Şimdi Ara

1.0 Ecosport kullanıcılarından bilgi rica ediyorum.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
1
Favori
3.825
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhabalar,


    Eşime araç alma niyetimiz var. Şu anda 2013 508 SW kullanıyoruz ancak eşim suv tarzı araçları daha çok seviyor. Bu yöndeki araştırmalarımız sonucunda pek bilmediğimiz Ecosport modeli yüksek olması ve suv tarzı olması sebebiyle dikkatimizi çekti. Tanıdıklarım arasında kullanan yok o yüzden bi kaç sorum olacak kullananlar cevaplarsa çok teşekkür ederim. Öncelikle 1.0 motor hakkındaki görüşleriniz nelerdir? eşim bomboş otobanda dahi 80 i geçmediği için hız konusu bizim içn önemli değil ancak aracı uzun süre, minimum 5 yıl, kullanmayı düşünüyoruz. bu süreçte bizi üzecek bir problem, hata yaşar mıyız? ikinci olarak malum sitede çok miktarda 10-20-30 binde araçlar var. Hatta biri 6 bindeyken almış 10 bin olmuş satmak istiyor, ev almak için falan yazıyor ancak tabi gerçek niyeti bilemeyiz. bu araçta başımıza bela olacak düzeyde bir sıkıntı falan var mı? daha önce Chery Tiggo aracımız vardı yeterince problem yaşattı artık laf açıldığında "yaw benim de başımın belası Cherydi" cümlesinden başka bir cümle kullanmak istemiyorum. evin ikinci hatta üçüncü aracı olacağı için kullanım zorlukları ( amortisör, yol tutuş vs.) veya yakıt konusunda çok problemimiz yok ama ne biliyim motor veya şanzımanda bir problem var mı? St line ve ekstra B&Q ve konfor paketli olanlardan almayı düşünüyorum. orada da şöyle birşey var 2018 lerde sunroof ve çift renk tavan var ve onlar daha hoşuma gitti açıkçası. 2018 mi 2020 mi tercih edeyim?


    Şimdiden yardımcı olanlara teşekkür ederim. Herkese iyi forumlar.








  • Bu aracı uzun süre araştırdım.

    Genel şikayetler yüksek yakıt tüketimi ve yana açılan bagaj kapağı.

    Tasarım konusunda da eleştiri çok ancak göreceli bir durum, ben beğeniyorum.

    Araç epeyce yüksek, ama yol tutuşu Ford genlerinden ötürü iyi.

    2018 dolu bir araç alınabilir. Sıfır ST line olanlar uçtu, yüzde 80 ötv ile veriliyor.

    Yakıt mesele değilse alınır binilir derim.
  • xxl567 X kullanıcısına yanıt

    Yanıt için teşekkür ederim.


    Bagaj bence tam tersi daha kullanışlı özellikle bir bayan için, eski aracımızda da böyleydi ve çok problemimiz olmadı. yakıt konusu da araçlar aslında normal yakıyor ancak ülkemizdeki vergilendirmeden dolayı çok pahalı. şehir içi bir aracın hakkı bence 10 ltdir o da normal kullanım için. benim sıkıntım neden 20 30 binde araçlar satılık herhangi bir sıkıntı mı var? satıcıya sorunca elbet doğru cevap alamıyorum. hatta öyle cevaplar alıyorum ki ben bu aracı sattığım için aptalım diyecek neredeyse :) o derece övüyor. ben hiç araba satamadım çünkü hep aracın kötü yönlerini yazdım. hatta son aracımı satışa koydum 27 bin liraya dönüp bakan olmadı aynı aracı galerici arkadaşıma verdim 40 bine sattı. kullanıcı yorumlarını o yüzden çok dikkate alıyorum.

  • TheTURK kullanıcısına yanıt

    8 aydır 1.0 style otomatik kullanıyoruz. Şirket aracım focus 2020 dizel otomatik. Önceki şirket aracım megane 4 sesan dizel otomatik. Ecosporttan önceki özel aracımız 308 1.2 otomatik allure idi.


