Şimdi Ara

Arkadaşlar illah evlenip, çoğalmak zorundamıyız nedir bu baskı ? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
137
Cevap
4
Favori
8.190
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
74 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Huzur evi diyosunuz evlatlari tarafindan oraya hepsedilmiş oraya birakilmiş diyosunuzda yetiştirdigin cocugu başi boş birakip terbiye ahlak namus şeref hasiyet inanç sahibi olamayan ve coluk cocuklarina yetiştirmeyi bilmeyip dişarlarda boş gezip içip serserilik yapan cocuklar büyütmeye dvm edildigi sürece huzur evi daha cok cogalicakk şimdii kalkipda huzur evini örnek veren şahislara sesleniyorumm sen evlenmeyip evde anne getir anne götür anne yika anne temizle baba para ver para şunu alll diyen şahislar büyünce annenize bakmaiyacak duruma gelince huzur evine götüren kişilerden olmiyacaginiz ne malumm herkesi kendiniz gibi göruyosunuz..evlenin yuvanizi kurun şerefli namuslu karalterli şahislarla tanişip ömrunuzu gecirip allah korkusuyla coluk cpcuklarinizi yetiştirinde başiniza huzur evinde kalmak nasip olmasin...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • =PistoLeRo= kullanıcısına yanıt
    Terbiyesizlik yapma.Yazdığına dikkat et.

    Bakara Suresi 115.Ayet:

    Veli(A)llâhi-lmeşriku velmagrib(u)(c) feeynemâ tuvellû fesemme vechu(A)llâh(i)(c) inna(A)llâhe vâsi’un ‘alîm(un)


    Bununla beraber, doğu da Allah'ın, batı da Allah'ındır. Artık nereye dönerseniz dönün, orası Allah'a çıkar. Şüphe yok ki, Allah(ın rahmeti) geniştir, O, her şeyi bilendir.
  • Bende evlenip 6 yıl sona baoşananlardanım kardeşim evlenmek öyle basit iş değil ne yazıkki insanlarımız bizde olsak doyumsuz kadir kıymet yok 2 tarafdada sadece kadınlar demiyorum 30 yasından sonra ancak mantık evliğilği olur ama 30 aysında çocuksuz birini bulmanda çok zor ne yazıkki kadınlar hemen çocuk yapıp bosanıyorlar valla ben evlenmeyi düşünemiyorum en azından ölürsemde kendi basıma öleyim kimsenin vebaline girmek istemem artık
  • Dünyada böyle bir akım var sadece türkiyede değil, ortadoğu hariç tüm ülkelerde.
    Bireyselleşme artıkça, insanlar kendi konforlarını rahatlarını daha çok düşünmeye başladı. İnsanlar eskisi gibi dışarı çıkıp sosyalleşmek yerine, evinde veya dışarda da olsa telefon vs ile vakit geçiriyor. Evlenmek, çocuk sahibi olmak gibi inanılmaz sorumluluk ve emek isteyen şeylerden uzaklaşmaya başladılar. Bizim ülkede ayrıca, mevcut ekonomik durum, evli veya bekar farketmeksizin nerdeyse herkesin mutsuz olması gibi faktörler bu süreci daha da hızlandırdı.

    Çoğu Avrupa ülkesinde nüfusun hızla yaşlanması ve doğum oranlarının düşmesi baya büyük bir sorun olarak ortaya çıkmaya başladı son senelerde.
    Dikkat ederseniz çoğu Avrupa ülkesi, evlenenlere, çocuk sahibi olanlara ciddi boyutlarda geri ödemesiz finansal destek sağlıyor.

