Şimdi Ara

COROLLA 1.4 dizel mi 1.6 benzin ve LPG mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (3 Mobil) - 2 Masaüstü3 Mobil
5 sn
24
Cevap
2
Favori
14.742
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba benim 2014 model i20 aracım var kendisini satıp coralla almak istiyorum ancak kararsız kaldım hangi model ve versiyon almalıyım? Bana yardımcı olursanız sevinirim artı ve eksilerinide yazarsanız sevinirim.



  • Otomatik alacaksanız benzinli.
  • Cevap için teşekkürler. Acaba otomatik dizeller sıkıntılı mı oluyor?
  • hzdmm H kullanıcısına yanıt
    Rica ederim. Dizeller robotize şanzıman benzinliler tam otomatik diye biliyorum. Bu yüzden tercihim benzinli olurdu. Robotize şanzımanlar konfor konusunda çok iyi olmasalarda yakıt konusunda ekstra bir yük getirmiyor.
  • Teşekkürler.
  • Çok yokuş bayır çıkmıyorsanız mutlaka benzinli tavsiye ederim
  • ALPHA LION KING A kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler
  • Benzinli

    Toyotanin dizeli güçsüz ve otomatik alacaksanız dizeldeki şanzıman tek kelime ile rezalet. Sarsıntılı, kararsız ve az olan gücü de törpülüyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lojistisyen -- 17 Haziran 2020; 22:50:9 >
  • lojistisyen kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler
  • Hocam benzinlilerin de yarı otomatikleri var, alırken ona da dikkat edin. E140 kasa 1.6 benzinli corollanın 2007, 2008,2009 yıllarındaki otomatik şanzımanları da yarı otomatik yani robotize şanzıman kullanıyor. 2010, 2011,2012 model yıllarındaki benzinli corollalarda 4 ileri tam otomatik şanzıman kullanılıyor. .

    Edit: imla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blueSKYLINE -- 18 Haziran 2020; 19:48:27 >
  • bende dizel otomatik var 2006.yok sarsıyor yok şehir içinde ısınıyor bilmem ne.hepsi forum hikayesi.yıllardır sorunsuz kullanıyorum.sessiz bi motor. ekonomi odaklı.5 lt şehir içi.fırlayıp gitmez 1.4 sonuçta. vites geçişleri hissediliyor ama abartı değil.cvt gibi ruhsuz değil. daha iyileri vardır dsg edc gibi ama bunlar gibi masraf açmaz. bunların baskı balatası sanırım on bine yakın.toyatanın sanayide 850 tl. tabi lpg li tam otomatik almanız daha iyi olur. 1.4 turbolu .çalıştırınca bekle stop etmeden önce bekle zor geliyor. dizelinde pek artısı kalmadı
  • Hocam benzin lpgli al araç manuel yada otomatik fark etmeksizin. Dizel boşuna masraf. Hem daha az gürültü hem daha güçlü motor.
  • 3 sene 132 lik auris kullandım. Corolla hb olarak düşünebilirsiniz.

    Kesinlikle benzinli öneririm. Lpgye mükemmel uyumludur, çok düşük yakıt tüketir ve inanılmaz sorunsuzdur. 100 bin km kullandım sadece periyodik bakıma soktum aracı.

    2013 ve üzeri kasada Otomatik vitesi

    Dizelde multimode tek kavramai robotize şanzıman kullanılır. Düşük maliyetli ve genellikle sorunsuzdur. Ancak ne performans beklentisini sağlar ne de konforludur. Vites geçişlerini en çok hissettiren şanzıman tipidir.

    Benzinlide Cvt şanzıman kullanılmaktadır. Cvt konforludur, aşırı performans ve sportiflik beklentisi içinde değilseniz çok memnun eder. Cvt nin yağ bakımı zamanında yapıldığı sürece uzun süre sorunsuz kullanılır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crssover -- 18 Haziran 2020; 15:51:39 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: efe80

    bende dizel otomatik var 2006.yok sarsıyor yok şehir içinde ısınıyor bilmem ne.hepsi forum hikayesi.yıllardır sorunsuz kullanıyorum.sessiz bi motor. ekonomi odaklı.5 lt şehir içi.fırlayıp gitmez 1.4 sonuçta. vites geçişleri hissediliyor ama abartı değil.cvt gibi ruhsuz değil. daha iyileri vardır dsg edc gibi ama bunlar gibi masraf açmaz. bunların baskı balatası sanırım on bine yakın.toyatanın sanayide 850 tl. tabi lpg li tam otomatik almanız daha iyi olur. 1.4 turbolu .çalıştırınca bekle stop etmeden önce bekle zor geliyor. dizelinde pek artısı kalmadı
    O kasalar değil yüksek model olandan bahsediyoruz. Babamda var 2016 model dizel otomatik. Ama şanzımanı rezil gerçekten. Benzinli otomatik çok keyifli ama tavsiye ederim
  • 1.4 D-4D motoru Corolla/manuel ve yaris/otomatik olarak oldukça uzun süre kullandım. Hem motoru hem de şanzımanı kötüleyenler yanlış bir kıyaslama yaptığı için beğenmiyorlar. Kesinlikle kötü araçlar değiller. Corolla tüm şanzıman ve motor seçenekleriyle sorunsuz ve tercih edilebilir bir araç.

    Seçim konusunda sizin kullanım şartlarınız ve beklentiniz daha önemli. Çünkü iki motorun da avantaj ve dezavantajları var.

    Aracı kısa mesafede kullanıyorsanız, iklim çok soğuksa veya dizel tıkırtısı sevmiyorsanız kesinlikle benzinli. Ancak yakıt yüksek olacağı için lpg olursa daha ekonomik olur.

    Lpg içinize sinmiyorsa, ayar vs uğraşmak istemiyorsanız, kapalı garaj zorunluluğunuz varsa dizel tercih edilebilir. Dizelin tüketimi düşük, gücü yeterli ve gerçekten sorunsuz.

    Yeni kasadaki cvt şanzıman biraz keyifsiz ama daha konforlu ve ekonomik. Otomatik olması şartı varsa benzin/lpg ve cvt en ideal kombinasyon.




  • Corolla tam otomatik mi.yari.otomatikmi.tavsiye edersiniz bide hangi model.
  • Bugün siparişi verdim arkadaşlar
  • Kesinlikle dizel ve manuel alırdım ben olsam.
  • 1.6 benzin/lpg tavsiye ederim
    Toyota sorunsuz atmosferik üretir.
  • Toyotanin motorunu hiç markaya değişmem volvo bmw vs yüksek modeller haric ne hyundai ne renault ne fiat ne woswos tek gecerim toyotayi bütçem olsaydida alsaydim..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.