Şimdi Ara

Cyberpunk 2077 Overdrive modu yeni Crysis oldu: RTX 4090 bile 16 FPS alıyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
2
Favori
3.508
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Gene boş boş konuşanlar gelmiş millete cahil deyip. Kendileri cahil haberi yok adam sanıyor ki rtx gelecek oyunların grafikleri güzelleşecek, hayır abi hiçbir alaka bile yok. 2014 yılında çıkan Ac Unity baked lightning kullanıyor ama Rtx açık Cyberpunk 2077'den ve Metro Exodus'tan daha inandırıcı, detaylı ve çok daha güzel gözüküyor. Tlou Part İİ baked lightning kullanıyor gene Rtxli oyunlardan daha güzel gözüküyor.

    Rtx eşit değildir grafik. Rtx eşittir ışık hareketlerinin daha doğru olması ve oyun geliştiricilerin işini kolaylaştırması, çünkü geliştiriciler realistik ışık izleme-yansıma oyunları için baya vakit kaybediyor gibi duruyor benim gözlemim açısından şimdi bu Rtxle daha kolay oldu. Işık yansımasının fizik motoru gibi düşünün.

    Ue5'teki Lumen ne tam bilmiyorum. Ama galiba Unreal Engine 4 oyunları ışıklandırma konusunda Cryengine, Snowdrop, Rage, Anvilnext gibi motorlar kadar yetenekli değildi.(tekrar söylüyorum oyunlar üzerinden gidiyorum işin teknik kısmını gelecek teknolojisi diyenler tartışsın) Lumen Ue4'teki diğer enginelere göre eksik olan konuları kapatan dinamik ışıklandırma sistemi gibi duruyor. Ama Ue5 gelişirken diğer engineler yerinde saymıyor ki be gülüm.

    Tüm bu Unreal Engine hypeını anlamıyorum. Fortnite vs oynayıp da anlayamam kusura bakmayın. Yapılmış gerçek oyun çıkana kadar he he deyip geçiyorum Ue5 şakşakçılarına... Geçen nesilde Rtx'i en iyi kullanan oyun Control, içinde rtx olmasa da en sağlam ve realistik dinamik ışıklandırmayı kullanan seri The Division serisiydi. Bu sene Alan Wake 2 ve Avatar Frontiers of Pandora'da "performansın anasını bellemeyen" rtx görebilicek gibi duruyor herkes. Eğer ki optimize ederlerse

    Yani performanslı çalıştığı zamana kadar pratik yönden rtx'in hiçbir değeri yok. Kullanıcı oyuna girip ışıklar doğru yöne mi yansıyor diye bakmıyor bu durumda performansı düşüren bu naneyi niye açsın?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FCABC091A -- 6 Nisan 2023; 8:37:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 5000 serisine hazırlıklar başlamış

  • Oyunlar çıkış tarihi ile almak artık pek mantıklı gelmiyor hem sorunlu çıkıyor oyunlar vede daha yüksek bir ücret ile oyunlar alınmak zorunda kalınıyor.bekleyip sorunlardan arınmış bir oyun hemde daha uygun fiyata bir oyun deneyimi bence daha akılcı bir karar olur tabi beklemeyi bilmek gerekir diye düşünüyorum.

  • 8. ve 9. nesildeki grafik kalitesi beni 7. nesildeki kadar etkilemiyor

  • Aslında olay ray tracing çekirdek sayısıyla ve performansıyla alakalı. Yeterli değil. İşlemciniz zayıf olup güçlü ekran kartı taktığınızda nasıl işlemci darboğaz yapıyor biliyoruz. Bu durumda ekran kartının tam gücünü kullanamıyoruz, kartın bir kısmı boşta kalıyor. Burada da aynı şey geçerli. Ekran kartı içinde RT çekirdeklerinin sayısı yeterli olmadığı için gpu içindeki diğer çekirdekler boşta beklemek durmunda kalıyor.
    RT açınca oyunu oynayamıyorsak o ekran kartının içine niye kullanmayacağımız RT çekirdekleri ekleyip maliyeti, güç tüketimini ve sıcaklığı artırıyorlar.
    Onun yerine RT için ayrı bir kart çıkartsalar isteyen alır takar ve açar RT özellğini. SLI ve Crossfire gibi de bağlarsınız sisteme. Teknik olarak çok da imkansız değildir tahminimce. Belki bazı handikapları olacaktır ama onu da daha güçü RT kartı yapılarak çözülebilir.
    Oynadığımız oyunların hepsinde RT var aslında temel ışıklandırma hesaplamalarını yapıyorlar kendilerince yeterli kalite olduğunda bize sunuyorlar. Oyunlar geliştirilirken ışıklandırmalar tam RT yapılarak bize sunulsa hiç bu RT çekirdeklerine ihtiyaç duymayız. Görsel kalite olarak da aynı kaliteyi yaşarız.





