Şimdi Ara

Babacan: Keşke konuşsaydım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
1.699
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Babacan: Keşke konuşsaydım


    DEVA Partisi lideri Babacan, AK Parti günleriyle ilgili pişmanlığını anlattı: "Özeleştiri yapmak gerekirse, konuşmadığım konularla ilgili 'keşke konuşsaydım' diyorum."

    Jahrein olarak bilinen Twitch yayıncısı Ahmet Sonuç, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun ardından DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ı ağırladı.

    3 saatten uzun süren ve binlerce izleyicinin takip ettiği yayında Babacan, geçmişine yönelik eleştirilere de yanıt verdi. Babacan, AK Parti günlerine ilişkin "Eğer geçmişle ilgili özeleştiri yapmak gerekirse, konuşmadığım konularla ilgili 'keşke konuşsaydım' diyorum. İki tür siyaset var; umut siyaseti, korku siyaseti. Hükûmet şu an insanları etrafında ancak korkutarak tutabiliyor... Ekonomi politikaları konusunda dönemin başbakanıyla sık sık ters düştük. Yanlışları en çok dillendiren bendim. Bugün herhangi bir bakanın cumhurbaşkanının karşısında bir şey açıklaması mümkün mü?" dedi.

    'HALA AYAKTAYSAK ATATÜRK SAYESİNDE'

    Jahrein'in Atatürk'e yönelik sorusuna da yanıt veren Babacan şunları söyledi: "Bu ülke bütün bu zorluklara rağmen hâlâ ayaktaysa bu Atatürk'ün attığı sağlam temeller sayesindedir. O ilkeler ve değerler üzerine bu ülke hâlâ ayaktadır."

    Ali Babacan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

    - Erken seçime her an hazırız, sorun yok. Ama hükümet ister mi ben ondan emin değilim. Ülke şu anda derin bir ekonomik kriz içindeyken, Merkez Bankası’nın rezervleri eksi 60 milyar dolara düştü.

    '130 MİLYAR DOLARI CAYIR CAYIR SATTILAR'

    - Biz rezervi 2002’de 27 milyarla dolarla teslim aldık. 27 milyarı 136 milyar dolara çıkardık. Bunu benim ekonomi bakanı olduğum dönemde yaptık.

    - Taraflı Cumhurbaşkanı, bakan el ele verdi iki yılda 130 milyar doları cayır cayır sattılar, rezerv eksi 60 milyar dolara düştü. Onun için dolar kurunu kontrol edemiyorlar şu anda.

    - Ülkenin hazine borcunu 2 yılda ikiye katladılar. Bunların hepsi maalesef son iki yılda oldu. Varlık Fonu kurdular 65 milyar lira zararda, sadece Türk Lirası olarak borca girmiş durumda.

    'KAYBEDECEĞİNİ BİLE BİLE SEÇİME GİTMEZ...'

    - Ayrıca 12 milyar dolar dışarıya borçlandılar, dolayısıyla gerçekten sıkıntı büyük. Bu kadar enflasyonun yüksek olduğu işsizliğin yüksek olduğu, yoksulluğun olduğu, yoksulluk intiharlarının olduğu bir ülkede böyle bir dönemde seçime gider mi Cumhurbaşkanı ben emin değilim.

    - Kaybedeceğini bile bile seçime gitmez diye düşünüyorum. Bir süre daha bu ülkeyi düzeltmek için sorunları çözmek için çaba gösterecektir diye tahmin ediyorum. Ama bu çabanın da asla sonuç vermeyeceğini kesinlikle biliyorum.

    - Seçim tarihi için bir faktör de biliyorsunuz hükümetin küçük ortağı Sayın Bahçeli. Onun ne yapacağı hiç belli olmuyor.

    - Kanal İstanbul’un çevre etki analizi doğru düzgün yapılmadı. Cumhurbaşkanı ‘ben inadına bunu yapacağım’ diyor. Cumhurbaşkanı bunu deyince ‘çevre raporunu yaz getir ben inadına bunu yapacağım’ dediğinde çevre raporu nasıl gelir önünüze, uyduruk bir şey gelecek. Halbuki bağımsız, tarafsız çevre etki analizinin yapılması gerekiyor Kanal İstanbul’un. Bugün Kanal İstanbul’un maliyeti en az 20 milyar dolar. Halbuki su çok kıymetli bir kaynak. Bizim toprağımızın suyla buluşması gerekiyor.

