satan razi. Parasini verip aldigin mala oeskes cekmis demeniz sizin baska bir derdiniz oldugu izlenimi olusturuyor.

    Peskes dedigin seyin ne oldugunu eminim siz benden cok daha iyi biliyordursunuz. Burada yazmaya dilim varmiyor ama herkes onlarca ornek yazabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardeşime yılbaşı zamanı yeni 2008 almaya niyetlendik Bursa Şançelik,Baykar bayilerinde yoktu yıl sonuna kadar sıra vardı araçta sonra bayideki satışçı çocuk adres verdi direk şu galeriye gidin abi yarın gelecek olan araç tırdan indiği gibi oraya gidicek ordan alırsınız diye. Liste fiyatı 205.000 olan aracı galeriden 225.000 bine zor aldık adam pazarlık bile yaptırmadı 230.000'e müşterisi hazır hemen arayayım gelip alıcak falan çekti. Muhtemelen tutulan beğenilen bütün araçlar bu şekilde şu anda kendime de sıfır araç bakıyorum şu an Doğuşta araç yok audi kısmında. Herkes yolunda düzeni kurmuş galericilerle bayi satışçıları kendi aralarında. KDV+ÖTV üzerine %10 civarı galerici vergisi geldi şu an araçlara anlayacağınız.

    edit: Kendim de 2018 a3 sahibiyim Bursa Doğuş ile hiçbir zaman sorun yaşamadım, bence fişleme yapılıcaksa satış üzerinden değil serviste yaşanan sorunları belgelemek kaydıyla ispatlı şekilde yapın çünkü bu satıştaki rezillikler bütün markaların bütün bayilerinde olan birşey satışçı adam sana bana satıp maaşını almak yerine galericilere bahşişli çalışıyor yanlış ama oturmuş olan düzen de bu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheBCD -- 16 Temmuz 2020; 10:27:37 >




  • Verdiğiniz örneklerin mevcut durum ile hiçbir alakası yok. Diyelim ki galerici almadı siz aldınız peki galerici gibi 1 ay içinde yüksek fiyata satmayacağınızın garantisi ne? Şimdi diyeceksiniz ki devlet buna da önlem alsın. Peki bu sefer alacakları aracın bayideki sıralarını satmayacağının garantisi ne? Biz bunların hepsini yaşayarak gördük zamanında. Hatta Levent Kırca'nın traktör alma filmi var bir tane orada bu konuyu biraz işliyor.

    Sizin anlamadığınız bunu engelleme şansın yok. Her önlem illegalliği biraz daha arttırır. 1990'lar da biz sürekli yaşadığımız konu idi daha malı alırken zam gelirdi. Devlet zammı engellerdi bir süre yatay gider sonra devalüasyon olur,yine herşey allak bullak olurdu.

    Devlet eğer sıfır veya ona yakın aracın ikinci el satışına engel getirsin anında ikinci el fiyatları %10 artar, bir sonraki gidişat ise %20 olur. Sonrada bayilerde sıfır araçlar için illegal bir arka ticaret döner. Araç sıralarının satıldığı,alınan aracın üstüne alınmadan başkasına satıldığı vs vs.

    Devlet çok değil sadece yetkili ikinci el satışı ile alakalı bir kanun çıkardı yıllardır uygulamaya koyamıyor. Sence neden? Çok zor mu bunu koymak,devlet bu kadar mı aciz? Değil tabiki ama fiyat artışı riskleri,piyasayı bozma riski çok fazla,bu yüzden ekonomik olarak uygun zamanı bekliyorlar ama bir türlü o zaman gelemedi.




  • werneke W kullanıcısına yanıt
    kardeş sen beyninini peynir ekmekle mi yedin ?

