Şimdi Ara

Devam etmemesi için sebep nedir ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
1.500
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İslam'ı esas alalım.

    Allah insanları tanınmak için yarattı.Hazinenin tek başına bir değeri olmaz,eğer var olduğu bilinirse o zaman hazinenin gerçek bir anlamı olur.
    Çoğu İslam kaynakları ve alimleri bu şekilde açıklıyor.

    Kıyamet koptuğunda insanlar cennet ve cehenneme gidip,sonsuza kadar mutlu veya mutsuz yaşayacaklar.
    Peki ya sonra ?
    Allah tekrar tanınmak isterse, yeni bir canlı mı yaratacak yoksa hafızalarımız silinip tekrar dünyaya mı gönderileceğiz ?
    Sonuçta insanların yaratılma sebebi belli,bir kez olduysa bir kez daha olmaması için bir neden yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Ve Ben, insanları ve cinleri (başka bir şey için değil, sadece) Bana kul olsunlar diye yarattım.

    Sen ancak, görmedikleri hâlde Rablerinden için için korkanları ve namaz kılanları uyarırsın. Kim arınırsa ancak kendisi için arınmış olur. Dönüş ancak Allah’adır.

    En önemlisi

    ' Ve Rabbin meleklere: “Muhakkak ki Ben yeryüzünde bir halife kılacağım.” demişti. (Melekler de): “Orada fesat çıkaracak ve kan dökecek birisini mi yaratacaksın? Biz Seni, hamd ile tesbih ve seni takdis ediyoruz.” dediler. (Rabbin de): “Muhakkak ki ben, sizin bilmediklerinizi bilirim.” buyurdu.'


    Sizin yürüdüğünüz yol hadisler üzerinden ama ben hiç bir hadise güvenemiyorum, sahih hadis olsun olmasın. Kuran'da ben tanınmak için insanoğlunu yarattım diye bir ifade var ise buyrun.

    Kur’an’da “O, yerde ne varsa hepsini sizin için yarattı. Sonra (kendine has bir şekilde) semaya yöneldi, onu yedi kat olarak yaratıp düzenledi (tanzim etti). O, her şeyi hakkıyla bilendir.” (Bakara suresi, 29. ayet.) buyrulmaktadır.

    Her şey insana ve onun amaçlarına hizmet için yaratılmıştır. Yine Kur’an’da yer alan; “Sizi boş ve anlamsız yere yarattığımızı ve bize dönmek zorunda olmadığınızı mı sanıyorsunuz?”(Mü’minûn suresi, 115. ayet.) ayeti hayatın amaçsız ve boş olmadığını vurgulamaktadır.

    Dünya hayatı geçicidir ve insanlar, imtihan için yaratılmıştır. Bu konu ile ilgili Allah şöyle buyurmaktadır: ”O, hanginizin daha güzel iş yapacağını denemek için ölümü ve hayatı yarattı. O, üstündür, bağışlayandır.” (Mülk suresi, 2. ayet.)


    Yani Kuran'da bile bu kadar kapalı bir ifade varken, sizin ''Allah insanları tanınmak için yarattı.'' diyip konuya nokta koymanız pek mantıklı değil bence



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ArchloveKilled -- 30 Aralık 2015; 2:15:58 >




  • ArchloveKilled kullanıcısına yanıt
    Hadislere inanmıyorsanız nasıl namaz kılıyorsunuz ? Bildiğim kadarıyla Kuran da namazın tasviri yapılmıyor.

    Sizin bu kadar kapalı bir anlamı doğru bulmanız ne kadar mantıklı ?

    Madem yanıldığımı iddia ediyorsunuz.O zaman bana mantıklı bir sebep getirin,tartışalım.İnsanoğluna getirilmiş bir kitapta, insanların en çok merak ettiği sorunun cevabı detaylıca açıklanmıştır herhalde.Açıklanmadıysa buradan mantıkdan dem vurmanız doğru değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet! Büyük sır açığa çıktı. Derdi ünlü olmakmış.

