Şimdi Ara

Doğmadan önce neredeydik

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
10.078
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Doğmadan öncesini hatırlamıyoruz. Koca bir hiçlik.
    Öldükten sonra doğmamış gibi olacağımızı düşünüyorum. Belki şuan ki yaşamımızı hatırlamayacağız, tekrar tekrar kısır döngü içinde doğup diriliyoruzdur.



  • ananın yediği soğandaydın

    babanın içtiği çaydaydın

    ruhun ise sırasını/suretini beklemedeydi
  • Reankarnasyon saçma be
  • quote:

    Orijinalden alıntı: combaba

    ananın yediği soğandaydın

    babanın içtiği çaydaydın

    ruhun ise sırasını/suretini beklemedeydi
    insanı parça parça ele almak yanlış olur insan bütünün yansımasıdır.
  • Ruhlar alemindeydik fakat ruhlar alemi nasıl bir yer bilmiyoruz. Bilmiyoruz deme sebebimiz ise Allah'ın bize bunu bildirmemiş olması ve Allah ile bizim aramızda sonsuz bilgi olduğu için tahmin edemeyecek olmamız. Allah bize neden imtihana soktuğunu bildirmemiş. Belki ruhlar aleminde sonsuza yakın bir kötülük işledik? Ya da Allah'a karşı başka bir suç işledik. Bir sürü senaryo üretilebilir, bilmiyoruz ki.
  • tarladaydık. bi kısmımız soğan paatiz patlıcaandı. aynı tarladaki inek koyun keçi gibi mübarek hayvanlar da ayrıca mehazımıza konu idi.

    velhasıl mirim cennetteydik ve ölünce yine cennete dönecez. orman börtü böcük vs. cennet değil mi?

    ilahi gücün fiziksel bedenimize yaptığı atıf gereği cennetlik bedenimiz göçünce yine cennete.

    ........................

    cehennem neresi? yaşayan var ki itiraz ediyor dünyaya. buralarda bir yer olmalı.

    görmeden de inanmak zor cennete cehenneme bir de
    ahirette hesaba.

    ama sihri de yok değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HADO77 -- 15 Haziran 2019; 22:31:9 >
  • bilincini kastediyorsan yoktu. vücudunu oluşturan maddelerse evrende dağınık haldeydi.
  • eşom21 kullanıcısına yanıt
    Belki de Allah ruhlar aleminde skandal bir suç işledi, çok utandı ve herkese unutturdu ki rezilliği devam etmesin. Bu da olabilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-A8998040F

    Belki de Allah ruhlar aleminde skandal bir suç işledi, çok utandı ve herkese unutturdu ki rezilliği devam etmesin. Bu da olabilir.
    Böyle skandal bir cevabı, Allaha inanan biri yazmış olabilirmi?
  • Hep dünyadaydık be ve hep dünyada olucaz yani şans eseri düşünen bir maddeye dönüştük bi son tüketim tarihimiz var gelince tekrar toprak olucaz sonra belki bizim ve başkalarının parçalarından başkaları oluşacak tıpkı bizim gibi ama ruhen diyosan bence ruh sadece hormondur
  • yaratıcı var ancak iki şey bizi korkutabilir.

    birincisi amacının olmaması. yani bu amaç bizi kapsamadığından varsa dahi bize göre yoktur.

    ikincisi amacının olması. yani yaratılışın bizce dahi anlaşılabilecek bayutta kalan anlamlarının mevcudiyeti.

    .............................

    bu iki hal bir şekilde sorumluluk denen şeyin anlaşılması yaşanması veya anlaşılabilir bir şey olamayacağı yönünde algılara neden verecektir ki ruh esasen özünde sorumlu olmak denen şeydir.


    kişi sorumlu olmak istemeyebilir ilah onu sorumlu kılmak istemeyebilir. ben insi ve cinni kul olsun diye yarattım!!! demek her kılık kıyafet giymiş gibi gördüğünü insan ya da cin yapmaz. bir kısım mahluk hayvandan daha aşağı olmakla malul edilmiş ise bu yaratılışların ilahla ilgisi olmadığı düşünülür. fiziki şartlar da bunu göstermektedir. insan ebeveynin ürünü iken ilahi duyumsamayı hisseder ve yaratılışını değiştirir.