    1- verdiğin örnek alakasız bu gıda değil ekmek değil süt değil.
    2- sattığı kişi araç teslim alım işlemlerini hallederek bir hızmet ortaya koyuyor. anahtar teslim aracı alıyorsun.
    3- dünyada hiçkimse passata binmezse ölmez.
    4- senin anladığın tekelciliğin tanımı ne ?

    gidelim bayiyeye full artı full passat istiyorum liste fiyatınıda masaya koyalım. senin teorine göre yok biz sadece tekele satıyoruz demeleri lazım. sen liste fiyatını masaya koy. o araba bir kaç hafta içinde uçarak gelir.

    allah bizi şu pazarlıkçı fakirlerden 3 kuruş ile 5 köfte almaya çalışanlardan kourusun.
  • werneke W kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle.
    Bu olay eski filmlerdeki yağ olduğu halde sıradan vatandaşa satmayan tüccarlara benziyor. Parasıyla bile vermiyorlar. O yıllarda bir murat 131 için sıraya girerlermiş 1 sene sonra aracı zor alırsın.

    Tekelcilik, karaborsa değil diyenler şunu açıklasın toptan alımın yapılacağı yer bireysellere satış yapan bayiler midir? Yoksa o tarz satışları başka kanallar mı yapar mesela distribütör gibi.

    Piyasada araç yok sanki dünyada üretim kıtlığı var. İsteseler roro gemilerini doldurup araçları limana yanaştırırlar. Tabi az getirip galericiye vermek aralarında paslaşmak, piyasada kıtlık oluşturmak istedikleri fiyattan satmak işlerine geliyor.
  • Bence buradaki asıl soru ST nin ne kadar prim cukkaladığı ? (araç başına işverenden prim + aracı satın aldırdığı müşterisinden gelen)
  • nakit paraya bakar iş. adam transfer halindeki araçları hiç uğraşmadan satmış. ben olsam bende aynısını yapardım.
    vatandaşla yok pazarlık yok kredi işleri vs. vs. ne uğraşıcam.
  • atrix1212 kullanıcısına yanıt
    ben eski kaşar alırım
    bahsettiğin peynir beyaz peynir muhtemelen
    onu da tost için alırım
    pazarlıkçı fakirler peynir ekmek falan demişsin ya ona istinaden yazdım üzerine alacağın kısmını al sen yine

    asıl konuya dönersek , bayiler galerilere öncelik sağlıyormu sağlamıyormu ?
    bitti , gerisi lafı güzar
    sen devam edebilirsin
  • irfanconi İ kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle
    bende aynısını yapardım
    peki sen ben kafamıza eseni yapabilirmiyiz ?
    sonra devlet balyozu indirince ağlamak yok tabi
  • İçinde bulunduğumuz şartlarda, peşin para ile iş yapan her zaman kazanır. Bu durumda maalesef bazıları için avantajlı para kazanma yolu oluyor. 3 aydır bir arkadaşıma Opel Grandland X bakıyoruz, her ne hikmetse bayilerde araba yok, showroomlardaki araçların ön camlarına sahibine kavuştu yazısı var, nasıl bir sahipse artık 2 aydır aracını teslim almıyor!
  • quote:

    Orijinalden alıntı: iamalegend

    İçinde bulunduğumuz şartlarda, peşin para ile iş yapan her zaman kazanır. Bu durumda maalesef bazıları için avantajlı para kazanma yolu oluyor. 3 aydır bir arkadaşıma Opel Grandland X bakıyoruz, her ne hikmetse bayilerde araba yok, showroomlardaki araçların ön camlarına sahibine kavuştu yazısı var, nasıl bir sahipse artık 2 aydır aracını teslim almıyor!
    evet geçen gün bende Opel deydim servis için
    bir gezineyim dedim , 1 hafta önceki yazılar araçların üzerinde duruyordu
    hem opel hem citroen
  • tenekekutu kullanıcısına yanıt
    söyledikleriniz doğru
    peki söylediklerinizin doğru olmasının tartıştığımız konunun yanlış olduğu anlamına geldiğinin farkındamısınız ?
    söyledikleriniz doğru olduğu için devlet müdahale edemiyor :)
    kuvvetli bir ekonomi ve düzgün bir piyasada canlarına okurlar

    yoksa bu ülke bankerlere para kaptıranlarıda gördü
    tatlı geliyordu ilk zamanlar sonrası malum

    kötü örnekler mevcut durumun doğru olduğu anlamına gelmez
    bak adam yazıyor araba alıcam galeri yok çekiyor diyor

    adil bir düzen olsa ya herkes alır ya kimse alamaz , ama türkiye de şu an bu yok
    siz de mevcut şartlardan ötürü aliye varken ahmete neden olmadığını açıklamışsınız
    e doğru ...
  • Siz bakkal açsanız kola cips almaya gelen adama soruyor musunuz bunu yiyecek misiniz yoksa satacak misiniz diye? Abi bana oradan 5 kasa kola sar dese Allah ev kirası çıktı diye seve seve sararsiniz. Adam cash parayla geliyor alıp gidiyor. Temiz iş.

