Şimdi Ara

Avukatlığı bırakıyorum, daha fazla dayanamadım (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
214
Cevap
14
Favori
16.146
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
46 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Belki İstanbul'da avukatlık yaparsan sirkülasyondan kazanırsın?

  • karafetva K kullanıcısına yanıt

    bizim ülkede, yönetmeliklere yasalara göre iş yapan aç kalıyor. bende sebest mühendisim, emin ol piyasadaki çoğu mühendis büroları hadda mühendis odaları bile düzgün iş yapanı kollamıyor.

  • better call saul izle

    o da az kazanıp zor zamanlar geçiriyor başka yollara başvuruyor

    yine de avukatlığı bırakmıyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M0meNtS -- 14 Ağustos 2023; 17:17:36 >
  • karafetva K kullanıcısına yanıt

    Türk halkı aldığı gözle görülmeyen hizmete para vermeyi sevmiyor, sıkıntı orada. "Adam 10 dakika konuştu, danışmanlık ücreti istiyor" diye bakıyor. O 10 dakikalık konuşmanın yıllar süren eğitim ve tecrübeden geldiğini düşünemiyor.


    Onun dışında avukatın işi senin dediğin gibi adalet pazarlığı yapmak değildir. Nasıl evine elektrik tesisatı çeken mühendisin elektrikle, fizik kurallarıyla pazarlık yapmadığı; dişini çeken dişçinin, diz ameliyatına giren doktorun sağlıkla pazarlık yapmadığı gibi. Meslek yapay değil yani, gerekli, fakat değerli görülmüyor, sevilmiyor.

  • ben de başıma gelecekleri bildiğim için mezun olmaya yakın ing çalıştım ve mezun olur olmaz kurumsal firmada iş buldum 2 sene önce. stajımı bile başlatmadım. keşke bulmasaydım. 2 3 bahaneyle performans gerekçesiyle savunmamı istediler, verdim savunmayı, kabul etmediler ben de ikale yoluyla ayrıldım işten 3 4 ay önce. iş bulmadan istifa ettiğime görüştüğüm hiçbir firma inanmıyor çünkü büyük bir firmaydı. daha da kötü olanı şu, beni 5 para etmez bir birime verdiler. günlük işlerin %95'i kurumlardan gelen yazıyı ilgili departmana iletmek, mail forwardlamak falandı. işe başladıktan 9 ay sonra baktım bu birimde doğru düzgün kariyer yapamam, birim değiştirmek istedim ona da izin vermediler. şimdi tecrübeli iş ilanları da pek bulamıyorum.


    türkiye'de şakşakçısı bol olduğu için bana yaptıklarını da kamuoyu ile paylaşamıyorum. savunma istem yazısını ve savunmamı okusanız bana hak verirdiniz. zaten fesih son çare ilkesi gereği mahkeme önüne gelse, bu adamın departmanını niye değiştirmediniz talebi de varmış denilecekti ve işe iade davasını kazanacaktım ama uğraşmak istemediğimden ikale teklifi yaptım onlar da bunu bildiğinden kabul ettiler.


    bir gün helalleşeceğiz inşallah.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maraz Alinin sağ kolu -- 14 Ağustos 2023; 11:23:31 >




  • Real RocknRolla R kullanıcısına yanıt

    Alıntı

    metni:
    Türk halkı aldığı gözle görülmeyen hizmete para vermeyi sevmiyor

    Asla değil ! Hak edilmeyen paranın açıklaması olamaz. İnternette araştırıp da bulunabilecek yani basitçe bilinen birşey için bile hemen para demekteler Böyle iş mi olur ?

    Alıntı

    metni:
    mühendisin elektrikle, fizik kurallarıyla pazarlık yapmadığı; dişini çeken dişçinin, ... pazarlık yapmadığı gibi.


    Hangi mühendis "seni az mı çarptırim elektriğe çok mu" diye ücretten bahsediyor ?Hangi dişçi piyasasını allak bullak edecek fiyatlar çekiyor ?

    Avukatlara o denli ayrıcalık tanınmıştır ki belki başka hiçbir meslekte yok. Dahası ise, vatandaşı ezmeye odaklı birçok hukuk amiri, avukatı saatlerce dinlemeye hazır. Millet avukata muhtaç olsun diye belki de. Olması gereken en basit Adil karar bile sanki savunma ile değişebilecekmiş gibi bir kabul var ve bu da avukatlık için.


    OLur mu hiç ?





  • https://forum.donanimhaber.com/cinayet-olagan-sayilarak-katil-kacirildi-mi--156548916#156585514 Konusu da hukuk. Neden yazamıyorsunuz ? Para değil di mi konu ?

