Şimdi Ara

Audi A4 Yaz Lastiği Tavsiyesi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir (1 Mobil) - 6 Masaüstü1 Mobil
5 sn
65
Cevap
0
Favori
3.559
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Am I Evil ? kullanıcısına yanıt
    A4 17 jantlar hatırladığım kadarıyla 225 50 17 lerle geldi…
  • Cinderella Man C kullanıcısına yanıt

    Bu boyutlarda 2021 ADAC testi yapılmış. Ortalamada CPC6 2. sırada yer alırken Primacy 4 5. sırada yer almış. Özetle Primacy 4 için değerler;

    1. Total: 45.2
    2. Dry: 9
    3. Wet: 6.6
    4. Rolling Resistance: 8
    5. Noise: 6
    6. Wear: 9
    7. Overall: 6.6


    CPC6 için değerler;

    1. Total: 45.4
    2. Dry: 7.8
    3. Wet: 7.8
    4. Rolling Resistance: 8.4
    5. Noise: 5.8
    6. Wear: 8
    7. Overall: 7.6

    bu şekilde. Gördüğünüz gibi totalde birbirine çok yakın puanlar almış her iki lastik de. Kuru zeminde Primacy 4 biraz önde iken ıslak zeminde CPC 6 biraz daha önde. Seste 0.2 fark olduğuna bakmayın. Günlük kullanımda Primacy 4 daha sessiz ve yumuşak bir lastiktir. Ben CPC6 kullanıcısı olarak eğer yaşadığınız yerde yollar düzgünse Primacy 4 tercih etmenizi tavsiye ederim. Biraz çukurlu yollara giriyorsanız CPC 6 bence biraz daha konforsuz olsa da bir tık daha sert ve sağlam bir lastik. Eğer ikisi de önemli değilse fiyatı ucuz olanı alıp geçin derim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Am I Evil ? -- 3 Mayıs 2022; 20:51:28 >




  • Cinderella Man C kullanıcısına yanıt

    Size hızlı çözüm, şan araç üzerindeki lastiklerle yol sesinden şikayetiniz yoksa CPC6 varsa Primacy alın.

  • Kimse de Goodyear Eagle F1 Asymmetric 5 önermemiş. CPC6 yı zaten ben herkese her kullanıcıya tavsiye ederim fakat asymmetric 5'e de bakmanızı tavsiye ederim ilgili çekici bir lastil baya

    Not: Asymmetric 6 çıktı yeni daha bu sene, fakat bayilere daha gitmemiş. Asymmetric 6 da CPC6 yı sollamış haberiniz olsun forum ahalisi. Goodyear CPC6 yı sollayacak bir lastik üretmiş

    Michelini hiç tavsiye etmiyorum bana göre hamuru Türkiye yollarına hiç uygun değil çabuk eriyor sanki
  • Bütçe meselesi. Para sorun değilse powerproof, primacy 4, asymmetrik 5 gibi lastikleri al geç. Hiçbiri pişman etmez, keşke dedirtmez.


    Ama bana kalırsa yıllık 5 bin km şehiriçi için lassa, petlas, dunlop gibi lastikleri takar geçerim. Sigorta, muayene, akü, vergi, lastik, benzin gibi ıvır zıvırlara para dökmekten bıktım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cihat_, -- 4 Mayıs 2022; 10:25:38 >
  • ben audi a3 aracım için arayıştayım (205/55/16 ) , Continental yeni bir lastik getiriyor Continental Ultra Contact yakında bayilerde olur sanırım. Yakıt sınıf B, ses 68-69 desibel. Etiket değerleri iyi görünüyor. Güzel bir alternatif olabilir. Ege de yaşıyorum sıcak dolayısı ile Michelin yerine Continental tercih etme eğilimindeyim.

  • Bayiden fiyat almaya gittiğimde bu bayinin fiyatı uygun olduğu için aldım lastiği. Tanesi 1900’e aldım sök tak rot balans dahil, 94 yerine 98 olması ve XL olması biraz lastiği sertleştirir ama çok sorun olmaz diye düşündüm. Takar takmaz farkı hissettim, çok konforlu bir lastik gerçekten.