    Bizim ülkede nüfus artışının durması 2050 civarında hesaplanıyordu yanlış hatırlamıyorsan, suriyeliler ülkede kalsa bile bence çok daha erken bir tarihte nüfusumuz azalmaya başlayacak.
    Bu konu ile ilgi çok beğendiğim bir tv dizisi var, tavsiye ederim, yalnız +18 içerik barındırmakta:

    https://www.imdb.com/title/tt5834204/?ref_=ttep_ep_tt



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dark_Soul -- 11 Ekim 2019; 16:21:5 >




  • Annen baban evlenmeseydi şimdi sen olmazdın çoğalmak başka insanların da bu dünyadan istifade etmesini sağlamalı. Acayip bencil olduğunu düşünmen gerekir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ellerimden sıkıldım dostlar
  • Evlilik, gunumuzde cag disi kalmis bir kurumdur. Bunu bu hale kapitalizm getirdi. Ayrica jenerasyon degisikligi sebebiyle yaslaninca yalniz kalmayayim diye evlenmek tamamen gecersiz bir onermedir. Cunku kapitalizm bireysellestirme amaci guder ki herkese ayri ayri TV , araba, buzdolabi vsvs satabilsin.. O sebeple ozellikle elden ayaktan dusunce karinizin cocugunuzun size bakacagini saniyorsaniz o eski topraklar zamaninda der gecerim..

    Geleceginizi planlamak istiyorsaniz mutlaka para biriktirin. Guvenebileceginiz tek kisi sizsiniz.

    Ha iste abaza kalmamak karisiyla halvet olmak maksadiyla evlenenlere de ayrica aciyorum. Ellerimden bunaldim diye yaziyorsun ama bil ki iki gun sonra karinin yuzune bakmayacaksin (cunku her karsilastiginda sana yasattigi sorunlar aklina gelecek hevesin sonecek) gidecek PC basinda yalniz kalmaya bakacaksin...

    Hey yavrum hey.. Bekar olana kari bosamak kolay , bu kafalar da bir baska dostum!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Deniztns -- 11 Ekim 2019; 16:48:3 >
  • Sen çocuğu çoğalmak olarak görüyorsun.Biz canımızın parçası hayatımızın en önemli şeyi olarak.Bazı duygular anlatılmaz yaşanır sadece.Bu dünyada yaşayabileceğin en güzel duygulardan biri çocuk sahibi olmak.
  • İnsanlar kendi kafa dengi hem çok iyi arkadaş , hem çok iyi eş olacak kişiyle evlenmelidir hayat arkadaşı dediğinde budur . Onun dışında evlenmek için evlenilmez o hayatını karartır . İyi bir eş buluş evlendikten sonra da kimse çocuk yapmak zorunda değil , çocuk yapıp ona bakmak ülkemizde artık çok lüks bir durum yani artık zengin sınıfı dediğimiz kesim dışında çocuk yapmak çok mantıksız bir durum . Çünkü çocuk demek nereden bakarsan bak 25 yaşına kadar büyük masraf demektir . Gidipte 25 yaşına kadar çocuğuna bakamayacak insan zaten çocuk düşünmesin yazık günah bu devirde o çocuğa çok büyük yazık olur . Çocuk çok da isteniyorsa tek çocuk yapılıp öyle bırakılmalıdır hem eşler için hem de çocuk için iyi bir hayat böyle yaşanabilir .

    Elalemin ne dediğini de boşverin bu hayatı onlar yaşamıyor . İçlerinde emin olun pişman olanlar çok var ama yine de ben yaşadım başkası da yaşasın istiyorlar . Bu hayatta sizden başka kimse yanınızda olmuyor yarın öbür gün sıkıntılarınızda kimse size yardım eli uzatmayacak . Onun için elaleme göre değil kendi doğrularınızla nasıl mutlu olacaksanız öyle yaşayın .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bekâr olarak ölmek

    Sual: Kötü biriyle evlenmeyeceğime dair yemin ettim. Salih birini de bulmak zor. Bekâr olarak ölmenin büyük günah olduğunu da duydum. Doğru mu?
    CEVAP
    Hayır. Bekâr olarak ölmek küçük günah bile değildir. Hatta ahir zamanda çoluk çocuk sahibi olmamak daha iyidir. İmam-ı Gazali hazretleri buyuruyor ki:
    Peygamber efendimiz, bir hadis-i şerifinde, (İkiyüz yılından sonra, sizin en iyiniz, hafifülhâz olandır) buyurdu. Hafifülhâz nedir, dediklerinde, (Hanımı ve çocuğu olmayandır) buyurdu. (Ebu Ya’la)

    Bişr-i Hafi, Bayezid-i Bistami, Ebül-Hüseyn Nuri [ve Rabia-i Adviyye] gibi büyük âlimler bekâr idi. Hicretin ikiyüz yılından sonra gelenler arasında, bunların ve bunlar gibi olanların şeref ve üstünlüklerini, bu hadis-i şerif bildirmektedir. (İhya)

    İmam-ı Gazali hazretlerinin bu bildirdiklerine uyup, salih biri çıkmadıkça evlenmemelidir.
    Bekâr olarak ölmekten de korkmamalıdır! Rabia-i Adviyye hazretlerine, Hasan-ı Basri hazretleri gibi evliya zatlar, evlenme teklifinde bulunduğu halde, bu hanım evliya evlenmemiş, bâkire olarak ölmeyi tercih etmiştir.

