Şimdi Ara

AVRUPA CENNET DEĞİL (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
234
Cevap
2
Favori
10.766
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
60 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Almanya'da abim yaşıyor tek başına 1800 Euro alıyor aylık .
    Hayatından memnun kirasını son model telefonu etini beslenmesi ve her yaz tr ye gelmesini sağlıyor maaşı 2017 yılında 2015 model 3.18 bmw aldı.
    Şimdi sen 1800 değil 2300 tl ile Türkiye'de hangisi yapabilirsin bi sorgula bakalım ...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Keşke herkes bunu söylemek istediğimi anlasa

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardeş kendi ülkesinde başarılı olamayan dışarıda nasıl olsun. Hepsi hayal kuruyor sonra ağlaya ağlaya geri dönüyorlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • anlamıyorlar işte umarım en kısa sürede giderler oralara da görürler bakalım çoğuda iş bulamadan dönüyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ülkenin yüzde 40 ı asgari ücretle çalışıyor
    Ülkenin yüzde 15 i işsiz
    3 milyon tarım emeklisi
    10 milyon normal emekli
    20 milyon öğrenci var

    Maaş alanların çoğu da asgari ücretten bir tık üstünü alıyor.

    Ülkenin iyi şartlarda yaşayanı yüzde 10 falan .Kalkmış burda ağlıyorlar orda bir şey olamayacaklar.Orda asgari ücretle burdaki yüzde 10 haricindeki erkesden daha iyi yaşacaklar kaptın mı?vVe bu sadece asgari ücretle yapacaklar.İşte kendilerini geliştirmelerine gerek yok.Orda kendini geliştirmeden bile burada öğretmenden bankacıdan iyi şartta yaşarsın.
  • En azindan asgari ucretle calisan insanin bile biriktirip birseylere ulasma sansi var hayalleri var. Burda asgari ucretle 1000 tl kenara atsan ki imkansiz 15 yil sonra belki bi clio alabilirsin doviz karsisinda biriktirdigin para erimezse
    Herseyi gectim insanlar daha kirmizi eti bayramdan bayrama yiyor. Almanyada asgari ucretle kac kg kirmizi etburda kac kg aliniyor karsilastir bakalim.

    Mercedes bmw olayina gelirsek orda ortalama birisinin guncel modele sahip olma olasiligi %50 ise burda %1 alti.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gidip gördün sanırım vize alıp sen de yaşayabilirsin bu hayatı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 6341 6 kullanıcısına yanıt
    Burada herkese laf yetiştireceğine biraz da sen okumalısın. Düşünce olarak aynı fikirde olmayabiliriz, bu sana herkese çocukça trip atarak yorum yapma hakkını vermiyor. Avrupa'ya giderken ki mesleğin önemli. Garson biri tabiki altına bmw, mercedes çekemez. Bu altına lüks araba çekme işini abartmışsın. Dediğin gibi düşünen varsa da saçma düşünüyordur, orasını bilemem.

    Sadece aynı meslekte çalışan için, koşulları düşündüğün de avrupa kat kat önde. Almanya' da aldığın en kötüsü 1600 euro asgari maaş (ki asgari maaşla geçinen çok az kişi var) ancak evin kirası, yiyecek masrafı gibi şeylere gidiyor. Madrid için bilmiyorum. Almanyada 600-650 euroya gayet iyi evler var. Hatta 400-500 euroya 1+1 daireler var gayette iyi. Geriye 1000 euro hayli hayli yetiyor. Su elektrik bunlar para etmiyor zaten. Elektrik kwh başına yıllık ödeniyor firmaya. 400 euroyla ip 7 plus al kalan paranla. Türkiye' de asgari ücretli geçinebiliyor mu? Tabiki hayır. Daha fazla uzatmak istemiyorum. Olaya sadece altına bmw çekmek olarak bakıyorsan zaten saçma düşünüyorsundur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Erasmus yapan yada 1 hafta avrupa turu 500 euro turu yapan. Avrupayı çözüp geliyor bu ülkedede.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: trakyAli-1986

    Hehehehe kesin kesin gittin hehe â haberci sallamacilar sizi...

