Şimdi Ara

Bu Atmosferik Motor gitmiyor muhabbeti nedir ? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
868
Cevap
8
Favori
62.674
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
30 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mesutyuksel


    quote:

    Orijinalden alıntı: tasshelhoff


    quote:

    Orijinalden alıntı: mesutyuksel


    quote:

    Orijinalden alıntı: tasshelhoff


    quote:

    Orijinalden alıntı: mesutyuksel


    quote:

    Orijinalden alıntı: tasshelhoff


    quote:

    Orijinalden alıntı: mesutyuksel


    quote:

    Orijinalden alıntı: tasshelhoff


    quote:

    Orijinalden alıntı: mesutyuksel


    quote:

    Orijinalden alıntı: tasshelhoff


    quote:

    Orijinalden alıntı: mesutyuksel

    Yani performans sadece maksimum hız mı size göre? Bana göre 80-120, 120-140 gibi anlık hızlanmalardır önemli olan. 1.6 atmosferik dakikalar sonra isterse 250'ye çıksın bence bir önemi yok. Önemli olan anlık olarak yüksek torkla hızlanabilmektir. Yoksa adam soldan kapatır gelir, önünüze kamyon atlar, atmosferik kamyonun arkasında kalır ya da soldakinden küfür yer, turbo zınk diye normal sınırlarda hızlanır.

    Sanki tek gidis tek gelis yol kaldida ulkede. 1980lerde idi bu dediginiz.



    Simdiki yollarin bedava yollarin bile yuzde 80-90 i duble yol.



    Hayirli gunler



    Farketmez, TEM'de de kamyon önünüze atlar, tek gidiş-geliş olmasına gerek yok. Solda hızlı gelen aracın önüne atlayacaksanız arabanız ani hızlanmalı, aksi taktirde küfüre müstehak olursunuz.

    Kusura bakmada hiz sinirinin 120 oldugu ulkede 120den hizli gitmiyorum diye kufreden kendine kufreder zerre de umrumda olmaz. Isterse arkamda kurdesen doksun bana ne.



    3 yil turbo dizel geri kalan 15 kusur yil atmosferik kullandim sizlerin yazdiklarini okuyan acemi sofor arkadaslar atmosferik sahiplerinin yokuslarda arabayi kucagina aldigini filan zannedecek.



    Ne kadar abartiyorsunuz yada surdugunuz atmosferik araclar ya sorunlu yada turunun en kotu ornekleri.



    Ben corolla civic colt ve simdide attrage kullaniyorum.



    Su anki aracim 80 hp 1.2 atmosferik cvt daha ne bir yokusta yikandi ne hizkanma sorunu yasadim nede kucagima alip yokusun basina cikarttim. Ha arac 950 kg bunun etkisi vardir ama atmosferik motor soylediginiz kadar surulemez ilkel akulu arabadan hallice bir sey degil.



    Hayirli gunler.

    3. şeritte umrumda değil diye bir laf etmeye hakkınız yok. Sollama şeridinde sizden hızlı gidene yol vermek zorundasınız. Soldan gelene acı fren yaptıracak şekilde önüne de atlayamazsınız. Dolayısıyla atmosferik araçların düşük çekişiyle atlamış olursunuz.

    Kusura bakma sollama seridinden gidilmez zaten hadi gittin diyelim 120 den hizli gidemezsin, hadi gittin bekleyeceksin kardesim ben senin hiz merakin yuzunden sikintiya giremem. Git pist kirala orda tatmin et sevdani.



    Ne atmosferikmis kardesim cidden ben yazdiklarinizi anlayamiyorum. Ya sizlerin kullandigi atmosferikler nuh nebiden kalma bakimsiz ilken tek nokta enjeksiyonlu gilan yada abartinin gozune vermekte ustunuze yok.



    Insan gibi kullanana kurallar cercevesinde seyahat edene atmosferik motor hayli hayli yeter. Kimsede hayati tehlikeye girmez.



    Su turboya uzay dan gelme muamelesi yapmayin bu kadar



    Hayirli gunler.

    Bekleyeceksinle adama acı fren yaptıracak şekilde önüne atlamak ve sağ boşken geçmemek farklı meseleler. Atmosferik motorların torku da düşük bu bir gerçek.

    Sizin dediginiz hatali serit degistirme ferrafi ilese hatali serit degistirirsen arkadan geleni zor duruma sokarsin.



