Şimdi Ara

AVRUPA CENNET DEĞİL (11. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
234
Cevap
2
Favori
10.763
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
60 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Avrupaya BMW almak içi gitmeye çalışan kişi zaten ameledir veya cahil ergendir.

    Türkiyede liyakat meselesi yüzünden iş bulamayan nitelikli insanlar için avrupa gayet iyi.

    Ha yukarıda bahsettiğim boş ameleyi avrupa bu vakitten sonra almıyor zaten.
    Kimse boş kafalı almancı kuzenlerine özenip "ben de oraya giderim, aynı dayımgillerin yaptığı gibi çöpçülük yapıp BMW alırım" hayalleri kurmasın.
    Geçti o devirler.

    Boş beleş tipler gelecek diye avrupanın ödü kopuyor şu an.

    2 günlü turistik gezi için bile konsolosluk Türkiyedeki varlıklarını ve gelirlerini belgelemeni istiyor, ki orada kalmaya çalışan biri olmayasın.
    "Benim tuzum kuru, çulsuz auslander değilim, para ezmeye gelen bir turistim" imajına sahip olman gerek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • görmesek yeriz de ben yedim de geldim
  • trakyAli-1986 kullanıcısına yanıt
    Biz Anadolu'nun bagrindayiz, Trakyada Yunan tarafta yaşayan, onlardan farklı bir yaşam sürdürmeyen sensin yalnız ;)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3dfx kullanıcısına yanıt
    Gel ulkene gel burası cennet verme 1400 usd.

    Gelde 1400usd verdiğin evin burada kirası ne kadar gör..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-DBF37AF64



    aciz yalancı adamın tekisin.Hadi gidip görmemiş olayım diyelim.İnternet diye bir şey yok mu?E be hadsiz utanmaz arlanmaz
    Hocam bırak. Troll kendisi net. Ben de Berlin'de yaşadım ve yazdıklarının TAM TERSİNİ bizzat yaşadım. Bak gördüm demiyorum yaşadım. Bulgaristan sanıyor her yeri ki oraya da gittim. TR den kötü evet. Ama zaten Bulgaristan Avrupa değil Balkan ülkesi.
  • buradaki kızlar kezban yağğğğ avruya gidip sarışın, kızıl ve esmer 3 ayrı kız arkadaşım olacak tam bir playboy olacağım. avrupa 15k euro maaş alacağım elon musk olacağım. Türkiye de önümü kesiyorlar kıymetim bilinmiyor.
  • su goruse katilmiyorum;
    "calisip ulkeyi bir seviyeye getirmek yerine avrupa ya gitme hayali kuran gencler"

    hala sunu anlamiyoruz; devlet halk icin vardir, halk devlet icin degil! halkin devlet icin varoldugu duzenler eski imparatorluklar, feodal devletler. burada temel halktir. sen istedigin ulkeye gidip o halkin bir parcasi olabilirsin. evet zor belki alismasi, olasi dislanmalar falan ama bunu biraz kendin icin ama en cok da cocuklarin icin yapiyorsun. tr nin cocuklarimizin onune sunacagi bir guzellik, bir vaad yok su an! mevcut durumu da malum. cocuguklarim kendini kurtarsin, medeni bir hayat yasasin, dunya insani olsun, orta dogu batakligindan kurtulsun diye dusunuyoruz giderken.

    kisisel olarak ele alirsam; yahu ben bir kere yasiyorum! neden bugunu kotu olan ve gelecegi olmayan bir ulkede cirpinayim?! neden her gunu kavga, olum, hayat mucadelesi olan bir yerde yipranayim?! neden iyi para kazanmama ragmen yine de kit kanaat gecineyim?! hayatimi yasamam lazim! firsati yakalarsam, bir firsat yaratirsam daha iyi bir hayat icin giderim!

    hic milliyetcilik hamasetine girmeyin ama durum bu! artik karnim tok devletci guzellemelere!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi black exodus -- 13 Mart 2020; 15:27:21 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-1EC6D5E14