  • Yoo ben grafik kalitesinin giderek artmasını istiyorum, kendi adına konuş, 2013 tomb raider grafikleri iyi olabilir ama daha da eskiyecek, burda önemli nokta firmaların ve Erkan kartı üreticilerinin şu optimizasyona daha çok eğilmeleri, grafikten kısmak değil mesele.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hepsini heç o kadar para ver bir ayar cıkartsınlar 16 fps calılşsın dünyanın en güçlü oyun kartı . şaka gibi . Sıkıldım artık boyle haberlerden birde niye cypurpank yani . Önce optimizasyonu duzeltsinler oyunlarda .
    Örnek herkesin küfür ettiği last of us pc oyunu lanet gelsin boyle sorunlu oyunu cıkaran firmaya

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • E_Y_B_H_P_T E kullanıcısına yanıt

    Ray Tracing'in en son versiyonu. Yeteri kadar güç yok hala daha. Yeni jenerasyonda çözülür umarım.

  • Baktılar ekran kartı artık her oyunu karşılıyor, yeni donanım satmak için saçma sapan ışın izleme diye bir şey çıktı. Neymiş lamba yansıyacakmış. Yansımasın kardeşim.

  • niye bu kadar performansı düşürdüğünü 50. saniyeden itibaren anlayabilirsiniz. Özellikle camdan dışarıdaki ışık değişimine bakın. Benzer bi olay minecraft RTX'de de var aslında. 2-3 nesil alır daha standart haline gelmesi



    NVIDIA GeForceyoutube
    The technology preview of Cyberpunk 2077’s Ray Tracing: Overdrive Mode arrives April 11th, bringing full ray tracing, also known as path tracing, to the game. Experience Night City in a whole new light, with the power of GeForce RTX 40 Series and NVIDIA DLSS 3. Learn More: https://www.nvidia.com/en-us/geforce/news/cyberpunk-2077-ray-tracing-overdrive-update-launches-april-11 The technology preview for Cyberpunk 2077’s Ray Tracing: Overdrive Mode is a sneak peek into the future of full ray tracing, and we are working with CD PROJEKT RED on further full ray tracing enhancements and performance optimizations. Capture Specs Resolution: 4K GPU: GeForce RTX 4090 CPU: Intel i9 12900K RAM: 32 GB Graphics Settings: Overdrive Preset, Reflex, & DLSS 3 On Subscribe to GeForce! https://www.youtube.com/channel/UCL-g3eGJi1omSDSz48AML-g GeForce Twitter: https://twitter.com/NVIDIAGeForce GeForce Facebook: https://www.facebook.com/NVIDIAGeForce/ GeForce Instagram: https://www.instagram.com/nvidiageforce/ GeForce Community Portal: https://www.nvidia.com/en-us/geforce/community-portal/ #Cyberpunk2077 #RTXOn #DLSS3 #CDPROJEKTRED
    https://www.youtube.com/watch?v=Tk7Zbzd-6fs
  • Roark kullanıcısına yanıt
    Rtx ekran kartı var rtx tarafını ne kullandım ne bir şey yaptım bir iki yansıma alacağız diye fps düşereceğiz saçma saçma işler

  • RTX4090 gibi öküz gibi kart ham güçte bunda 16 fps veriyosa valla sıkıntılı
    rtx3000 serisi hiç bir kart oynayamaz ki şimdi :S dlss 2 de 16 enfazla 32
    40 yapar yani :S
    dlss 2k altında kulanınca görüntü kötü oluyo :S



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huseyincarnege -- 6 Nisan 2023; 15:44:18 >
  • Olay yansıma değil. Ray Tracing'in en basit ya da kaynakları en az tüketen tarafı reflections olduğu için genelde orda uygulanıyor. Asıl görsel farkı RTXGI yaratıyor. Global Illumination yani


    RTXGI en son Witchera geldi ama orda da fazla yüklenmemişler. Bir Minecrafttaki kadar dünyalar kadar fark olmuyor.