    ..........

    2 yıl anne sütüne muhtaç iken süreçle bu süt inek sütüne ve ürünlerine değişir. baba bakımı olan hayvani proteinler doğumla sprem ve sonrası hale işaret iken zamansal olarak bunlar tabiattan direkt alınır. esasen insan süreçle yaratılışını üstüne alan ve kaynağı değiştiren olarak yaratıcının da ayrıca yaratabilmesine açık bir paket gibidir. bu süreçte kişi yaratıcıyı anlar ve kendi zorunlu hilkati olan tabiat ve onun ürünü olma halini ruh ve ona öykünme sonucu oluşan durumla değiştirebilir.

    ......................

    bu karşılıklılık içerir kanaatindeyim. ilahi güç bu duruma açık kapı bırakır ve insan veya cin adı her neyse bu kapıdan girer veya geçer. ilahi güç istemez bu kapı kapanır vs.

    kişi girmez ilahi güç buna göre vaziyet verir vs.

    .......................

    biz ruhu görene yani muhammed denen halete kadar (isa musa da denebilir isimleri değil oluşları önemli) ilahi güçle karşılaşmış da sayılmayız. yüzlerce ayet esasen insanın yaratıcı tarafından yaratılmadığını zira ruh denen argumana sahip edilmediğini göstermekte zaten.

    bi şey var. bu şey sana abi kardeş eş anne baba evlat vs. yani senin için önemli. bu önemi ruh zannetmek sorumlulukla alakalı ve doğal ancak real ruh ve onun verdiği sorumluluk çok başka. kitapta habil kabil nuh aleyhisselamın oğlu lutun kavmi yunusun kavmi ile olan ilişkilere bakılacak olursa kişiler çok çok uzak olanı değil içlerinden kardeş olarak geleni istihza etmiş şüpheyle karşılamış.

    bu aşamadaki ruh anne baba evlat gibi duygulardaki hormonel ruh değil anormenel ruhtur. insanımsının gerçekte kim olduğunu bilen anlayan kişi bu ruhla tanışmış olur ve kutsalı öğreneceği gibi aşk sevgi nefret gibi duyguların dahi özünü anlar ve bu duygularla değil ruh argumanı ile hareketin herkesin menfaatine huzuruna yönelik olduğunu görür.

    ....................................

    ruhun değişik görünümleri ve insanı kazib edebilecek vahiysel tutumları konusu da mevcut. yani gördüğünü sandığın şey o aranan ruh mu? konusu ise buraya sığmaz. bu husus ciddi bilgi ve imani birikim ister.

    iyi doğru muhlis gördüğün şey veya kimse seni ciddi sıkıntıya uğratmış olmasına mukabili ruhu arama ve ona uygun tavır bana göre kişisel bir arayış olmalıdır.

    her şeyden evvel sizden maddi manevi menfaati beklentisi olmayan bir anlayış şarttır. öteki türlüsü her türlü patlar zaten.




  • pallad kullanıcısına yanıt
    İşte bu cevabı çok sevdim
  • rna nın oluşturduğu dna tarafından ele geçrilmeden evvel yıldız tozuyduk..

    yapacağı yolculukta maoztumuz bitip pamuğu yiyince tekrar toz halimizle biri birakıp başkasına transfer olacak..

    yıldız tozu olmaya devam edecez..
  • eşom21 kullanıcısına yanıt
    Allah yapacaklarına bazı şeylerin sonuçlarına göre mi karar veriyor daha doğrusu allah bir anda mı karar veriyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2BA6261ED -- 5 Temmuz 2019; 17:17:6 >
  • 1. Ruhlar alemi, Hz. Adem (as)’den önce yaratılmıştır. Nitekim, birer ruhanî alemlerin üyesi olan melekler ve cinlerin Hz. Adem’den önce var olduğu bilinmektedir.

    Ruhlar aleminden anne karnına, oradan çocukluğa, gençliğe, ihtiyarlığa ve kabir, berzah, cennet veya cehenneme giden yoldayız. Bu yolun başı ruhlar alemidir. Bu itibarla ruhların yaratılması cesetlerinden öncedir.

