Şimdi Ara

BAYKAR hakkında gerçekler ortaya çıktı! Doluşun!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
85
Cevap
1
Favori
5.126
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sanmıyorum ki dünya üzerinde bir ülke olsun ve o ülkede savunma için çalışıp didinen insanlar birileri tarafından neredeyse vatana ihanetle suçlansın! Öyle bir garip coğrafyada, öyle garip bir zamanda yaşıyoruz.. Fakat çok şükür aklı başında insanlar da var!


    Geçtiğimiz günlerde Türklüğün ve Türkçe zorunlu eğitimin yasalardan çıkarılmasını istediğini söyleyen 6'lı masa ortaklarından Deva Partisi başkanı Ali Babacan'ın BAYKAR ve Milli Savunmayı hedef alan lafları sonrası uzun yıllardır sadece yaptığı işle ilgilenmeyi tercih eden BAYKAR Teknolojileri genel müdürü Haluk Bayraktar büyük tepki göstererek gerçekleri tek tek anlattı:


    Tekelleşme ve Rekabetsizlik iftiralarına ilişkin olarak:


    "Savunma sanayinde kısa bir süre önce çalışan firma sayısı 15 civarındayken bugün sektörde iş yapan 2 bin firma var."


    Selçuk Bayraktar'ın, "Mevcut iktidarda dahi bu konularda bir gevşeme olursa bu projeler risk altında olur." yönündeki sözüne işaret eden Bayraktar, şu ifadeleri kullandı:


    "Bunun ne kadar doğru olduğunu gördük. Alenen bir iftira ile karşı karşıyayız. Türkiye savunma ve havacılık sektörünün bu yıl ihracatı 4,2 milyar dolar. Bunun 1,2 milyar dolarını Baykar yaptı. Toplam 27 ülke ile ihracat anlaşması yapan, 2022'de 18 ülkeye SİHA teslim eden, Türkiye savunma havacılık sanayisi ihracatının yüzde 28'ini yapan bir firma Baykar. 1000'den fazla yerli tedarikçisi olan, 3 bin 500 kişinin çalıştığı bir firmaya, siz 'bütün kaynaklar tek firmaya veriliyor, rekabet yok, şımarıklık oluşur, dokunuruz' iftiralarıyla ve tehditleriyle dil uzatacaksınız ve buna biz sosyal medyadan cevap verince siyasi bir yapı olacağız. Böyle bir şey olabilir mi?"


    "Hiçbir işimizde tek kuruş kredi kullanmadık"


    Haluk Bayraktar, devletin kendilerine özel bir desteğinin bulunduğuna ve bunun da adil rekabeti ortadan kaldırdığına yönelik iddialara ilişkin şu yanıtı verdi:

    "Bu da atılan iftiraların en büyüklerinden bir tanesi. Selçuk Bey (Bayraktar) 2016'da damat oldu. Biz 2016'dan önce zaten Bayraktar TB2'yi geliştirmiş, SİHA olarak TSK'ye teslim etmiş bir firmaydık. Yine döner kanatlı Malazgirt İHA'yı da teslim etmiştik. Bayraktar Mini İHA'yı 2007'de geliştirip teslim etmiş bir firmayız. Aylarımız, yıllarımız zaten Güneydoğu'da, Cudi'de, Gabar'da geçmiş. Biz bu alanda gece gündüz AR-GE yapan bir firmayız. Baykar yaptığı hiçbir işte 40 yıllık hayatı boyunca tek kuruş kredi kullanmamış bir firma. Hiçbir zaman kredi kullanmadık."


    "AR-GE desteği almadık, nakit hibe kullanmadık"


    Baykar Genel Müdürü Bayraktar, Savunma Sanayii Başkanlığından normalde AR-GE desteği alan binlerce firmanın bulunduğunu kaydederek, şunları söyledi:

    "Biz bir kuruş AR-GE desteği almadık. AR-GE sözleşmesi imzalamadık. Nakit hibe kullanmadık. Sattık, ihraç ettik. Kazandığımızı projelerimize kaynak yaptık. 2022'de Baykar'ın imzaladığı sözleşmelerin yüzde 99,3'ü ihracattan. Böyle bir firma hiç gördünüz mü? Tek kuruş kredi, nakit hibe kullanmamış. Baykar'ın varlığı zaten rekabet ortamı oluşturuyor. Baykar'dan önce Türkiye İsrail'den Heron'ları alıyordu. Onlarca sıkıntı yaşadık, silahlı bile değildi. Zaten silahlı olanını da Türkiye'ye vermiyorlardı. Bu SİHA bile olmayan Heron'ların fiyatı Bayraktar TB2'nin 5 katıydı. Türkiye Bayraktar TB2 öncesinde Heron'lardan da önce Gnat İHA alıyordu. Ortalama uçuş ömrü 100 saat olmuş. 100 saat nedir ki biz aylık 15 bin saat uçuyoruz. (Sizinkilerin ne kadar?) 600 bin saatteyiz biz. Baykar'ın varlığı zaten rekabeti ve maliyet etkinliğini getiriyor."


    Kardeşine Selçuk Bayraktar'a yönelik "Damat kayırılıyor" iftiralarına ilişkin olarak:


    "Bu da atılan iftiraların en büyüklerinden bir tanesi. Selçuk Bey (Bayraktar) 2016'da damat oldu. Biz 2016'dan önce zaten Bayraktar TB2'yi geliştirmiş, SİHA olarak TSK'ye teslim etmiş bir firmaydık. Yine döner kanatlı Malazgirt İHA'yı da teslim etmiştik. Bayraktar Mini İHA'yı 2007'de geliştirip teslim etmiş bir firmayız. Aylarımız, yıllarımız zaten Güneydoğu'da, Cudi'de, Gabar'da geçmiş. Biz bu alanda gece gündüz AR-GE yapan bir firmayız. Baykar yaptığı hiçbir işte 40 yıllık hayatı boyunca tek kuruş kredi kullanmamış bir firma. Hiçbir zaman kredi kullanmadık."


    "2007 YILINDA PROJEYE ENGEL OLMAK İSTEYENLER BİZE UÇUŞ İZNİ VERMEDİ"


    "Türk Silahlı Kuvvetleri '15 bin feette uçabilen, 6 saat havada kalabilen 100 kilometreden haberleşebilen bir insansız uçak sistemine ihtiyacımız var' dedi. İki tane firmayı davet ettiler. Hiç bir AR-GE desteği verilmedi. Bizden teminat mektubu istendi. O zamanlar biz çok ufak bir firmayız. 2007 yılında projeye davet edildik. 2009 yılında uçağı uçurmak için pist bulamadık. Projeye engel olmak isteyen bürokrasi Kastamonu'da, Çorlu'da, Keşan'da bize uçuş izni vermedi. 6 ay bekledikten sonra dönemin 1. Ordu Komutanı Ergin Saygun bizzat emir vererek uçuşun yapılmasını sağladı. Ankara'dan o dönemde izin çıkmadı. Dünyanın en meşhur silahsız insansız hava aracı Bayraktar TB2 ilk uçuşunu 2009 Haziran ayında Keşan'da izinsiz yaptı. Hiç bir banka bize teminat mektubu vermedi. O dönemde Kale Grubu ile ortak olduk. Sıkıntılardan dolayı 2009 Ağustos ayında babamın aort damarı patladı."


    "Alenen bir iftira ile karşı karşıyayız"


    Haluk Bayraktar, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın Baykar'a yönelik açıklamalarına ilişkin, şu değerlendirmelerde bulundu:


    "İddialara, iftiralara gelelim. İlk önce spiker soruyor: 'Selçuk Bayraktar'ın 'Cumhurbaşkanı Erdoğan kaybederse bu işler engellenir' diye bir ifadesi var' deniliyor. Bir kez öyle bir ifadesi yok Selçuk Bayraktar'ın. Selçuk Bey böyle stratejik konularda mevcut iktidar dahil bir gevşeme gösterirse bu projelerin risk altında olduğunu söyledi. Siyasi hesaplarla yapılacak her müdahalenin bu projeleri sonlandırmaya yeteceğini ifade etti. AR-GE herkesin destek vermesi gereken bir süreç. Biz bunları yaşadığımız için biliyoruz ancak yaşamayanlar bilemez. Beyefendi 8 yıl MGK üyeliği yaptığını söylüyor. '8 yıl MGK üyeliği yapan bir kişi bir gün, 'Ben bu ülkede bütün dünyanın konuştuğu Bayraktar TB2 nedir? Bu Baykar ne yapıyor demez mi? Bir fuara gelir, firmayı ziyaret eder... Bir fuar yaptık (SAHA Expo) geçtiğimiz kasımda. İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace geldi. Sabah 09.00'dan öğlen 15.00'e kadar durdu. Bayraktar SİHA'ların ne kadar oyun değiştirici olduğunu ifade etti. Bulgaristan'ın, Malezya'nın Cumhurbaşkanları geldi, fabrikamızı ziyaret etti. Sayın Kılıçdaroğlu 2012'de Baykar'a geldi, TEKNOFEST'e de geldi. Onun gelmesine rağmen maalesef CHP'den bir grup başkanvekili milyonların katıldığı dünyanın en büyük festivalini 'Damadın TEKNOFEST'i' diyerek itibarsızlaştırmaya çalıştı. 'İstikbal göklerdedir diyen' bir liderin, Atatürk'ün kurduğu parti CHP değil mi?"



    Konuşmanın Tamamı:


    BAYKAR Teknoloji Genel Müdürü Haluk Bayraktar soruları yanıtlıyor... - YouTube



    BAYKAR hakkında gerçekler ortaya çıktı! Doluşun!







  • Durum böyleyse Babacan boş konuşmuş, Baykar haklı. Bazıları Baykarları dindar insanlar diye sevmiyorlar ama ben ateistim, akp li değilim ama yapıyorlarsa ne diyecem helal olsun derim. İş yapan adam başımızın tacıdır. CHP'nin bi şirret kitlesi var, istiyorlar ki en aristokrat onlar olsun, onlar gibi rakı içsin keraneye gitsin vs. Bu adam onlar gibi seküler, rakı içki içen adamlardan değil diye hiç sevmiyorlar. İsterlerse bu adam atomu parçalasın. KARDEŞİM SENİN RAKI İÇMEN; MEME AÇMAN SENİ MODERN VEYA ZEKİ YAPMIYOR, demiş Celal Şengör.


    Önceden böyle düşünmüyordum ama bu CHP liler arasında birtakım insanlar var, gerçekten çok kötü bunlar AKP ye rahmet okutur.

    Yazdığın şey o kadar saçmaki limiti yok.


    Japon alfabesini Japonya yarattı. Kore alfabesini koreliler. O zaman bi zahmet Göktürk alfabesi kullanacağız, Japonya'da ise Çince falan öğretilmiyor, seçersen alfabesini öğrenirsin bazı yönlerden benziyorlar o kadar.


    300 sene önceki Osmanlıca'yı istesem okurum da okuyacak eser bile yok doğru düzgün. Türkçeye zerre uygun olmayan saçma sapan bir alfabe kalkması da süper oldu.

  • Yahu madem devletten hiçbir teşvik almıyorsun, rekabet ortamı tam niye iktidar giderse biteriz diyip duruyorsunuz?

    Farketmez kardeşim bize ne der geçersin. Olaydaki oksimoron o kadar büyük ki beri benzer değil.
  • Yandaş konu.

  • "Türkiye’den Ukrayna’ya askeri tedarik için 200 milyon liralık mali destek"


    sonra o parayla bayraktardan iha siha al.


    bizde yedik salağız ya. çok belli salağız biz.

  • Şimdi de Türkçeyi mi savunur olmuş bunlar? Rüzgar nereden eserse oraya tabi...



    Selçuk Bayraktartwitter
    “+ Harf inkılabı insan olabilmenin en temel unsuru olan düşünmeye vurulmuş en büyük darbedir. #Osmanlica”
    https://twitter.com/selcuk/status/541812227205267456
  • Devletin kaynaklarını babanızın malı gibi kullanıyorsunuz, he zaman gibi acıtasyon senaryoları,kirli siyaset dediğin yapıdan ihale alıyorsun sonra çıkmış televizyona traş yapıyorsun.

