Şimdi Ara

ASP.NET custom dll çalışmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
931
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba,

    .NET 4.0'da kendime bir kişisel web sitesi yaptım. lokal olarak herşey yolunda. ancak internet ortamına yayınlayınca çalışmıyor.

    şöyle ki.

    uygulamamın içinde veriye erişimi sağlamak için, her zaman kullandığım data_access_mysql adındaki project'i çalışmama dahil ettim. bu project, oracle tarafından yayınlanmış mysql.dll'lerini kullanıyor.

    benim_sitem --> data_access_mysql --> mysql_dll

    yazdıklarımı build edinde, bin dizini içinde 4 tane dll oluşuyor. benim_sitem.dll, data_access_my_sql.dll, mysql.dll (2 tane)

    bu oluşanları yayınlayınca, çalışmıyorlar. sadece data_access_mysql.dll'i silersem, çalışmaya başlıyor, veriye erişim noktasına kadar çalışıp, o noktada hata alıyor.

    benim_sitem uygulamasının web.config'i içinde, kendi yazdığım data_access_mysql.dll'den de bir şekilde bahsetmem gerekiyor diye düşünüyorum. ama nasıl yapacağımı bulamadım. bin dizini altına dll'i koyman yeterli yazıyor araştırdıklarımda.

    basit olduğuna eminim ama neyi eksik yaptığımı bulamadım.







  • bağımlılık yüklemenin iki yolu mevcut
    1- Dll dosyalarını bin klasorune koymak
    2- Bağımlılıkları nuget ile yüklemek.
    2.si daha iyi ama sorunun kaynağı bu değil bence.

    hatanın ne olduğuna bakmak lazım. data_access_mysql.dll ek kuruluma ihtiyaç duyuyor olablir misal crystal report böyle sadece report atarak bitmiyor.
    Diğeri dll "full trust level" permmison istiyor olabilir. kısaca bir fırlattığı hataya bakmak lazım. hata fırlatmıyorsa config den custom error Off diyebiliriz. Kısaca hatayı görmek lazım.
  • full trust denedim. sonuç değişmedi. hosting paketini aldığım siteye mail attım. aldığım paketin permissionları ile ilgili olabilirmiş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xpug -- 16 Mart 2017; 21:47:55 >
  • sadecehosting de mysql veritabanına nasıl erişim sağlanır? yardımcı olabilecek var mı?

    benim hosting paketim, trust level = medium'muş. external dll kullanamıyorum. adamların sisteminde register edilmiş dll'ler vardır heralde.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.