Şimdi Ara

ÇİN KOMÜNİZME ULAŞABİLECEK Mİ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
511
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1

ÇİN KOMÜNİZME ULAŞABİLECEK Mİ?


(En Son Oy Tarihi: 26.8.2022)
Giriş
Mesaj
  • Çin'de önce sosyalizm denendi
    Sonra sosyalizmden geri adim atildi devlet kapitalizmine gecildi yani ara bir sistem gibi
    Sosyalizm sonrasi asama olan komunizme bu yuzden geçilmesinin artik cok zorlastigini düşünüyorum

    Milyonlarca dolar servet yapan yandaşlar milyarder sayisinda 1 numara olmus bir ulke milyonlarca dolarlik binlerce sirket varken çin nasil komunizme gidecek yoldaşlar?

    Cin bu kafayla devam ederse komunizmin arkasina saklanarak fasizm uygulayan bir bolgesel güçten öteye gidemeyecek

    Malesef komunizm icin umutlar azaliyor kuzey kore mi ilk komunizme geçecek omg

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >



  • zor biraz

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Baldbani kullanıcısına yanıt

    yahudiler nasıl önce ingiltereyi sonra amerikayı kapitalizmin merkezi yaptılarsa şimdi de çini yapacaklar sistem aynen devam edecek


    satılmış adamlarla bu iş olmaz


    çin dünyada en çok dolar milyarderine sahip ülke ama foxconn fabrikasında 200 dolara çalışan garibanlar intihar etmesin diye fabrikanın her yerine file asıyorlar


    böyle bi ülke komünizme nasıl geçecek

  • Up

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dünya çok ilerledi. Bu şartlarda komünizm filan olamaz.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • barryallenn kullanıcısına yanıt
    İlerledikce yaklasmasi lazimken uzaklasiyor ben de anlamadim omg

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Upppp

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • son up


    eski köhne kültürlerine de dönmeye başlamış salak halk bu gidişle zor

  • Sınıf, devlet ve mülkiyet medeni toplumsal yaşamın çok temel kurucu unsurları olduğu için komünizmin düpedüz bir ütopya olduğunu, haliyle hiç kimsenin komünist toplum düzeni hedefine ulaşamayacağını düşünüyorum. Böyle gerçekçi olmayan bir hedef belirlemeye lüzum bulunmuyor zaten dünyanın daha acil sorunları var. Çin'in terimin tam anlamıyla komünistleşmesi demek, devlet aygıtından, sınıflardan ve özel mülkiyetten vazgeçmesi demek, bu yalnızca Çin'in uygarlık olarak çökmesi anlamına gelir. Komünizm tarihinde komünist toplum hedefi doğrultusunda uygarlığın böyle resesyona girdiği dönemler var: Pol Pot ve Kızıl Kmerler. Çin'in kendi tarihinde de var: Mao'nun Büyük İleri Atılım ve Proleter Kültür Devrimleri. Bu saydıklarımın hepsi uygarlık açısından pek kayda değer felaketler. Çinliler Deng Xiaoping döneminde Stalinist Maoist siyasi sistemlerinde kısmen piyasacı ve kapitalist ayarlamalar yaparak toparlayabildiler ve Çin'i süper güç olma istikametine sokabildiler ama Çin'de hala gelir adaletsizliği çok büyük, yaşam standartları artık tam anlamıyla berbat olmasa dahi Batı dünyasının hala oldukça gerisinde. İlaveten Çin yavaşlama ve sorunlarının üstesinden gelememe ibareleri gösteriyor. Belki bunları aşar ve istikrarlı ekonomik büyümenin ve refah artışının sürdürülebilirliğini mühürler ancak bırak komünizmi, beklendiği gibi işleyen bir sosyalizmden (eğer öyle bir şey mümkünse) dahi oldukça uzaktalar. Refaha ulaşacaksalar da komünizmle değil; bir çeşit aşırı kontrolcü, yer yer ucubeleşen, kırılganlıkları bulunan bir piyasa ekonomisiyle, dünya ticaretini yüksek üretkenlik ve ucuz iş gücüyle domine ederek, başka ülkelere yaptıkları büyük yatırımların karşılığında elde edecekleri çeşitli avantajlarla ulaşacaklar. Neyse.

