Şimdi Ara

clio 4 0.9 tce 90 bg mi yoksa 1.5dci 90bg mi? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
80
Cevap
1
Favori
31.418
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: poseidon8888

    quote:

    Orijinalden alıntı: shadowgeist

    quote:

    Orijinalden alıntı: poseidon8888


    benim dediğim hesaba gelinmiş,mazotun parası 6 senede çıkıyor

    yıllık ortalama 12000 km yapıyormuş.1000 kmde fark 140 tl idi , 12000 km de yani 1 yılda 1680 tl yapar.dizel-benzinli araç farkı 5600 tl.5600/1680 = 3,3 yılda bu fark kapanır.Yani 6 yıl değil 3 yıl 4 ay gibi bir süre

    Nasil bir hesap yapmissiniz merak ettim. Clioda 12000 km de benzinli dizel farki 650 lira 1000 km de ise 54 lira gibi birsey yapiyor. 140 liralik fark diyorsunuz. Bu 140 lirayla zaten 1000 km gider dizel arac neredeyse. Boyle bir fark 1000 km de nasil olsuturdunuz anlayamadim.

    5 sene kullansaniz senede 300 lira az vergi vereceksiniz. 100 er lira senede bakimi daha ucuz olsa. 5 senede ortalama 2000 lira burdan kalacak. 5000 kusur civarida ucuza alacaksiniz 7000 lira olsun fark. senede mazot farki hadi 800 tl olsa 5 senede 4000 lira eder. 7000-4000 : 3000 lira kaliyor. Buda ancak satarkenki dizel ile 0.9 arasindaki fark olur.

    12.000 yapan birisi icin bence 0.9 cok daha mantikli . Touch donanim alacagina icon alirsin. Para baglayacaksan yuksek donanima baglarsin. Tek fark torktan olusur oda zaten dizelininde torku fazla yuksej degil. Hadi 130 benzinli 270 dizeli olsa tork acisindan. Dusunmeden dizel alinirdi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Golden Gate -- 17 Ocak 2013; 11:33:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: EmreFB1907


    quote:

    Orijinalden alıntı: poseidon8888


    bir arkadaşım da araç alımı sırasında bu vatandaş gibi aradaki 7 bin liralık farkı dizel kolay satılır pahalı satılır diye paravanlama muhabbeti yapmıştı,iyi gülmüştük plazada.
  • SATARKEN VERDIGIN FARKI AYNEN GERI ALIRSIN
  • quote:

    Orijinalden alıntı: catalyst

    SATARKEN VERDIGIN FARKI AYNEN GERI ALIRSIN

    yavaş alırsın
  • quote:

    Orijinalden alıntı: shadowgeist

    quote:

    Orijinalden alıntı: catalyst

    SATARKEN VERDIGIN FARKI AYNEN GERI ALIRSIN

    yavaş alırsın

    Bosver dostum millet boyle bilsin dizel kullanmaya devam etsin ki LPG goze batmasin yoksa giydirirler vergiyi gaza




  • Megane 3 1.4 TCe vardı benzinli. pek tutmamıştı. 5sene sonra satışı düşünürseniz dizel almak daha mantıklı olacak çünkü 5-6yılda sizin araç 75bin KM dolaylarında olur yazdıklarınıza göre. satış için zor olmaz.

    Dizelin avantajları:

    + Düşük yakıt maliyeti
    + 2.elde tahmini o anki km'ye de bağlı olarak satış avantajı(TCe motor tutmazsa 2.elde dizele göre daha geç satış)

    Benzinlinin avantajı:

    + düşük bakım maliyeti (zincirli olması, bakımdan bakıma ayarlanması yeterli oluyor)
    + gönül rahatlığında kullanım ( dizel gibi yakıttan etkilenmesi daha az, dizelin enjektör problemi ciddi boyutta, boğazına su kaçtı, enjektör tıksırdı falan filan)
    + sessiz kullanım(titreşim konusunda bir şey diyemem zira biri 3silindir, denemek lazım ama benzinli yine bu konuda önde olur bence )
    + düşük vergi
    + Daha çevreci (NOx sıfıra yakın değerlerde) (rahat fazla yakıyor CO2 değeri fazla diyebilirsiniz ama NOx ile daha fazla zararlı dizel)(belki bu madde sizin için önemsiz olabilir...)

    bakım maliyet ve vergi farkı ile yakıt farkını hesaplayarak 5600tl değer mi diye düşünün.