    Evet atmosferigin torku dusuk ama turbolu ile 3 viteste cimtigin yolu atmosferikte 2. Viteste 4500 devirde cikarsin olacagi bu. Arabanin bagirmasi bir sorun degil teknik yapisi bu atmosferik devirli motordur.



    Sen atmosferik motoru turbo gibi kullanir 2bin devirde ramoaya surersen tabi zorlanir.



    Turkiye sartlarinda 1.2 atmoaferik motor bile hiz sinirlari icinde kalmak sartiyla her yolda her ihtiyaci karsilar.



    Hayirli gunler.

    Eşit hacimli atmosferikle turbo motorlar aynı torku asla veremez. Yüksek torklu aracın şerit değiştirip uzama süresi kesinlikle daha hızlı. Gerçeklerin üstü örtülemez. Savunacaksanız 4.5 litre atmosferiği savunun, ben de savunurum.


    Evet veremez zaten verse turbo atmosferik diye bir kavram olmaz.

    Ama o torka kuvvete herkesin ihtiyaci yok. O olmadanda gidiyor bu arabalar.

    Ben bir yerden bir yere ulasmaya calisiyorum. Uzamasi filan gerekmiyor ondeki arabayi gecip tekrar saga geceyim bana yeter.



    Sirf yokuslarda biraz seri olacak ve kirk yilda bir cikacagim uzun yolda da aymosferige gore biraz hizli uzayacak diye turbo benzinli motorlarin gelecekte ortaya cikmasi kacinilmaz turbo intercooler ve lspi arizalari ile ugrasamam.



    Herkes 2 yilda bir araba almiyor ben asgari 8-10 yil arasi kullanirim. Atmosferik arac 10 yilda da 15 yilda da ariza cikarmaz.



    Turbo lu arac dogasi geregi hassas ve narin.



    Hayirli gunler







    Atmosferik aracınız var anladık da bence bu kadar savunmayın, serilik kesinlikle önemli bu ülkede. Amerika otobanları gibi herkes limitlerde tek şeritten rahatça ilerleyemiyor.

    18 yil en az 300bin kmdir olmedik cok sukur. Arabasi atmosferik diye olen duymadik ama suratten olen hergun duyuyoruz.



    Sizde turbo denen seye uzay gemisi atilgan muamelesi yapmayin.



    Hayirli gunler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Skandalek


    quote:

    Orijinalden alıntı: orhan1461


    quote:

    Orijinalden alıntı: Skandalek

    Aşağıdaki video da rampa çıkan atmosferik 1.6 Civic in 5. vitesle lpg ile rahatlıkla çıktığına şahit olabilirsiniz.



    3 şerit bomboş yolda 1.33 life te basar gider mwvzu bahis o değilki. Sıkışık trafikte çıkıyorsan yavaşlama zorunluluğu doğduğunda tekrar çıksana o hıza. Sen o civicle hızını toparlayana kdr turbolu araç alıp gidiyor zaten. Farkta burada meydana geliyor ; kimisi diyorki acelem yok aheste aheste toplasın acelesi olan piste gitsin. Kimisi de diyorki hayır bnm araç ciğerli olacak erken toparlayacak , araç ayağımın altındaki gazla senkronize hareket edecek.



    Olay bu yani , zevkler ve renkler görecelidir ve kişiden kişiye değişkenlik gösterir. Öyle 3 şerit bomboş yolda 130 yapmayı tartışmıyor kimse zaten ..



    Bu Atmosferik Motor gitmiyor muhabbeti nedir ?

