Şimdi Ara

Audi A4 Yaz Lastiği Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
0
Favori
3.491
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar selam, 2018 model audi a4 1.4 tfsi araç aldım, jantları 17 inç ve üzerindeki lastikleri değiştirmek istiyorum. İstanbul'da haftaiçi işe gidip gelen(4-5km), haftasonları da çok uzun yola gitmeyen birisiyim. Yılda 5bin km civarı yapıyorum, tatile vs gidersem 10 bin oluyor. Arabayı da genelde sakin kullanırım ve makasa girmem. Ama acil bir durum için de yol tutuşunun yüksek olmasını bekliyorum.Lastikten beklediğim en önemli iki şey konfor ve güvenlik, zaten arabayı çok kullanmadığım için uzun ömürlü olmasını o kadar da önemsemiyorum.


    Michelin en iyisi diye yorumlar okuyorum ama kullanım amacıma göre size de bir danışmak istedim.




  • Bende de ‘16 a4 avant var. Üzerinde gelen conti ec6lar bitince falken ziex serisine geçtim. Yaklaşık 10 bin km yaptım bir sorun yok, kışlıklarım da falken. Benim araç 16 jant ama. Eğer bütçe kısıtlı ise falken öneririm, lastik 7/10 diyebilirim rahatlıkla. eğer para sorun değilse conti pc6 alınabilecek en iyi lastiklerden.
  • Primacy 4
  • CapriceClassic kullanıcısına yanıt
    conti pc6 da iyi duruyor, michelinle beraber alternatif olarak bakayım. O kadar arabaya para verince en önemli şeylerden biri olan lastijklerden kısmak istemedim açıkçası.
  • Güvenlik önemliyse Primacy 4 yerine Cpc6 tercih edin derim. Çok sıcak havalarda Primacy 4 ün tam verimle çalışmadıgını düşünüyorum. Arkadaşımın aracında birkaç kez test etme şansım oldu. Virajlarda çok da güven vermedi. Frenleme kısmında Cpc6 ya göre geride. Kuruda frende çok fark hissedilmiyor fakat ıslak zeminde frenleme kısmında cpc6 çok iyiydi.
    Lastiklerin ikisi de aynı ebattı ama araçlar farklıydı.

    Cpc6 kendi aracımdaydı 2 sene kullandım son derece memnundum. Yine alacak olsam cpc6 alırdım.
    Ama Michelin konfor ve ses konusunda sanırım daha iyi.
    Cpc6 sert değil bana kalırsa tam ülkemizin yollarına uygun bir lastik. Ayrıca yaşadığınız yerde yollar kötüyse Primacy 4 lerin zarar görme ihtimali daha yüksek
  • onatba O kullanıcısına yanıt
    Şu an üstünde olanlar continental ama hangi model bilmiyorum, bir tanesi balon yapmış ve 5 gün sonra 1000km uzun yola çıkacağım. Bir lastikçide kontrol ettireceğim diğerlerini ama gönlüm hepsini değiştirmekten yana.

    Primacy 4 ün de çok konforlu olduğunu söyleyen var aklım biraz da oraya kayıyor ama CPC 6 da güvenli sanırım. Biraz daha yorum olursa ona göre karar vereyim, bulunduğum şehirde gidip bir fiyat da alırım tabi.
  • BPG2004 kullanıcısına yanıt
    Konfor ve ses konusunda ne kadarlık fark olur sizce? Hissedilir mi gerçekten?
  • https://www.servislet.com/kampanyalar
    Şu sitede bazı michelin bayilerinin ilanları mevcut. Toplam fiyat üzerinden 500tl indirim de yapılıyor ve sandalye de hediye geliyor. Aklınızda bulunsun diye atayım dedim.
  • Bütçe meselesi

  • onatba O kullanıcısına yanıt

    Güzel anlatmışsınız.

    Lastik üzerindeki bu kodların önemli olduğunu söylediler bana. Yük endeksi, yanak sertliği, diş derinliği vs.

    Benim aracın da süspansiyonlarının sert olmasından dolayı, sırf biraz konfor katsın diye değiştireceğim üzerindeki bridgestoneları.

    Primacy 4 S1 94V almayı düşünüyorum.

    Bu lastiğin birsürü çeşidi var, S1 S2 94V 98W XL Primacy 4+ Selfseal vs vs... Hepsi farklı yapıda.

  • Şu an yapılan testlerde Michelin ve Continental yaz lastiklerinde ilk iki sırada yer alıyor. Burada tercihinizi konfor veya dayanıklılık yönünde siz belirleyeceksiniz. Ben CPC6 kullanıyorum geçen sene aldım. Lastikler gayet güzel. Hem ıslakta hem de kuruda yol tutuşu oldukça başarılı. Ancak biraz sert ve gürültülü. Michelin, biraz daha yumuşak ve sessiz. Ben dayanıklılık yönünde tercihimi kullandım. Gayet memnunum. Michelin Primacy 4 veya Pilot Sport 4'lerde kesinlikle pişman etmez.

  • Am I Evil ? kullanıcısına yanıt
    Audi A4 Yaz Lastiği Tavsiyesi
    Primacy3 ler gerçekten kısa ömürlüydü ama 4 ler oldukça uzun ömürlü.
  • Am I Evil ? kullanıcısına yanıt

    Gerçekten CPC6 ve Primacy 4 olan iki araç kullansam fark hisseder miyim emin değilim, lastik çok önemli bir şey ama bunlar anladığım kadarıyla bu araca alınabilecek en iyi lastikler, ses ne kadar farkedecek ki? Eğer çok fark ediyorsa Michelin alayım çünkü zaten İstanbul trafiğinde araba kullanıyorum ve makasa falan girdiğim de yok.


    Michelin Pilot Sport 4'ün ne farkı var bunlara göre?

  • Cinderella Man C kullanıcısına yanıt

    Pilot Sport, Primacy'e göre daha sportif kullanım için üretilen lastikleri. Biraz daha pahalı diye hatırlıyorum hatta. Günlük kullanım için Primacy 4 gayet yeterli. Pilot Sport'lar tutuş için bir tık daha sert olabilir. Mesela Conti Premium Contact 6 var bir de Sport Contact 6 var. Sport adı geçen lastikler biraz daha sert olma eğilimindedir genelde. Ben olsam CPC6 ile Primacy 4 arasında hangisi daha uygun fiyatlı ise onu alır geçerim. İkisi de premium markanın üst modelleri. Mesela 225/50/R17 için Primacy 4 68 dB gürültüye sahipken aynı boyutlarda CPC6 72 dB gürültüye sahip. Aradaki fark 4 dB küçük gibi gözükse de günlük kullanımda çok fark eder. Islak zemin frenlemede CPC6 bir tık daha iyidir Primacy 4'e göre.

  • Am I Evil ? kullanıcısına yanıt
    Kendi sürüş tipime göre bakınca Michelin Primacy 4 mantıklı geliyor şu anda. Hankook Ventus Prime 4 veya 3 hakkında bilginiz var mı?
  • Cinderella Man C kullanıcısına yanıt

    Tam lastik boyutunuz nedir? Daha iyi yardımcı olabilmek adına soruyorum. 215/45/R17 mi ?

  • Am I Evil ? kullanıcısına yanıt
    Örnek olarak benim kışlığım 71, yazlığım 68db. Araçta kayda değer sessizleşme oldu.
  • 225/50/R17 boyutlar.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.