Şimdi Ara

Eski konu, rakamlar günümüzü yansıtmıyor (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
212
Cevap
6
Favori
24.724
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
66 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Şu son enflasyon olaylarını düşünmeden bile eli yüzü düzgün yerlerde yeni başlayan mühendisler zaten 6-7k ile başlıyordu. 8 senede kıdemli mühendis zar zor 2-3 e kalıyorsa sorun var sistemde zaten.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O değil de yoksulluk sınırının 10k ya vardığı bir ülkede yorumlarda senior mühendise 20k istiyorsun sen kimsin hede hödö diyenlere üzülüyorum gerçekten. Kendilerinin değerini unutmuşlar haberi yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ülkede kime hak ettiği veriliyor da, mühendise hak ettiği verilecek




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drummer07 -- 27 Kasım 2021; 18:29:27 >
  • Jumaruu kullanıcısına yanıt

    Size bunlar fıkra gibi geliyor okuyup gülüp geçiyorsunuz da, kimileri de 20k alıp keyfine bakıyor. Siz de böyle Arçelik efendiymiş de böyle cevap vermemiş diyip kendinizi avutuyorsunuz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • trkgncr kullanıcısına yanıt

    Hocam Arçelikte dediğinizden daha yüksek alan tanıdığım var. Fakat kendisi yıllardır Arçelikte çalışıyor ayrıca bu gelecek sene için olan maaşı da değil.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Return to Monke kullanıcısına yanıt

    Doğrudur çünkü çok ütopik bir değer değil. Zaten artık maaşlar eskisi gibi de değil. 7 sene öncesine göre kendi maaşım 7 katına çıkmış. 8 seneyi doldurduk bakalım yeni yılda ne kadar olacak.

  • saveyourself S kullanıcısına yanıt
    Ben yazılımcıyım, kendi alanıma göre konuştum, bizde 20 bin üstü kazanan yazılımcılar gitmek istediği zaman hep karşı teklif yapılıp kalmaları sağlanıyor, inanılmaz revaçta deneyimliler, ve ben 3.5 yıl deneyimli olarak ofiste en deneyimsiz olmama rağmen cidden birkaç kişi sıraya giriyoruz içinden kendi başımıza çıkamayacağımız bir şey olduğunda.

    0-2 yıl arası olanlarsa gerçekten yetersiz oluyor, özellikle ilk sene yazdığım kodlara baktığımda rahatsız oluyorum, patronda hatta bazılarını baştan yazmamı istedi şu an yazdıklarımla dağlar kadar fark olduğu için, ki hala 10+ sene deneyimli birinin koduna baktığımda ciddi farklar görüyorum.

    10 seneden sonra bu deneyimin değeri daha yavaş artıyor, kişisel bilgi ve zekaya bakıyor, ama 2 senelik biriyle 8 senelik biri arasında çok ciddi fark var ve ilkinden ne kadar alırsan al ikincisi etmez, zaten yaptıkları işler de farklı. Senior olmayanların editlemesinin yasak olduğu bölümlerimiz bile var.

    Ama dediğim gibi, benim kendi işim de, çevremdeki diğer mühendisler de hep yazılımcı, diğer sektörler nasıldır bilemeyeceğim.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • 2000 dolar bile yapmıyor şu istediğin maaş


    amerikada steakhousecıda garson olsan 3000-3500 dolar kazanıyorsun zaten



    yazık ülkeye

  • Yirikalische kullanıcısına yanıt

    Benimkisi makine mühendisliği (arge sektöründe) ve benzer yanlar çok var. Bizim işte de üretilmek istenilen parçanın bilgisayarda simülasyonu yapılıyor. Yeni başlayan birisi projeyi nasıl yapacağını dahi bilmiyor. Genelde işe alırken öğrenme süresi hızlı olsun diye program üzerinde en çok hakimiyete sahip öğrencileri seçiyoruz yetiştirmek üzere. Ben kendi adıma 3 yıl sonra tamam artık piştim diyordum ama bir o kadar yıl sonra dedimki ben hiçbir şey bilmiyormuşum. Bilgi birikimi arttıkça daha zor teorisi olan bilgileri özümseyip kullanabilmek çok daha kolay oluyor. O yüzden zor alanları sadece daha çok tecrübeye sahip kişiler öğrenip işi halledebiliyor. Zaten mühendislik işinde bu yüzden junior, senior, lead ünvanları yer alıyor. Ama mühendis olmayanların gözünda olay muhtemelen bambaşka.