    -

    Basit mantıkla devam etmemesi için sebep olmayıp zaten devam eden bir döngüde olabilir. Canı sıkıldıkça yaratıyordur. Yanlış bilmiyorsam inancınıza göre insan yaratılırken melekler falan zaten ortalıkta dolanıyorlarmış. Yenisini yaratmaması için sebep yok sanırım. :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mushi-Shi

    Hadislere inanmıyorsanız nasıl namaz kılıyorsunuz ? Bildiğim kadarıyla Kuran da namazın tasviri yapılmıyor.

    Sizin bu kadar kapalı bir anlamı doğru bulmanız ne kadar mantıklı ?

    Madem yanıldığımı iddia ediyorsunuz.O zaman bana mantıklı bir sebep getirin,tartışalım.İnsanoğluna getirilmiş bir kitapta, insanların en çok merak ettiği sorunun cevabı detaylıca açıklanmıştır herhalde.Açıklanmadıysa buradan mantıkdan dem vurmanız doğru değil.

    Hadislerle ile namazı mukayese edemezsiniz ki. Birisi genellikle tek bir kaynaktan çıkar. Ağızdan ağıza ilerler. Başka insanlarin çok rahat uydurup, değiştirebileceği sözlerdir.

    Namaz ise kitlelerin kıldığı, binlerce insanin, imamın öncülük ettiği bir ibadet. Namazin şekil ve içeriğinin saklandığını düşünüyorum. Ta ki ilk yazılan Kur'an-ı Kerim gibi.

    Şahsen, şahsi fikrime göre en çok neden yaratıldım-yaratildiktan çok, ölümden sonra ki yaşamı merak ediyorum. Siz 'kendi' merakınız üzerinden bir genelleme yapmışsınız gibi görünüyor.

    "İnsanoğluna getirilmiş bir kitapta, insanların en çok merak ettiği sorunun cevabı detaylıca açıklanmıştır herhalde.Açıklanmadıysa buradan mantıkdan dem vurmanız doğru değil."


    Kuran'daki cevap, kimisi için yeterlidir. Kimileri için yeterli olmayabilir, saygıyla karşılarım.

    "Ben cinleri ve insanları, ancak bana kulluk etsinler diye yarattım."

    Bu ayet bu konuyu açıklamak, bizim idrak etmemiz için ne derece yeterlidir? Bu konu hakkinda bu kadar bilgi verilmişse haşa Allah'ı sorgulayamayiz, neden bu kadar eksik bilgi verdin diye..

    Bence burada ki derin anlam. Allah bizi yarattı, bu mükafatın karşılığı olarak bizimde ona kulluk, ibadet etmemiz gerekiyor. Eğer Allah'ın bizim ibadetimize ihtiyacı olmuş olsaydi robot yaratirdi, meleğimsi yaratirdi. Yani bizim ona ibadet etme gerekliliğimiz var.

    Melekler dememiş miydi, biz sizi durmadan zikrediyoruz fitratinda kotuluk barindiran insanoğlunu niçin yaratiyorsunuz? Amacı tanınmak olsaydı melekleri zaten yaratmıştı, daha çok melek yaratırdı. Ya da sadece insani değil, insan-cin-------- bu liste uzar giderdi. Böyle bir konuda kendimizce "yorum" yapmamiz ne derece doğru?

    Tabi ki bende bu konu hakkında daha detaylıca bilgilenmek isterim, soru işareti kalmamasını isterim. Ama bu konu bizim mantık yürüterek aşabileceğimiz bir konu değil. Hemde bu kadar az bilgi varken.

    Sorunuza cevap veremedim sanırım.

    "Sizin bu kadar kapalı bir anlamı doğru bulmanız ne kadar mantıklı?"

    Doğru buluyorum lakin doğru bulmam 'yeterli' bulmam demek değil. Ama burada gelipte yeterliğini, Allah neden bu kadar az bilgi vermiş tartışamam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • namaz konusunda konuşmak gerekirse namazın değişik formatları mevcut. bayram, cenaze, farz, tilavet secdesi, binek üstünde düşman korkusuyla, hasta ve rahatsız iken oturarak gibi.

    dikkat edilirse naamzın edası için bilgiye ihtiyaç olması kadar insanın hallerinin namazın şekli konusunda da itici bir kuvvet olduğu söylenebilir. burada önem taşıyan husus namazın şeklinden çok amacının ve kılan kimsenin bu olaya yön vereceği gerçeğidir.

