Şimdi Ara

Dizel araba almalı mıyım? Dizel kalkacak mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
0
Favori
2.963
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hükümet dizel aracın daha fazla olduğunu öğrenip geçiş garantileri için mazotu benzinden çok daha pahalı yaparsa o zaman dizel ülkede biter yoksa zor.
  • yılda yapacağınız kilometreye göre tercihinizi yapmanızı öneririm, 0 araç alacaksanız benzin ve dizel baz modelleri arasında ne kadar fiyat farkı var? o fark ile kaç litre (ton) benzin alırsınız? ve o benzin ile kaç km yol yaparsınız? benzin ve dizelin periyodik bakım maliyetleri arasındaki farkıda buna ekleyerek hesaplama yapmanızı tavsiye ederim.

    2.el araç alacaksanız, baktığınız benzin/dizel araçlar kaç km, ağır bakımları ne kadar, olası masrafları neler, dizelde turbo enjektör ve mazot pompası ve motor masrafı ile kaç benzin motoru yaptırabiliyorsunuz :) bunları hesaba katarak tercihinizi yapabilirsiniz.


    yazım çok benzin yanlısı olmuş olabilir, evet biraz öyleyim  

  • Dizeli bitirmek için mazota ekstradan vergi koyarlar kendi kendine biter gider.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Gelişmiş ülkelerde yakın gelecekte dizel bitebilir ki çok zannetmiyorum şuanda Avrupa'da Mercedes'in vs üst seviye arabalarının büyük kısmı dizel olarak üretiliyor, Türkiye'nin Avrupa da dizel bittikten sonra en az 10 yılı daha var.

  • 2. El Dizeli anlarım da, sıfır Km Dizel araç almak için bir tane mantıklı neden yok. Ne akla hizmet hala Dizel araç almayı düşünüyorsunuz aklım almıyor.

  • arkadaşlar ne bitmesi, neyin kafasını yaşıyorsunuz? dizel sadece sizin altınızdaki otomobilden mi ibaret? Türkiye'deki toplam TIR ve kamyon sayısı Avrupadan daha fazla, şehirler arası çalışan binlerce otobüsler, köylerdeki binlerce traktörler, tekneler bunların hepsi mazotla çalışıyor. Dizel 30-40 yıl daha bitmez rahat olun.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: mahmut_emmi

    arkadaşlar ne bitmesi, neyin kafasını yaşıyorsunuz? dizel sadece sizin altınızdaki otomobilden mi ibaret? Türkiye'deki toplam TIR ve kamyon sayısı Avrupadan daha fazla, şehirler arası çalışan binlerce otobüsler, köylerdeki binlerce traktörler, tekneler bunların hepsi mazotla çalışıyor. Dizel 30-40 yıl daha bitmez rahat olun.

    Aynen. Biz Amerikan elinin de etkisiyle demiryollarını dışlamış, otoyolları ve petrol tüketimini ön plana koymuş bir ülkeyiz. Otomobiller işin küçük kısmı. Elektrikli TIR'lar kamyonlar üretilmedikçe dizel varolacak. Elektrikli araçlar hızlı ilerliyor, bir pile bakar bu iş ama şu anda araç alanın dizel konusunda çekince duymasına gerek yok.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: mahmut_emmi

    arkadaşlar ne bitmesi, neyin kafasını yaşıyorsunuz? dizel sadece sizin altınızdaki otomobilden mi ibaret? Türkiye'deki toplam TIR ve kamyon sayısı Avrupadan daha fazla, şehirler arası çalışan binlerce otobüsler, köylerdeki binlerce traktörler, tekneler bunların hepsi mazotla çalışıyor. Dizel 30-40 yıl daha bitmez rahat olun.

    Adam dizel arabadan bahsediyor.

    İngiltere'de Benzinli araçlar 2030'dan sonra kalkacak.

    Volvo'da full elektrikli araç üretimine geçecek.

    Volkswagen 2023'de Passatı son kez güncelleyecek. ID serisi ile devam edecek.


    Türkiye teknolojiyi 10 yıl geriden takip ettiği için gerçi 10+10 20 yıl sonra diyebiliriz

  • Dizel almak için son şanslar. Alabilen almalı tutmalı bence.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dizel kalkacak iddaları Türkiye için geçerli değil disbiritörler satamıyacaklarından dolayı dizel araç getirmiyorlar ki Zaten türkiye dışında dizel meraklısı başka bi ülkede yok.


