Şimdi Ara

Eski konu, rakamlar günümüzü yansıtmıyor (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
212
Cevap
6
Favori
24.741
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
66 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hiç bilmediğim alanlardan bahsediyorsun. Mühendislikte bile bilgisayar mühendisliği okudum desen yine tavsiye veremem. İnsan anca kendi tecrübelerini paylaşabiliyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gatetrans kullanıcısına yanıt

    gerçekten yazılım mühendisleri bu ücretlerde alıyor hem de deneyimli ve ortalamanın üzerinde işine hakimse 15in altında kolay kolay bulamazsınız


    ama insanlar mühendis lafını duyunca asgari ücretten fazla kazanmaz gibi yanlış şeyler düşünüyor çoğu piyasan bir ırak

  • trkgncr kullanıcısına yanıt

    analiz programıyla anlatmak istediğiniz nedir?program örneği var mı?

  • kızgın boğa K kullanıcısına yanıt

    Karel yurtdışından ürünlerin üzerine markasını yazdırıp yerli milli diye pazara sunan bir firma. Bu bağlamda çok fazla kendini geliştirebileceğini düşünmüyorum.

  • eagle-1453 E kullanıcısına yanıt

    Örnek olarak direkt Ansys diye aratabilirsin. Analiz programı şu demek: Bir ürün tasarlarken belli standartlara göre tasarım yapmanız gerekiyor. O yüzden ürün tasarlandıktan sonra prototip üretilip test ediliyor. Standardı geçemezse yeniden tasarlanıyor. Kriterleri sağlayana kadar teste tabi tutuluyor. Analiz programı ile test ortamını pc üzerinde simüle ediyorsun. Tasarladığın parça nasıl çalışıyor diye pc ortamında görüyorsun hiç üretmeden. O yüzden bütün dünya bu tür programları kullanır. Tasarım programı kullanmaktan çok daha fazla teorik bilgi gerektirir. Tasarım işini 2 yıllık okuyonlar da yapar ama analiz işini sadece mühendisler yapabilir.

  • cortex kullanıcısına yanıt
    Bu dediğini çoğu şirket yapıyor. Önde gelen vakıf şirketleri bile alt yüklenicilere proje yaptırıp proje sonunda kendi markalarını yazdırıyorlar.

    İyi maaş verirler mi peki?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben konuya farklı bir bakış açısı getirmek istiyorum. Yeni mezun bir mühendisim ileri seviyede ingilizcem var üniversitedeyken elektrikli araba projesi yapmış ve 4 5 farklı donanım tasarlamış kodlamış biriyim fakat şu an 4250 tl maaşa çalışıyorum. Burada yaptığım iş ise AR-GE de çalışıyorum. Anlıyorum böyle güzellemeler yapıyorsunuz fakat Türkiyede yeni mezunun 6-7 K alması için gerçekten network ünün iyi değil çok iyi olması lazım 10 sene falan tecrübelinin 20 K kazanması da normal bu arada çalıştığım yerden de bunu görebiliyorum.

  • İyi yazılım bilen tanıdıklarım ayda +25k tl alıyor.

    Yeni mezun yazılımcı tanıdığım 12k tl alıyor

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Helal, iste boyle herkes sinirini cizerse bu belesci firmalar bu rakamlari vermek durumunda kalacak. Ama biri cikiyor ne is olsa yaparim moduna giriyor cocugu 4k ya tav ediyorlar. Gerçi o cocuga sorsan oda paraya ihtiyac var deyip zorunda kaldigini soyluyor ama biraz daha agirdan satmak lazim kendini. Korkmayin abicim hak neyse onu isteyin.
    Ben iste o zorda kalanlardanim hala surunuyoruz.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • trkgncr kullanıcısına yanıt

    Bende 42 yaşındaki bir makine-mekatronik mühendisi olarak yazayım. Yazma sebebim genç mühendis arkadaşlar için bir fikir - bakış açısı olması. Aldığım ücret senin aldığının 1-2k altında ama ben aynı zamanda dışarı tasarım - otomasyon işleri yapıyorum ve küçük bir şehirde yaşıyorum. Yılda en az 13-14 maaş gibi oluyor yani. 4x4 aracım, evim var. Peki bu noktaya nasıl geldim?. Genç arkadaşların en kızdığı konu olan kendini geliştirme ile. Solidworks programını - tasarım kısmını ince ayrıntılarına kadar kullanıyorum, farklı plc ve dokunmatik ekran modellerini programlıyorum. evimde servo motorundan hmi ekranına, 3d yazıcısından bilmem nesine, soyle toplasam 20-25k lık malzeme vardır. Bir sürü zararına işler yaptım, para batırdım, iş yaptım parasını alamadım. Sonucunda büyük bir tecrübe oluşturdum ama. Mesleğe ilk başladığımda 2001 ekonomik krizi vardı. Odtüyü bitirmeme rağmen arkamda dayım olmadığı için asgari ücret ile başladım. İş görüşmelerine giderken iki kere sinek kaydı traş olur, takım elbiesesi, gravatı giyinir, 2-3 sayfa cv hazırlar, yok hobisi yok ilgi alanı yazardım. Şimdi nasıl peki? Eşofman veya dağda giydiğim elbiselerimle gidiyorum (zaten artık hep oyle giyiniyorum aslında ). Çıpırdata çıpırdata çayımı içiyor, müdürü veya patronuyla geyik yapıyorum. İster alır ister almaz. Hangi okulu bitirmişim , hobim neymiş geçti o işler. Cep telefonundan yaptığım işlerden video - örnekleri bir bir sıralıyorum, sonra da makul bir fiyat veriyorum. Olmazsa da başın gözün emanet , memnun oldum deyip çıkıyorum. Yaptıracak adam veya işe alacak , gerçekten düşünüyorsa alıyor- yaptırıyor zaten. Sıfırdan piyasada olmayan bir makineyi tasarlayacak veya ileri seviye otomasyon yapabilecek kişiler sınırlı zaten. Bana yaptırmayıp, sağ solda gene bildiğim başka insanlara tasarım yaptırıp, olmayınca bana geri donen çok gördüm. Peki niye bunlara anlattım. İyi bir mühendis kariyeri istiyorsanız, işin başında ücretten ziyade kendinizi geliştirebileceğiniz işlere bakın. Evet insanlar yaşamak için paraya ihtiyacı var , özellikle Türkiye'de değersiz parayla sadece yaşamaya çalışıyor şimdilerde maalesef ama kendinizi geliştirmeden bu piyasada en çok alağınız 6-7k bandıdır. ve şirketiniz biraz sallanda ilk size yol verirler. çok yönlü mühendisler yami multi-disipliner hala az ve değerliler, Türkiye'de bile.