    haniflerin namaz kılması mevcuttur. ve bu namazlar önceden gelen bir farziyeti anlatmaktadır. acaba hanifler ne şekilde kılardı? bu sorunun cevabı namazın şeklinden çok şekle güzellik katan hareketler silsilesini açıklar.

    namaz kılmak farzdır hanifler farzı yapar, namazı bugünkü şekilde kılmak sünnettir şekle tabiyet sağlar. kim benim sünnetimi terkederse benden değildir ancak belki haniftir.

    illa ki ayrıksı bir durum oluşturmanın gereği yoktur. namazın şeklen edası en güzel ne şekilde ise o şekilde yapılır yalnız bu durum sünnete ittibadır yoksa hanif gibi namaz kılan namazı şeklen eda etmiş sayılır denebilir (mi)

    kuranı hakimde subhanallahu salat salah ve devamlı olan manasında musalliyne ayetleri kullanılmış. namazın anlamı birden çok olabilir. yani salat kılan ile musalliyne olan bir şeyi devamlı yapmakla diğerinden ayrılmaz, salatı ve diğer bir ayet olan musalliyneyi yapan ayrı ayrı iki ayeti şiar edinmiştir.




  • bu insan çok boşboğaz bir mahluk malesef ..

    annen baban seni büyütenler veya öğretmenlerin şöyle bir cümle kurmadılar mı sana yavrucum !


    hakkında bilgi sahibi olmadıgın konularda atıp tutma boşboğazlık yapma sacmalama !!!

    rabbimiz bize öğretir . kuranda insan kelimesi bazı yerlerde "olumsuz negatif " şekilde kullanılır .. 1 örnek " insan emaneti yüklendi " yani sorumluluklarını yerine getirmedi emanetin hamledilmesi arapca bir deyimdir olumsuzluk yüklü emanete ihanet etti DEMEK dağlar yer ve gökler sorumluluklarını yerine getiriyorlar emaneti hamletmiyorlar ama insan tersine görevlerini yapmıyor
    veya insanı biz yarattık bize düşman oldu !! negatif kullanım

    bilgi sahibi olmadıgın konularda BOŞBOĞAZLIK ETMESİ AtIP TUTMASI SACMALAMASI da benzer bir konu .. yapmaması gereken bişey

    kuranda şöyle der .. oku öğren egitimini Allah tan al direk vahyedilenleri düşünüp okuyupta


    Hakkında bilgin olmayan şeyin ardına düşme; çünkü kulak, göz ve kalb, bunların hepsi ondan sorumludur. isra 36

    insanları tanınmak için yaratmış nie sacmalıyorsun yavrucum sen ? bu boşboğazlık nedir ? nerden biliyorsun Allah ile mi konuştun ?

    tanınmaya ihtiyac mı duymuş ? böyle bir eksikliği mi var töbe haşa ? halbuki kuranda O ganiydir hiç bir şeye ihtiyacı yoktur denir EMİRDE YARATMADA O'NUNDUR . AHA BU LOTUSX profili kapalı zatı da yaratmış hayat vermiş onunda inanmasına ihtiyacı yok benimde inanmama .. dileyen teşekkür etsin dileyen görmezden gelsin buyurmuş


    onların kalpleri kasiyyet bağladı katılaştı . oysaki öyle taşlar varki içlerinden su çıkar öyleleri varki nehirler fışkırır içinden öyle taşlarda varki ALLAH KORKUSUNDAN HAŞYETİNDEN parcalanır düşer yuvarlanır


    taş ta bir hayat sahibi oda rabbini bilir oda korkar ... hayvanlarda bir ümmettir insanlar gibi onlarda rablerini bilir .. zaten biliyoruz hepimiz

    ins ve cin toplumu demek TÜM MAHLUKAT DEMEKTİR GÖRÜNÜR GÖRÜNMEZ . RÜZGAR DA DAHİL OLMAK ÜZERE HEPSİ KULLUK İÇİN YARATILMIŞTIR .. DİLEDİĞİNİ YARATIR DİLEDİĞİNİ YOK EDER . yaratılışımızın sebebi neymiş ? kulluk

    beni nie yarattın diyeceklerede : Allah yaptıklarından SUAL OLUNMAZ sorgulanacak olan mahluktur . ya rabbi beni nie tuvalet taşı olarak yarattın diyen dümbük sacmalıyor vaazlarında .