  • amadeus99 A kullanıcısına yanıt

    Chpnin içinde siha sezgin gibi yüzlerce insan olduğu için demiştir başka niye desin ki

  • Yarın Togg, MMU, Kızılelma gibi projeler de başarılı olursa aynı taşlamayı yapacaklar. Bu topraklarda böyle bir güruh hep oldu yine olacak.
  • raunk kullanıcısına yanıt

    Ne alaka? Dedikleri gibi ise firmaya bi halt olmaz, değil ise bi zahmet rekabet edecekler bu kadar basit.

  • zubulala kullanıcısına yanıt

    Aynen kardişim Arap alfabesi ile Fars alfabesini birlestirip sesli harf kullanmadan Türkçe yazmak inanılmaz zekice yav.

  • amadeus99 A kullanıcısına yanıt

    Çok alaka sen adamın önünü kesersen nasıl rekabet edecek.

  • raunk kullanıcısına yanıt

    Birader okuma yazman var mı?


    Adamın zaten ürünlerimizin yüzde 98'ini ihraç ediyoruz demiş, nasıl keseceksin. Turkiye'de ise ordu alıyor. Şartname belli en uygun fiyatı ver ihaleyi al.


    Bunu vestel yaptı akp doneminde nedense!!!! şartname degisti bayraktar alıverdi, Artik yeni hükumetite o şartnameler degişmez birde yurtdışında Erdoğan'dan bir şey isteyenler nedense birden bayraktar alıyordu artık almazlarsa bilemem,




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amadeus99 -- 17 Ocak 2023; 15:21:12 >
  • amadeus99 A kullanıcısına yanıt

    Sen bu adamın önünü kesersen hop yurt dışına kaçar.Hiç olmazsa ordu ucuza iha falan alıyor. Chpnin içinde Türk bayrağından rahatsız adamlar dolu böyle bir şeye müsaade eder mi? Ki zaten ben bunlara torpil yapılmıyor da demedim ama chp denen parti direk kapatır heron falan aldırır.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: raunk

    Sen bu adamın önünü kesersen hop yurt dışına kaçar.Hiç olmazsa ordu ucuza iha falan alıyor. Chpnin içinde Türk bayrağından rahatsız adamlar dolu böyle bir şeye müsaade eder mi? Ki zaten ben bunlara torpil yapılmıyor da demedim ama chp denen parti direk kapatır heron falan aldırır.

    Aselsan veya tusas'ı ya da roketsan'ı hiçbir parti kapatmaz, Baykar'a da kimse dokunmaz. Silah alımlarına ise iktidar degil ordu karar veriyor. Sadece adil rekabet oluşur. Ayrıca iktidarın büyük hatta neredeyse eş ortağı da iyi parti olacak. İyi yaşamlar dilerim,




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amadeus99 -- 17 Ocak 2023; 15:29:29 >
  • yani diyorki, biz özel sektörüz! devletle ilişkimiz yok!


    babacan ne demişti?

    * Bu ilk birkaç yıl iyi gider ondan sonra bakarsınız şımarıklık başlar. *

    adam haklı mı değilmi?


    babacanın full açıklamasında, yanlı olanları paylaşırsanız memnun oluruz;


    https://t24.com.tr/haber/babacan-dan-baykar-sorusuna-yanit-devletin-hemen-hemen-butun-imkanlari-neredeyse-tek-sirkete-aktariliyor-rekabetten-korkmasinlar,1085346





  • amadeus99 A kullanıcısına yanıt

    Bu kadrolarıyla chp her şeyi yapar zaten böyle giderse iyi parti de başlarım yapacağınız işe diyecek.Sanada pempe dünyanda mutluluklar dilerim.

  • amadeus99 A kullanıcısına yanıt

    Ordu hiç bir şey artık belli kişilerin yuvası oldu eski ordudan eser yok.

  • raunk kullanıcısına yanıt

    Ne kadar eminsiniz böyle.. Nereden geliyor bu?


    Konuya gelecek olursak, kanunsuz birşey varsa araştırılır ve cezası verilir, kanunsuz birşey yoksa kimsenin korkmasına da gerek yok.


    Çekinilen ne?

  • oklawa kullanıcısına yanıt

    Görünen köy klavuz istemez

  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.