    - Kanal İstanbul’un maliyeti en az 20, 60 milyara kadar giden tahminler var. Türkiye’deki tarımsal sulama projelerinin tamamını topladığınızda 22 milyar dolar ediyor. Yani Kanal İstanbul’u şöyle 3-4 yıl bir öteleseniz o parayla Türkiye’deki tarım arazilerindeki her bir noktaya suyu götürebiliyorsunuz.

    https://www.gazeteduvar.com.tr/babacan-keske-konussaydim-haber-1525263

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >







  • Bu adamın istifa zamanı tekrarlanan İstanbul seçiminden sonra oldu. O yüzden pek umursayasım gelmiyor.


    seçim bittiğinde topladıkları vekillerle akp ile takılacaklar gibi geliyor... iyi ve chp bunların hiçbiri ile birlik olmaz inşallah.


    geçen biri röportaj yapıyor burada diyor devanın teşkilat binası var aylık kirası 80bin lira diyor ve ülkenin her yanına açıyolar bide bu binaları. milyonlarca lira kira parası ödüyolar bunlar nasıl karşılıyor bu masrafları diyor.seçime girip devlet hazinesinden destek alabilecek kadar oy alabilmiş olsa anlarsın belki. Diğer küçük eniştenin partide böyle. ikisine de gram güvenmiyorum.


    Sizde güvenmeyin.

    Buna ve Davutoğluna zerre güvenmiyorum.Aklı başında bir muhalif asla bunlara oy vermez.Bunlar floresan partisinin bir başka versiyonu fazlası değil.Ha floresan partisine oy vermişsin ha bunlara arada fark yok.Bu ikisi artık siyasi kariyerleri sona ermiş kişiler.Vadesi dolmuş,eskimiş yüzlerle geleceğe bakamayız.Şuan için muhalefet açısından oy verilebilecek iki parti (İYİ-CHP) ve iki aday (İmamoğlu-Yavaş) var.

    Atatürk'ü, fikirlerini ve onun kurduğu ulus devleti anlamamış birinden medet ummak çok yanlış.


    Atatürk demişki "Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran Türkiye halkına Türk milleti denir"


    Ayrıca Anayasa'da da Türk olmak vatandaşlık bağı olarak tanımlandığına göre, Türk olmak ırka bağlı değildir. Modern ulus devletler de böyledir. Ulusumuzun adı Türk Milleti'dir.


    Andımız'ı "çocukları dar kalıplara sokmak" olarak değerlendiren, kaldırılmasını "çoğulculuk" zanneden, Atatürk'ü ve onun millet tanımını idrak edememiş biri, Türkiye'yi hakkıyla yönetemez.




  • Bu adamın istifa zamanı tekrarlanan İstanbul seçiminden sonra oldu. O yüzden pek umursayasım gelmiyor.


    seçim bittiğinde topladıkları vekillerle akp ile takılacaklar gibi geliyor... iyi ve chp bunların hiçbiri ile birlik olmaz inşallah.


    geçen biri röportaj yapıyor burada diyor devanın teşkilat binası var aylık kirası 80bin lira diyor ve ülkenin her yanına açıyolar bide bu binaları. milyonlarca lira kira parası ödüyolar bunlar nasıl karşılıyor bu masrafları diyor.seçime girip devlet hazinesinden destek alabilecek kadar oy alabilmiş olsa anlarsın belki. Diğer küçük eniştenin partide böyle. ikisine de gram güvenmiyorum.


    Sizde güvenmeyin.

  • Samimi değil.

  • Konuşaydın ağzını mı bağladılar?

    İş işten geçmiş, bu çıkmış "Keşke şunu yapsaydım, keşke bunu yapsaydım"...

    Bu kafayla ülke yönetse, yine çıkıp "keşke şöyle yönetseydim" der bu!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Buna ve Davutoğluna zerre güvenmiyorum.Aklı başında bir muhalif asla bunlara oy vermez.Bunlar floresan partisinin bir başka versiyonu fazlası değil.Ha floresan partisine oy vermişsin ha bunlara arada fark yok.Bu ikisi artık siyasi kariyerleri sona ermiş kişiler.Vadesi dolmuş,eskimiş yüzlerle geleceğe bakamayız.Şuan için muhalefet açısından oy verilebilecek iki parti (İYİ-CHP) ve iki aday (İmamoğlu-Yavaş) var.

