Şimdi Ara

clio 4 0.9 tce 90 bg mi yoksa 1.5dci 90bg mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
80
Cevap
1
Favori
31.418
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 0.9 TCE.
  • Bende aynı ikilem içerisindeyim. Yıllık 10.000km ve 3-4yıl aynı aracı kullanmayı düşünüyorum, bahsettiğiniz gibi yakıt karından 5600TL'yi yakalamak çok zor, hele ki 900cc-1500cc MTV farkını da yansıtırsak.... Ancak atlanan bir nokta 2.el satarken de bu 5600TL farkın bir kısmını kurtarırız diye düşünüyorum ? TCe yeni bir motor, 3silindir ne kadar tutar, yarın bir gün Turbo masrafı vs. çıkarmasın derken ikinci elde de Dci gibi kanıtlamış bir motorun daha avantajlı olduğunu düşünüyorum.

    Öte yandan 0.9TCe test edip epey memnun kaldım, mevcut 1.4 98bg aracımdan bile performanslı. Ne var ki turbo 1600dd ile devreye giriyor, araç neredeyse devamlı turbo kullanacak. Mevcut Clio 2'mde ortalama 7,5Lt tüketimim var , TCe ile 4,5-5Lt yakalar mıyım endişeliyim, kullanan kime sorsam 7-8LT'den aşağı söylemiyor. Kağıt üzerinde performans ve yakıt olarak TCe epey başarılı ancak gerçekler nasıldır ancak kullanan arkadaşlar yardımcı olabilir.




  • 6*4,13=24,78 tl/100 km
    8,5*4,53=38,50 tl/100 km

    100 km de 13,5 tl
    1.000 km de 135 tl
    10.000 km de 1350 tl

    5600/1350=4,14 katı

    pratikte benzinli araçlar kışın 11-12 litrelere varan tüketimlere ulaşırlar. dizelin tüketimi de artar ama benzinli kadar değil.
    istanbul trafiğinde 8,5 litre iyimser bir değerdir. sonuç olarak dizel motor rakipsizdir. bence...
  • Ben de TCe ve dCi arasındayım. Neredeyse tamamı Ankara trafiğinde olmak üzere yılda yaklaşık 18.000 km yapacağım.

    Ekleme: Araba en az 6-7 yıl kullanılacak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huseyinss -- 5 Kasım 2012; 22:12:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim kararım Dci'ye doğru kayıyor yavaştan. TCe'nin fabrika değerlerini yakalaması zor gözüküyor, üstelik sürekli Turbo devrede 3silindir bir motor endişelendirmiyor da değil. 1.5dci 75bg bile düşünülebilir aslında...
  • Millet 4.13'e mazot hesabını nerden yapıyorsunuz? Takoil çakoil falan mı? Total almazsanız dci motor dayanmaz. excellium 4.28. Benzin 4.53.

    Dci motor 4lt ortalamanın altına rahatlikla inebilir.
    Tce kesinlikle 5in altına inemez. Benzinli arac kısın da yakar. Ortalama 6 denilebilir.

    Düz hesap km'de 10-11 kuruş oynar EN AZ.

    1000 kmde 100-110 lira az değil. Ama 350tl vergi farkı var. 150tl bakım farkı var. Yani yılda 5bin km icin basa bas benzinli gider.








    Amaaaaaaaaaa clio'nun yalıtımı cok kötü. Dci motor kucagindaymis gibi çalışıyor. Benzinlisi satarken daha zor gider ama yine de konfor icin deger.

    Para icin tasarruf icin clio dizel alınmaz.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 5 Sene bineceksen 1.5dci
  • Herşeyi geçtim uzun yolda dizelin farkını görürsünüz.
  • 1.6 dci 130hp'lik energy motoru neden yok

    http://www.renault.fr/gamme-renault/vehicules-particuliers/clio/clio-IV/configurateur/

    bu arada yıllık km'ye göre 0.9'u tercih edin, vergi avantajı, alırken avantaj ve bakım masrafları daha uygun olur, ikinci eli konusunda 5 yıl bineceğim diyorsunuz zaten düşünmeye gerek yok...5 yıl içinde ortalık 0.8-1.0 motorlarla dolup taşacak
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gyradel

    0.9 tce aldım ben de 10 gün kadar önce yakıt tüketimi hiç fena değil. İki araç arasında rampalarda bir nebze fark oluşur. Yılda 15 bin kmyi geçecekseniz dizel almak mantıklı olabilir. 5600 TL fark da azımsanacak bir fark değil bence.

    Ancak para yönünden sıkıntıya düşürmeyecekse dizel tercih edin en iyisi. Bizim halkımız 0.9 motordan anlamıyor satması zor olabilir. 900 cc dediğinizde aval aval suratınıza bakıyorlar.

