Şimdi Ara

Android'den iPhone 14 Pro'ya Geçişim ve Pişmanlıkarım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
312
Cevap
7
Favori
15.623
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Forumda uzun zamandır aktif olarak paylaşım yapmıyordum fakat bu bahane ile Android -> iPhone geçişinde yaşadıklarımı anlatmak istedim.


    Önce biraz kendim ve kullandığım ürünler hakkında arkaplan bilgisi vereyim.


    Uzun yıllar Android'in iPhone'u olarak tanımlanan HTC'nin telefonlarını kullandım. M7 ve HTC 10 gerçekten çok memnun kaldığım, uzun yıllar kullandığım telefonlardı. Son kullandığım Android telefon ise lansmanıyla beraber aldığım Xiaomi Mi9'dı.


    Arada iPhone maceram kısa süreliğine iPhone 6S ile oldu (telefonun çıktığı yıl kullanmıştım, yani o yılki en güncel iPhone modeliydi) fakat o zaman kullandığım kulaklıkları besleyecek kalitede ses çıkışı olmadığı için kısa süre sonra elden çıkarmıştım. Ayrıca kullandığım HTC cihazlardan sonra IOS pek de zevk vermemişti.


    Üniversiteye başladığım yıllarda Windows'tan MacOS'e geçiş yaptım ayrıca. Yani son 10+ senedir MacOS kullanıyorum. Şu an iş için mecburen Windows kullansam da günlük işlerimi ve freelance projelerimi MacBook Pro M1 ile gerçekleştiriyorum.


    Eylül başında kendime iPhone 14 Pro siparişi verdim ve Avrupa'da telefonların satışa sunulduğu günden beri (16 Eylül yanlış hatırlamıyorsam) iPhone kullanıyorum.



    Android'den iPhone 14 Pro'ya Geçişim ve Pişmanlıkarım

    Android'den iOS'e geçiş oldukça sorunsuz oldu diyebilirim. IOS neredeyse bütün uygulamalarımı ve verilerimi taşımayı başardı. MacOS ve iCloud kullandığım için de şifrelerim, fotoğrafların vs. de yeni cihaza kolayca aktarıldı ve telefonu kullanmaya başladım.


    Telefonun hızına, 120hz ekranın geçişlerine alıştıktan sonra (yaklaşık 1 gün) iPhone ile yaşadığım ilk şok işletim sisteminin kararsızlığı oldu. iOS 16'nın ilk sürümlerinin ne kadar sorunlu olduğu her yerde yazıldı uzun uzun. Benim tecrübem de bu yazılanlardan pek farklı değildi, ve açıkçası Çinli bir amiral gemisinden geçiş yaptığım iPhone bende pişmanlık hissi yaratmıştı. En büyük ikinci sorun ise pil ömrüydü. Telefonumu değiştirmemdeki en büyük sebep pil ömrünün oldukça azalmış olmasıydı fakat yeni iPhone ile tam sarjda bir günü zor cıkarıyordum. Fakat bu kadar büyük bir finansal harcamadan sonra telefona bir şans daha vermek istedim. Aynı zamanlarda da iOS 16'nın ne kadar sorunlu ve hatalı bir işletim sistemi olduğu, Apple'ın yıllar sonra yaptığı en başarısız lansman olduğu şeklinde içerikler de paylaşılmaya başlanmıştı ve bu telefonu elimde tutmam için bir bahane daha oldu.


    İlk update bazı stabilite hatalarını giderdi ve iOS 16.1.1 şikayet ettiğim bütün sorunları çözdü. Bu günden sonraki iPhone izlenimlerimi madde madde yazmaya çalışacağım:


    Kamera: Fotoğraf ve video kalitesi gerçekten çok güzel. Fakat benzer fiyattaki bütün Android cihazların fotoğraf kalitesi neredeyse aynı seviyede, testler de bunu gösteriyor. Bence öne çıkan nokta, yazılım destekli manipülasyonların daha başarılı olması. Cinematic mode, Portre modu vs. çok güzel sonuçlar çıkarıyor olsa da, fotoğraf ve video çektiğim çoğu senaryoda beni tatmin edecek kadar kusursuz değil.


    iOS ve Apple Ekosistemi: Abartıldığı kadar muhteşem değil. Evet, ürünler arasındaki senkronizasyon çok iyi fakat Google ürünleri Apple'ı aratmayacak kadar başarılı. Gerçekten memnun kaldığım ve Apple'dan Android'e dönersem özleyeceğim özellik kopyala-yapıştır'ın cihazlar arası senkronize olması. Onun dışında, örneğin Google Photos, iCloud'dan çok daha başarılı (özellikle arama, yüz tanıma ve filtre özellikleri) ve kullanımı çok daha kolay.


    Dizayn: Mor, ağır. Kaliteli duruyor. Boyut olarak tam istediğim boyutta ve tasarımı oldukça estetik. Dizayn konusuna aşağıda biraz daha değineceğim.


    Ekleme: [Magsafe: Evde kablosuz şarjı kullanmasam da arabamda kullandığım Magsafe telefon tutacağı gerçekten çok başarılı. Apple'ın gerçekten neden Apple olduğunu gösterdiği, Android'e geri dönersem özleyeceğim özelliklerden biri.]


