Şimdi Ara

Android'den iPhone 14 Pro'ya Geçişim ve Pişmanlıkarım (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
312
Cevap
7
Favori
15.808
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Konu yine her zamanki gibi 2000 liralık Android telefonu en tepe model iphone ile kıyaslayıp tatmin olanlarla dolmuş. Uzun yıllar Android kullananlar kendi alışkanlıklarına göre gayet mantıklı şeyler yazmışken, buna karşılık Android çöp dışında bir şey yazılmamış. Ekran süresi dışında Samsung çözdü telefon olayını. Samsung'u hala 10 sene önceki gibi görenler alıp birkaç hafta kullansa ne güzelmiş diyecekler ama elma logosu yok arkasında, ondan alıp kullanmazlar.

    Şu güvenlik muhabbeti de iyice sıkmaya başladı. 5km yakınınızdaki bekar anneler reklamına tıklamıyorsanız virüs falan bulaşmıyor telefona. Telefonum Android, bilgisayarım da windows(o da çöp yani), cihazına virüs giren nasıl beceriyor anlamış değilim. Telefonumda toplam 17 tane finans uygulaması var banka uygulaması, kripto cüzdanı, Tosla, Papara vs. 6 yılda ne param çalındı ne de telefonum aracılığıyla bir şey ele geçirildi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • agahefendi10 A kullanıcısına yanıt

    Verilerin çalınma nedeni kaçak ya da illegal uygulamaların kullanılması. Yok numara bulmak için bilmemne programı indireyim, yok ayda 3 lira vermemek için kaçak program indireyim, yok oyunda kolay level atlamak için modlu dosya indireyim.


    Kimin yazdığı, arkada ne işler yaptığı bilinmeyen uygulamalar. Tabi çalınır.

    Aynı işlemleri iOS'de yapmaya izin olsa, burada da çalınacak aynı veriler...

  • Bu arada, telefonun stabil olmadığı kısmına bir güncelleme getireyim.


    RC sürümlerin telefona sıfırdan yüklendiğini öğrendikten sonra Cuma günü Beta programına kayıt olup 16.3RC sürümünü telefona yükledim.

    16.3'ün stabil olmasından mıdır yoksa işletim sisteminin sıfırdan yüklenmesinden midir bilmiyorum fakat şikayet ettiğim sorunların hepsi çözüldü diyebilirim.

  • Nasıl kayıt oldunuz birde ben deneyeyim sıfırdan kuruluyorsa


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3utool ile sıfırdan kurulum yapsak bir zararı var mı ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MadEagle06 M kullanıcısına yanıt

    Bunlarla uğraşmak istemedim açıkçası. Sorun olacağını sanmıyorum.


    Aşağıdaki linkte adım adım anlatıyor.

    beta.apple.com
    Apple Beta Software Program
    https://beta.apple.com/sp/betaprogram
  • Merhablar.yazınız çok güzel her satırını okudum.iphone 6 ilk çıktığı zaman 2 sene kullanıp androide geçiş yapmış biriyim.aradan çok zaman geçti.tam ios'a geri dönecekken yazınızı okudum.dönüp dönmeme konusunda kararsız kaldım.androiddeki bazı kolaylıklar hala ios ta yok anlıyorum.mobil veri kısa yolunu bile 40 nazla getiren bi işletim sistemi alarm ve özellikle arama bulma t9 numerik çevirmeyi getirmez diye düşünüyorum.aslında bunları aşarım ama 25w hızlı şarj nedir arkadaş en iyi zamanla 1.30 saate şarj dolar mı beni en çok düşündüren bu.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar. iPhone 6S Plus, 7 Plus, 8 Plus ve en son iPhone X kullandııktan sonra iOS’a veda edip Androide şans verdim ve bir çok Android cihaz kullandım. One Plus, Xiaomi, Samsung gibi markaların en tepe cihazlarını deneyimledim. Şuanda da iPhone 14 Pro Max’e geçiş yaptım yaklaşık 2 aydır kullanıyorum.