  • Heisenbergin asistanı H kullanıcısına yanıt
    nick-yorum uyumu
  • yalan söylemiyorsan avukat olmazsın :D kesin kaybedilecek davayı bile kesin kazanırım diyeceksin benim gördüklerim hep böyleydi :D

  • bir gün benimde çalıştığım sektörü bırakma cesaretim olur umarım

  • karafetva K kullanıcısına yanıt

    Dişçinin yaptığı işi de, doktorun yaptığı ameliyatı da, yazdığı ilacı da internetten araştırıp bulabilirsiniz. Elektrik daha basit bir olay, yangın çıkana kadar canınız da yanmaz.

  • karafetva K kullanıcısına yanıt

    Kardeşim hayal dünyasında yaşıyorsun. Türkiye de o dediğin vasıflarla hareket edenler hep aç, fakir kalıyor ve başarısız sayılıyor.

  • Real RocknRolla R kullanıcısına yanıt

    Doktorun yaptığı ameliyatı internetten bulmak???? Kendi kendini bayıp da video seyredip ameliyat etmeyi de tarif eden video var mı???


    Ya avukatın yapmadığı ve yapamadığı savunma ? Hakimin kendisi çok daha iyi savunma yapabilecekken sanık için ? avukatların nekler yaptığına girmiyoruz. Sadece olması gereken en iyi dururken ve Adaletin asla pazarlığı ve ihmali olamazken, neden vatandaş avukatın kabiliyetine terk ediliyıor? Adalet mükemmel olmak zorunda değil mi?


    Ayrıca konu Adaletin para karşılığında konu olması Herkese farz olan ADALET in

  • karafetva K kullanıcısına yanıt
    MedStar Healthyoutube
    [GRAPHIC CONTENT WARNING: Surgical Procedure] There is a reason why U.S.News and World Report consistently recognizes the MedStar Union Memorial Orthopedic program as one of the top 50 in the nation. Our knee surgeons are some of the most experienced in the country and provide unparalleled surgical expertise. Plus, our total joint replacement program at MedStar Union Memorial is a unique, patient-centered experience where preparation for surgery, post-surgical care and physical therapy are all managed by our multidisciplinary staff-making us the number one total joint replacement program in central Maryland. Learn more: http://ow.ly/Ml9Tf
    https://www.youtube.com/watch?v=8YAgrv9dkhc

    Var mı dostum başka sorun?

  • Real RocknRolla R kullanıcısına yanıt

    Ameliyat olan baygın farkında mısın ? Kendi kendisine yapmıyor.

    Soruları üstüne alınmasan da olur. Cevap vermesen de yani .

  • hocam avukatlık cebinde, bunun üzerine blockchain borsa vs. konularda kendini geliştirip ya da daha yeni olan alanlardan birkaç tanesinde, bunun üzerine o alanlardaki spesifik konularda twitter vs paylaşımlar yapıp o konudaki insanların ve şirketlerin ilgi ve parasını çekebilirsin. O alanda ne kadar az kişi olursa ve alan ne kadar güncel olursa senin için o kadar iyi olur. Mücadelene devam edip alanını spesifikleştirmeni ve kendini biraz pazarlamanı(reklam yapmadan :D ) öneririm. Pes eden maldır. İnşallah başarıya ulaşırsın.

  • karafetva K kullanıcısına yanıt

    İnternette bilgi bulunuyor mu, bulunuyor.


    Hani diyordun ya internette bulunan bilgiye neden para vereyim, ileride başına bişey gelirse doktora da para verme diye yardım etmeye çalışıyorum sana. Paran cebinde kalsın istiyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Real RocknRolla -- 14 Ağustos 2023; 16:56:39 >
  • Real RocknRolla R kullanıcısına yanıt

    Konuyu anlamamışsın, internette bulunan bilgiyden bahseden olmadı. Olması gereken neden pazarlık konusu olsun dedik. Devleti var edecek Adalet nedne birilerinin insiyatifine konu ıolsun kazanç için ?


    Ayrıca doktor mühendisten bahseden oldu. Hangisi insan hayatını n aleyhinde olma pahasına ücreti konu edebşiliyor ? Piyasasınıon o biçim üstüne çıkabiliyor? Hangi taraf para öderse onun menfaatini savunup diğerinin aleyh,inde olabiliyor? Hatta taraf değiştirse diğer taraf lehine bildiklerini bile yok sayacak? Ya Adalet ne olacak ?

  • Bunun böyle olacağını bilerek gitmedin mi peki üni ye?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.