    Metro Exodus'da gölgelerde çok iyi uygulanmıştı. Sonraki updatelerle diğer alanlarda gelişme oldumu bilmiyorum ama normal gölgelerle RTX gölgeler arasında uçurum var


    Reflections olarak benim bildiğim Quake 2 de deli abartmışlar. Onda da RTXGI falan yok tabi. Gölgeleri hatırlamıyorum ama pek fark etmiyordu sanki

  • joven kullanıcısına yanıt
    Witcher çıktığında da cyberpunk gibi buglıydı sonradan duzelttiler. Cyberpunk 2077 her şeye rağmen deli gibi sattı ve satmaya devam ediyor

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Aslında çağ atlama gibi düşün bunu. Bir şeyler birden olmuyor maalesef. Belirli bir noktada artık standart olacak. Şuan ray tracing hala ekstra özellik oyunlarda. Geçiş dönemine denk geldiğimiz için ceremesini çekiyoruz.


    Unreal engine 5 ile aslında ağır işlerin artık oyun oynama esnasında yapılabilir hale geldiğini gördük ama hala şuanki donanımlar yetersiz bu işler için. Bunların hepsi birbirlerini tetikleyen yenilikler.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • muratcool kullanıcısına yanıt

    yanlış düşünüyorsun kardeşim. dlss gibi teknolojiler oyun üreticilerinin daha üst kalitede grafik yapabilmesine olanak tanıyor performansı çok düşürmeden, bir de bu yönden düşün.

  • Konsollar çok geride kaldığı için Nvidia yeni serilerde sunacağı pek grafiksel gelişme kalmadı.. Sonuç olarak RT yüklen ki o 4090 bile rezil olsun; dlss 3 ile günü kurtar, böylelikle millet 1000-2000 dolar-euro değerinde ''vram mağduru'' 4000 serisine yönelsin.. Ama unuttukları bir konu var oyun çıkmıyor, merakla beklenip gelecek tüm oyunlar AMD tabanlı konsolların Ex oyunları.. Hani 4090 alsan ne oynayacaksın anca Cyberpunk 2077 ultra, über seviye RT açarsın..


    Oyun firmaları da bu konuda baya rahat, nede olsa berbat konsol portu oyunlarını boş ver optimizeyi dlss-fsr var diye piyasaya sunuyorlar. RT oyun dünyasına yeni bir soluk getirmesi gerekirken pekte istenileni vermediği çok bariz.. Dlss güzel bir gelişme ama onunda her versiyonunu (DLSS 2-3) yeni seriye özel yapıp, keriz silkeler edasıyla alıcısı olduğu sürece Nvidia kart dünyasının EA gibi olacağı bariz..

  • Oyunlardaki ışın izleme minecraft rtx seviyesine gelmediği sürece balon desek daha doğru olur. Bunun dışında muhteşem değişim capsı minvalindeki şuanki rtx teknolojisi aslında balon olarak eleştiriliyor. Yani arada dağlar kadar fark yokken spider man gibi oyunlarda performansı rtx açıp öldürmenin mantığı yok şahsi görüşüm. O yüzden nvidia daha iyi rtx'de nvidia alınsın geyiği şuan için gereksiz. Konudaki video olayı özetlemiş overdrive sayesinde. Bu seviyede rtx olmadığı sürece rtx açmanın mantığı yok.

    Rtx açınca cam yansıyormuş. Bu yansıma olayı için gerçek zaman fetişizmine gerek yok, kaliteli bir coder oyunu çok şahane gösterebilir.

    2002 senesinde max payne 2 ile ayna yansıma olayını çok güzel yapmıştı remedy.



    2004 senesinde şahane bir su efekti yapmıştı valve half life 2'de. Hakeza far cry 1 de de öyleydi. Crysis'den bahsetmiyorum bile.





  • 50. Saniyede baktım bende yalnız RTX OFF daha iyi gözükmüyor mu yahu :) RTX Off bence çok daha güzel gibi duruyor.

  • Daha normal rt'den faydalanamıyoruz çoğu oyunda. 30 fps rt'li oynamaktansa, 60 fps kapalı oynamayı tercih ediyorum.
    Ayrıca animasyon filmlerde neyse de oyunlarda bu kadar yansımanın gözü yoracağını düşünüyorum.

    Aydınlatmadaki gerçekçilik oyunlarda her zaman iyi olmuyor. Division'da natural lighting seçeneği var, açınca daha gerçekçi oluyor belki ama oynaması zorlaşıyor. Işık olmayan yerler zifiri karanlık.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.