    Konuyu okumuştum , 1.33 gitmiyor diyenlerin yanında bir o kadar bu motoru uçurup kaçıran var. Ben bu mhhabbetlere çokça denk geldim. Benim bahsetmek istediğimin % 1 ini bile anlayamamışsınız. Videodaki civic in kat ettiği yol şartı ile bu konudaki beykozdaki yol durumu aynımı adam durup geri gelip tekrar denemekten bahsediyor belli ki şehir içi. 1.33 le zorlanması normal ama aynı 1.33 le 120 ile vursaydı o rampaya en kötü ihtimal bir iki vites oynaması ile rahat çıkıp yoluna devam ederdi şeklinde bir açıklama eklemeyi mecbur hissettim ki siz anlayında konu kapansın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Golf 1.2 tsi ile ankara ist arasinda 185 i gordum bana yeter daha ne lazim, yemisim kil tuyunu cok takilmamak lazim, sehir icinde de sadece hafta sonu kullandim icin pek uzmuyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LaNcEt -- 1 Eylül 2017; 0:29:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Atmosferik motorun sesini, karakterini vs. seversin anlarım. Ama Türkiye gibi motor hacmine göre vergi alınan, piyasadaki araçların %90 ının 1.6 ve altı hacimde olduğu bir ülkede turbo nimettir. Bu koşullarda inatla atmosferiği savunanlar düpedüz fanatik bana göre.
  • Astra 13 cdti-W211 e320-bmw 525 kullandim su anda 16 duz primera var , e320 tamam gideri var ama ne olursa olsun atmosferik gunluk kullanima gitmiyor.Soyle bi v8 300 bg tamam ama deli gibi mesraf oda daha dogrusu o arabalara biz fakir kaliyoruz.Turkiyede atmosferik mantikli olmaktan cikms durumda.Tabi cok devir cevirmeyi severim derseniz lafim yok ama ben tercihimi elimden gekdigince turbodan yana kullanacagim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tasshelhoff kullanıcısına yanıt
    Güç ayağınızın altında bulunsun siz yine de kullanmayın hocam bir zarar gelmez, atak araba yeri gelir hayat kurtarır, bir defasında yolda u çekerken görüp hız kesmeyen kamyoncudan ucu ucuna kurtulmuştum. Ruh hastası tamamen çarpma amacıyla üzerime sürdü, gaza yüklenip kendimi yan tarafa atmam bir oldu, orada atmosferik olsa ne kadar iyi sürücü olursan ol belki de panikle yeterli gazı veremeyecektim stop edip delinin biri yüzünden ölüp gidecektim. Aracın tepkiye erken cevabı yeri geldiğinde çok hayatidir, tabi böyle anlarda otomatik vites de sevmesem de daha hayat kurtarıcı oluyor.

    Mesafe konusunda şunu söyleyeyim ben öne doğru gitmeye başladığımda kale direği ve ceza sahası yayı kadar mesafe vardı, geniş şehrin biraz dışında kalan ama etrafta dükkanlar olan bir yoldu, dükkanların camlarına da hiç stop lambası ışığı vurmadı, şans eseri hayattayız bu ülkede.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Birisi; 6000 devirde 154 Nm tork,



    Diğeri; 1400 devirde 200 Nm tork.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Skandalek

    Aşağıdaki video da rampa çıkan atmosferik 1.6 Civic in 5. vitesle lpg ile rahatlıkla çıktığına şahit olabilirsiniz.



    5.vites değil bu civicin 5.vitesi uzundur 3000dd da nerdeyse 150km felan yapıyordu yanlış hatırlamıyorsam

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: alks

    Birisi; 6000 devirde 154 Nm tork,



    Diğeri; 1400 devirde 200 Nm tork.







    6000dd da 154nm tork varsa eğer helal olsun zaten bütün 1.6 turbo dizeller tokatlarsın

    Dizelin nefesi kısadır,anlık güçtür dizel

    Uzunda patates eder atmosferiklerin birçoğu aynı güçteki turbo dizelleri,

    Ama diyorsanız ki benim kafam rahat olsun anlık geçici güç istiyorum doğru adres turbo dizel

    Atmosferiğin keyfi apayrıdır,superchargerlı benzinli motorun keyfi bir tek atmosferiğe biraz olsun yakın.Motor sesi ve lineerlik olarak onlarda çok yakıyor...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: alks

    Birisi; 6000 devirde 154 Nm tork,



    Diğeri; 1400 devirde 200 Nm tork.







    O 200nm tork değerini yaklaşık 2000 devir bandı boyunca tutar yani performanslı kullanımda o tork değeri tam anlamıyla kullanılmaz ama standart bir atmosferik tork değerini maksimum güç değerinde dahi kullanır.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HoLY.oNE


    quote:

    Orijinalden alıntı: Skandalek

    Aşağıdaki video da rampa çıkan atmosferik 1.6 Civic in 5. vitesle lpg ile rahatlıkla çıktığına şahit olabilirsiniz.



