Şimdi Ara

AVRUPA CENNET DEĞİL (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
234
Cevap
2
Favori
10.765
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
60 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 6341 6 kullanıcısına yanıt
    Adam zaten orada yaşıyorsa evi de varsa her türlü asgari ücret ile geçinir tek başına.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: trakyAli-1986

    Hehehehe kesin kesin gittin hehe â haberci sallamacilar sizi...

    Senin ülkende de 1+1 eve 1200 - 1700 kira ödeyen var. Boş yapmayın adamların her türlü imkanları bizden misli misli iyi.
    pasaport'um abd konsolosluğunda gelince ss atayım

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizim akraba 4000 euro maaş alıyordu kimya mühendisi gıda üzerine burdan hollandaya gitti 250 euro civarı kendini sigorta yaptırıyorsun bütün hastaneler bedava diyordu
    Almanyada arkadaşım var özel bir yerde garson haftada 2 gün gidiyor full time aynı zamanda fabrikada fortliftci garsonluktan 2000 euro forkliftten 2000 euro alıyormuş burda diyo geçinmemek imkansız kral gibi yersin içersin diyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bi bitmediniz gitti. Artık mide bulandırıcı olmaya başladı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşın demek istediği şu sanırım; bu ülkede Türk olarak bir şeyler yapamadıysan avrupa bölgesinde yapman çok daha zor demek istemiş. Bazı insanlar ise yine Avrupa vs Türkiye kıyasına girmiş, arkadaşlar adam Avrupa bizden zaten iyi diyor, Türk olarak şartların bize burada daha uygun olduğunu anlatmak istemiş.

    Tabi bu salt bir Türk vatandaşı için geçerli, kendini geliştirmiş yetiştirmiş vatandaş her ülkede belli standartları yakalar ve belli oranda rahat eder.

    Avrupa konusunda artık en ufak çocuk bile bilgi sahibi, elbette şartları ve yaşam koşulları bizim üstümüzde ancak o bölgeye adım attığınız anda dertler bitecek artık hayatım kurtuldu kafasına girmeyin diyor, orada da bazı konularda şartlar zorlu diyor.

    Tabi bu durumların hepsi kişiden kişiye değişir :) Dil, meslek sahibi ve tembel olmayan kişiler avrupada öyle yada böyle yaşamını sürdürür, şanslıysa belli standartların üzerine de çıkar. Türkiye sıkıntılı fakat Avrupa çöpsüz üzüm değil demek isterken farklı anlaşılmış.




  • Sayılan ülkeler amerikanın sosyalist dediği ülkeler. Düşün bunlar nasıl bakıyorsa insanlara, nasıl sosyal hakları varsa sosyalist diyorlar.

    Onu da geç. Benim ailem, sülalemin yarısı 50 yıldır orada.

    Ben yemiyorum bunları. Siz de yemeyin.

    Oralarda olup sağlık için o paraları harcamanın imkanı yok.

    Sadece almanyada Yüzbinlerce Türk işsizlik maaşıyla geçinip, devletin evinde kalıp, sağlıktan herkes nasıl faydalanıyorsa o şekil faydalanır.

    Dahası devlet bunlara işsizlik öderken emeklilik primini de öder. İşsizlik maaşı da süreklidir.

    Benim kuzen almanyada öğretmen. Öğrenciyken part time tezgahtarlık yapıp 2bine yakın para alıyordu.
    Abisi tır şoförü. 3 çocuk, çocuklar küçük, eş çalışmıyor. Müstakil dublex evini aldı, 2 araba var, burada evini aldı, her yıl sağlam tatil yapıyorlar ailece, ablası çalışmıyor, 3 çocuk, çocuklar küçük, eşi özel güvenlik şirketinde güvenlikçi, en son porsche aldılar, kızda chryslerin aile tipi aracı var, kendi evlerinde oturuyor.

    Almanyada asgari ücret 1500€. Ama o paraya çalışan bulamazsın oralarda. Üstelik git Bi market fiyatına bak.

    Alım gücüne bak.

    He canım. Orada drlar 3 k ancak alır.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: 6341

    Ben de diyorum onları zaten insan gibi yaşarsınız yazdım.
    Ucuz her şey evet ama herkes çekemiyor altına mercedes herkes alamıyor 4 5 k avro. Hele ülkesinde kendini geliştirmeyip avrupadan medet uman birisi hiç alamıyor.
    Tamam arkadaş mercedes olmasın. Şu konuyu sırf herkes mercedes audi binmiyor demek için mi açtın

    Benim için cennet asgari maaşa eski de olsa yürüyeni iyi bir araba alabilmektir. Dandik bir bira alırken 2 kere düşünmeden adet hesabı yapmadan alabilmektir. Medyanın daha şeffaf olmasıdır falan filan.
  • Ulan su anadoluyu 2 saniye bos biraksak dunya almak icin birbirini yiyecek anafolu en bereketli topraktir ama iste yonetmek lazim

