Şimdi Ara

Arkadaşlar illah evlenip, çoğalmak zorundamıyız nedir bu baskı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
137
Cevap
4
Favori
8.188
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
74 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar çevremde çoğu kişi boşanıyor yada mutsuz yada çocukiçin sabrediyorlar,boşanıpta bana olum boş ver evlilik herşey değil diyende var,mutsuz olmasına rağmen lan evlenmeden yaşanırmı diyende var.

    30 lu yaşların üzerindeyim ve hayatımdan memnunum,ama çevremde ailemden ikide bir bu kızı bulduk,evlen çocuk yap işte bunun yaşlılığda var diyip duruyorlar,yahu evlensem çocugum hayırlı evlat ruhsatıylamı dünya'ya gelecek yada 60 ına kadar yaşayacağım bile belli değil olasılıklara vurursak çocugumun,karımın yaşlanınca bana bakma olasılığıda az.

    Ekonomik olarakda şu anki standartlarımdan daha düşük şartlarda yaşamayı istemiyorum,ben yaf nolacak evleneyim gitsin diyen bi tip değilim,piyasa kötü işsizlik çok,anlamadığım illah evlenip üremek zorundamıyım nedir bu evlenme merakı bizde ya,çok şükür mutluyum,sağlıklıyım.







  • Lan tırrik, tek başınıza bir bok yapamazsınız, donunuzu bile yıkayamazsınız, bunu da yalnızlık zor lafının arkasına sığınarak kendinizce haklı sebepler göstererek evlilik güzellemesi yaparsınız. Dımdızlak ortada kalacakmış. Adamın kimseye eyvallahı yok. Kimseye muhtaç değil, ihtiyacı yok.
  • evlenme de görürüm ben seni yaş kemale erince kalırsın dımdızlak ortada kimsesiz bir başına!..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • o degilde bende evlenmeden tasiyici anne bulup cocuk olayini dusunuyorum ama hic guvenemiyorum. atiyorum daha sonra o tasiyici anne beni dava edip, nafaka ve tazminat isteyebilir. hukuk sistemimizde bence bunla alakali bir sey yok, zaten olsa bile kadinlara faydasi olacak sekildedir. belki yabanci biriyle anlasma yapip dusunebilirim, en azindan daha garantili olur diye dusunuyorum. bende evlilige sicak bakmiyorum, boyle yaparak ama en azindan anne ve babama cocugu birakirim hem torun sevmis olurlar hemde benle ugrasmazlar.

    dedigim gibi bu durumda sadece tasiyici annenin sonradan dava acmasi ve hak talep etmesi beni dusunduruyor. hukuki olarak bir diyecegi olan varsa yazsin tartisalim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • geçim derdine düşünce ötmeyen kuş sorunun da kalmaz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evlen ya nolcak ala ala
  • Çok sıkıntılı ve derin bir konu gerçekten. 23 yaşına gireceğim, benim de kafamı kurcalamaya başladı. 18-19 yaşında daha tanışmalarının üzerinden 1 yıl geçmeden evlenen tanıdığım var. Aile baskısı bu durumda hem yıpratıcı hem de yol gösterici olabiliyor, kişiden kişiye değişir.

    Bence bu konunun iyi para kazanmak veya geçim derdi çekmekle çok fazla bir alakası yok. Kişinin isteğine göre değişiyor durumu. Maddi durumu süper olup evlenmek istemeyen insanların sayısı, maddi durumu kötü olup evlenmek isteyenler ile yakın gibi. Keza tam tersi de öyle sayılabilir. Bölge bölge de değiştiğine inanıyorum.

    10 yıl önceki zihniyetler de şimdiye nazaran çok daha kötüydü. Son olarak belirtmek isterim ki ben 'genel' anlamda yorum yaptım. Her kesimi şöyle böyle diye ayırırsak zaten 100 lerce farklı sınıf insan çıkar evlilik konusunu düşünen.


    Şu da bir gerçek ki; boşu boşuna evlenenlerin sayısı, evlenmeyi isteyip evlenemeyen çiftlerin sayısından fazla benim gözümde.




  • Evlenmek büyük sorumluluk, bence bekar olun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tabi doğru söylüyorsun ekonomik durumu kötü olanlar için evlenmek çok zor.
    Umarım bir gün maddi durumun iyi olur ve kendine göre birini bulursun.

    yeni projem KOMEDİ FİLMLERİ
  • Maddi durum iyi olsada çok zor evlilik,hayatm boyunca selam vermeyeceğin insanlara sırf akraba diye gülmek zorunda kalıyorsun.

    Bizde evlilik derdine neden bu kadar düşülüyor anlamıyırum mutlumusun önemli olan bu hep derim size güvenen kadın belediye nikahı olmadanda sizi sever ve sayar.

    Evlilik malesef bizde toplum istediği için oluşan bi kurum bakkal rüsteme,esnaf Ahmete evliyim demek için evleniliyor ve o yüzdende milletin arayışı bitmiyor çünkü sevmemiş evlenmiş evlilik ve sevgi farklı şeylerdir evlenmek bi görev gibi 30 umdayn işim var evlenmem lazım olay bu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardeş dünya yanlız geçmez evde tek başına olduğun için öldüğünde kokular gelen cesedini polislerin bulmaması için evlenmelisin

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kütahyalı 77

    Kardeş dünya yanlız geçmez evde tek başına olduğun için öldüğünde kokular gelen cesedini polislerin bulmaması için evlenmelisin
    Öldükten sonra zaten bilinç olmuyor onu çok önemsemezsin zaten ölmüşsün,evlendiğim zaman ben yaşlanana kadar karımın vefat etmeyeceğine dair bi kağıda imza atabilirmisin yada garanti verebilirmisin.
  • Tabiki bilemem ama ölürken belki yanında çocukların veya torunların olur ama evlenmezsen böyle bir şansın yok

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben kızım olsun diye evleniyom evlenemezsem evlatlik alicam

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Evlilik işi sakat iş aynı kafa dengi bir insan bulup onunla evlenmeden bir ömür boyu yaşamak toplumumuzda ne zaman normal karşılanırsa işte o zaman bir şeyler düşünebilirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bekarken ev, okul, işyeri yada arkadaş çevresi.. Bunlarda çok mu huzur varda evlenince huzur olsun? Huzuru sana hiç kimse vermez, sen tesis edersin. Ailen fakirdir, hem çalışır hem okursun. Eşini seçerken dikkatli seçersin. Güzel diye, çevresi geniş diye, konuşması tatlı diye kimseyle evlenilmez. Dolu mu, hayata bir bakışı, bir duruşu var mı? Bunlara bakmadan evlnenen tabiki boşanır. Hayatınızın dümeninin ne anne babanıza, ne eşinize ne başka birine vermeyin derim. Kaptan sen olacaksın.
  • Kendi kendine yetebiliyorsan evlilik ciddi anlamda baş agritabilir

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yav ne seni ne çocuğu düşünüyorlar. Kendilerini düşünüyorlar. Yok akrabalar ne der, yok komşular, yok elalem ne der. Evde kaldi der. Gibi gibi şeyler. Seni düşünen yok yani.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.