Şimdi Ara

Cyberpunk 2077 Overdrive modu yeni Crysis oldu: RTX 4090 bile 16 FPS alıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
2
Favori
3.508
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Cyberpunk 2077 Overdrive modu yeni Crysis oldu: RTX 4090 bile 16 FPS alıyor
    CD Projekt Red tarafından 2020 yılında optimizasyon sorunlarıyla piyasaya sürülen Cyberpunk 2077, yapılan güncellemelerin ardından her anlamda en iyi dönemlerini yaşıyor. Satışları hiç olmadığı kadar artan oyuna çok yakında tam ışın izleme olarak da bilinen “Path Tracing” desteği getiriliyor. Ancak bu ayarlar açıldığında RTX 4090 bile yetersiz kalıyor olacak.



    Cyberpunk 2077 Overdrive için RTX 4090 bile yetmiyor



    Cyberpunk 2077 Overdrive modu yeni Crysis oldu: RTX 4090 bile 16 FPS alıyor
    11 Nisan'da çıkacak olan ücretsiz Cyberpunk 2077 güncellemesi oyuna Ray Tracing: Overdrive modunu getiriyor. Path Tracing ile oyunun her noktasında ışın izleme aktif hale gelirken görsel kalite ise adeta katlanıyor. Elbette bu kalite artışı aynı zamanda yoğun bir işlem gücü de gerektiriyor. Yayınlanan videoda halihazırda piyasada bulunan en güçlü ekran kartı olan GeForce RTX 4090’ın sergilediği performans görülüyor. Görünüşe göre Cyberpunk 2077 Overdrive modu ekran kartları için yeni Crysis olacak.



    Ayrıca Bkz.Nvidia GeForce RTX 4070’in performansı netleşiyor 



    Cyberpunk 2077 Overdrive modu yeni Crysis oldu: RTX 4090 bile 16 FPS alıyor
    4K çözünürlükte DLSS kapalı ve RT açık olduğunda RTX 4090’ın zaman zaman 16 FPS’e düştüğü görülüyor. Çoğu durumda RTX 4090’ın oynanabilir seviyenin altında kaldığı görülüyor. Ancak DLSS aktif hale getirildiğinde ise performansa sıçrama yaşanıyor ve kara hızları 117-138 FPS’e yükseliyor. Cyberpunk 2077 "Overdrive Modu" aynı zamanda çok sayıda ışın izlemeli kaynaktan gelen ışığın görünümünü kopyalayabilen bir teknoloji olan RTX Direct Illumination'ı da getiriyor. RTXDI ve tam ışın izleme ile oyuncular, birçok kaynaktan doğru şekilde gelen daha yumuşak ve gerçekçi gölgeler elde ediyor. Açıkçası bu sunulan görseller ve ışığın doğru şekilde ilerlemesi oyunlarda daha önce olan bir şey değil.






    Kaynak:
    https://videocardz.com/newz/nvidia-geforce-rtx-4090-outputs-as-low-as-16-fps-in-cyberpunk-2077-overdrive-mode-without-dlss







  • Lütfen ekran kartımızın salt gücü ile desteklenen oyunlar olsun. Dlss, fsr vs istemiyoruz eskiden olduğu gibi olsun. Firmalar artık optimizasyonu sallamıyor çünkü dlss var. Tom raider 2013 grafikleri yeterli. Hormonlu grafik istemiyoruz. 3060 ti var ama ekran kartının yeteneklerini gösteren bir oyun yok. Her oyunda var dlss fsr ama olmuyor. Dlss 3.0 desteği de yok. Umudumuz Intel ile. AMD yazılımı, Nvidia açgözlülüğü yıldırdı artık. Last of us Part 1 PC ile gördük dlss nin yapayligini ve zavalliligini.