    Senin ülkende de 1+1 eve 1200 - 1700 kira ödeyen var. Boş yapmayın adamların her türlü imkanları bizden misli misli iyi.
    Yeterli olur bence yok inanmiyorsan giris cikislarimin muhurunu atabilirim

    AVRUPA CENNET DEĞİL



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Marrusia -- 13 Mart 2020; 10:16:45 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bmw yi bilmemde, orada HUKUK var HUKUK.
    Gerisini bilmem.
    Eğitimli toplum var. Sokakta giderken balgama sümüğe basmamak için yere bakarak gitmiyorsun. Aldığın hava leş mazot kömür kokusu değil. Sen denizdeki damlayı anlatıyon bana.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Verisiz ve temmellendirmeden ortaya atılan sadece taraflı düşüncelerin.. Avrupa'nın kişi başı milli gelirine bakabilirsin, çalışma saatleri, insan hakları , refah duzeyi turkiyeden her zaman önde.. mesela turkiyede gsmh 8 bin dolar iken ispanyada 40 bin dolar , almanyada 60 bin dolar

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Marrusia kullanıcısına yanıt
    kesinlikle katılıyorum.
  • Hocam sen ne anlatıyorsun. 20 yıllık arabaya 40 bin tl istiyorlar. Almanya'da olsak 1000 euro ya alırız o arabayı. 10 binlik pc orada 1.000 euro civarı. Kalkıpta Avrupayi kötülemeyin. Kötü olsa bizim Türkler kalır mı orada akıl var mantık var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • White Death kullanıcısına yanıt
    E onlar gidince avrupa olmaycak ki gene Turkiye olcak . Bari gitmeyinde temiz kalsin o manada . ben boyle dusunmuyorum ama eger sen bu sekilde dusunuyorsan senin dusuncene gore avrupaya git me ki Turkiye olmasin orasi cunki sen ve senin gibiler gidince gene Turkiye olcak orasi .Yani olmasini istemedigin icinde olmak istemedigin yere ceviricen gidince avrupayi.
  • troll post

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Avrupalı tembel cahil, beyni narkozlanmış adam istemez. Üreten, aklını kullanan, dinlemesini bilen, anlamaya çalışan adam ister. Bu avrupaya gitmek isteyen bizim de içine dahil olduğumuz ortadoğu insanı acaba avrupayı yatış yeri mi zannediyor, devlet bize bedavadan bakar mersolara bmw lere biner hayatın tadını çıkarırız mı zannnediyor? Geç bunları geç. Ben şahsen avrupa da yaşamak isterdim ama ülkemi de çok seviyorum
  • thsnblt kullanıcısına yanıt
    abin 1800 ueroyla zaten sadece misira turkiyeye filan gelebilir tatile . Gelsin bakiyim Hawaii ye buraya tatile bakiyim senin abine ne yapcak. Burda sizin anlamadiginiz birsey var kur farki siz Trukiyenin lirasi degersiz diye bukadar hayelleniyorsunuz degilse 1800 eruo ile bi bok yapamazsin. BEnim burda 16m2 ye verdigim kira 1400usd sen neden bahsediyorsun. Telefon bilmemne para degilki neki onlar onlar buralarda uretilip dunyanin dolar kullanmasi sayesinde alinabilir seyler. ona bakarsan domatesin kilosu da 4 dolar burda ona ne diyecen ? Turkiye ve diger ulkeler avrupanin yaptigini yapmali ortak bir birime gidilmeli . Yoksa evrupadaki hiyarin 1 saatlik emegi ile bizdeki 4 saatlik emek ayni olmus oluyor sorun burda devlet mevlet hikaye. Birinin printerdan kafasina gore bastigi para ile ilerlemeye kalkarsak gelecegimiz nokta bu .
  • onu bunu bilmem ama şu yurtdışındaki youtuberlerin gazına gelmeyin anadan babadan zengin çoğu
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.