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pruvap

    2324 avro maaşla 300 avro elekt. 400ila600 avro doğalgaz faturası ödeyen var mı? Gerisini saymıyorum bile...Halkına ayın 30 günü 3 öğün simit yedirmeye çalışan siyasileri var mi? Hayır yanı çok görmüşsün ya oraları, ondan soruyorum.
    Emin ol bizdeki siyasi kafa Mozambik de bile yok. 10 yıl dünya yı gezmiş biri olarak benim gözlemin de bu... Artı hastane ve okullar bizde zaten ticarethane gibi, prim ödesede ameliyat olmak için bankadan kredi çekiliyor nicedir, haberin yok mu? Dr nın yüzünü bile aylarca göremezsin yoksa... Orayı burayı kõtülemek sorunu çözmez, sorun çözmek de eğer samimi iseniz, öncelikle soruna doğru teşhis koymanız şart. Devekuşu moduna girerek arab bedevisi ne döneriz ancak. Bu arada, yabancı ülkelerdeki asgari ücret uygu
    laması bizdeki gibi halkın %43 üne ve ömürlük değil, adam yıllarını vermiş hala asgari ücret alıyor, varmı böyle bir durum oralarda? Benim bildiğim, eğer yetişmiş elemansan o ülke şartlarının ortalamasında sındır. Peki Türkiye'de durum ne, biliyor musunuz?
    Bizimkisi kadar halkın sırtından bütçesini döndürüp halka hiç yararı olmayan bir devlet yoktur.

    Türkiye Ekonomisi dersi aldığımız bir Profun sözü.

    Adam diyorki "Aynı şey benim için de geçerli. Ben burda haftada 24 saat ders verip yılda 25k $ kazanıyorum orda benim dengim haftada 12 saat ders verip yılda 125k $ kazanıyor. Düşündükçe insanın çıldırası geliyor."

    @kas adam Türkiyenin coğrafyası kimse kötü demiyorki zaten.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WonderCx -- 12 Mart 2020; 13:6:12 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • oturum ve çalışma izni yoksa ab kabus olur, hiçbirşey yapamazsınız. ama çalışma ve oturum izniniz var ise mesleğiniz yoksa bile kötü bir işte sıfırdan başlarsınız. yeni bir hayata başladığında sabırlı olmak gerekir. ab de hiçbirşey hazır olarak önünüze sunulmumuyor. oraya gitmeden öncede bazı riskler alınacak.
  • bazi arkadaslar kisa zamanda avrupa ulkesinde zengin olma, son model araclar alma, villalar duzme derdinde ama kazin ayagi oyle degil. hani sucu bucu deyip basit islerde calisip o kadar mal mulk edinenleri ornek vermek pek saglikli degil.
    oncelikle en az ilk 5 yili gozden cikarmaniz lazim. 5 yil boyunca o ulkede bir gecmisiniz olmadigi icin sinirli imkanlar ile gecineceksiniz. zira credit score denilen bir uygulama cogu ab ulkesinde. faturalarinizi duzgun odemenizden, ev kiranizi yatirmaniza, hesabiniza duzenli para girisinden harcamalariniza kadar finans sistemi tarafindan hesaplanan bir kredi skorunuz var ki bu skorunuz belli bir seviyeyi gecmeden ve yukselmeden ne kredi cekebilirsiniz ne yatirima girebilirsiniz elinizde nakit para yoksa. ilk hedef o ulkede kalici olmanin temellerini 5 yil icinde atmak, para biriktirmek, olculu davranmak. akabinde zaten peyderpey islerin guzellestigini hayatin kolaylastigini goreceksiniz. konfor alaninizdan cikmayi, tamamen size yabanci olan sorunlarla basa cikmayi goze almaniz lazim.

    bir de su issizlik maasi konusu hk bir kac ornek vereyim;
    ab ulkelerinde turkler, orta doguluar ve balkan ulkeleri kokenliler tarafindan cidden somurulen bir muessese issizlik maasi ya da destek parasi. size bildigim 2 profili anlatayim.
    sahis londra da yasiyor, kendi evi var, 4 cocuk var, dogu anadolu kokenli. devletten issizlik maasi demeyeyim destek parasi diyebilecegim universal credit aliyor yaklasik £1600 kadar. kendisini de resmi olarak maasini universal credit alabilecek kadar gosteriyor, kalan maasi elden aliyor. hesabina calistigi kisi de turk. dalavereyi kurmuslar yani.

    sahis norwich te yasiyor. tekniker ama bir sure donercide calismis. universal credit aliyor kendini issiz gosterip ev kirasini faturalari devlet oduyor, mutfak masraflari, vs her sey hesabina yatiyor. bizimki el altindan geceleri donercide calisiyor ve ne calisacagim ya mis gibi devlet oduyor herseyimizi diye anlatiyor.