    Bizim halkımız 0.9 motordan anlamıyor satması zor olabilir. 900 cc dediğinizde aval aval suratınıza bakıyorlar.
    Bizim için çok yeni daha 0,9
  • Mazot benzin hesaplarınıza karışmam
    0,9 test ettim perfomansı beklentilerimin üzerinde oldu gitmez mitmez diyenler gidip kullansın araç gayet seri.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ershan83

    quote:

    Orijinalden alıntı: Rallyman61

    1.5 almaya değer hocam .Çünkü satarken 0.9 satmanız biraz zor olabilir çünkü türk insanı bu motoru yadıryacak ikinci el piyasasının pek iyi olacağını sanmıyorum. O yüzden dizel olsun. Full alacaksanız mümkünse aralık 15 ten sonra alın. Çünkü arka camlar otomatik olan seri gelicek.

    tesekkür ederim fikriniz icin TSK mensubuyum istesemde marttan önce teslim etmiyolar ondan beklicez artık martı ama sözlesmeyi haftaya imzalayıp kredi ödemeleri aralıkta baslıcak

    Aynen hocam, dizeli aldınız ama az kullandınız diyelim.Satarken düşük km li dizel ile verdiğiniz farkı geri alırsınız.Yok çok km yaptınız, e o zaman da kullanırken aradaki farkı eritmiş oluyorsunuz zaten.
    Benzinli dizel (ekonomi odaklı) karşılaştırmaları bana saçma geliyor.




  • peki olayı azıcık daha saptırıp ekonomi odaklı olarak 30.000 TL ye 206+ ya da fiorino 1.3 multijet e dönsek . bu arabayıda 3-4 yıl kullanma ve sadece araba ihtiyacını giderme anlamında düşünsek bahsettiğim iki araçtan biri almaya değer mi. fiyat ucuz, yakıt az, satarkende zarar payı az ne dersiniz?
  • hafif hort olacak ama tce nin 2 dev avantajı var.
    triger derdi yok, zincirli. dci da ise kayışlı. 1-3 yaş arası yıllık vergisi 480 lira. 1.5 dci ise 768.
  • Bu konu neden tutmadı.Aslında çok güncel ve yaygın bir tercih çıkmazı.Ben hala karar veremedim.İki araçla ilgili çok net yakıt tüketim değerleri elde edemedim(Katalog değerlerinden bahsetmiyorum.)Birde 2 yıl sonra sattığımda ikisi arasındaki 5600 liralık fiyat farkı ne kadar olur.
  • Ekonomi olarak pek fark yok gibi. Mümkünse ikisiylede test sürüşü yapıp beğendiğinizi almanız en mantıklısı
  • ayni sorulari ben de kendime sordum ve 1.5dci aldim.sehir ici 4.7 yakiyorum ki bugune kadar fiesta,polo,fluence dizel kullanmistim ve hicbirinde bu degerleri yakalayamamistim.Dizel benzinli kiyaslamasi yaparken sadece deponun kaca dolduguna ve kac yilda amorte edecegine bakmayin.Dizel satarken de her zaman paradir,piyasasi vardir,bir de biryerden biryere giderken yakiti dusunmek gibi sikintilari yoktur.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 0.9tce LPG takılabılıyormu, eger takılıp sorunsuz calısırsa gozun kapalı benzınlı alınır, tecrubeme gore 0.9tce lpg de dızelden cok daha az yakar. Bagaj zaten küçük derseniz bence bu araç bir aile aracı değil zaten. Ben şunu savunuyorum senede en fazla 2 kere uzun yol tatil için butun bır yıl kullanacagınız araç tercihiniz değişmemeli, bu araç bekar uni ögrencısı yada bayan için ideal en fazla genc evlı çocuksuz bır aıle için kullanılabilir. aksı taktırde cocuklu bırının bu araca bakması zaten sacma.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: shadowgeist

    quote:

    Orijinalden alıntı: poseidon8888


    dizelle benzinlinin bakım masrafını da karşılaştırırsak daha da uzayacaktır bu süre.
    Yani 3 senede parasını çıkarana kadar bence benzinli.
    Ne kadar kısaltırsan kısalt 72 ay diyoruz ya:)

    yahu ne kadar saçma bir tartışma bu :)

    arabayı satarken de dizel olduğu için daha pahalıya satıyorsun. aslında fazla verdiğin parayı geri alıyorsun. ne 72 ayından bahsediyorsunuz :)

    heleki düşük kilometre yapıyorsanız. 2. Elde yüksek fiyatlara anında elinizden çıkartıyorsunuz istediğiniz fiyata
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.