    Kıyamet kopması güldüğüm komik bir kavram

    kıyamet ayağa kalkmak demek kıyamet günü ölümden sonra dirilmek ve yeni bir hayata ahir hayata kaklmak demek .. bu günü her mahluk herkes yaşayıp görecek zannediliyorki kıyamet bir son tam tersine kıyamet yeniden başlangıc

    kuran ; halidine fiha ebeda diyor bu sonsuzluk demek degil ebed kelimesi "bir olguya rehnolunmuş çok uzun bir süreci ifade eder " yani

    YER VE GÖKLER DURDUKÇA ! ALLAHIN DİLEMESİNE REHNOLUNMUŞ


    cennette bir piknik yeri degil ayrıca sadece yüzeysel detay verilmiş . kendi kafanıza göre cennetcehennem fantazisi kurmayın yani ..


    canın sıkılıyor yazmak istiyorsun konuşmak istiyosun anladıkta bilgi sahibi olmadıgın konulrda atıp tutmak yerine daha faideli konularla meşgul ol .




  • ArchloveKilled kullanıcısına yanıt
    arapca metni cevirirken insanları ve cinleri die ceviriyorlar .. halbuki ins ve cin toplumu meleklerde dahil tüm mahlukatı yaratılanları ifade eder . bir kısmı görünür bir kısmı görünmez mesela rügarı görmezsin rüzgar melektir görünmeyeninden .. kutup yıldızı da melektir ve görülür gözle

    hepsi kulluk için yaratılmıştır . genelde sordugum sorulara pek cevap alamıyorum ama sencevap verirsindie tahminediyorum

    sana 1 soru

    eger melekler robot olsaydı adem as ın yani bizlerin yeryüzünde halifeliği hususunda içlerinde bir itiraz olmaması gerekirdi . halbuki melekler içlerinde bir itiraz getiriyorlar ey rabbimiz ! arzda fesad eden bozgunculuk çıkaran birini mi halife kılansın ? EGER ROBOT OLSAYDILAR SORGULAMAMALARI GEREKİRDİ ? NE DÜŞÜNÜYORSUN

    veya meleklere ademe secde edin dediğinde iblisinde secde etmesi icabetmeliydi . ayetten anlaşılıyorki iblis te emre muhatab demekki meleklerin içindeydi . bulundugu mekandan bu sebeple kovuldu zaten bulundugun yerde kibirlenmek ne haddine

    benim kişisel kanaatim hayvanlar bitkiler insanlar melekler tüm mahlukat secim sahibi iradeleri var kendi çaplarında ve hiçbiri robot degil . bi örnek daha geldi aklıma

    yer ve göklere emrini vahyetmiştir ve tav'an ve kerhen buyurmuştur yani isteyerek gönüllü veya gönülsüz istemeyerek ? çok ilginç manidar bir ayet .. yer ve göklerin cevabı şu :

    isteyerek gönüllü emrine vahyine boyun eğdik .. secimleri tav'an isteyerek görevimizi yapıyoruz bu yüzden emaneti hamletmiyorlar


    mükemmel ötesi bir düzenek aklın kavrayamayacagı süperior bir sistem ..




  • Bak tamda öyle diyebilirim. Anlamışsın sanki işin özünü. Sonsuz diye bir şey yoktur, yani sonsuza kadar şurada burada diye bir şey söz konusu değil. Her şey zaten iç içedir bilincinin nerede olduğu önemli olan. Rüya görüyorken dünya ile olan bağlantının kesildiğini söyleyebilir miyiz, bu yaklaşım bir bakıma doğrudur değil mi. Hangi bilinç aşamalarını yaşadığınız ki her şey hakkında net cevaplar verebildiğinizi sanıyorsunuz?
  • cadence1 kullanıcısına yanıt
    Hocam ben meleklere robot demek istemedim, öyle anlaşıldıysa affola

    Allah'in Bizim ibadetimize ihtiyaci olsaydi, robot ya da meleğimsi bir canli yaratirdi insanı yaratmazdı dedim. Melekler Allah'i surekli ibadet ediyorlar, yani biz öyle biliyoruz. Ona istinaden söylemiştim, haklisiniz katılıyorum:)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ArchloveKilled -- 30 Aralık 2015; 14:50:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Namaz hakkındaki düşüncelerinize saygı duyuyorum.Çünkü elinizde bir kanıt yok,yalnızca varsayımlar.