  • en güzel yer bizim memleketimiz yaa gerisi boş bence :) bir kere bizde korona yok :)))
  • Özelde de yazdım burdanda yazayım okuyan okusun...
    Pekala şunun cevabini ver oğlum...
    En yakın arkadaşım Almanya'da ve şuan €2200 alıyor lise mezunu 32 yaşında oto yıkama işi yapıyor. 1 yılı doldu €600 kirada ufacık ev ve İstanbul da kaldığına göre bin kat iyi yinede. Şuan rtx2080 9900k lı son nesil sistem. 750 Euro'ya aldığı 2004 model düşük kmli 206sı var. Kız bulmak içinde hafta sonu barlardan çıkmıyor arkadaş çevresi ile. Bende Türkiye'de görüp arıza çıkarmadığı ve içine sindiğinden dolayı aldı. Ben kontrol mühendisiyim çok şükür Türkiye'ye göre çok iyi maaş alıyorum. Büyük bı sirkette bilgi işlem uzmanı olarak çalışıyorum. 206 yı alabilmek için 2 yıl kredi ödedim zar zor arayada 2. El bi bilgisayar sıkıştırdım ekstra harcamam kredim yok. Lise mezunu arkadaş sadece Almanya'ya giderek benden öne geçti her anlamda yaşam standardı olayına girmiyorum bile... Hadi oğlum, oğluşum açıklasana. Oğlum dediğimde küfür olarak algılayabileceğini düşünüyorum...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • oyuncu11790 kullanıcısına yanıt
    Anlayan birisi sonunda

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Almanyada omur boyu calismasan bile 1300 euro issizlil maasi var

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 6341

    Kendisi ve eşi çalışıyor ve youtube geliri var
    Çalışıyormuş allahın vasıfsız işçisi ikiside adamda 20 bin liralık bilgisayar, 10 bin liralık monitör, ses sistemi var, yedigi önünde yemedigi arkasında tiguana biniyor bir de hummer vbidyosu atmış şimdi gerçekmi bilemem. Burada aynı şekil çalışanlar on bin yıllık krediyle clio almaya çalışıyor... Ayrıca youtube geliri falan yok kolay degil o işler öyle milyonlarca izlenme olması lazımki bir gelirden bahsedilebilsin. Şu ana kadar taş çatlasa 5 bin euro falan kazanmıştır youtube'dan.

    Dönercide çalışan akrabam var orada şu an işsiz çalışmıyor devleti SÖMÜRÜYOR, gavat merkelde sürüsüyle besliyor bunları yok hamile aylıgı, yok işsizlik maaşı, ek çocuk parası, bilmem ne aylıgı falan adam burada 1500 lirallık north face montla geldi geçen ayagında bin liralık ayakkabı bu adam İŞSİZ ALOOOO adam tatile çıkıyor işsizlik maaşıyla. Lan benim gelirim asgari ücretin üç katı ben 1500 liraık mont alsam evin yolunu bulamam...

    Avrupa cennet degilmiş, sanki paşam bana finlandiyada yaşıyorda avrupayı begenmiyor... Kıstas bmw mercedes ise öyle ülke yok dünyada geç lüks araçları. Et yemenin lüks sayıldıgı bir ülkede yaşıyoruz burada zimbabweden daha az kırmızı et tüketiliyor buraya göre tabiki cennet avrupa. TR'ye göre, gıda bedava, normal araçlar bedava, elektronik bedava, alkol bedava, gezip tozmak bedava. Kültür, refah, insanca yaşam şartlarına falan girmiyorum bile oraya girersek çıkamayız. Daha ne olsun altına ferrari mi çeksin adamlar?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Six Feet Under. -- 12 Mart 2020; 19:9:41 >




  • Ekonomi bahane aslında,hak adalet kavramları birbirine karıştığı için insanlar kaçmaya basladi

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • doğru iskandinavya hariç cennet değil de sen olayı biraz yanlış anladın. beyin göçüyle gidenlerle ayda 2000€ - 4000€ (ülkesine göre) karşılığında giden bazı tipleri birbirine karıştırma

    biri ingilizce biri de almanca/fransızca/ispanyolca dilini iyi konuşabilen bir tercümansan 2. bilemedin 3. işinde iyi para kazanırsın. microsoft, apple, vs. gibi bir yerde çalışabilecek kapasitede bir yazılımcıysan direkt 10-15K lardan açılır kapı

    haa sen sıradan bir yazılımcısındır 1500-2000€ maaşa letonyaya falan gitmişindir biraz da şansla, ya da genç becerikli / yetenekli birisindir bir şekilde avrupaya kapağı atıp asgari ücretle falan çalışırsın o zaman işin rengi değişir.

    biz de 2 tip göç de çok yüksek. Eğer burda gerçekten çok çalışıp hayatından memnun değilsen her türlü avrupa daha iyi.

    Bir kere istanbul dünyanın en pahalı 3. şehri olması lazım. İzmir'de iş yok. Antalyada kafayı yersin sıcaktan, vs... Hukuk desen geçmiş ola. Sağlık desen az bekle çöktü çökecek




  • Her ay acilan geleneksel “avrupa iyi ama cennet degil” konusuna hos geldiniz.

    Cennet olmayabilir ama kime gore? Burda haftada 60 gun fabrikada asgariye calisan adami oraya gotur, insan gibi muamele gordugu, 40 saat calistigi, mesailerinin yenmedigi ise yerlestir sonra sor cennet mi degil mi. Kira, benzin, arac, gida elektrik subhersey ucuz. En az ayda 500 de memlekete gonderir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.