    5.vites değil bu civicin 5.vitesi uzundur 3000dd da nerdeyse 150km felan yapıyordu yanlış hatırlamıyorsam

    Ekran fotosunda 5. vites olduğunu görebilirsiniz



    Bu Atmosferik Motor gitmiyor muhabbeti nedir ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Eskiden Alman-japon fanatikleri vardı

    Sonra marka fanatikleri türedi

    Sonra yakıt fanatikleri (dizelciler lpgciler benzinciler)

    Şimdide atmosferik ve turbocular

    Dur bakalım daha neler göreceğiz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Atmosferik var, atmosferik var. V6 3.5 ile yokuş, vites düşürme sorunum yok. Orfalaması 16lt. Basarsam nolur 20yi geçer oda zevk olayı. Uzun yolda boş ağırlığı 2 ton olan araç, gaza dokuna dokuna 120 ile 10 litre yakıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mesutyuksel kullanıcısına yanıt
    Aynı torku veremez ancak aynı gücü verebilir. Performans gerektiğinde aracı güç bandı içinde kullanırsanız aşırı besleme-atmosferik çok da fark etmez. Eğer ki iki araç da ara hızlanmaya 2000 devirde başlasaydı eyvallah turbo yürür gider de atmosferik de güc bandı içinde kullanıldığı zaman eşek değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben arabaya performans jiklesi yaptırdım marşa basar basmaz 4500 devir rölanti. Tam max torqa ayarlattım. Araba 1.6 vtec motor bildiğin safi ciğer. Hep en yüksek torktayım. 1500 devirde max torq alan turboluları şamar manyağı yapıyorum, zaten onların torqlar teorikte var. Kurban bayramınız mübarek olsun. Arabası ciğerli vtec olmayan varsa kurbandan düşen akciğer ve karaciğeri bağışlayacam. Dikiz aynasına assınlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kizilsultan

    Ben arabaya performans jiklesi yaptırdım marşa basar basmaz 4500 devir rölanti. Tam max torqa ayarlattım. Araba 1.6 vtec motor bildiğin safi ciğer. Hep en yüksek torktayım. 1500 devirde max torq alan turboluları şamar manyağı yapıyorum, zaten onların torqlar teorikte var. Kurban bayramınız mübarek olsun. Arabası ciğerli vtec olmayan varsa kurbandan düşen akciğer ve karaciğeri bağışlayacam. Dikiz aynasına assınlar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kami Kaze


    quote:

    Orijinalden alıntı: alks

    Birisi; 6000 devirde 154 Nm tork,



    Diğeri; 1400 devirde 200 Nm tork.







    O 200nm tork değerini yaklaşık 2000 devir bandı boyunca tutar yani performanslı kullanımda o tork değeri tam anlamıyla kullanılmaz ama standart bir atmosferik tork değerini maksimum güç değerinde dahi kullanır.

    Ne demek istediğinizi anlamadım??

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: HoLY.oNE


    quote:

    Orijinalden alıntı: alks

    Birisi; 6000 devirde 154 Nm tork,



    Diğeri; 1400 devirde 200 Nm tork.







    6000dd da 154nm tork varsa eğer helal olsun zaten bütün 1.6 turbo dizeller tokatlarsın

    Dizelin nefesi kısadır,anlık güçtür dizel

    Uzunda patates eder atmosferiklerin birçoğu aynı güçteki turbo dizelleri,

    Ama diyorsanız ki benim kafam rahat olsun anlık geçici güç istiyorum doğru adres turbo dizel

    Atmosferiğin keyfi apayrıdır,superchargerlı benzinli motorun keyfi bir tek atmosferiğe biraz olsun yakın.Motor sesi ve lineerlik olarak onlarda çok yakıyor...

    Bahsettiğim değerler, benzinli turbo ve atmosferik motor için.



    Ayrıca kalkışla birlikte Turbo dizel uzadığında, atmosferik nasıl yetişip madara edecek anlamadım?



    Dizel mola verdiğinde mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • alks kullanıcısına yanıt
    Piyasada Honda'nın turbo motoru harici neredeyse tüm turbo motorlar o tork değerlerini kısa süreliğine veriyor. Yani performanslı kullanımda o tork değeri kullanılmıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 45 nm tork cm2'de 458 kg güç demek. Nasıl küçük görebilirsiniz böyle bir gücü yazık



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sanerdk -- 1 Eylül 2017; 17:39:0 >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.