  • Biz turklerde suda var honda.mazda.mitsibishi nissan.toyota vs genel.olarak japon yani benzinlisi 250.000 de olsa satilir gel 150.000 de dci sat yuksek kmde herzamn benzinli satilir ama dizel zor masrafi daha agirdir benzinli araclara bakin asagi yukari fiyatlari hep sabittir dizel alicaksan multijet albea bile olusu 600 bin yapiyor taksivilerde eskiden 1.5 cliolar vardi hani hep albea multijet veya hyundai accet 1.6 16 walf doch motor benzinlisi dogrumu ve 0 kmden lpgli.bakiyorsun bakin bircok arac firmasinin benzinlusinin piyasasi mevcut ve rahabet goruyor basta japon araclari kime sorsam 150.000 den sonra dizelmi alinir dizel alicaksan sifir yada tanidiktan al derler.benzinli onemli degil diyorlar en kral motor 2.000 tly yapiliyor deniliyor ve gercekler.sahsen kendim dizel alicak olsam 60.000 bini gecmemis ve servis bakimli kaydi kuydu olan bir arac isterdim ayrica ici yipranmamis.benzinli almis olsam pek motorla isim olmaz ici saglam kaporda diri olsun yeter 1.500 tl harca canavar olsun.dusuncem boyle bir cok kiside boyle dusunuyor bugune kadar aldigim araclar boyle oldu aldigim gun 1000 1.500 tl harciyorum birdaha 3 sene tiki olmuyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Canım Türkiyemde şöyle 3-5 yıl önümü göreyim demek neredeyse imkansızdır. Ancak Perşembe'nin gelişi için bugün Çarşamba ise bazı öngörülerde bulunulabilir. Ülkemizde rafine edilen ham petrolden çıkan benzin iç piyasada kullanım fazlası olduğu için yaklaşık 1,50 TL'den yurtdışına ihraç ediliyor. Üretilen motorin ise iç tüketime yetmediğinden yaklaşık 1,90 TL'ye yurtdışından ithal ediliyor. Bu rakam bile dış ticaret açığımızı hatırı sayılır oranda arttırmaya yetiyor. LPG'ye gelince onun zaten çok büyük bir bölümü ithal ediliyor. Dizel cenneti yurdumda piyasa biraz daha olgunlaştıktan sonra önce Motorin fiyatı tıpkı Avrupa ülkelerinde olduğu gibi üzerine binecek çevre vergileri ile benzin fiyatını geçecek, yine çevreci araç olmadığı için gerek ilk alımında gerekse yıllık vergilerinde kallavi artışlar yaşanacak, bu süreç bittiğinde ise dizel cenneti, dizel cehennemine dönüşecektir. Benzinli araçlar bu furyadan kurtulabilecek mi? Hayır. Para lazım para. Eee deniz de bitti. Her zaman ki gibi ilk adres vatandaşın cebi olacak. Öncelikle 20 yaşını geçen araçların vergileri katlanacak. Garibimin parası olsa eski arabaya biner mi? Bir şekilde bu araçlar oluşan sistem içerisinde sıfır araç alımında cazibeli hale getirilecek. Sonraki adım bu furyada peynir ekmek gibi banka kredisi ile yenilenen bu araçlarda yaygın olan 1.6 hacimli benzinli motorlar da lüks segmentine kaydırılarak vergi gelirlerinin katlanmasına devam edilecek. Gelecek mi.... Bence mümkün olduğu kadar düşük hacimli, benzinli, az yakan, CO2 salınımı minimum araçlar bu furyadan en az etkilenecek. Sıfır araç alacaksanız 5 yıl sonrasını özetlemeye çalıştım. Karar sizin.