    Yani sonuçlarına katlanmak zorundayız.Seçim şansımız hiç olmadı.Kimse ben oynamak istemiyorum demedi mi diyemedi mi ?

    Liste zaten uzamış.Önce cinler,sonra insanlar.İki iradeli varlık.



    Bunu bilmiyordum,yani namaz istenildiği gibi kılınabilir,ortak amaca hizmet ettikten sonra. Hado77

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • pc yi laptop, tablet, phonebook a dönüştürün amaç aynı. ancak her birinin gönlünüzdeki değeri farklıdır. ben pc den aldığım keyfi ve kullanım rahatlığını diğerlerinden alamadım. hele notebook düşmanıyım desem yeridir.

    namazın edası konusunda değişik varsayımlar olması sünnet üzre denen halin gönlünüzde ne kadar yer ettiğiyle alakalıdır. namazın normal şekli akla mantığa uygun. ancak insan bunu şekil olarak hali ile değiştirebilir.ancak amaç olası durumları kural haline getirmek değil. nefret ettirmemek.

    faraza iphone 5 iniz var ve siz bunu illa da pc olarak kullanmak istiyorsunuz. bu ne kadar mümkün olur. yapılışı amacı işletim sistemi belli olan bir şeyi an itibari ile ihtiyaca karşılık geldiğinden tevil edebilirsiniz. ancak pc varken pc de işler görülür.

    yüzlerce çeşit su türevi vardır. çay kola kahve meyve suyu ama hiç birisi bir bardak suyun tazeliğini ve ferahlığını vermez.




  • cadence1 kullanıcısına yanıt
    İki insan,aralarında bir konu hakkında tartışıyorlarmış.İnsanlardan biri oturdukları çimenlerden bir ot koparıp diğerine sormuş;
    -Bu ot nasıl büyüyor ?
    Diğeri bilmiş bir edayla:
    -O ot,onu yaratanın istediği için büyüyor.Eğer istemeseydi büyümezdi.
    Soru soran insan şaşırarak:
    -Peki niye büyüyor ?
    Tekrar o bilmiş tavrını takınarak fakat biraz sinirli bir şekilde:
    -Bunu ancak onu yaratan bilir.Bana böyle saçma sorular sorma!
    Otu hala elinde tutan kişi sakince tekrar sormuş:
    -Tüm bunları nereden biliyorsun ?
    Diğeri kesin olduğuna inandığı bir ses tonuyla:
    Hepsi kutsal kitabımızda yazıyor çünkü.Bu yüzden bunları sorgulayamazsın,neyse odur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • HADO77 kullanıcısına yanıt
    Verdiğiniz örneklere bakılırsa bu kişiden kişiye değişebilir.Yani sizin için en taze ve ferah olan su, bir başkası için kola veya çay olabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cevap bence her daim sudur. başkası için de öyledir. ph oranımız suya göre yapılmıştır. veya vücut sadece suyu kullanır diğerlerini atar.
    çölde kalmış olsanız elinizde alkol olsa birisi bunu içme der zira alkol suyu atar ve daha fazla susatır. kola olsa şeker sizi daha fazla tahrik eder. ayran ya da su gibi doğal olanı veya en yakını aratır.

    namaz en zor olan gün için hazırlıktır. o gün insan ne annesinden ne babasından ne de üzerine emek harcadığı çocuğundan sorulmaz.
  • " Ve Ben, insanları ve cinleri (başka bir şey için değil, sadece) Bana kul olsunlar diye yarattım. "

    Onlar olmasaydi ben ne yapardim veya kim benim varligima ve kudretime sahitlik edecekti, gibi bir fikir cok hatali olabilir... Insanlar ve cinlerin yaratilislarinda, onlari ilgilendiren kisim budur.
    Dolayisiyla, dunya hayati bittikten sonra, gucumu ve varligima sahitlik etsinler diye yeni canlilar yaratacagim gibi bir anlam cikmaz bundan.



