Şimdi Ara

Avukatlığı bırakıyorum, daha fazla dayanamadım (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
214
Cevap
14
Favori
16.170
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
46 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Maraz Alinin sağ kolu kullanıcısına yanıt

    Bizim meslekte pek ingilizceye ihtiyaç duyulmuyor zaten rakamlarla aran iyi olsun yeter kaldıki sınava 64 bin kişi girmiş ve ben ilk 7 bindeyim fena değil

  • Başka ülkeye gidip garsonluk yap.Hayatın değişir %100 garanti veriyorum

  • Alıntı

    metni:
    Bu mesleği dürüst bir şekilde yürütmeye çalıştım. Kesinlik olamayacağı, kanunların belli olduğu, kanuni bir engel olmadığı müddetçe profesyonel bir şekilde iş takibi yapacağımı taahhüt ettim ve görüştüğüm kişiler her defasında biz biraz düşünelim diyerek ofisimden gittiler, bir daha da gelmediler.


    Böyle açık sözlü ve dürüst bir şahıs değil de insanları yolmak için kendilerini olmadık risklere sokan karakter yoksunu bir manipülatör olsaydınız mevcut sistem muhtemelen sizi şu ankinden daha çok ödüllendirirdi. Ne kadar korkunç bir durum. Sizin adınıza üzüldüm. Karakteriniz ile mesleğinizin mevcut "maddi gereklilikleri" çelişmiş. Tabii hukukçu olmadığım için size akıl verecek konumda sayılmam ama naçizane tavsiyem avukatlık yerine - sözgelimi bir şirkette ya da kurumda - hukuk danışmanlığı gibi işlerin peşinde koşabilirsiniz. @av.ugurderman

    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >




  • Nat Alianovna kullanıcısına yanıt

    Olması gereken bir haldeyse, yani iyiyse değil kaçmak daha da üstüne gitmeli.


    AYrıca herkes çalışır. Herkes. Kötüler de çalışmıştır ama bir yerden sonra menfaati seçmiştir. vazgeçmeyeceğiz inşALLAH.

  • enesbaba0641 E kullanıcısına yanıt

    Hocam kimsenin kimseyi küçümsediği yok. Adamların derdi kendilerinin az alması değil ki, adamlar sizin de aşağı çekilmenizden memnun oluyor

  • Kamuyu düşündünüz mü? Avukatlık ya da müfettiş , uzman gibi a kadrolar da bir seçenek düşünülebilir.

    Avukatlar 30 bine yakın maaş alıyor, ayrıca senelik 120 bin lira brüt vekalet ödemeleri de var.
  • Tanıdığım bir kız avukat arkadaşımda istifa edip influencer oldu
  • Jwthh kullanıcısına yanıt

    Mid-level oyun geliştirici olarak yazılım sektöründe çoğu şirket diplomayı çok umursamıyor diyebilirim artık, çalışanlara bakın çoğu farklı bölümlerden mezun.

    Diplomadan ziyade neler bildiğinize, ne işler çıkardığınıza ve deneyim yılınıza bakılıyor. Ancak işe ilk giriş süreci zorlu bir süreç ve junior kısmında yığılma var şirketler ise senior arıyor daha çok.

  • Merhaba, mesajınızı görünce üzüldüm.

    Ben 13 yıllık avukatım. Bürom İstanbul'da. Öncelikle buromuzda yeni başlayan veya stajyer arkadaşlarımıza yaptığımız tavsiyeyi size de iletmenin daha doğru olacağını düşünüyorum.

    Avukatlık oldukça zor bir meslektir. Mesleği icra ederken esnaflık ve teoriyi içkin pratik yönünüz gelişmiş olmalı.

    Eskişehir'i bilmiyorum, İstanbul için konuşuyorum.

    Mevcut şartlarda tüm yeni başlayanlara tavsiyemiz hep şu oldu. Eğer oldukça girişken, iletişim becerisi kuvvetli, network oluşturmakta zorlanmayan, belirli bir noktaya kadar (en az 2 yıl) sermaye desteği sağlayacak bir para kaynağına sahipseniz o zaman büro kurmanız daha mantıklı olacaktır. Bunlardan herhangi biri yetersizse/yoksa o zaman bir plan dahilinde hareket etmek zorundasınız.

    Öncelikle asgari ücretle dahi olsa dava ağırlıklı bir büroda işi öğrenebileceğiniz, müvekkil toplantılarına sizi dahil eden, dosyasını sizden sakınmayan, sizi doğrudan bir rakip gibi görmeyen ama oldukça yoğun bir büroda bağlı bir avukat olarak çalışmaya başlamanız lazım.