  • 1.5 dci yıllardır tutulan bir motor hem
  • 1.6 207 dizel aracımla 7 aydır işe gidip geliyorum.

    50 liralık mazot ile haftanın 7 günü 40 km yol yapıyorum ve %75 lik bölümü şehir dışı araba yüksüz, yol düz ve tek biniyorum genellikle.

    Salı dan salıya 50 liralık yakıt alıyorum ve aldığımda yakıt göstergesi ve yol bilgisayarıda hep aynı noktada oluyor.

    Şuan piyasada ki dizellerin benim kullandığım şartlarda yakacağı yakıt 1 litre eksik yada fazla budur.

    Kağıt üzerinde değilde pratikte direkt sonuç bu.

    TCE motorun vergi avantajı olduğunu da düşünmek lazım ve yakıt olarak kullanıcı bilgisi lazım.

    Fiyat farkı, vergi farkı var mesela.

    Yıl olarak az km yaparsanız, dizelden yapmış olduğunuz kar vergiye gidebilir.

    Ayrıca 5 yıl sonra dizeli daha pahalıya satarım diye düşünmeyin.

    Kısa vadede bunu yapabilirsiniz ama ülkemizde ne olacağı bilinmez.

    Yarın dizellere ek vergi getirebilirler ve bu durumda; +3000 Lira fark yerine -3000 Lira olabilir benzinli araçlara göre.

    Siz direkt olarak 5 yılda yakıttan yapacağınız kar oranını hesaplayın derim.

    Clio gerçekten güzel bir tercih şimdiden hayırlı olsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Daft Punk -- 21 Nisan 2013; 13:40:26 >




  • Bir 0.9 tce kullanicisi olarak 1.5 dci derim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1.5 dci 90bg fluence sürdüm. araç düz yolda gitmiyordu. çok güçsüzdü. clio ile fluence'in ağırlıklarını kıyaslayın. ben olsam 1.5 dizeli 90 bg almam.
  • 4.5 litre yazmışın ama benzinli o araç şehirçinde her türlü 8 litreyi bulacaktır her ne kadar az yakıyo diye lanse edilse de. 5 litreler falan hayal yakıttan üzülürsün benden söylemesi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: linkin_park20

    Bir 0.9 tce kullanicisi olarak 1.5 dci derim.

    +1
  • quote:

    Orijinalden alıntı: huseaz

    quote:

    Orijinalden alıntı: linkin_park20

    Bir 0.9 tce kullanicisi olarak 1.5 dci derim.

    +1

    Alıntıları Göster
    hocam şehir içi 100 km de kaç litre benzin tüketiyor. birde araçtan genel manada memnun musun



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YARGIÇ06 -- 21 Nisan 2013; 16:15:55 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: linkin_park20

    Bir 0.9 tce kullanicisi olarak 1.5 dci derim.

    hocam şehir içi 100 km de kaç litre benzin tüketiyor. birde araçtan genel manada memnun musun
  • quote:

    Orijinalden alıntı: YARGIÇ06

    quote:

    Orijinalden alıntı: linkin_park20

    Bir 0.9 tce kullanicisi olarak 1.5 dci derim.

    hocam şehir içi 100 km de kaç litre benzin tüketiyor. birde araçtan genel manada memnun musun

    valla hakimbey:) eğer nick meslekle alakalıysa ben de bursa adliyesinde katibim.

    araçtan gelen manada çok memnunum. memnun olmadığım 3 şey var. birincisi, renault'un boya atması yaşayan arkadaşların arkasında durmaması. boya atması sorunu yaşayan arkadaşa basınçlı suyu derinize tutsanız deriniz de kalkar gibi saçma bir cevap vermişler. renault gibi bir firmaya bu cevap yakışmadı. bu sorun sadece 2013 Şubat ayı üretimi olan beyaz araçlarda varmış. ben de araç detay işiyle neredeyse hastalık derecesinde uğraşırım. kendi bahçem var, yakıma makinem var ve özel ürünlerim var yurtdışından getirttiğim araç yakıma için. bir dönem yıkamacıda da çalıştık. değil 150 bar, 200 barlık bir basınç dahi uygulansa aracın boyasının atmaması lazım.