    Kimse realistik grafik istemiyor far cry 3 tomb raider 2013 grafiği kafi. Küfür eder gibi bizim kartımız rezil ama dlss ile akiyoruz. Geçin bunları... Dlss ile yüksek FPS alacak isek neden ekran kartlarına servet ödüyoruz ki

    2 dk oyun yapımına dair araştırma yapacak birisi videodaki olayın gelecekteki oyunlar için ne kadar önemli olduğunu anlar ama DH yine elmayla armut kıyası yapma konusunda uzman. Bir firma aç gözlülük yapıyor fiyatları yüksek tutuyor diye geleceğin en önemli teknolojisini 3D gibi kullan at ve ömrü ilk çıktığında belli olan birşeyle kıyaslayana gülerler. Hiçbir şey bilmiyorsanız Minecraft RT deneyin doğal ışıklandırma ve gölgelendirme ne derece fark yaratıyor Minecraft gibi basit bir oyunu ne kadar gerçekçi hale getiriyor kendiniz test edin veya sistem yetiyorsa düşük FPS'de olsa açın 2015 ürünü Witcher 3'ün RTGI sayesinde nasıl bir yeni boyut kazandığını kendiniz görün ama forumun amacı teknoloji tartışmak değil. Adam bedava update yayınlıyor ki geleceğin teknolojisini ucundan kıyısından şimdiden görebilin diye ama biz FPS kaybını konuşup teknolojiyi "boş" ilan ediyoruz max TR ve bilime olan saygı ilişkisi hiç şaşmaz. Bildiğimiz usül raster oyunların hepsinde ışık kaynaklarını ve gölge hesaplamalarını sanatçılar yapıyor ve en iyisi bile gerçek ışık ve gölge hesaplamasından uzak. Bir koridordan geçiyorsun ışık kaynağı olmayan yerde içerisi tamamen aydınlanıyor, araç sürüyorsun gölge düşümü yeterli seviyede hesaplanmadığı için araba havada hissi oluşuyor. İleride tam optimize RT çözümleri oyun motorlarına tamamen entegre olduğunda eninde sonunda en ufak oyun bile aydınlatma ve gölgeleme çözümünü RT üzerinden yapacak.


    Teknoloji o kadar "boş" ki dünyanın en önemli oyun motoru Unreal, path tracing (full ray tracing)'i çok daha optimize bir halde yapmayı hedefleyen "Lumen" teknolojisinin argesine milyon dolarlar yatırıp yeni sürüm motorunun en önemli parçası haline getiriyor. 2077'nin Overdrive modunda denediği şey full ray tracing ve bunu sırf teknoloji testi amaçlı yayınlıyor herkes 120fps de açabilsin diye değil. O kadar kolay olsa Lumen gibi teknolojilerin geliştirilmesine ihtiyaç olmazdı.


    JSFILMZyoutube
    Unreal Engine 5.3 Path Tracing vs Lumen Need me to Consult/Troubleshoot your Unreal Project? Email me at JSFILMZSUB@gmail dot com for more info Join this channel to get access to perks: https://www.youtube.com/channel/UCoJun_nF0I90wzXq5t4SdqA/join Grab my new Unreal Engine 5.1 Course here! Be sure to share it with everyone! https://www.artstation.com/a/22299532 https://jsfilmz.gumroad.com/l/lmaqam Arcvhiz from evermotion Sign up with Artlist and get two extra months free when using my link below. Artlist https://artlist.io/artlist-70446/?artlist_aid=Jsfilmz_1682&utm_source=affiliate_p&utm_medium=Jsfilmz_1682&utm_campaign=Jsfilmz_1682 Artgrid https://artgrid.io/Artgrid-114820/?artlist_aid=Jsfilmz_1682&utm_source=affiliate_p&utm_medium=Jsfilmz_1682&utm_campaign=Jsfilmz_1682 @UnrealEngine #unrealengine5 unrealengine5 #pathtracing #lumen #unrealengine5 #rtx4090
    https://www.youtube.com/watch?v=hJjyAMy_2Xc
    Gene boş boş konuşanlar gelmiş millete cahil deyip. Kendileri cahil haberi yok adam sanıyor ki rtx gelecek oyunların grafikleri güzelleşecek, hayır abi hiçbir alaka bile yok. 2014 yılında çıkan Ac Unity baked lightning kullanıyor ama Rtx açık Cyberpunk 2077'den ve Metro Exodus'tan daha inandırıcı, detaylı ve çok daha güzel gözüküyor. Tlou Part İİ baked lightning kullanıyor gene Rtxli oyunlardan daha güzel gözüküyor.