    Nitekim, Peygamber Efendimiz (A.S.M.), “Ruhlar, toplanmış cemaatler gibidir. Onlardan önceden birbiriyle tanışanlar, iyi anlaşırlar. Tanışmayanlar ayrılırlar pek anlaşamazlar.” buyurmuştur. (Buhari, Enbiya, 2; Müslim, Birr, 159; Ebu Davud, Edeb, 19.) Peygamber Efendimiz (sav)'in bu açıklaması, insanların dünyaya gelmeden bir yerlerde tanışıp kaynaştığını haber vermektedir. Bu durum anne karnında olamayacağına göre, demek ki daha önceden var olduklarının ve anne karnına gelmeden yaratıldıklarının en açık delilidir.

    Âzımabadî, bu hadisi şerh ederken “ruhların cesetlerine gelmeden önce tanışıp kaynaşmaları” diyerek ruhların cesetlerden önce yaratıldığını ifade eder. (Âzımabadî, Avnu’l Mabud, XIII, 124)

    2. Ruhların kâinatın hangi evrelerinde var edildiğine dair kesin bir bilgiye sahip değiliz. Fakat, melekler göklerin, cinler ise yeryüzünün sakinleri olduğuna göre, buraların onlardan önce yaratılmış olması gerekir.

    Unutmamak gerekir ki, “Sana ruh hakkında soru sorarlar. De ki: “Ruh, Rabbimin emrindendir. Size ilimden ancak, az bir bilgi verilmiştir.”(İsra, 17/85) mealindeki ayette ifade edildiği üzere, ruh en gizemli bir varlıktır. Onun için ruhun gerçek yaratılış zamanını ve mahiyetini ancak Allah bilir.

    3. Cinlerin de ruhu vardır. Ancak, ilgili ayette söz konusu edilen “Ruh aleminde alınan söz” insanlarla ilgili olarak zikredilmektedir. Hatta ayette açıkça ruhtan söz edilmemiştir. Fakat, genel kanaate göre bu olay ruhlar aleminde geçmiştir. İlgili ayetin meali şöyledir:

    “Bir vakit Rabbin Âdemoğullarından, onların bellerinden zürriyetlerini almış ve onları kendileri hakkında şâhit tutarak: “Ben sizin Rabbiniz değil miyim? demişti. Onlar da: “Evet biz şâhidiz.” demişlerdi. Bunu, kıyâmet günü, “bizim bundan haberimiz yoktu” dememeniz için yaptık.”(Araf, 7/172).

    Burada önemli olan konu, Allah’ın ruhlardan söz aldığı “Kalübela” dediğimiz anlaşmanın ne zaman olduğudur. Bu konuda alimlerin görüşleri özetle şöyledir:

    Bazı müfessirler, misakın “temsil” ve “istiare” yoluyla bir ilâhî irşat olduğunu söyleyerek şöyle derler: “Bu bir benzetmedir. İnsanların, Allah’ın rububiyetini tanımaya muktedir bir kabiliyette yaratılmış olmaları, bir bakıma, şahit tutulmaları olarak değerlendirilmiştir.”

    Tefsir âlimlerinin büyük çoğunluğu ise, hem ilâhî hitabın, hem de ruhun verdiği cevabın sembolik değil, hakiki olduğu görüşündedirler. Bu görüşü son asrın müfessirlerinden Mehmed Vehbi Efendi şöyle dile getirir: “Akıl ve hayat vermeksizin lisan-ı hâlle cevap vermek ihtimalleri varsa da, daha doğru olanı, akıl, hayat ve nutuk verdi, halıkıyetine ve rububiyetine delalet edecek delilleri gösterdi... Onlar da suali fehmedip (anlayıp), akılları idrak ederek lisanlarıyla söylemek suretiyle cevap verdiler.”




  • Doğmadan önce %50 ni oluşturan kısım babanın testislerindeki yarışı kazanan bir spermdi kalan yarında annenin yumurtalıklarında oluşan bir yumurtaydı.İkisi birleşti sen oldun.
  • en net cevap
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.