    Bu mesaj silindi.
    ben de dahil olmak üzere insanların birçoğu sadece basit ve normal şeyleri karşılayabilmek istiyor. kimse bunlardan bahsetmese o gençler asgari ücret ya da bir tık üstünde maaş aldığı anda anyayı konyayı zaten görecek. konu oraların iyi olması değil konu bizim paramızın değersiz olması. ciddi anlamda matematik işlemiyor şu anda ülkede. 1200 den aşağı kiranın olmadığı, market alışverişi için girdiğinde temel ihtiyaçları almaya kalksan yani doğru beslenmeye çalışsan o cennet denen avrupalı adamın beslenmesi gibi etini sütünü balığını almak istediğinde 500-600 lük oluyorsun. faturaları zaten saymıyorum. yani çok basit şeyler yapmak istesen bu zorunlu giderlerin yanında mesela spor salonuna gitmek gibi, günün sonunda o aylık maaşından kenarıya koyabileceğin para kalmıyor. yani kısıtlı bir yaşamın oluyor. kendi ülkemin müzesine giremedim ben 70 lira mı neydi giriş ücreti mesela. her ay kenarı hepi topu o basit istediklerini yapmasan koyacağın para 300 olsa bile 1 yılda 3600 lira yapıyor. yıllık izne çıktığında avrupa ya da amerikaya gideyim desen yurtdışına gitmek istesen bu para 600 dolar ya da 500 euro yapıyor. neyine yetecek bu senin. zorlama ayarlasan gitsen orada da aman şunu yemeyim aman şunu içmeyim şurayı da gezmeyim diye düşünmek zorunda kalacaksın. hadi geçtim yurtdışını belki absürt örnek oldu da teknolojiyi falan yakından takip edemiyorsun. çünkü geriye bir şey kalmıyor elinde avucunda. yılda biriktirebildiğin para 360 lira o da sana maksimum dediğim tutar. insanlar basit şeyleri yapabilmek istiyor ülkede. en önemlisi de hukukun işlemesini istiyor o konuya girmiyorum da. ama ben gerekirse 14 saat çalışayım ama sonunda emeğimin karşılığı olarak aldığım para benim en azından kira, fatura ve gıda noktasında düşündürmesin. insanlar karnını ekmekle doyuruyor. evet bu bi kültür gibi ekmek yemeden doymayızdır ama tabağına et doldurup yiyemiyor tavuğu ayda 2 kez yer. dışarda ailesiyle yemek yemek istese 1 kez belki yapabilir. çünkü matematik işlemiyor. araba falan aslında çok lüks kalıyor yani keza o noktada aldığımız maaşımızın atıyorum yarısını öyle biraz eski model ama temiz ayağımı yerden kessin işimi görsün arabası alamazsın. yani sorun avrupanın cennet oluşu değil sorun bizim ülkemizde kazanılan paranın değerinin olmaması. yoksa dünyada bizim ülke gibi 4 mevsimi aynı anda yaşayan doğasıyla kültürüyle zengin bir ülke yok. bu topraklar dünyaya örnek olmalı ama işte maalesef..


    edit: şunu eklemek istiyorum. avrupaya ya da amerikaya artık nereye giderse gitsin insan zorlanacak. alışması adapte olması gibi süreçleri olacak. yani bambaşka kültüre ve hayata gidecek. yani kimsenin güllük gülistanlık gördüğünü düşünmüyorum. sadece bu adaptasyon sürecini atlatabilen için gerisi kolay olacaktır. yoksa şuanda bu ülkede de zor her yerde zor ilk etapta alışmak vs. ama dediğim gibi konuyu açan arkadaşı da anlıyorum gidip her şey güzel olacak değil ama en azından basit şeyleri düşünmek zorunda kalmıyor insan. yani bunu istemiyor. buradaki en büyük sorun bu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neyalansoyliyim -- 13 Mart 2020; 16:40:2 >
  • Avrupa boş adama cehennem tabisi sende haklison

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 3dfx

    abin 1800 ueroyla zaten sadece misira turkiyeye filan gelebilir tatile . Gelsin bakiyim Hawaii ye buraya tatile bakiyim senin abine ne yapcak. Burda sizin anlamadiginiz birsey var kur farki siz Trukiyenin lirasi degersiz diye bukadar hayelleniyorsunuz degilse 1800 eruo ile bi bok yapamazsin. BEnim burda 16m2 ye verdigim kira 1400usd sen neden bahsediyorsun. Telefon bilmemne para degilki neki onlar onlar buralarda uretilip dunyanin dolar kullanmasi sayesinde alinabilir seyler. ona bakarsan domatesin kilosu da 4 dolar burda ona ne diyecen ? Turkiye ve diger ulkeler avrupanin yaptigini yapmali ortak bir birime gidilmeli . Yoksa evrupadaki hiyarin 1 saatlik emegi ile bizdeki 4 saatlik emek ayni olmus oluyor sorun burda devlet mevlet hikaye. Birinin printerdan kafasina gore bastigi para ile ilerlemeye kalkarsak gelecegimiz nokta bu .
    okuduğunu anlamadın sen tr de 2300 ile hangisini yapiyon tatili geç. dolar 3 TL iken bile yapamıyor millet.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yesil+ Y kullanıcısına yanıt
    Bilmediği halde konuşan kişiler de bu ülkeye dahil mi ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ardicli2000 kullanıcısına yanıt
    Örneklerimi almanya üzerinden verdiğimi anlamayıp kendini zeki sananlardan birisin sadece