    Ey Âdem oğulları, her mesci(de gidişiniz)de süs(lü, güzel elbiseler)inizi (üzerinize) alın; yiyin için, fakat isrâf etmeyin; çünkü O, isrâf edenleri sevmez. 7/31

    Sabredenleri, doğru olanları, huzûrunda gönülden boyun büküp divan duranları, Allah için (mallarını) harcayanları ve seherlerde istiğfar edenleri (Allah’tan bağışlanmalarını dileyenleri Allah, görmektedir). 3/17
    - “Ey Meryem, Rabb’ine divan dur, secde et ve rükû edenlerle birlikte rükû et. 3/43


    Bir zamanlar İbrâhim’e Beyt (Kâbe’n)in yerini açıklamış (ve ona emretmiş)tik: “Bana hiçbir şeyi ortak koşma ve tavaf edenler, ayakta (kaimin) duranlar, rükû’ ve secde edenler için evimi temizle.” 22/26


    Onlar ki, gecelerini Rablerine secde ederek ve kıyâm ederek (kıyâmen) geçirirler.” 25/64

    Ey iman edenler rükû’ edin secde edin, Rabb’inize ibadet edin, hayır işleyin ki kurtuluşa eresiniz. 22/77


    Ey iman edenler! Cuma günü namaz için seslenildiğinde, alışverişi bırakarak Allah’ın zikrine koşun. Eğer bilirseniz, bu sizin için daha hayırlıdır. 62/9

    Sen Rabb’ini hamd ile tesbih et (O’nu övecek sözlerle an, subhânallahi velhamdulillâh de) ve secde edenlerden ol. 15/98




  • mahmudhudavendi kullanıcısına yanıt
    Kısaca, İslam'da bu sorunun cevabı yok ve sorgulanamaz.Anladım,teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elbette var..
    Fakat anlamamak icin sartlanmis birisine hicbirsey anlatamazsin, tesekkurler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mushi-Shi

    İki insan,aralarında bir konu hakkında tartışıyorlarmış.İnsanlardan biri oturdukları çimenlerden bir ot koparıp diğerine sormuş;
    -Bu ot nasıl büyüyor ?
    Diğeri bilmiş bir edayla:
    -O ot,onu yaratanın istediği için büyüyor.Eğer istemeseydi büyümezdi.
    Soru soran insan şaşırarak:
    -Peki niye büyüyor ?
    Tekrar o bilmiş tavrını takınarak fakat biraz sinirli bir şekilde:
    -Bunu ancak onu yaratan bilir.Bana böyle saçma sorular sorma!
    Otu hala elinde tutan kişi sakince tekrar sormuş:
    -Tüm bunları nereden biliyorsun ?
    Diğeri kesin olduğuna inandığı bir ses tonuyla:
    Hepsi kutsal kitabımızda yazıyor çünkü.Bu yüzden bunları sorgulayamazsın,neyse odur.




    sorguladığını mı zannediyorsun ?

    yanlış bir argüman üzerine fikir inşa ediyorsun bir bilgiye sahip olmaksızın .. sonrada bu çürük fikirden bir sonuç çıkarıyorsun . sonra bu sonucu tartışmaya açıyorsun . en sonundada şöyle diyorsun : Kısaca, İslam'da bu sorunun cevabı yok ve sorgulanamaz.Anladım,teşekkürler.

    kutsal kitapları oku tevrat incil kuran ... kutsal kitapları hafife almak BÜYÜK BİR CÜRÜMDÜR .




  • Korsan kullanıcısına yanıt
    cennet piknik yeri değil cümlesini mustfa öztürkten kopya cektim

    bu konuyla ilgili bi videosu vardı link vereyim izle ..

    https://www.youtube.com/watch?v=bhOnOYJEQVs


    herkes kendi cennet algısını oluşturdugu için bazı noktalarda yanlış bir anlama ortaya cıkıyor .. halbuki vahyedilenler ; insanın algısına indirilmiş bir perspektif veriyor yüzeysel ... çünkü insanın içinde yaşadığı boyuttan tam olarak anlaşılabilir degil .. o boyuta gectiğimizde anlaşılabilir olacak bir konu ...


    yani şunu demek istiyorum Allah tealanın bize bildirdiği öğrettiği kadar bilgimiz var . bana göre sana göre dediğimiz için zaten sürekli kurgu üretiyoruz sonra bu ürettiğimiz kurgulara inanmaya başlıyoruz




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.