    Kötü biriyle evlenirseniz yemininizi bozmuş olursunuz.




  • İnsanoğlu tek eşli değil. Zaten bazı kuş türleri dışında hiçbir canlı tek eşli değildir. Sadık bir eş bulmak gitgide zorlaşıyor. Evlenirken bunu dikkate alın. Eskiden erkekler daha fazla aldatırdı. Şimdi sosyal medyanın yaygınlaşması, iletişimin zenginleşmesi, kadının ekonomik ve cinsel özgürlüğüne kavuşması ile aldatma daha kolay. Kadınlar aldatmada erkekleri sollamıştır.
    Eşler en ufak bir sürtüşmede, kavgada işi büyütüp ayrılmak için bahaneler yaratabiliyorlar. Yakın zamanda 2 arkadaşım eşlerinden ayrıldı. Ayrılma sebepleri halledilemeyecek meseleler değildi. Bir tanesini kızın anası ayırdı diyebilirim. Aileler çok fazla dahil oluyorlar. Evlenirken, karşı tarafın ailesi ile de evleniyorsun. Ana baba birdi 2'ye yükseliyor. Baldız, kayın birader, karşı tarafın kuzenleri, ebesi, dedesi derken aile kalabalıklaşıyor. Hayatınıza karışanlar artıyor. Aileler çok fazla müdahil olurlarsa o evlilikten hayır gelmez.
    Ayrılıkların en önemli nedenlerinde biri ekonomik diğeri yatak odasıdır. Hakimin karşısına şiddetli geçimsizlik, geçinemiyoruz diye gelirler ama en temel neden bu ikisidir.
    İnsanoğlu doyumsuzdur. Güzel bir ev görür, kendi evini beğenmez ona sahip olmak ister. Güzel bir araba görür ona da sahip olmak ister. Evliliklerde, ilişkilerde de böyle. Daha güzelini, daha yakışıklısını, daha zenginini daha zekisini, daha nitelikli mesleği olanı, bunlar kişinin isteklerine göre çoğaltılabilir. Yani kısacası daha iyisini bulunca. Onu elde etmek istiyor. Elindekini beğenmiyor. Aldatıyor ve ayrılıyor.




  • Yaş 35, ben hala bekar...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizim buralarda belli yaşa kadar evlenmeyenlere gay diyorlar, o yüzden gerçek gayler bile dedikoduya mahal vermemek için evleniyor :D
  • Resmi nikah hikaye gereksiz prosedür en iyisi imam nikahı.
    Çok ciddiyim ve çağdaş bir insanım.Kadına sözde pozitif fayda sağlayacağım diye erkekleri kadının kölesi haline getiren saçmalıklarla uğraşmıyorsun(Nafaka,tazminat vs)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evlilik cahil işi. Kendini düşünerek evlenmek hatta ayrı bir olay onu hiç konuşmayalım. Bu kadar korkuyorsanız yaşlılıktan bir köşede para biriktirin şimdiden.
  • Evlilik bir ticarettir, takastır aslında erkek açısından aldığın hizmet verdiklerinden az olduğuna göre zararına yapılmış bir iştir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pallad -- 11 Ekim 2019; 18:40:16 >
  • baskı yapanlara

    almanya - japonya yı örnek alın adamlar nüfüs artışı yapmıyor diyorum
  • Keira- kullanıcısına yanıt
    Tek başına kalmasın dıye evlenmek için evlensın yani ? Harıka !

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dostum evlen yada evlenme kim ne der sana ama unutma yalnızlık zor oluyor

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Keira- kullanıcısına yanıt
    Bi bitmedi şu düşünce

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.