    Rtx eşit değildir grafik. Rtx eşittir ışık hareketlerinin daha doğru olması ve oyun geliştiricilerin işini kolaylaştırması, çünkü geliştiriciler realistik ışık izleme-yansıma oyunları için baya vakit kaybediyor gibi duruyor benim gözlemim açısından şimdi bu Rtxle daha kolay oldu. Işık yansımasının fizik motoru gibi düşünün.

    Ue5'teki Lumen ne tam bilmiyorum. Ama galiba Unreal Engine 4 oyunları ışıklandırma konusunda Cryengine, Snowdrop, Rage, Anvilnext gibi motorlar kadar yetenekli değildi.(tekrar söylüyorum oyunlar üzerinden gidiyorum işin teknik kısmını gelecek teknolojisi diyenler tartışsın) Lumen Ue4'teki diğer enginelere göre eksik olan konuları kapatan dinamik ışıklandırma sistemi gibi duruyor. Ama Ue5 gelişirken diğer engineler yerinde saymıyor ki be gülüm.

    Tüm bu Unreal Engine hypeını anlamıyorum. Fortnite vs oynayıp da anlayamam kusura bakmayın. Yapılmış gerçek oyun çıkana kadar he he deyip geçiyorum Ue5 şakşakçılarına... Geçen nesilde Rtx'i en iyi kullanan oyun Control, içinde rtx olmasa da en sağlam ve realistik dinamik ışıklandırmayı kullanan seri The Division serisiydi. Bu sene Alan Wake 2 ve Avatar Frontiers of Pandora'da "performansın anasını bellemeyen" rtx görebilicek gibi duruyor herkes. Eğer ki optimize ederlerse

    Yani performanslı çalıştığı zamana kadar pratik yönden rtx'in hiçbir değeri yok. Kullanıcı oyuna girip ışıklar doğru yöne mi yansıyor diye bakmıyor bu durumda performansı düşüren bu naneyi niye açsın?
  • Yapımcı firma Witcher gibi dağda bayırda ovada geçen bir oyundan Cyperpunk gibi devasa bir yaşayan şehire geçince adamlar sudan çıkmış balığa döndüler işin üstesinden gelecek bir marka olmamanın etkileri halen sürüyor.

  • Lütfen ekran kartımızın salt gücü ile desteklenen oyunlar olsun. Dlss, fsr vs istemiyoruz eskiden olduğu gibi olsun. Firmalar artık optimizasyonu sallamıyor çünkü dlss var. Tom raider 2013 grafikleri yeterli. Hormonlu grafik istemiyoruz. 3060 ti var ama ekran kartının yeteneklerini gösteren bir oyun yok. Her oyunda var dlss fsr ama olmuyor. Dlss 3.0 desteği de yok. Umudumuz Intel ile. AMD yazılımı, Nvidia açgözlülüğü yıldırdı artık. Last of us Part 1 PC ile gördük dlss nin yapayligini ve zavalliligini.

    Kimse realistik grafik istemiyor far cry 3 tomb raider 2013 grafiği kafi. Küfür eder gibi bizim kartımız rezil ama dlss ile akiyoruz. Geçin bunları... Dlss ile yüksek FPS alacak isek neden ekran kartlarına servet ödüyoruz ki

  • Oyun tam bir hayal kırıklığıydı, şimdi neredeyse bedava verilecek, dlc satmak için yapabilirler de.