  • Yazdıklarınıza tamamen katılıyorum. İş dünyasında tecrübe herşeydir. Ben de ilk işe başladığımda şu anki çalıştığım şirkete çok utanarak girmiştim, aşırı düşük bir maaştan dolayı. Ama biraz mecburiyetim olduğu için istediğim işi buluncaya kadar bekleyemezdim. Hatırlıyorum ilk 3 yıl sürekli söverek çalıştım. Sürekli isim yapmış büyük firmaların mühendislerine eğitim verip onların projelerini yapıyorduk. E öyle olup bir de adamlardan da çok daha az kazanınca insan ister istemez demotive oluyor. Ama 3 yıldan sonra çok şey değişmeye başladı. Hem firma iyi daha düzgün bir maaş vermeye başladı, hem de arada iş yaptığımız yerlerden çağıranlar oldu. Ve dediğiniz gibi de tecrübeli birisi için kimse yok hangi üniversiteden mezun olmuş, kaç ortalama yapmış, cvsine kaç yetenek eklemiş gibi konulara bakmıyor bile. Ortada bir ihtiyaç söz konusu oluyor ve adamın tek ilgilendiği bu adam benim işimi yapabilir mi? Zaten asıl para eden de o oluyor. Ben de başlangıç maaşının çok da yadırganmaması taraftarıyım, çünkü tecrübe kazanılmadan para da kazanılamıyor. Aslında düşük maaşla adam almaya hak da veriyorum, çünkü adamın kafa yapısı hakkında hiçbir fikri olamaz kimsenin. İşe alırsın yan gelip yatabilir, sürekli kavga gürültü çıkarıp iş yerinde huzuru kaçırabilir. Düşük ücretle alırsın bakarsın adam uyumlu, güzel de çalışıyor. Ondan sonra da elinde tutmak için maaşını artırırsın. Bu açıdan bakınca iş verenlere de hak veriyorum.





  • 20k ile İstanbulda anca yaşarsınız, ev almak isteseniz 1milyondan başlıyor, araba 500k,

    ayda 5k biriktirebilsen ev araba almak için 30 yıl kredi ödemen gerekiyor, ev dediğim de 2+1 biraz kenar mahalle, arabada corolla/golf falan

    çocuk varsa hele iyi bir özel okula gidiyorsa sırf okul 100k yıllık.

    yani para çok değersizleşti, artık çinliden de hintliden de ucuza çalışıyoruz, ama vergiler yüzünden birçok kalemde gelişmiş ülkelere göre x2 giderimiz var, tam bir ekonomik cehennem oldu memleket, zaten o yüzden herkes kaçma derdinde.


    Yeni yılda 10+ yıllık tecrübeli mühendis 25k civarı almalı büyük şehirlerde, IT için konuşuyorum, şu anda 15-20 arası, bu rakamlar bile 1500$ civarı ediyor, bu gidişle yeni yılda da 1500$ edecek.


    Elin Hintlisi freelance saati 25$ dan başlıyor, proje versen günde 6 saat bir aylık iş için 3000$ vermen gerek, tecrübeli olanlar 40$+ üstü istiyor, bizim rakamlarla karşılaştırırsan şaka gibi..





  • Miu M kullanıcısına yanıt

    Merakla izliyoruz bakalım seneye olacakları. Bir umut belki normale döneriz de mühendisinden işçisine herkes normal bir hayat yaşar umarım. Bu konuyu açalı bile dolar ne kadar arttı. Şu an 20k verseler bile gitmem zaten İstanbul tarafına.

  • trkgncr kullanıcısına yanıt

    Hocam sizin bilginize sahip biri avrupada ne kadar maaş alir ortalama dolar olarak merak ettim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • EnergyHill kullanıcısına yanıt

    Ben de bilmiyorum ama maaş bilgilerinin aldığı sitelere göre bakıp konuşursam yerlisi 7k€ falan alıyordur. Ben gitsem o kadar vereceklerini de düşünmüyorum.

  • trkgncr kullanıcısına yanıt

    Hocam 3 4 bin euro verse yine cok farkediyor:)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iyiki girmedin simdi diger firmalardan 30 istersin girseydin dolar olarak dusuk kalacaktin

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • KristalTürk K kullanıcısına yanıt

    Aslında durum tam olarak da bu. Eşim de mesela Amazon ile iş görüşmesi gerçekleştirdi. Beklendi olarak İstanbul için 1k€ dedi. Koskoca Amazon'un verdiği cevap biz TL ile veriyoruz ve şu aşamada 15k veremiyoruz. Adamlar yani bütün firmalar komple her çalışana ucuz iş gücü olarak bakıyor.

  • Bizimkilerin Çin modelinden anladıkları üreten bir ülke değil, günlük 1 dolara çalışacak işçiler.

  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.