    Audi A4 Yaz Lastiği Tavsiyesi
  • Cinderella Man C kullanıcısına yanıt
    Güle güle kullanın, en iyi lastiklerden birini almışsınız. Lastiğin üretim tarihine baktınız mı bu arada? Yılda fazla km yapmıyorsanız taze lastik almanız sizin için daha iyi olurdu…
  • CapriceClassic kullanıcısına yanıt
    Üretim 2022, çok teşekkür ederim herkese desteklerinden dolayı, uzun dönem kullanımda notlarımı yazarım bilgi amaçlı.
  • Bütçe çıkıyorsa eğer Pilot Sport 4 öneririm,aynı jantlara sahip 2017 TDI quattro şirket aracımda 10 bin km deneyimleyebilmiştim bu lastikleri,kendim taktırmıştım zaten.Eski lastikleri fabrikasyon Primacy 3'tü,ciddi manada kötüydü bütün marifet arabaya kalıyordu.Primacy 4 S3 ü ise şuanki kendi aracımda kullanıyorum,yaklaşık 40 bin km deneyimledim olumsuz yorumların çoğu doğrudur fakat ıslak yol başarısı oldukça iyidir,konforu ise tartışmasız en iyi lastiklerden biridir.Buna rağmen tabii ucuz bir lastik olmadığı için parasını pek hakettiğini düşünmüyorum,CPC6 da sizin için iyi bir seçenek gibi duruyor.

    Yazdıktan sonra gördüm ki Primacy 4+ almışsınız aramıza hoşgeldiniz Uzun ömürlü ve konforlu bir lastik aldınız,keyifli kullanımlar dilerim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PoloClassic75 -- 5 Mayıs 2022; 19:53:40 >




  • Cinderella Man C kullanıcısına yanıt

    Araçta nasıl bir fark oldu? Eski lastiğe göre...

  • ugarb kullanıcısına yanıt
    Yol sesi çok azaldı, eski lastiktte sert bir zemin üstünde gidiyormuşum gibiydi ve yoldaki tüm engelleri hissediyordum sanki, yenisine geçince birden çok yumuşak gelmeye başladı her şey. Konfor ve sessizlik olarak çok fark etti.
  • Cinderella Man C kullanıcısına yanıt

    Bakalım bende P4 S1 alacağım. Umarım fark eder. Bendekiler bridgestone.

    2500 tl lere dayanmış fiyatlar.

  • ugarb kullanıcısına yanıt
    Zaten önceki lastikleriniz eskidiyse yenisini taktığınız için bile çok farkeder bence, hayırlı olsun size de.
  • Cinderella Man C kullanıcısına yanıt

    Yeni benim lastikler, 10000 km de araç.

    Konfor için değiştireceğim. S1 mi S2 mi 4+ mı, 94V 98W karar veremiyorum.

    Kuru yolda biraz sıkıntılı primacy 4. Konforlu olacak diye yolda kaymayalım.

  • ugarb kullanıcısına yanıt
    Sıkıntılı dediği yüzde birlik farklardır belki, kullanım tarzınıza göre bana sorun olmaz gibi geliyor. En üst segment lastikler bunlar sonuçta. Pilot Sport da bakabilirsiniz belki.
  • Şimdiki aracımda primacy 4 var, oldukça sessiz bir lastik, bir önceki goodyear f1 asymmetric 3 lere göre. Tabi yol tutuş da buna göre tabiki, goodyear daha çok performansa yönelik. Primacy 4 lerin şimdi yenisi çıktı 4+ lar. Yabancı testlerde suda kızaklamada zayıf bulmuşlardı 4 ler muhtemelen buna yönelik olarak geliştirdiler. Hatta bir testte diş derinliği az olduğu için yoğun yağmurda erken kaymaya başladığı belirtilmişti. Şimdi 4+ lara bakıyorsun diş derinliği artırıldığı belli. Islakta yüksek performans ve uzun menzil deniyor ama diş derinliği arttığı için ses seviyesi biraz daha fazla.
  • Şu an ki aracımda conti var. 2. Aracımda Nokian zline var. Nerdeyse 4 yıllık ve 40000km yapmış bir lastik ama, hala yumuşak ve fena yol tutuyor. Nokian ı tek geçerim. Michelin de güzeldir ama çabuk balon yapıyor. Bizim yollara gitmiyor. Nokian da jant çatladı, ama lastik sapa sağlam.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.