Şimdi Ara

Başı boş köpeklerden dolayı sokağa çıkamaz oldum (Gelin Türkiye genelinde bu sorunu çözelim) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
224
Cevap
1
Favori
14.106
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
149 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ankara Kecioren'de de durum ayni 2 kere saldırdı 8 - 10 arası bir sürü canimi zor kurtardim

    Hayvanlara da yazik aslında aç susuzlar büyük ihtimal bu yuzden de hircinlasiyorlar iyice. Belediyenin işe el atması lazım. En azindan günlük su ve yemeğin sağlanacağı bir barınak yapılsa hem hayvanlara iyi olur hem de insanlara çünkü gerçekten tehlikeliler özellikle küçük yaştaki çocuklar için.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sana hak veriyorum.Tabi ki de istediği yere insan güvenle gidip gelebilmeli.Bunun tek çözümü hayvanların barınaklarda tutulması veya ürememesi için kısırlaştırılması.Sanırım kısırlaştırmak için tüm köpeklere yetişemiyorlar.Barınakların ne halde olduğunu bilmediğini varsayıyorum.Bir havyanseverin facebook sayfasında görmüştüm.Kendisi çekip yüklemiş.Görüntüleri izleyince şok oldum.Altı-yedi köpek açlıktan birbirlerini yemişler.Yenilen köpeğin sadece kafası kalmış.Yine o kadar sayıda köpeğin onlardan vücut olarak daha küçük bir köpeği çembere alıp açlıktan saldırdıklarını gördüm ve bunlara barınak görevlilerinin hiçbiri yardım etmiyor.Adam sadece kalan kemikleri,deri parçalarını alıp temizliyor.Köpekler kediler gibi dışarıda avlanmadan tek başına yaşayamaz.Kedi tam evcil değildir.Dışarı atsan yemek için kuşları ve diğer küçük hayvanları avlamaya başlar.Ama köpek gidip çöpleri karıştırmaktan başka bir şey yapamıyor.Ben de senin gibi sokak köpeklerinden bıkmıştım.Ama o görüntüleri izledikten sonra hiç bir şey diyemiyorum.Çünkü ne desem haksız çıkacağım.Yanınıza bir sopa alıp kendinizi savunabilirsiniz.Ama başka seçenek onları yine barınaklara gönderecek.

    BARINAKLARIN ZAVALLI HAVYANLARA NASIL BAKTIKLARINI İZLEMEK İSTEYEN BUYURSUN

    https://www.izlesene.com/video/hayvan-barinagi-rezaleti-malatya/10120844
    https://www.mynet.com/kirikkale-hasandede-hayvan-barinaginda-kan-donduran-goruntuler-110102622128
    https://www.youtube.com/watch?v=8DdhCvr8fqM
    https://www.youtube.com/watch?v=OooFqQlZk10
    https://www.youtube.com/watch?v=vJywpNuhVEM


    Barınak dediğiniz yer aslında hayvanlar için cehennemden farksız.Onları barınaklara gönderirseniz işte bunlar olacak.O yüzden sokakta yaşasınlar daha iyi.En azından kendine bakar.
    Bu görüntüleri izleyipte içi cız etmeyen varlık varsın yollasın hayvanları oraya.Ben bir ısırılırım.İki ısırılırım.Gider aşı olurum veya hastanede yatarım ama onları hayvan barınakları denen yeryüzündeki cehenneme yollamam.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KanameSama -- 25 Nisan 2019; 2:42:31 >




  • Ankara batıkentte oturuyorum. Şu yakın zamanda köpekletin zehirlendiği yerde.
    Bu hayvanlar normal saatlerde uysal , ponçik ve tatlı şeyler. Bir çok kez beslediğim oldu. Bilenler bilir meydan AVM tarafında gece 5-10 lu gruplar halinde dolaşıyor bu köpekler. Yeri geliyor bu 10 köpeğin yanına gidiyorum, sabah 7ye 8 e kadar yanımda uslu uslu oturuyorlar. Fakat şöyle bir problem var yanımda usulca oturan 10 köpek oturduğum banklarin yanından geçen yürüyüş yapan insanlara da saldırıyor. Amcaların teyzelerin üstlerine atlıyorlar.
    Yeri geliyor bu on köpek beni eve kadar takip ediyor sokaktaki diğer köpekleri kovalıyor yolumu açıyorlar
    Yeri geliyor 1 köpeğe yemek veriyorum 5 km peşimden geliyor. Ara sokakları kontrol ediyor. Rastgele sitelere girip çıkıyorum ne yapıp edip beni yine bulup koruyor.

