Şimdi Ara

Fren Pedalı Kendiliğinden Hafif Aşağı İniyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
9.636
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Araç 2013 corsa d 1.3 dizel. Bu anlattığım bir kaç kere başıma geldi.
    Normal düz yolda 50 ile gidiyorum. İlerde ışık var. Frenle yavaşlıyorum vites boşta. Frene sabit seviyede basarken sanki başkası frene basıyormuş gibi fren pedalı belki 1 cm aşağı kayıyor. Bunu hissediyorum ama ben baskı uygulamadan oluyor.
    Bir kez de 1. Viteste çok dik bir yokuş iniyordum. Yokuş öyle dikti ki 1. Vites bile arabayı tutmaya yetmiyor. Devir 3000 i geçiyor. Ben de frenle desteklemek istedim. Yine aynısı oldu. Sanki ben frene 2 cm basarken farklı bir kuvvet 1 cm daha basmış gibi oluyor.
    Bunun sebebi ne olabilir? Sizin de başınıza geldi mi?
    Bir kere bu bahsettiğim yokuşu araç yüklüylen inmiştim yokuş bitiminde bakayalar koktu.
    Ayrıca yokuş aşağı durana kadar bir ses yok tam durma anında frenlerden olduğunu tahmin ettiğim gurç diye ses geliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rena34 -- 4 Ağustos 2016; 4:29:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Benzer bir hissiyatı ben de alıyorum bazen. Bu durum olduğunda aracın fren gücü değişiyor mu? Yani pedala daha çok basılmış gibi aracın daha çabuk yavaşlaması oluyor mu?
    Bende kırmızı ışıkta beklerken ayağım frendeyken (Ayağımın kenarıyla basıyorum fren pedalına, araç durur halde olduğu için) sanki fren pedalı azıcık aşağı iniyor gibi oluyor. Ben de ayağımın kenarıyla bastığım için ayağım birazcık kaydı diye düşünüyordum.
  • bu olurken fren tepkisi nasil oluyor peki.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Westinghouse fren gucunu ayarliyor ancak bunu pedala yansitmamasi lazim diye dusunuyorum

    Ek olarak:yanlis hatirlamiyorsam benim corsadada vardi, pedal ayagin altinda ezilir giderdi, frenleme ile ilgili hic bi sikinti yasamamistim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle fren hidroliği seviyesine bakın. Azalma varsa fren merkezi patlamış olabilir. Kendi aracımda başıma geldi çünkü. Frenlemede gariplikler hissediyordum, meğer arka fren merkezi patlamış, çok hafif şekilde sızıntı yapıyormuş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bahsettiğiniz durumun aynısı 2012 corsa dizel aracımda da zaman zaman olur. Ama frenlemede yada duruşta herhangi bi sorunla karşılaşmadım. Bende sadece benim araca özgü bir durum mu diye düşünürdüm. Demek aynı durumda olan araçlar da varmış:))
  • Klima devreden çıktığında dediğin oluyor, bu normal. Ayağının altında fren sanki rahatlamış gibi içeriye doğru çok hafif esniyor.
  • boşta inince normal millet mis gibi frenli arabada hissetmiyorr tabi ben broadway ile durmak için nerdeyse sonuna kadar basıyorum yokuşu boşta insem sonuna kadar bassamda duramıyorum nerdeyse motor freni ile freni destekliyorum
    bi video izlemiştim boşta inince bişeyler oluyomuş frenin gücü azalıyomuş emin değilim doğru mudur ama boşta fren yapınca broadwayin frenleri cidden tutmuyor gibi debraja basıp fren yapıncabile daha iyi
  • Öncelikle 2013 ve daha eski olan araçlarınızın fren hidroliklerini değiştirin, fazla ısıya dayanamayıp genleşme oluyor olabilir bu nedenle o riski elemekle başlayın, daha sonra westinghause sisteminde sorun olabilir hava kaçırıyor olabilir, o sistemi kontrol ettirin, bunu anlamanın yolu frene basılı iken hayla hafiften bir hava sesi geliyormu diye dikkatlice dinleyin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu durum bende sadece klimayı kapatınca oluyor. Sizin anlattığınız daha farklı birşey.
  • Benim 2012 corsa araçta da bahsettiginiz durum var. Belli belirsiz zamanlarda yapıyor. Frenleme ile alakali herhangi bir sıkıntı yasamadigim icin pek onemsemedim acikcasi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.