    Tüm hedefiniz; bu süreçte görebildiğiniz kadar çeşitli dava görüp, hem okulda öğrendiğinizi pratiğe dökecek bir imkana sahip olmak, hem sosyal becerilerinizi sıfır maliyetle test edeceğiniz bir ortama sahip olmak, hem de az da olsa bir gelire sahip olmak.

    1 Yıl sonra büronuzda veya kabul görmezse başka bir büroda maaş + prim usulüne göre çalışmaya başlamanız lazım. Bu sayede aldığınız her dosyada bir an önce amaçlanan sonuç için daha fazla gayret etmeye başlarsınız.

    1 Yıl sonra sabit maaşı tamamen terkedip tamamen prime dönmeniz gerekir. İşte buradan sonrası artık serbest bir avukat olduğunuz andır.

    Tüm bu süreçte ve mesleğin sonuna kadar, asla yılmadan sosyal becerileri geliştirmek, rafine hobiler ve zevkler edinmek, kulüpler dernekler vakıflarla yakın ilişkiler kurmak, müvekkillerinizi sıkı prese almak gibi işin esnaflık kısmını hiç eksitmeden yapmak zorundasınız.

    İşler yolunda giderse 5 yıldan sonra artık dertleriniz tasalarınız kazandığınız para değil, o paranın cinsi, manevi yükü, iç tatmin ve huzur, mesleğinizdeki kariyer hedefiniz gibi daha farklı ve esas zor aşamalar olacaktır. İşte burası hakikaten zor. Allah kolaylıklar versin.

    Oturup mesleğinde belirli bir kıdeme ulaşmış kişilere sorarsanız, hemen herkesin mesleği bırakma aşamasına geldiği çok sayıda "anı" olduğunu görürsünüz. Benim de çok defa oldu. Bütün bunlar maddi sonuçları bulunan duygusal eşiklerdir.


    Aslında bütün bunlar maalesef, yolunuzu aydınlatacak, danışacağınız, tökezlediğinizde size destek çıkacak imkanlardan mahrum olmanızdan ve şoklara karşı daha az dayanıklı olmanızdan kaynaklı.


    Bambaşka bir kariyer ise uzmanlaşmak. Bir üst satırdaki imkanın sizde olmadığını varsaydığım için uzmanlaşmak tamamen kendi imkanlarınızla olacak. Ve bu bir insanı yeniden oluşturmak kadar zor. Sabır, azim ve sermaye istiyor.

    Hayat yolculuğunuzda başarılar dilerim.





  • Ben şunu anlamıyorum. Ülkede gerçekten adaleti geçtim hukuk diye bir şey de yokken, hakimler yoruma açık bile olmayan 2x2=4 kadar net olan yasaları bile takmıyorken nasıl bir mesleki motivasyonları var avukatların cidden garip.

    Cahil cühela müvekkili ile ayrı, kanunları takmayan çoğu 20'li yaşlarında hakim-savcısı ile ayrı ayrı uğraşmak gerçekten sağlam bünye gerektirir.
  • Dostum acil yazılım öğren. Hayatın kurtulur. Çok net.
  • sacrifice003 S kullanıcısına yanıt
    Kendini geliştiren adam aralarından sıyrılır çok rahat bir şekilde ve hayatı kurtulur. İnsanların hayatını kurtarmak için yazılım öğren diyoruz.
  • bupartideyalnizsin kullanıcısına yanıt
    Katılıyorum yazılımdan daha iyi bir sektör yok şu an. Döviz kazanabilen tek meslek ayrıca.
  • Bogazicili_zekiye kullanıcısına yanıt
    Kendini geliştirme kavramının şu zamanlarda içinin ne kadar boşaltıldığını biliyor musunuz acaba? Kolay mı her şey o kadar? Jr. yazılımcıların bir staja girmesi için gereken nitelikleri,sadece staj için girdiği zor sınavları idrak edebiliyor musunuz? Her yoldan geçene yazılım öğren diyerek hem bu işi canı gönülden isteyenlerin işini zora sokuyorsunuz hem piyasadaki mezun enflasyonunu görmezden geliyorsunuz.İnsanların hayatını kurtarmak bu kadar kolaysa çalışmayalım hiç
  • SMMM adayı olarak bu karamsarlığa ben de düşüyorum. Yaşadığım şehirde çok fazla SMMM var. stajı tamamladıktan sonra büro açsam ne kadar mükellefim olacak. şuan çalıştığım yerdekilerin ne kadarı benle kalacak diye düşünüp duruyorum. muhtemelen ben de sizin gibi vazgeçeceğim. Kurumsal bir firmadan devam etsem mi diye düşünüp duruyorum.