  • Arçelik, vestel vs. yeni mezuna kaç verir bilgisi olan var mı?

  • kızgın boğa K kullanıcısına yanıt

    Piyasalarını bilmiyorum ama Arçelik daha fazla veriyor. Vestel biraz beyaz eşya için mühendis yetiştirme okulu gibi. Vestel'e giren ilk basamağı atmış oluyor. Devamında kaçabiliyorsa ilk tercih Bosch'a (o da Manisa'da çünkü), Bosch olmuyorsa da diğer beyaz eşya fabrikalarına kaçmaya çalışıyor. Tabi bazı zeki elemanlar da iyice kendini geliştirip savunma sanayisine de gidebiliyor. Vestel'e devamlı gittiğim için biliyorum, Vestel elinde adam tutamaz. Hem çok vermedikleri için, hem de saçma sapan işler yaptırdıkları için. Nadiren (genelde rutinini bozmak istemeyenler) 10 yıldır hala Vestel'de çalışanlar da oluyor tabi.


    En basit haliyle fabrikalardaki iş kültürünün yansımasını markalardaki popülerlikten görebilirsiniz. En dandik mühendisliği Vestel yaptığı için (aslında yetişmiş elemanı çok az olduğu için) Vestel ürünleri en az tercih ediliyor (ama son zamanlarda baya düzelttikleri de oluyor). Arçelik ya da en popüler olan Bosch'un neden popüler olduğunu da mühendislerinin çalışma şeklinden anlayabiliyorsunuz. Bosch zaten direkt Alman olduğu için adamların iş kültürü çok farklı. Elemanını çok fazla kriterden geçirerek seçiyor, giren adam da kolay kolay çıkmıyor. Çıkan da yurt dışına gidiyor. Yapılan işlerin sürekliliği var yani. Ve Manisa bölgesinde de en iyi Bosch veriyor diyebilirim. Muhtemelen en az da Vestel. Arçelik de bu ikisinin arasında.





  • kızgın boğa K kullanıcısına yanıt

    Ben makine mühendislerinin iş yaptığı departmanları düşünerek yorum yapmıştım. :) Elektronik için Vestel içinde en iyi iş yapan bölüm komünikasyon diyebilirim Gaziemir'de serbest bölgede. Ama orada da elemanları ellerinde tutmada zorlanıyorlar. Muhtemelen az veriyorlardır. Karel'i bilmiyorum açıkçası. Bilgisayar ya da elektronikçilerle işimiz olmuyor. Bilgisayarcılarla hiç olmuyor da elektronikçilerle yine elektronik kart soğutması konusunda çok fazla iş yapıyoruz. Ama iş yaptıklarımız da yine makine mühendisleri. Aslında tasarımda multi disiplin çalışılıyor. PCB'leri elektronikçiler tasarlıyorsa kartın yanmaması için soğutmasını da makineciler tasarlıyor. O yüzden ben hep makine mühendisleri ile iş yapmak durumunda kalıyorum. Bu arada Vestel Elektronik de bir ara batmıştı diye hatırlıyorum. Laptop falan üretiyorlardı sonra üretimi kesmişlerdi. O yüzden Vestel'in elektronik ve komünikasyon birimleri birbirinden bayağı farklı.