    Şimdiye kadar bir kaç sefer kötü anım oldu. Yine gece vakti sürü haline gelen köpekler tarafından. Sürü halinde size ağızlarında salyalarla havlayarak koşan köpek sürüsüne ne yapabilirsiniz? İlk mesajdaki arkadaş gibi bağırıp çağırıp el kol hareketleriyle uzaklaştırırsınız. Peki ya bir gün işe yaramazsa ? Köpeklerin aç kaldığı bir güne denk gelirseniz ne olacak?
    Etrafımda aynı köpekler tarafından ısırılmış bir çok insan var.

    Kimse kusura bakmasın canım tehlikeye girdiğinde karşıdaki köpekmiş insanmış hiç fark etmez. Canımı korumak için elimden geleni yaparım.

    Peki zehirlemek doğru bir davranış mı? Tabiki hayır. Canice bir hareket. Fakat bunu yapan kişinin psikolojisini bilmemiz lazım, belki eşine dostuna çocuğuna bu köpekler saldırdı, adam elinde silah ile köpek avına çıkmak yerine bu yolu tercih etmiş olabilir. Savunmasız canlıların öldürülmesi tamamen yanlış bir şey bunun savunulacak yanı yok.

    Bu sorunların muhatabı belediye. Fakat gel gör ki köpek toplayıcıları nazi askeri gibi köpekleri toplayıp nazi kamplarından hallice yerlere götürüyor. Kimi zaman köpekleri sadece uzak noktalara atıyorlar. Yeni doğmuş veya bir kaç aylık yavru köpekleri bir çok kez yakalayıp alakasız ve annelerinden uzak yerlere atıyorlar.
    Köpeğin yeri değişince sorun çözülmüyor maalesef. Barınağa gidince de iğrenç bir hayat bekliyor onları
    Sonuç olarak sorunu çözecek bir merci yok, insanlar kendi adaletlerini (kendince) uyguluyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Gelin sizi bir de Kocaeli'ye davet edelim. Mesela Gölcük çok güzel. Tüm hayvan severler 3'er 5'er alabilir. Hatta 10'ar 20'şer alabilir. 50'şer bile alsanız biteremezsiniz...
  • Lan tamam hayvanları seviyoruzda, kendi canımızıda seviyoruz yani, çoluğumuz çocugumuz var böyle olmaz bu iş, hepsinin kısırlaştırılması lazım nasıl çoğalıyor bunlar.
  • 1 senedir arayla şikayet ediyorum ama hiçbir kurum ilgilenmiyor, şimdi yine yazdım, sizden ricam vereceğim linkte güzel bir açıklama ile mesaj göndermeniz, konu sahibi arkadaş linki ilk mesaja editlerse sevinirim.https://www.ankara.bel.tr/baskan/baskana-mesaj

    ankara kuşcağız aile yaşam merkezi yakınında oturuyorum, parkın içersindeki köpekler yüzünden 8-9 gibi parka girilmez oldu, sürekli yavruluyorlar ve 10-15 civarı köpek oldu, bu kış bana saldırıp kolumu ısırmaya çalıştı, bende kafasında vurmaya çalıştım öyle gittiler 3-4 köpek.
  • yanına biber gazı al sık köpeklere kaçarlar
  • köpek köpektir
    köpeğin "sokağı" olmaz
    "sokak köpeği" olmaz
    sokaklarda başıboş gezen köpek olamaz
    belediye hepsini toplayıp yuvalara götürmeli
  • Dibine kadar hayvanseverim. Ama ne çektiysek humanistlerden ve itseverlerden çektik. Bana göre sokakta bir tane bile köpek olmamalı. Tüm sokak hayvanları toplanmalı, barınaklara konmalı, bakılamayacaklar uyutulmalı. Doğayı biz bozduk biz düzeltmeliyiz. Köpeklerin nüfuslarının bu kadar artmasının nedeni insanlar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Gençler dikkat edin köpek sürüleri sizi yakalarsa mazallah tecavüz falan ederler veya boynunuzu kırıp öldürebilirler...


    siz ne gereksiz insanlarsınız :) 28 yıllık hayatımda 1 köpek bile saldırmadı %90'ınız yalan söylüyor köpekleri kedileri zehirleyip ödüren orasını burasını kesende sizin gibi ruh hastaları :)

    Sürü halinde geziyorlarmış :)
    Ne yapsın hayvanlar ? daha kolay tecavüz et,öldür diye bireysel mi gezsinler ?