  • mfaktas kullanıcısına yanıt

    Alıntı

    metni:
    5 yıldan sonra artık dertleriniz tasalarınız kazandığınız para değil, o paranın cinsi, manevi yükü, iç tatmin ve huzur

    İŞte bu gerçek, bu mesleğin yargılanmasına sebep....



    Ayrıca https://forum.donanimhaber.com/cinayet-olagan-sayilarak-katil-kacirildi-mi--156548916#156596640 konusunda hukuki değerlendirmeler bekleriz.

  • mfaktas kullanıcısına yanıt

    her meslek için verilebilecek tavsiye aşağı yukarı böyle olur. 30 yıllık yazılımcıyım. daha önce işyeri açmıştım, neyse uzun zamandır başkasının yanında çalışıyordum. 2010 yılında alan değiştirdim (kullandığım dili değiştirdim). tekrar kendi işimi yapmaya başlayabilmem (2 yıldır freelance çalışıyorum) 10 yıl sürdü.


    -uzmanlaşma

    -çevre yapma


    bunlar zaman alır. ayrıca iletişim becerisi ve arkadaşın söylediği gibi esnaflık yeteneği, öngörü kabiliyeti, şans vs.. bir çok şey önemli.


    yeni mezun için büyük cesaret. kuzenim iü hukuk mezunu ve iyi kazanıyor, yaşı da daha çok genç.


    bir dişçi arkadaşım var, deli gibi para kazanıyor. işin esnaflık kısmı çok önemli diyor arkadaşım, tecrübe de önemli tabi. ilk başlarda o da az kazanıyordu. hala çok az kazanan sınıf arkadaşlarım var diyor.

  • Allah'ın sevgili kuluymuşsunuz belliki. Ya da birilerinin sizin için çok sağlam dua ettiğini düşünüyorum. Lütfen hiç bir avukat arkadaş yanlış ve üzerine alınmasın sözüm mesleği kirlenteleredir. Belki de Türkiye'de yapılabilecek en aşağılık meslekten kurtulmuşsunuz. Kendim de sektörün içinde olduğum için söylüyorum. Kaldı ki zaten toplum da çok iyi biliyor ki avukatlık mesleğinin yüzde 99u yalan ve iftiraya dayalıdır. Kim parayı verirse ister tecavüzcü ister kadın, erkek, çocuk katili ister vatan haini terörist olsun parayı kim verirse onun muadafiligini yaparsın. Ya da yapmak zorunda kalırsın. En basit haklı olduğunuz davaların içerisine bile sırf hakimi ikna edebilmek için onlarca yalan karıştırırsınız. Allah hidayet versin diyorum diğer meslekdaşlarınıza da.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi narkotik_1989 -- 15 Ağustos 2023; 17:34:27 >
  • narkotik_1989 N kullanıcısına yanıt

    Hocam ben de yalan söyleyerek para kazanmayım dedim avukatlık hiç yapmadım. Plazada çalışıyordum eften püften bahaneyle kovdular. Çok mülakattan elendim. Avukat olsam yalanla dolanla para kazansam beni suçlayabilir misiniz? Toplum beni avukat olmaya itti. Stajımı başlatmak üzereyim.

  • sacrifice003 S kullanıcısına yanıt

    Bu da doğru bir noktadan sonra çok fazla yazılımcı olduğunda en azından junior kısmında işe giriş çok zorlaşacak ve arz yüzünden maaşlar düşecek yani yine millet ağlayacak.

    Seniorları etkilemez tabi, ileri vadede yurtdışında iş imkanları bol bir meslek. Ama çok fazla kişiye yazılım eğitimi verildiğinden ve hintliler yüzünden piyasa da yavaştan düşüyor.

    Piyasada çok fazla deneyimsiz ve iş arayan yazılımcı adayı var, deneyimleri de yetersiz olduğundan uzun süre iş aramak durumunda kalıyorlar.


    Bir yazılımcı olarak bence maksat öncelikli olarak paraysa gidip bir el emeği meslekte ustalaşmak daha mantıklı. Artık herkes üniversite mezunu olunca piyasada usta kıtlığı oluştu,

    bir elektrik tesisatçısı, fayans ustası, su tesisatçısı, oto sanayi ustası maaşlı tüm mesleklerden daha fazla kazanıyor şu an. Adamlardan yeri geliyor tarih alamıyorsunuz elleri o kadar işle dolu ki.

    Enflasyonist ülkelerde kendi ücretini belirleyebilen insanlar maaş alanlara göre daha şanslı.





  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.