Şimdi Ara

ARABAMIZ ÇALININCA KOSKO İÇİN YEDEK ANAHTAR VERMEK ŞARTMI?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
7.492
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ARKADAŞLAR KOSKO İLE İLGİLİ BROŞÜR OKUDUMDA ORADA GÖRDÜM. ARABANIN ÇALINMASINDA GERKLİ OLAN BELGELERİN İÇİNE ARABANIN ANAHTARI VE YEDEK ANAHTARININ ACENTAYA VERİLMESİ GEREKTİĞİNİ SÖYLÜYOR.

    BU GERÇEKTEN DOĞRUMU ARKADAŞLAR BENİM YEDEK ANAHTARIM YOK ALLAH ESİRGESİN ÇALINMA OLURSA KASKODAN YEDEK ANAHTAR VERMEDEN PARAMIZI ALAMAYACAKMIYIZ ŞİMDİ? BAŞINA GELEN GÖREN BİLEN VAR MI ARKADAŞLAR?

    AYRICA YEDEK ANAHTARI NASIL YAPTIRIRIZ DUYDUĞUMA GÖRE SERVİSTE YAPTIRMAK 150-200 YTL'Yİ BULUYORMUŞ. ANAHTARCIDA FALAN YAPTIRAMAZMIYIZ BUNU HESAPLI ŞEKİLDE? ALIRKEN VERMEDİLER YEDEĞİ BENİMDE HİÇ AKLIMA GELMEDİ SORMAK.

    O ZAMAN KASKO BÖYLE BİR ŞART KOŞUYORSA ŞÖYLE YAPSAK: EĞER BU ANAHTAR ÇOK PAHALIYSA " OLDU YA ARABAMIN ANAHTARINI KAYBETTİM KASKOYA YAPTIRTAMAZ MI YIM ANAHTARI" ONLARDA ÇALINMA ANINDA İSTEMESİN ANAHTARI NE YAPAYIM.

    BİRDE ŞU MESELE VAR ARABANIN YEDEK ANAHTARLA ÇALINMASININ NE ALAKASI VAR İSTESEM BEŞ TANE YEDEK ANAHTAR YAPTIRAMAZMIYIM?

    DÜŞÜNELERİNİZİ BEKLİYORUM. İYİ GECELER DİLERİM.







  • hırsızlık konusu biraz karışık. Başına gelmeyen bilmez. Ama kaskonun anahtarları istemesi normal. Sonuçta araçta anahtar bırakıp aracı çaldırırsanız kasko ödemez. anahtarı kayıpsa da masrafını cebinizden karşılamanız gerekiyor. immobilizerli tüm araçlarda bunu herhangibir anahtarcıya yaptıramazsınız. yedek anahtarı sisteme tanıtmak için en az 2 anahtar gerekli. Elinizde tek anahtar varsa mecbur servise müracaat.
  • anahtardan başka ruhsatı da istiyorlar diye duymuştum.
  • Arkadaşlar şimdi arabayı aldığım kişiyi aradim yedek anahtarı sordum yok dedi bilmiyormuş. Şimdi yedek anahtarın yerine alarm ın yedek kumandası ile birlikte verilse yedek anahtar yerine kabul edilmez mi?
  • Kaskoyu yaptırdığın şirketle görüşmelisin,en iyi onlar bilirler...
  • karaagac yedek anahtar herhalukarda gerekli, 200ytl masraftan mı kaçıyorsun, yakın zamanda satmayı düşünmüyorsan yedeğini yaptır olsun bitsin. Araba çalınır korkusuyla yaşanmaz. Düşünme böyle şeyleri.
  • Aynı şey benim de başıma geldi. Yedek anahtarım yok. Kasko yaptırmıştım. Bunu öğrendiğimde sigorta yetkilisine anahtarım kayboldu diyerek yeniden anahtar çıkartsam ne olacak diye sordum. Hiç birşey olmaz dediler. Sigortam bittiğinde yenilemedim. Arabam çalınsa yedek anahtarı olmadığı için ödeme yapmazlarmış.
  • ben connect 3 senedir full kasko yaptiriorum benden bole bisi istemediler.yedek anahtar verrmek sacmalik bence..isteselerde vermem ben anahtar manahtar
  • acenteler nedense bu tür detayları söylemiyorlar, hep kulaktan dolma bilgilerle tedirgin oluyoruz.
  • m3syndikat Arkdaşım;