  • Unreal engine 5 ile Lumen yaygınlaşınca kimse nvidianın rt pt vs gibi donanıma bağlı teknolojilerini desteklemeyecektir. 3 seneye havası söner rt pt kimse yüzüne bakmaz.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • İyice pırlanta gibi oldu bu iş, parlaklık arttıkça ödemeniz gereken miktarda artıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wolwes -- 6 Nisan 2023; 00:34:48 >
  • Ya bı ışın izleme tekbolojisi bitek bana mı balon geliyor. Sanki modası geçecek bişeymiş gibi tıpkı zamanında piyasaya sürülen 3 boyutlu televizyonlar gibi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Olacağı buydu. 4090 gibi bir canavarı öldürmeye sebep lazım ki sonraki jenerasyonlar satsın. Unreal 5'li 6'lı oyunlar falan gelsin daha neler yaparlar. 4090'ın öldüğü piyasada da bizim elimizdeki kartlar ne yapacak merak konusu.

  • tokatli6061 T kullanıcısına yanıt
    pc de GTX 980 ti var halen çatır çatır oyun oynatıyor. Bozulana kadar devam.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jrbacktoback -- 6 Nisan 2023; 2:27:22 >
  • Ray tracing tarafında daha gidilecek çok yol var. Cyberpunk'a path tracing gelmesi ise oldukça önemli. Çünkü quake, minecraft, portal gibi eski veya basit grafikli oyunlar haricinde ilk kez modern ve hatta kartları en fazla zorlayan oyunlardan birine geliyor. Bunun anlamı, bir sonraki nesil konsolları beklemeden yakın zamanda çıkacak oyunlara da path tracing gelebilir demektir. Zaten bir sonraki nesil ekran kartlarıyla bu işin iyice ilerleyeceği de belli oluyor.


    Muhtemelen olmayacak ama path tracing eklenmiş Max Payne remake oyunlarını görmek isterim açıkçası. :) Dahası, path tracing ile gelecek yeni bir gta şahane olur. Ve bu çok daha yüksek bir ihtimal artık.

  • Şu b.ktan optimizasyon özürlü oyun olmuş da bilmem ne ride modunu getirip ekran kartı test eden yeni crysis olmuşmuş. İnsan bi tarafıyla güler buna

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mertekin kullanıcısına yanıt
    Reis LG49UF8507 TV Aldım vaktinde buna polonyalı sitelerden 3d 60 fps filmler buldum Galaxy of Guardia da vardı bunların içinde emin ol 3d daha iyiydi rtx daha büyük balon

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 2 dk oyun yapımına dair araştırma yapacak birisi videodaki olayın gelecekteki oyunlar için ne kadar önemli olduğunu anlar ama DH yine elmayla armut kıyası yapma konusunda uzman. Bir firma aç gözlülük yapıyor fiyatları yüksek tutuyor diye geleceğin en önemli teknolojisini 3D gibi kullan at ve ömrü ilk çıktığında belli olan birşeyle kıyaslayana gülerler. Hiçbir şey bilmiyorsanız Minecraft RT deneyin doğal ışıklandırma ve gölgelendirme ne derece fark yaratıyor Minecraft gibi basit bir oyunu ne kadar gerçekçi hale getiriyor kendiniz test edin veya sistem yetiyorsa düşük FPS'de olsa açın 2015 ürünü Witcher 3'ün RTGI sayesinde nasıl bir yeni boyut kazandığını kendiniz görün ama forumun amacı teknoloji tartışmak değil. Adam bedava update yayınlıyor ki geleceğin teknolojisini ucundan kıyısından şimdiden görebilin diye ama biz FPS kaybını konuşup teknolojiyi "boş" ilan ediyoruz max TR ve bilime olan saygı ilişkisi hiç şaşmaz. Bildiğimiz usül raster oyunların hepsinde ışık kaynaklarını ve gölge hesaplamalarını sanatçılar yapıyor ve en iyisi bile gerçek ışık ve gölge hesaplamasından uzak. Bir koridordan geçiyorsun ışık kaynağı olmayan yerde içerisi tamamen aydınlanıyor, araç sürüyorsun gölge düşümü yeterli seviyede hesaplanmadığı için araba havada hissi oluşuyor. İleride tam optimize RT çözümleri oyun motorlarına tamamen entegre olduğunda eninde sonunda en ufak oyun bile aydınlatma ve gölgeleme çözümünü RT üzerinden yapacak.