    Yani dizel alma ihtimaliniz ve bütçeniz yerindeyse tabiki benzinli yerine dizel almalısınız.


    dizele ulaşamayıp benzinli araç alan çok bilmişler dizele tükaka diyor aldırış etmeyin muhattap olmayın.

  • Bizde dizelin bitmesi rahat 30 sene alır, siz rahat olun istediğiniz aracı alın.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dizel otomobilin üretiminin kalkması dizel satışlarının kalkması anlamına gelmiyor ki, neredeyse tüm ticari ve ağır vasıtalar, tarımsal makineler için dizel, sağladığı tork nedeniyle vazgeçilmez bir yakıt. Aracın ömrü dolana kadar yakıt bulamama korkusu olmayacağına göre değer yönünden hiçbir şey olmaz.


    Ha belki şu olur, vergi konusunda sinekten bile yağ çıkaran devletimiz 'AB normları, çevrecilik' bahanesi altında dizel otomobil mtv'lerine zam yapabilir.

  • Ben hibritlerin yaygınlaşmasını bekliyorum şahsen. Fakat biz bu alım gücü ile tüp uyumlu atmosferine geri dönüş yapacağız galiba.
    Dizel alırken çok pahalı. Buna karşılık üstüne satarken değer kaybı daha fazla. İleride bu durum iyice benzinli lehine dönecek gibi duruyor.
    YouTube ta bir sürü detaylı hesaplama videoları var. İncelemenizi öneririm.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ESER14 -- 19 Nisan 2021; 13:13:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dışarıda elektrikli araçlara teşfik ve vergi indirimleri sağlanıp dizel için tam tersi geçerliyken, bizde elektrikli araçlara anormal vergi artışı geldi. Daha da gelecek gibi duruyor. (...Eeyyy hibrid, sen kimsi yaa)

  • Aşırı km yapmıyorsam şahsen bu saatten sonra dizel düşünmezdim. Turbo benzinliler gerçekten iyi yakıt tüketimi.

  • ülkemizde dizelin bitişi en az 30 yıl, bazı ülkeler üretimi duruduruyor bazılarında belirli şehirlere giriş yasakları var fakat ülkemizde bunun olduğu zamanı belki ben görmem :)

  • Mercedes bmwnin performansli modellerine bakin hepsi dizel, ABD dahi 2030 yilindan itibaren kademeli olarak altermatif yakitlarin önünü acacagini planliyor. Suan dizelin az satmasinin tek nedeni fiyattir. 30 50 bin tl benzin dizel arasi makas fiyatlar yuksektir. Bu olmasa yine benzinlinin yuzune bakan olmaz. Hele ki mevcut otv sistemi olmasa 2.0, 2.4 dizel motorlar piyasayı domine ederdi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bundan sonra eldeki dizeller değer kazanacak diyorsunuz, 20 sene talep görür diyorsunuz ama tofaş kuş serisi motoru değil bu ucuza ve kolay tamir edilsin, tofaşlar bu yüzden değer görüyor.. 200 bin üstündeki dizelleri kimse almak istemez yani yıllar geçtikçe para etmeyecek duruma gelecek.

  • Şehiriçi kısa mesafede kullanacaksan hiç bulaşma DPF filtresi tıkanır durur yapacağın masraf benzin masrafını geçer.

    Eğer kısa mesafe ve şehiriçi kullanmayacaksan hesap kitap yapıp hangi motor tipinin uzun vadede daha ekonomik olduğa göre karar verebilirsin.

    Almayı düşündüğün aracın benzinli ve dizeli arasında kaç para fark var?

    Yılda kaç km yapıyorsun?

    Dizel ile ortalama kaç litre yakarsın? Senelik yakıt masrafını hesap et.

    Dizel ile ortalama yakacağın yakıtın üstüne 2 litre ekle ve senelik benzin masrafını hesap et.

    İkisinin arasındaki farka bakıp kaç senede dizel motora vereceğin parayı çıkaracak hesap et.

    Eğer aracı kullanacağın süre içerisinde dizel motor daha ekonomik ise tercih edebilirsin. Beninli motor ile masraflar eşit veya benzinli motor daha ucuza gelecekse benzinli motoru tercih etmelisin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kendi otomobil markamız var mı? Yok. Yerli motorumuz var mı? Yok. O zaman el ne üretirse piyasaya o hakim olacak. Dizel üretmekten vazgeçerlerse bizde paşa paşa dizeli terk edeceğiz. Var olan dizellerin km artacak ve değer kaybedecekler.

  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.