    Konu Sahibini de Hayvanları öldürmeye teşvik eden konu açtığı için CİMER'e şikayet ettim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TulparHAN

    Gençler dikkat edin köpek sürüleri sizi yakalarsa mazallah tecavüz falan ederler veya boynunuzu kırıp öldürebilirler...


    siz ne gereksiz insanlarsınız :) 28 yıllık hayatımda 1 köpek bile saldırmadı %90'ınız yalan söylüyor köpekleri kedileri zehirleyip ödüren orasını burasını kesende sizin gibi ruh hastaları :)

    Sürü halinde geziyorlarmış :)
    Ne yapsın hayvanlar ? daha kolay tecavüz et,öldür diye bireysel mi gezsinler ?


    Konu Sahibini de Hayvanları öldürmeye teşvik eden konu açtığı için CİMER'e şikayet ettim.
    28 yıllık hayatında ya evden dışarı çıkmamışsın yada heryere araba ile gidiyorsun, bu yorumu yaparken hiç çevrene bakmadın herhalde.
  • Anlattıklarınız doğru olabilir lakin bu köpekler bir kere bana saldırsın yahu.Bana niye saldırmıyorlar.20tane köpeğin arasına girerdim daha önceden yaşadığım yerde.Ya 1 tanesi saldırsın mübarek.Yok hepsi gelir kuyruk sallardı ki yemek daha önceden vermedim.Bakan vardı çünkü.Aynı köpekleri hep saldırıyor diye şikayet ederlerdi.Bence bazı insanlar hayvanlarla iletişim kuramıyor.Onların yaptığı her hareketi saldırıyor diye düşünüyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Memleketim Ankara olduğu için arkadaşa hak veriyorum. Akşamları sokağa çıkamaz ve geceleri köpek uğultuları ve havlamaları yüzünden sağlıklı bir uyku çekemezsiniz oralarda eğer çevrenizde köpek varsa!

    İstanbul'da yaşıyorum ve köpek sever olmama rağmen lisede akşam 10 gibi yolda giderken bir anda 15 köpek birden etrafımı çevreledi be bana saldırdı. Neyse ki spor yapıyordum o zamanlarda g.t korkusununda etkisiyle iyi kurtulmuştum o durumdan. Dediği gibi köpekler bir araya gelince sürü psikolojisiyle ister istemez saldırganlaşıyorlar.

    O masum insanlara saldırmaz muhabbeti de yalan. Tek başınaysa bir noktaya kadar doğru ama özellikle de birkaç tanesi birlikteyse ve onun bölgesine yakınlaştıysan ki bölgesi senin geçmen gereken herhangi bir yer olabilir, hiç umursamaz saldırırlar çünkü onların bölgesini tehtid ediyorsun. Neyse dikkatli olun köpeklerden rahatsız oluyorsanız imza toplayıp belediyeye bildirin ilgilenirler. Hayvan severleri karıştırmayın olaya kendi evladına o kadar iyi davranmaz onlar. Yeter ki hayvanlara zarar vermeyinde.




  • TulparHAN kullanıcısına yanıt
    Tipe bak hele. Evden çıkmadım herhalde 28 sene

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öyle deme afaroz edilirsin o köpekler seni yese bile sen suçlu olursun her türlü kötülük yapılıyor ses yok iş kedi köpek olunca duyarcılara göre köpek seni yese bile sen suçlusun neden kactın neden yanından gectin derler Gölbaşıda aynı durumda
  • Tek başına dolaşan bir köpek sorun değildir ama grup olduklarında ve lider seçimini yaptıklarında o grup avlanma yada bölge koruma gereği hissediyor. Bu yüzden sokak köpekleri insan hayatı için tehlikelidir. Sokak hayvanı düşmanı değilim. Bunları öldürecek halimiz yok ama kısırlaştırmak en iyi seçenek gibi görünüyor. Soyları tükenene kadar ise insanları korumak için program yapılmalıdır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ø -- 25 Nisan 2019; 15:11:19 >
  • UP
  • Sokaklarda hayvanların çoğalmasının tek nedeni hayvanseverlerin! hayvanları sokaklara terk etmesidir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Önce yüzde doksanınız yalan söylüyor diyen hayvanşeyerleri itlaf etmek lazım. köpekler için sonra barınak falan ayarlayıp çoğalmaları önlenmeli en azından ilk etapta.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.