    Teknoloji o kadar "boş" ki dünyanın en önemli oyun motoru Unreal, path tracing (full ray tracing)'i çok daha optimize bir halde yapmayı hedefleyen "Lumen" teknolojisinin argesine milyon dolarlar yatırıp yeni sürüm motorunun en önemli parçası haline getiriyor. 2077'nin Overdrive modunda denediği şey full ray tracing ve bunu sırf teknoloji testi amaçlı yayınlıyor herkes 120fps de açabilsin diye değil. O kadar kolay olsa Lumen gibi teknolojilerin geliştirilmesine ihtiyaç olmazdı.


    Cyberpunk 2077 Overdrive modu yeni Crysis oldu: RTX 4090 bile 16 FPS alıyorJSFILMZyoutube
    Unreal Engine 5.3 Path Tracing vs Lumen Need me to Consult/Troubleshoot your Unreal Project? Email me at JSFILMZSUB@gmail dot com for more info Join this channel to get access to perks: https://www.youtube.com/channel/UCoJun_nF0I90wzXq5t4SdqA/join Grab my new Unreal Engine 5.1 Course here! Be sure to share it with everyone! https://www.artstation.com/a/22299532 https://jsfilmz.gumroad.com/l/lmaqam Arcvhiz from evermotion Sign up with Artlist and get two extra months free when using my link below. Artlist https://artlist.io/artlist-70446/?artlist_aid=Jsfilmz_1682&utm_source=affiliate_p&utm_medium=Jsfilmz_1682&utm_campaign=Jsfilmz_1682 Artgrid https://artgrid.io/Artgrid-114820/?artlist_aid=Jsfilmz_1682&utm_source=affiliate_p&utm_medium=Jsfilmz_1682&utm_campaign=Jsfilmz_1682 @UnrealEngine #unrealengine5 unrealengine5 #pathtracing #lumen #unrealengine5 #rtx4090
    https://www.youtube.com/watch?v=hJjyAMy_2Xc



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tinúviel -- 6 Nisan 2023; 5:24:6 >




  • mertekin kullanıcısına yanıt

    Niye balon olsun, gerçekçi yansıma/gölge vb. gerçekçi görüntüler için başka yol mu var? Ha amaç gerçeğe yaklaşmak değilse, o zaman balon olur.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mertekin kullanıcısına yanıt

    Ne balonu yahu. Ultranın da ultrası grafik isteyen kişiler için biçilmiş kaftan.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yine cahiller dolusmus, geleceğin teknolojini çöp ilan ediyorlar. Şaşırmıyorum artık, yeni turkiyede cahillerin susmak gibi bir alışkanlığı da kalmadı çünkü.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • o kadar fps kaybına değecek bir gerçeklik sunuyor mu? tartışılır.

  • Ben şunu anlamıyorum. Bazı platformlara oyun yapıyorsun. Piyasadaki en güçlü ekran kartı 4090. Bu ekran kartına 16 fps aldıracak ayar koyamazsın arkadaş sen bir oyuna. Mantıksız birşey. Teknoloji demosu hazırlarsın ona koyarsın ne koyacaksan. 4 gpu 5 gpu mu takacaksın bir bilgisayara. Böyle bir saçmalık var mı? Ne anlamı var bir oyunda o ayarın olması. Bıraksınlar bu saçmalıkları.

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.