    Esas sıkıntı bu üretim kılığında araç almazsa ölecek hastalığına tutulup araç değiştirme peşinde koşan zihniyette. elin avrupalisi 2 yıllık maaşı ile temiz jaguar alabilecekken 20 yıllık japon arabasına biniyor bizimkiler araçlarının 5.yili doldu mu hurda gözüyle bakıp yeni araç bakıyor. Almayın arkadaşım çok çok acil ihtiyacınız yoksa almayın.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Tum yapilanlar kanunlara uygun. Uygun olmasina uygun ama etik degil.

    Ha ben bakan olsam napardim, gozlerinin yasina bakmam bu dumenin icerisine kim girip vatandasi yolma pesine dustuyse alayinin bogazini sikar ocagini sondururdum!

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaslar böyle şeyle karşılaştığınızda veya araba alma niyetinde olup, bulamadığınız da millete dert anlatmak yerine rekabet kurumuna ve cimer'e şikayet yazın. Eninde sonunda belli bir tepki oluştuğunda duruma el atılır. Sadece araba konusu değil her olumsuz karşılaştığınız durumlarda 2 şey yapın. Sonuç elde edmeseniz bile gerekli kurumlara şikayet edin ve tepki olarak o ürün için aciliyet yoksa almayın. Bu kadar net.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • The Division Bell kullanıcısına yanıt
    Doğru yorumlardan biri de bu

    Sanki biz kanuna aykırı bir şey olmadığının farkında değiliz , tabiki her şey mevcut kitaba uygun
    Ama etik değil ve insanlar mağdur oluyor
    1 araba alacak diye adam neden 20-30 fazla ödesin ?

    Beklesin , 10 yıl araba kullansın , mecbursun vs
    Konu bu değilki

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Arkadaslar üşenmeyin, şikayet edin. Bimer, cimer,rekabet kurulu, ticaret bakanligi nereyi bulursaniz döşeyin mesaji.

    Siz sesinizi duyurmadikca karambol ortamindan yararlanip mali goturmeye devam edecekler....

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: werneke

    Aynen öyle
    bende aynısını yapardım
    peki sen ben kafamıza eseni yapabilirmiyiz ?
    sonra devlet balyozu indirince ağlamak yok tabi
    devlet bu konuda hiçbir şekilde balyoz indiremez boşuna hayal kurma.
  • texjrwillerjr T kullanıcısına yanıt
    Banane ne hayal kurucam
    İndirirse dedim
    Garanti olsun
    Bu ülkede köprünün altından bi su akar ince bir çizgi olur yanlış yerde yakalanırsan fena oluyor
    Örnekleri var
    Ben hiç öyle hükümet yanlısı veya karşıtı gibi konuşmam
    Olanı veya olabilecekleri konuşurum
    Patates soğan stoklamasından sağlam ceza yiyenler oldumu olmadımı ?

    Ne alaka denildi o gıda vs
    Ne malum ? Koyarlar aynı kefeye
    Neden aynı kefeye koydunuz mu diyeceksiniz ?

    Devletin aksiyon alması geç oluyor bürokratik yapıdan ötürü
    Hatırlayın YouTube da haftalarca mafya olarak adlandırılanlar birbirine tehditler savurdu
    Bu öyle 3-5 hafta sürdü
    Devlet emniyet bunları görmüyormu deniliyordu
    Görüyordu , gerekeni sonra yaptı bitirdi o işi

    Bence bu durumda da benzer bir süreç ileri de yaşanabilir
    Olur olmaz , hayal kurmalık bir durumda yok , araba ihtiyacımda yok , ben sadece gözlemlediğim kadarıyla yorum yapıyorum , rahatsız olmayı gerektiren bir durum yok

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.