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cem_23 C kullanıcısına yanıt
    Olaya altımıza bmw çekmek için bakan ben değilim gereksiz şekilde abartılan avrupa şöyle iddası atan kişiler.
    Evet avrupa her konuda kat ve kat iyi fakat kendi ülkesinde bir sap olamayan adam almanyaya gitse bmw çekiceğini sanıyor altına neden çünkü daha önce avrupayı görmemiş sadece abartılarak duyduğu şeylere inanıyor. Ben zaten diyorum avrupada insancıl yaşarsın ucuza alırsın keyfine bakarsın ama dediğin kadar kolay olsa o ülkede eski araba vs. Olmaz zaten.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çok ama çok yakından tanıdığım her türlü kötü alışkanlıkları olan karakter bakımından ise tam bir facia biri var tanıdık. adam Almanya'da ve evlendi işi gücü yerinde şuan 3 sene oldu.2018 bwm çekmiş altına fotolar diz boyu. yani en kötü adam bile adam oluyor orda boşa sallamayın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Marrusia

    Konuyu acan arkadas'a katiliyorum.Bende 29-30(100+ farkli il italyada 11,almanya 8,9 fransada 6,ispanyada 6 vs.)ülkeye falan gittim şimdiye kadar oyle her teknolojik aleti aliyorsun diye birsey yok bir kere onu aklinizdan cikartin.Avrupadaki temel mesele bizdekide temel mesele ev fiyatlari kira parasi.Sen avrupada 1+1 eve bile aylik 1000+euro para veriyorsun.Turkiyedede oldugu gibi 1000-1200 tl veriyorsun.
    Nereye gidersen git ev olmadiktan sonra sen ne luks araba alirsin ne en yeni teknolojik aleti.Sizin hayal ettiginiz gibi olsa sokaktaki herkeste Galaxy S10,S20,IP XS,11 olurdu fakat oyle bir dunya yok.Avrupada en cok satilan model Galaxy A serisi.
    Evin vardir o zaman bir tik daha rahat yasarsin son model telefonu alma imkanin cok artar vs.
    Temel mesela Turkiyede'ki issizlik meselesi ekonomiden cok.
    Avrupada 1 ulke cok iyi durumda oda Isvicre'dir.Isvicre'ye giderseniz bunu zaten hemen anlarsiniz.
    Turkiyede bir evin vs varsa birakipta baska bir ulkeye gidilmez.
    Bu arada Avrupadaki adam cok kazansada luks araba luks telefon alma derdinde degil calisma saati dussun ben yine 2000 euro kazanayim derdinde.Avrupa kafasiyla bizim kafa burada zaten ters dusuyor..

    Iyisi ile kotusuyle Türkiyemi seviyorum ve hukumet bir gun degistiginde firmalarin deli gibi bu ulkeye yatirim yapmak icin siraya girecegine inaniyorum.

    Alıntıları Göster
    hukumet bir gun degistiginde firmalarin deli gibi bu ulkeye yatirim yapmak icin siraya girecegine inaniyorum. 

    Lan şu son satıra kadar en sonunda adam gibi bir yorum okudum diyordum oda fos çıktı....

    Bu hükümet yıkılınca yabancı Şirketler gelirmi bilemem ama
    Deli dana gibi Ülkemize gelecek tek bir şirket olur İMF

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dallass kullanıcısına yanıt
    Akp zamanında IMF gelmezse başka zaman hiç gelmez.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 6341

    Bilmediği halde konuşan kişiler de bu ülkeye dahil mi ?
    Bana söylüyorsan anlamsız olmuş. Şuan Türkiye'de işlerim olduğu için duruyorum eşim Alman benim yılın bazı zamanı orda bazı zamanı burda kalıyorum. Bir kaç yıla tamamen gideceğim.
  • Bazılarının zoruna gitmiş isteyen istediğini söyler ülkeyi kötülemek oluyomuş peh -_- kimse konuşmasın o zaman onlara sorucaz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fire Cavalry

    Herkes istanbul ve berlinde mi yaşıyor ulan? Kardeşin falan değilim benim kardeşim senden zeki. Almanyanin bir çok yerinde fabrika var. Berlin sanayi şehri değil. Yiyorsa aç Münihle ankarayi kiyasla
    https://aqicn.org/city/ankara/
    https://aqicn.org/city/munich/

    kıyaslamışlar. cevabınız?

    AVRUPA CENNET DEĞİLAVRUPA CENNET DEĞİL



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sıtkı Sıyrılmış -- 14 Mart 2020; 1:8:10 >
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.