    Çin gibi ülkelerin benimsediği Marksizmin esas büyük olayı piyasacı kapitalizm harici alternatif bir sistem vaaz etmesi veya en azından çok cazip gelebilecek biçimde alternatif bir sistem arayışı içerisinde olması ancak alternatif üretmede inanılmaz başarısız ve materyalizm vurgusuna rağmen idealist ütopyaları takıntı yapmış - bundan ötürü büyük felaketlere ve ızdıraplara da yol açmış - bir düşün akımı. Bu düşün akımının entelektüel aleme katkılarının hakkını teslim edebilmekle beraber (Caesar'ın hakkı Caesar'a) terimleri dışında düşünebilmekte ve yol açtığı maddi ve entelektüel zararları tespit edebilmekte ve eleştirebilmekte fayda var haliyle.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Nat Alianovna kullanıcısına yanıt
    NOOOOOOOOOOOOOOO

    ÜMÜSTAD OLURU YOK MU BU İŞİN OMG 70LER SOVYETLERİ GİBİ BİR ÜLKEDE YAŞAMAK İSTİYORUM

    https://www.youtube.com/watch?v=i7pbnTI1_LM&feature=youtu.be

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Deng Xiaoping, sosyalizmin ilk aşamasında kapitalist tekniklerin benimsenmesi gerektiğini ve üretici güçler geliştikten sonra "olgunlaşmış sosyalizm" dönemine geçilmesi gerektiğini savundu. Lenin'in Yeni Ekonomi Politikasının (Novaya Ekonomicheskaya politika, NEP) bunun bir örneği olduğunu iddia etti.

    Çin'in ekonomik gelişiminin perde arkasında, aşırı nüfustan kaynaklanan ucuz işgücü ve kâr oranlarındaki düşüş eğilimi yatmakta. Yabancı sermaye (ulusal olmayan kapitalistler) ülkelerinde sabit sermaye oranını belirli bir orana çıkardıkça, uzun vadede kâr oranları düşüyordu. Ayrıca Çin'in aşırı nüfusu nedeniyle işgücü arzı oldukça yüksekti. İşgücü arzı yüksekse, işgücü fiyatları düşme eğilimi gösterir. Kapitalistler, ucuz işgücü fiyatları sayesinde kâr elde etmek için Çin'e akın ettiler. Batı'nın da Çin'e Dünya Ticaret Örgütü'ne katılma şansını tanımasıyla Çin ekonomisi aşırı derecede gelişti. Çin'deki mevcut dinamiğin nedeni kapitalizmin doğal sonucu değil, ucuz işgücüdür. Tüm bunların dışında Çin'deki arazi ve enerji üretim maliyetlerinin düşük olması, iktidarın ölümsüzlük görünümü yaratması, lojistik imkanlar, kredi kullanabilme kolaylığı(bu ileride verimsiz kredi dağıtımına yol açmıştır) gibi etkenlerin de rol oynadığı söylenebilir.


    Çin'de devlet kapitalizmini dikte eden iktidar yanlıları, gücü Maoistlere kaptırmadıkça Çin'in anladığımız manasıyla sosyalist olması mümkün gözükmüyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0792EAEAE -- 26 Ağustos 2022; 15:26:36 >




  • Oooff lanet olsun ya
    Abicim maoizm tum asyaya hakim olsun
    Herkese bir huawei xiaomi oppo vs markalardan telefon ve pc verilir

    Yavas yavas herkese ev yapilir araba yapilir bunlari cin zaten cok rahat uretir guce eristi rus ve cin silah teknolojileri de birlesince inanilmaz bir dunya hiper gücü ortaya cikabilir avrasya sosyalist devletler birligi

    Bunu asya basarabilir adil bir toplum asyada mumkun sonra afrika ve guney amerikayi da yanimiza alip batili gucleri bitiririz emek sömürüsü aclik egitimsizlik fakirlik her seyi bitiririz

    Çin bu isi yapamazsa korkarim bir daha hicbir yerde komunizm falan gerceklestirilemez

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • hamza5806 kullanıcısına yanıt

    Senin biraz daha büyümen gerekiyor.

  • Sana doğru mu

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.