    308 7,8-8 lt yakarken ecosport 9 lt yakıyor. Eşim kullanınca 9, ben kıllanımca 7,5-8 . Sebep bence 308 daha gğçlüyken bu arac için gaza daha öok basması. Ben daha mantıklı kullanıyorum.


    darbe emişi focustan, 308den ve meganedan daha iyi ama aks mesafesi kısa ve yüksek olunca fazla sallanıyor. Ama yerdeki bozukluklarda iyi datbe emişi var.


    piyasadaki en yüksek suv diyebilirim. Yerden yüksekliği takiplerinden fazla. Koltuk ve tavan yüksekliğine fazla. Yani oturma pozisyonu olarak tüm rakiplernden yüksek. Aracı kullanırken C sınıfı araç kullanıyprmuş hissi veriyor. Yüksek araç kullanmak güzelmiş.


    style için en güzel donanım otomatik öarpışma önleme ve frenleme. Ama şu anki fiyatıyla opel crosslandı karşılaştırınca aynı fiyata crossland daha fazla donanım veriyor. Ben yazın aldıgımda 25 bin tl fark vardı, orantı kurarsak şu an 30 bin fark olmalıydı ama fiyatlar aynı. Yani şu an olsam edition crossland alırdım.


    piyasada araç fiyatları yükseliyor diye araç alıp satanlar çok fazla. Sadece ecosportta değil tüm modellerde. Mesela 2020 model max 5 bin km araç aratın bir sürü ilam çıkar.


    malzeme kalitesi B sınıfı için ortalama ama 308, focus, meganedan kötü. Tipi ve özellikle arka tasarımı hoşuma gitmiyor ama ben aldıgımda en mantıklı fiyatlı araçtı. Şu an tartışılır.


    yol tutuş bu sınıfa göre çok iyi. Km77 youtube kanalından diğer araçlarla karşılaştırabilirsiniz. Hiç tedirgin etmedi. Hatta kim geçer adlı youtube test kanalından izleyebilirsiniz. Yol tutuş ve çekiş için aklınızda soru işareti olmasın.


    aracımı satmayı düşünmüyorum ama birisi 210 verse satıp crossland edition alırım.


    Bu arada aynı zamanda ablamada ecosport aldık. Abimde bakıyordu ama bu fiyatla pek tavsiye etmiyorum. Şu an sıfırı 190-200 arası olmalıydı. O zaman alınır derdim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokselelkn -- 16 Mart 2021; 1:44:13 >




  • Hocam yanıtınız için çok teşekkür ederim.


    sizin de belirttiğiniz gibi eşimin aracı en çok sevme sebebi emsallerine göre yaklaşık 20 cm yukarda olan oturma pozisyonu. pumaya, hyundai konaya falan da bindi içlerinde en çok ekosportu beğendi. peugeout 508 sw aracımız da olduğu için iç genişliği falan çok önemli değil, ihtiyaç olduğunda onu kullanırız. ben 200- 230 bin TL bandında full, konfor ve B&Q paketli stline paketlilere bakıyorum. dediğiniz özellikler bizim için de çok önemli çünkü eşimin son kazası kırmızıdan kalkarken sağa sola bakarken öndeki aracın fren yapması sonucu arkadan vurması. stline ve konfor paketlilerde ön cam ısıtma falan da olduğu için bizim için ideal. sadece çok düşük kmlerde araçların satılması beni düşündürüyor. ancak yazdığınız gibi diğer modellerde de düşük kmli ikinci el satışı çok miktarda. sıfır boş stline ford bayiinde 298 bin tl fiyat verdiler eğer o kadar param olsaydı zaten bu arabayı elerdim, o fiyata çok daha dolu ve güzel araçlar var.


    İlgilendiğiniz için tekrar teşekkür ederim.





  • TheTURK kullanıcısına yanıt

    Rica ederim. Şimdiden hayırlı olsun. Biz almadan 1-2 sene öncesinde bile eşim aracın yüksekliğinin fazla, boyunun az olmasından dolayı istediği bir araçtı. Bayanlar için en mantıklı araç.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.