  • 16 yıl satış 6 yıl da yazılım şirketlerinde çalıştım ve hala çalışıyorum. Sizin mühendisten kastınız yazılım müh mi orasını anlayamadım ama 20k makul bir rakam. Gerçekten yeni gençlerin rakamlardan haberi yok. Geçen konuştuğum bir arkadaşım çok popüler eve satın aldığınızı getiren malum firmada 18k aldığını söyledi. Yazılımda bu paralar dönüyor doğrudur. Ama bu noktada biraz tecrübe edinmenizde fayda var. Yeni mezunların rakamlara takılmamasını tavsiye ederim. şahsen asgari ücrete bile çalışırım. Sen asgari ücret alarak aslında tecrübeyi de kendin satın alıyorsun, bundan dolayı rakama takılma gir ve mutlaka 1 yıl çalış. 3 yıl sonra yeni iş arayışına gir. Kendinizi üst kademeye böyle taşıyın derim. Ama mutlaka tecrübe edinin ve girdiğiniz yerden de 3-5 ayda bir ayrılmayın.


    Tekrar yazayım, kariyeriniz ve tecrübeleriniz iyi ise şu an 15k üzerinde alıyor birçok yazılımcılar.


    Negatif olan şu yazılımcı bulmak şu aralar zormuş sebebi ise yurtdışına giden çok fazla. İşin bu kısmına değinmiyeceğim, eski yazılarımın çoğunda bunun olacağını yazmıştım ne yazık ki.





  • Lise menzunu adam 4 metrekare cay ocaği 2 işcisi ile ayda 20 k kazanıyor. Hemde aklama kadar oturup çay içerek gezerek

    Mühendis 20 k isteyince çok diyorlar.

    Adam çay börek bohça satıyor x5 e biniyor

    Hayat tamamen şans.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selam hocam kolay gelsin bir şey soracaktım da, şuan lise 3um ve ileri derecede Autodesk 3ds max/maya biliyorum ama şöyle ki bu programlar tabi bildiğiniz üzere teknik anlamda pek işe yaramıyor ve ben de endüstri veya makine mühendisliği istiyorum. Bunları bırakıp bir CAD programı öğreneyim diyorum ama hangisini öğrenmem lazım emin değilim catia şuan ilk düşündüğüm yazılım.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Jacob Robbins kullanıcısına yanıt

    Endüstri okursan CAD programı ile işin olmaz. Makine okursan da tasarımcı olursan CAD programları ile çalışırsın. Ama şöyle diyom bunlar sana işe girme de yardımcı olmaz. Şu an mezun olan bütün makine mühendislerinin cvsinde en az bir tane CAD programı yazar. En çok kullanılanlar da Catia, Solidworks, Siemens NX ve Creo. Cokdan aza göre tahmini sıraladım. Tavsiyem CAD programı öğrenmektense analiz programı öğrenmen. Ama gerçi lise 3'üm demişsin. Analiz programlarını da en aşağı makine bölümünde 3. sınıf olduğunda öğrenebilirsin. Ama sırf analiz programı kullanabiliyor olmak da işe girmek için yeterli değil. Öğrenciyken projelerde yer alman lazım. Üniversitelerdeki öğrenci kulüpleri her sene çeşitli yerlerde düzenlenen yarışmalara katılır. O tür işlere de girmen lazım. Kısacası şu sıralar hayat yeni mezun bir makine mühendisi için çok zor. Herkes gibi hevesin varsa yazılıma yönelmeni tavsiye ederim. İnternetten gir bak bir Java'nın sitesine. Getting started başlığı altında ücretsiz olarak Java ile kodlamayı öğretiyor. Sararsa devamında Android'e geçersin. Ama yazılım işi de milletin sandığı kadar kolay değil, direkt heves lazım. Yeri geldi mi göremediğin bir hata için gece saatlerinde bile ekran başında kalman gerekebiliyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Avro bazında maaşlar düştü işverenler rahatladı demişlerdi.


    2000 avro bile değil.

  • Tam olarak ne iş yapıyorsun ki? Kaç yıl deneyim var? Hani böyle biri lazım.

  • Hocam sizden kariyer için tavsiyesi istiyorum işletme artı uluslararası ilişkiler mezunuyum sizce nasıl bir yol izlemeliyim mba hayalim vardı dolar kuru yüzünden geç kaldım iş kurma hayalim vardı tr şartlarına göre on numara proje diyebilirim ama sermayesizlikten bunu da es geçtim sizce devlete kapağı atmalıymıyım başka ne yapabilirim

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.