    Arkadaşım kasko yaptırırken istemiyorlar Allah esirgesin arabanın çalınma durumunda gerekli belgelerle beraber asıl ve yedek anahtarıda istiyorlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karaaagac -- 3 Şubat 2007; 21:12:17 >
  • Evet sigorta yaptırırken kimse sormuyor. Anahtarın ve yedek anahtarın var mı diye. Araç çalındığında araç anahtarlarını getirir misiniz diyorlar. Çünkü sigortalının "koruma önlemlerini alma yükümlülüğü" var. Siz araç sigortalı diye kontak anahtarını üzerinde bırakırsanız veya yedek anahtarı her önünüze gelene verirseniz elbette arabanın çalınma riski artar. Bu durumda sigorta sizden yedek anahtarı da isteyecektir.Yok dediğinizde yandınız.
  • karaaagac Ee ozaman normal istemeleri dogru cunki araba onlarin oluyo artiksen parasini aliosun sonucta..hatta aracin satisini bile isteyebilirler..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m3syndikat -- 3 Şubat 2007; 22:05:48 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: HayatBoş

    Evet sigorta yaptırırken kimse sormuyor. Anahtarın ve yedek anahtarın var mı diye. Araç çalındığında araç anahtarlarını getirir misiniz diyorlar. Çünkü sigortalının "koruma önlemlerini alma yükümlülüğü" var. Siz araç sigortalı diye kontak anahtarını üzerinde bırakırsanız veya yedek anahtarı her önünüze gelene verirseniz elbette arabanın çalınma riski artar. Bu durumda sigorta sizden yedek anahtarı da isteyecektir.Yok dediğinizde yandınız.


    doğru söylüyorsunda arkadaşım anahtar yok alırkenkende sormadık şimdi 300 ytl istiyorlar yazık mı değil. Arabamda hem alarm hem baston kilit var( Hemde pencerenin hamen altında).

    Yedek anahtar istemeleri biraz saçma geliyor amacı ne bunun. Benim arabamı yedek anahtarla mı çaldıracağımı düşünüyorlar yoksa. Öyleyse ben üçüncü hatta dördüncü bir yedek anahtar yaptıramam mı? O zaman 3. 4. yedek anahtarları varsa onlarıda verin mi diyecekler. Birde bu yedek anahtarı yaptırırken arabanın gitmesine gerek var mı yoksa sadece anahtarı yollasak yapar gönderirler mi? Malum burda ford servisi yok şimdi yedek anahtar yaptıracağız diye 200 ytl de benzin yakmayalım.

    Bence yedek anahtar olmasada çalınma esnasında arabamızın parasını alabiliriz. Çünkü bir arabaya istediğin kadar yedek yaptırabilirsiniz. Hadi immobilayzırlı araçların yedeğini yapmak biraz zorda diğerlerini yaptırmak çok kolay. bir ara babamın kartalının yedeğini yaptırmıştım 1 milyona. Yani buna göre insan 50 tane yedek yaptırabilir. Sonuç olarak yedek anahtar olmasada Allah göstermesin çalınma esnasında kaskonun paramızı zorlada olsa ödeyeceğini düşünüyorum.




  • immobilizer sisteminde yedek anahtar için araç gitmesi lazım. Çünkü yedek anahtarı araç kontağına takıp şifreleme yapıyorlar. Anahtar sisteme tanıtılıyor.
  • aracın gitmesine gerek yok kodlamayı siz de yapabilirsiniz, kullanım klavuzunda var. Ama bu kodlama için 2 anahtar lazım.
    2. si ise orjinal kayıtlarına göre tekrar yapılacak. diye biliyorum.
  • boşu boşuna 200-250 ytl vermeyin.Ben bir yer buldum, normali 95 ytl, komandalısı 190 ytl.Serviste aynı anahtara 250-300 diyorlar neden dedim, adam serviste bize yaptırıyor, üstüne kârını koyuyor dedi.Kodlama vs. de sorun yaşamarmıyız diyede özellikle sordum, tamemen orjinal anahtar kullanıyoruz, hiçbir sorun yaşamazsınız diyede garanti etti.
    Sitesi:www.kilitx.com
    yer, bahçelievlerdeyemiş, kocasinanda.
    (Arada menfaat ilişkisi kurmaya çalışmayın sakın, adamı, firmayı tanımam etmem, bende de yedek anahtar sorunu olduğu için araştırdım, aynı sorunu yaşayanlara yardımcı olmak istedim)
  • diyelim eve hırsız girdi gece, ya da birisi çantanı çaldı sonrada kapının önündeki arabayı aldı, kasko ödemiyor mu bunu?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: egekaan

    diyelim eve hırsız girdi gece, ya da birisi çantanı çaldı sonrada kapının önündeki arabayı aldı, kasko ödemiyor mu bunu?

    malesef ödemiyor
  • nası odemiyo ya,
    neremize sokacaz o zaman anahtarları
  • quote:

    Orjinalden alıntı: egekaan

    diyelim eve hırsız girdi gece, ya da birisi çantanı çaldı sonrada kapının önündeki arabayı aldı, kasko ödemiyor mu bunu?

    Çantanı ortada bıraktıysan ve çalındıysa bişey diyemem ama eve hırsız girer evden anahtarları alır giderse, sende bunu ıspat edebilirsen kasko öder..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.