    2.'si birçok arkadaşın dediği gibi kapıları kapatmak için biraz sert çarpmak gerekiyor. ben buna alıştım, ancak zaman zaman araca arkadaşlarım biniyor. ayrıldığımız esnada kapıyı kapatırken haliyle sıfır araç olduğu için normal şiddette kapıyorlar ve hepsinde de kapı kapanmıyor. tam gidecekleri esnada yoldan çeviriyorum bi daha kapat diye:)

    3.'sü ise kilit nokta, motor. şimdi şunu söyleyeyim, ben bu motoru çok sevdim. inanılmaz güzel bir sesi var ve eco modda kullanmadığınızda harika bir ivmelenmesi var. eco modda kullanırsanız bir miktar performans sorunu oluyor. kilit nokta ise, aracı benim sevdiğim gibi devirli kullanırsanız karma 4 litrelik tüketim hayalden de öte. ortalama 11-12 lt gibi bir tüketime sahip olursunuz.

    ilk 1600 km tüketime dikkat etmeden fazla da devir vermeden kullandım, ortalama 7.3 lt tüketti. bu son 100 km'de yol bilgisayarını sıfırladım, anlık yakıt tüketimini açtım, tüm vites değiştirme uyarılarına uydum ve gaza çok narin bastım. mümkün olduğunda şehiriçi 50'ye sabitleyerek kullandım ve 6.2 lt tüketti. görüldüğü gibi, çok fazla kasarsanız yakıt tüketimi düşüyor, ancak bundan önceki 1.5 dci megane 2 aracımı inanılmaz sert kullanmama rağmen yakıt tüketimi kesinlikle 5.2'yi geçmiyordu. bu neenle eski motoru özlemedim dersem yalan söylemiş olurum.

    özet geçecek olursak, bu 3 husus dışında araçtan oldukça memnunum. umarım yeterince açıklayıcı olmuştur.




  • bence 1.5 dci 75 ps alınır, chip yaptırılır 90ps lik dizel fiyatına 104 ps lik dizel olur elimizin altında. 104'e çıkarılıyordu diye hatırlıyorum chiple
  • 0.9 motorlu arabayı satarken sorun yaşarsınız. Dizel pahalı ama satarken de pahalıya satarsınız. Binerken yakıttan edeceğiniz kar hiç az değil. Vergisi daha fazla. Bakım ücretlerinide öğrenmek lazım bilmeden sallamak istemem. Ama genele vurursanız kesinlikle 1.5 dci alınır. Şahsen ben 0.9 motorlu arabaya o parayı vermem. kilometresi artınca turbo sorunu felan yaparsa çok fena patlar elinizde.Sorunsuzluğu kanıtlanırsa 3-4 yıl sonra alınır ama şuan için dizel alınır. Hele ki uzun yolda dizel çok daha iyi 0.9 motorla kaçla gitmeniz lazım az yakmak için? O hıza ne kadar sabredebilirsiniz o da tartışılır.Atmosferik motor olsa alıp lpg atarsınız ama turbolu motorlarda lpg olmuyor diye biliyorum o yüzden kesinlikle dizel diyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gyradel

    0.9 tce aldım ben de 10 gün kadar önce yakıt tüketimi hiç fena değil. İki araç arasında rampalarda bir nebze fark oluşur. Yılda 15 bin kmyi geçecekseniz dizel almak mantıklı olabilir. 5600 TL fark da azımsanacak bir fark değil bence.

    Ancak para yönünden sıkıntıya düşürmeyecekse dizel tercih edin en iyisi. Bizim halkımız 0.9 motordan anlamıyor satması zor olabilir. 900 cc dediğinizde aval aval suratınıza bakıyorlar.

    Bu süreçte geçen yıllarda yapacağınız vergi avantajını da kArınıza eklemeyi unutmayın derim.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.