bir anlık bir kararla gittim aldım. 2016 model, 0km. bursa inegölden aldım. kursta 12 saat tecrübem vardı. atladım üstüne 170km yol yaptım istanbula getirdim.
mont, kask ve eldiven de aldım.
220bin km kadar araba tecrübem var. ama son yıllarda hep otomatik kullandım. vitesli kullanmak dışında sorunum yok :) herhangi bir vitesteyken boşa düşememek garip geliyor. kırmızı ışıkta duruyorum. bakıyorum 3 yada 4'teyim. 1e düşmek gerekiyor gerçi bunu yapmaya çalışırken zaman geçiyor, 1e düştüğümde yeşil yanmış oluyor, devam ediyorum. rampada kalkışları da henüz refleks haline getiremedim. bazen stop ettiriyorum.
henüz plakam yok. kendim alayım dedim. baktım olacak gibi değil, evrakları muameleciye teslim ettim.
stop ettirmelerimi, vites değiştirirken ki acemiliklerimi görünce iyi ki daha büyük ve pahalı makine ile başlamamışım diyorum.
.NET 4.0'da kendime bir kişisel web sitesi yaptım. lokal olarak herşey yolunda. ancak internet ortamına yayınlayınca çalışmıyor.
şöyle ki.
uygulamamın içinde veriye erişimi sağlamak için, her zaman kullandığım data_access_mysql adındaki project'i çalışmama dahil ettim. bu project, oracle tarafından yayınlanmış mysql.dll'lerini kullanıyor.
benim_sitem --> data_access_mysql --> mysql_dll
yazdıklarımı build edinde, bin dizini içinde 4 tane dll oluşuyor. benim_sitem.dll, data_access_my_sql.dll, mysql.dll (2 tane)
bu oluşanları yayınlayınca, çalışmıyorlar. sadece data_access_mysql.dll'i silersem, çalışmaya başlıyor, veriye erişim noktasına kadar çalışıp, o noktada hata alıyor.
benim_sitem uygulamasının web.config'i içinde, kendi yazdığım data_access_mysql.dll'den de bir şekilde bahsetmem gerekiyor diye düşünüyorum. ama nasıl yapacağımı bulamadım. bin dizini altına dll'i koyman yeterli yazıyor araştırdıklarımda.
basit olduğuna eminim ama neyi eksik yaptığımı bulamadım.
Forumda sıklıkla geçen bir konu olduğundan sormak, insanların gelin damat çekiminden ne anladığını öğrenmek için açtım bu başlığı.
Gelin Damat Çekimi nedir?
a. Kişiye özel, açık / kapalı mekanlarda, üst seviye yada taşınabilir stüdyo ekipmanları desteğinde çekilen; sonrasında işleme (post production) aşamasından geçirilerek, müşteriye sunulan görüntülerdir.
b. Düğün/Etkinlik esnasında, davetlileri, takı - pasta gibi merasimleri, anlık diğer olayları; orta yada yüksek seviye, taşınması nispeten kolay kameralar ile çekilip, bazıları hemen bazıları işlendikten sonra gelin-damat yada misafirlere sunulan görüntülerdir.
c. ikisi de.
Benim cevabım a.
b. de çok yakın diyenler olabilir.
c. diyenlere cevabım, ikisi birlikte olunca (ki genelde öyle oluyor) düğün paketi yada çekim paketi diyorlar ona, sadece gelin damat demiyorlar derim.
kendi soruma kendimin cevap vermemin nedeni de, foruma gelen herkesin, gelin damat çekiyor olması.
örnek bir kare yok, bunu da ben çektim diyenlerin sayısı çok az. ama herkes gelin damat çekiyor.
kompakt makine aldım, gelin damat çekicem. iphone aldım, bir de mercek alıcam gelin damat çekicem.
bu gelin damatların da gözü aşktan kör oluyor demek ki, kimmiş neymiş ne çekmiş pek dikkat etmeden; bu kadar çok çekici arkadaş gelin damat çekebiliyor.