    Her iki platformuda tabir-i caizse dibine kadar kullanmış biri olarak bana göre günlük hayat kullanım kolaylığında Android çok önde, uygulama kalitesi ve özellikle sosyal medya uygulamaları olarakta iOS çok önde. Bir de iPhone’ların fiyat bazında değerini çok az kaybetmesi hatta nerdeyse kaybetmemesi en büyük artılarından biri.

    Aslında burda karşılaştırma yapmaya çokta gerek yok. Herkes beklentisine göre bir platform alıyor sonuçta ve ona göre kullanıyor.

    Ben ekosistem diretmesinden ve bazı yazılımsal kısıtlamalarından dolayı iOS’ in şuanki halini sevemedim. Bu kısıtlamaların farkında olarak aldım ama belki değişen bir şeyler vardır diye ümit ediyordum, alışırım sandım alışamıyorum.

    Mesela en basitinden herhangi bir uygulama gizleme olayını yapamıyorum. Gizlemek istediğim uygulama Kestirmelerden klonlanıp simge değişikliği yapılıyor ama ana uygulama kalıyor. Ana uygulamayı silince kestirmeler ile yapılan klonlanmış simgesi değişen uygulamada siliniyor.

    Yukarda verdiğim örnek gibi değişiklikler halen iOS için çok zormuş maalesef bunu da deneyerek görmüş oldum. Android’te uygulama gizleme ise çocuk oyuncağı :)

    Neyse toparlayacak olursam konuyu okuyunca bende fikrimi belirtmek istedim. Kim hangi platformu kullanıyorsa zevkle kullanmasını dilerim :)

    İyi forumlar arkadaşlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Merhabalar,Samsung S20 kullanıcısıyım 3 yıldır ve artık çok sıkıldım ve 14 pro'ya geçmeye karar verdim,şimdiye kadar hiç iphone kullanmadım ilk defa deneyimlicem ..Dubai'de yaşayan bir arkafaşıma İpone 14 pro siparişi vermek istiyordum o da apple'dan sipariş verip teslimatı onun adresine yapmamı istedi,size sorum şu,yakın zamanda benim gibi bu işi böyle planlayıp yapan oldu mu ve ne tavsiye edersiniz ve son olarak dubai'den alınan İphone 14 pro'ların 1 sene int.garantisi gerçekten var mı yok ise buraya getirenler ne gibi sorunlarla karşılaşılıyor?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uzun uzun anlatmayacağım fakat ben de 15 gün önce 14 pro + AirPods pro 2 kombinasyonu yaptım.

    Pişmanım. iPhone’u yurtdışından çok uyguna aldığım için değiştirme imkanım yok ve kullanacağım ama ALLAHTAN kulaklığı Amazon’dan aldım , 30 gün iade sürem var dolmadan geri vereceğim.

    AirPods pro 2 mim, 100 dolarlık kulaklıklardan tek farkı anc teknolojisi, telefonla konuşma gürültülü ortamlarda berbat(AirPods 2. Nesil ile 1 kere bile sorun yaşamadım) müzik kalitesi eh işte. Bağlantı problemleri yaşıyorum. Bazen kulaklık kulağımdayken bağlanmıyor falan. Neyse kısacası çok pişmanım aldığıma ve iade edeceğim 15 güne kadar.

    Gelelim telefona.

    300 dolarlık android telefonlar , bu telefonu 120hz ve oyun performansı olarak tokatlıyor. Tamam cihaz oyun telefonu değil ama bir oyunu 60fps sabit oynatmamak nedir Allah aşkına

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • qlidqyi Q kullanıcısına yanıt

    Bende aynı şekilde çok uygun diye 2 adet aldım hem eşime hem kendime eşim çok memnun severek kullanıyor. Fakat ben androidden sonra çok garipsedim yurt dışı olduğu için s23 e de geçemiyorum :D

  • qlidqyi Q kullanıcısına yanıt
    Ben de aynı şekilde ucuza geliyor diye aldım çok pişman oldum Allah'tan eşimde yurtiçi garantili iPhone 13 vardı onu satıp aynı paraya yurtdışı s23 ultra aldım eşime de 14 proyu verdim ikimiz için de güzel oldu

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • İşte olay şu ki, Samsung’dan da sıkılacaksın. Bence 8genx serisi de sıkıntılı.bu işi mecbur düzeltecekler(apple). Yani 120hz olayını çözmeleri lazım artık. 60fps sabit kaynak ayıramıyor 3. Taraf uygulamalara şaka gibi.gerçekten artık 60hz bir cihaza dönmek istemiyorum. Android de kullanamam işim vs gereği. Çok mutsuzum kısacası :) belki elimdekinin üstüne para verip max e geçiş yaparım. En azından şarj olayını kurtarırım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qlidqyi -- 22 Mart 2023; 22:34:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2023 Mayıs, iOS 16.5, 3 saat ekran süresini zor geçiyorum. Son 10 günde %150 şarj altında bitirdiğim gün yok.