  • Babacan: Keşke konuşsaydım
  • Yalnız Babacan bugün iktidar muhalefet hepsini topla daha fazla ve ihtiyacımız olan projeleri var. Eğitimde projesi var adamın adam eğitime ideoloji sokmayacam diyor bu bile oy vermek için yeterli bir sebep.


    Liberal AKP li seçmen Babacan'a oy vericektir.

  • Ya buda laciverti.. aynı RTE nin gelmeden önceki laflarını yapıyor. 2 Atatürk güzellemesi yapıp kendini onlardan ayrı tutacak..Yiyene afiyet olsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ya ne projesi ya dayayacak imam hatip okullarını yemeyin bunları işleri güçleri kolpa.

    Zamanında RTE de salladı şunlara şöyle hak bunlara böyle falan ne oldu çıktı karı midir kiz mıdır falan.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • He he
    Konuşaydın oğlum

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • trakyAli-1986 kullanıcısına yanıt

    Yahu Ali Babacan dediğin adam hayatta kazanmış eğitimli donanımlı adam. gitmiş yurt dışında master yapmış g20 ülkeleri için rapor hazırlansın diye fikir danışılmış bilmem kimleri tanıyan dünya çapında nüfuslu ve saygınlığı olan ufku açık bir adam. radikal muhaliflik yapmayın Ali Babacan gibi birisinin öyle bir şey yapma ihtimali yok yok oğlu yok.


    diğer söylediğin hakkında bir şey yazmam bile tehlikeli aradaki fark bu kadar büyük.....



    size iddia ediyorum ali babacan 15 sene ülke yönetsin bugün kendisini sevmeyen en radikal muhalifler bile hayranı olur bu ülkeyi o kadar ileri taşır.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-7EE534877 -- 13 Haziran 2021; 20:11:22 >
  • La bi boş yapma babacan yalakasi bunların alayı aynı şey neyin tatavasi bu.

    Okumuş etmiş ne bok aramış RTE gibi okumamış adamın yanında haaa.

    Bırakın bu işleri buda gelsin satacak ülkeyi. Buda aynı akp den çıkmış kim varsa şüphe duyulmalı başka imkân yok.

    Adam kol kırılır yen içinde kalır parti iç meselesi diyor hala gelmiş laklak ediyorsun savunuyorsun.

    Ülkede satılmadik bir şey bırakmayan bu kişi.

    Anlaşılıyor partinin elemanisin bu ülkeyi sizin gibi akp artıklarını yedirmeyiz


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu forum ne kadar komik sürekli başka güruhun parti elemanı ilan ediliyorum zuhasdasdada sd as dasd dsa d neyse final ödevimi yapayımda not ortalamamı yükseltip bu memleketten kurtulmaya çalışayım kafalara bakBabacan: Keşke konuşsaydım Babacan: Keşke konuşsaydım 

  • Babacan, alacağın oyla, keşke partide kurmasaydım diyeceğin günlerde gelir umarım. Yok öyle sonradan pişmanlıklar.

  • Yayının bir kısmını izledim. Müteahhitlere yapılan peşkeşleri sordu jahrein. "benim zamanımda ufak tefek oluyordu ama sonradan arttı" dedi.

    Yani bile bile göz göre göre yolsuzluğa sesini çıkartmamış. Kolunu mu bağladılar efendi "yolsuzluk yapılan partide durmam ben" diyip istifa etseydin.

    İki yüzlü, aynı şeyin mavisi.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Mavi florasan

  • konuşsaydınız anasını satıyım kafanıza mı silah dayadılar , diğer de açıklasın bakalım iki seçim arası bu ülke nasıl kan gölüne döndü bilelim artık, sanki iktidar koltuğu değişince asker polis güvenlik güçleri bir anda işlerini bırakıyor gibi bütün güvenlik güçleri etkisiz kaldı ne hikmetse

  • mavi ampul

  • Nir röpartajında kağıtları önlü arkalı kullanarak tasarruf yapıyoryz demişti. Samimi değil

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nir röpartajında kağıtları önlü arkalı kullanarak tasarruf yapıyoryz demişti. Samimi değil

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.