    İki ay önce telefonu satmaya çalıştım, düzgün fiyata da gitmiyor, çok zarar ediyorum.

    Bıktım valla. iOS 17 gelsin belki telefon onunla düzgün bir yere gelir diye ümit ediyorum...

  • 16.3 ile sorunlarin cözülmüşken keşke 16.5 gecmeseydin,ios 17 cikinca dahada pişman olucaksin ios 15 herkes şikayetci olup 16 bekledi yine hüsran kisacasi her sürüm her ilk güncelleme pişmanliktir ios 17 bi önceki sürümden daha kötü olur bence heves etme 2,3k zarar varsa sat telefonu derim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uzun süre sonra buraya da bir güncelleme yapayım. Yine bir sorun fakat bu sefer Apple hızlıca çözüm buldu.


    iOS 17.2 ile beraber telefonumda bir mikrofon sorunu başladı. Zaten mikrofon çok uzun süredir düzgün çalışmıyordu, ses kayıtlarım hiç duyulmayacak kadar sessizdi. Güncelleme sonrası (tam olarak güncelleme nedeniyle mi oldu bilmiyorum, eski videolardan vs. bulmaya çalıştım fakat başarılı olamadım), mikrofon sürekli olarak bir tıklama sesi kaydetmeye başladı.


    Apple'ın verdiği bir yıl garanti süresi de dolmuştu. Support ile görüştüğümde, yaşadığım ülkede elektroniklerin iki yıl garantili olduğunu, telefonu aldığım MediaMarkt'a başvurup tüketici garantisi altında tamirini yapmamı önerdiler. Bu şekilde Noel tatili öncesi telefonu garanti için servise bıraktım. Birkaç gün önce de geri aldım.


    Sonuç olarak mikrofon hatasını bulamamışlar, fakat yapılan testlerde sensör hatası ortaya çıkmış, ne sensörü, ne testi bilmiyorum. Bu nedenle de garanti üzerinden telefonun ekranı hariç bütün parçaları değiştirildi (anakart, pil, komple arka kasa vs. vs.).




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Real RocknRolla -- 2 Ocak 2024; 16:20:32 >




  • qlidqyi Q kullanıcısına yanıt

    uzun yıllar sonra samsung orta sınıf cihazdan 15 plus a geçtim. şarj ve vido konusunda telefon çok iyi hakkını yemeyeceğim ama. oyun konusu tam bir hayal kırıklığı oldu bende.. lafa geldimi en güçlü işlemci cart curt diyorlar ama. oyunlarda bariz performansı yetrsiz cihazın

  • işlemciden bağımsız olarak bazı oyunların optimizasyonu iyi değil. Genshin impact gibi en ağır oyunu yağ gibi oynatır ama daha basit bir oyunda takılır mesela herşey optimizasyon. Aynı oyunu androidde oynasan çok daha kötü deneyim elde edersin




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayloft -- 24 Ocak 2024; 12:5:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mi9'dan 14 pro'ya geçtin memnun değilsin ? hocam xiaomi ceosu bile apple kullanıyor.

  • premiumbeyin kullanıcısına yanıt

    Senn yanliş modele gecmişsin,oyundaki performans diyorsun da 120hz olmayan cihazda akicilik bekleme,14 pro kullaniyorum 8 aydir,8 plus dan gectim gayet akici cihaz oeetormansli cihaz.İşlemci ram olayi işimi fazlasiyla göruyor donma kasma yaşamadim.Sen almadan önce danişsaydin keşke 14pm yada 15pm almiş olsaydin fikrin cok değişik olurdu.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.