    Genel kullanım: Haptic feedback gerçekten çok güzel, 120hz ekran, ekran parlaklığı ve renkleri çok başarılı. IOS, Android'e göre uygulamalar arası tasarım farklarını minimize etmeyi, yani telefonun sanki bütün uygulamalarının tek bir merkezden çıkıyormuş gibi hissettirmesini çok iyi başarmış.


    Negatiflere gelirsek eğer, gerçekten özlediğim tek özellik ise işletim sisteminin her yerinde kullanabileceğim bir "geri" hareketinin, kaydırmasının, gesture'ının olmaması. Alarmlar bence MIUI'de daha başarılıydı (Alarm çalmadan önce uyanırsam o günkü alarmı kapatabiliyordum, ya da Pazartesi izinliysem Pazar akşamı "yalnızca bir sonraki alarmı" kapat diyerek bir gün sonra tekrar alarm ile uyanabiliyordum). Müzik ve ses yönetimine alışamadım henüz. Evde bir Bluetooth ve bir WiFi müzik sistemim bulunuyor (iki farklı odada) ve aralarındaki geçiş Android'de olduğu kadar pürüzsüz değil. Ya da anlayamadığım bazı davranışlar var. Örneğin alarm çalarsa müzik otomatik olarak WiFi sistemden Bluetooth sisteme geçiyor. Ya da yalnızca bazı günler, müzik WiFi sistemde çalarken ses tuşları Bluetooth sistemin sesini değiştiriyor. Sistem Airplay ile biraz daha stabil fakat kusursuz değil.


    Fakat bunlar Android daha iyiydi demem için yeterli değil. Ya da yukarıda listelediklerim Android'den iOS'e geçmek için bir sebep değil, ya da "iPhone daha iyi" diye bir demeçte bulunmak için yetersiz.


    Peki iPhone 14 Pro'nun diğer telefonlardan gerçekten öne çıkan yanı ne?


    Tasarım. Ya da daha doğru bir kelimeyle: İmaj.


    Apple'ın pazarlamasını en iyi yaptığı nokta bu. Bir iPhone, özellikle de son çıkan iPhone'u satın aldığınız zaman kendinizi sanki farklı bir sınıfa koyuyorsunuz. Bu sadece sizin nasıl hissettiğinizle ilgili de değil. Çevremden gelen bütün tepkiler aynı şekilde oldu. Önce çentik, sonra Dinamik Ada gibi değişikliklerle de Apple size farklı olduğunuzu yeniden hatırlatıyor. Ayrıca benim kendi yaşadıklarım ve çevremde gördüğüm kadarıyla, Apple sizi kendi ürünlerini kullanmaya çok güzel teşvik ediyor. Hatta bu Apple Ekosistemi'ne dahil olmak için kullandığım kablosuz kulaklıkları kız arkadaşıma verip, telefonu satın aldıktan yaklaşık 3 hafta sonra kendime Airpods Pro 2 satın aldım. Ekleme [Hatta bu aralar "Denk gelirse bir de Apple TV 4K alayım da Android TV'den kurtulayım" diye düşünüyorum.]


    Apple İmajı diye bahsettiğim konuda yaşadığım birkaç olayı anlatayım: Örneğin akşam sohbet ettiğimiz masada iki yeni telefon var. Benim 14 Pro'm ve arkadaşımın S22 Ultra'sı. Telefon konusu açıldığı zaman yalnızca iPhone muhabbeti yapıldı. Tramvayda ofise giderken telefona bakanlar, akşam restoranda masada görünce dönüp tekrar bakanlar... Ofiste telefonu görenlerin "ooo yeni iPhone bu. Demek sizin departmana bizden daha iyi maaş ödüyorlar" geyiği... Bu yalnızca telefonla ilgili de değil. Son 10 yılda belki 50'den fazla kulaklık kullandım, fakat ilk defa Airpods'u kullanırken "Ooo, Airpods mu aldın, Pro mu Pro 2 mi, çok güzel" diyaloğunu yaşadım.


    Özetle durum şu şekilde:

    - 14 Pro + Airpods Pro 2 aldığıma pişman mıyım?

    Hayır değilim.


    - Son 2 ayki tecrübeme dayanarak, bugün olsa aynı alışverişi yapar mıydım?

    Yapmazdım. Fakat iPhone'a geçiş sebebim gerçekten istediğim gibi bir telefonu bulamamış olmamdı. Eğer yeni bir telefon almak zorunda olsaydım şu an bana göre tek seçenek 14 Pro. Birkaç ay sonra S23'ü listeye alabilirim belki.


    - MacBook kullanmıyor olsaydım..?

    Bu geçiş biraz daha mantıksız hale gelirdi. iPhone düşünmemin ilk sebebi zaten yıllardır Apple kullanıyor olmamdı. Eğer iş için Windows kullanmıyor olsaydım da bu geçiği daha önce yapmış olurdum. Günümün çoğunu Windows bir laptopla geçiriyorum, örneğin bu postu da Windows'ta yazdım.


    - Benzer bir karşılaştırmayı Windows ile MacOS arasında yaparsam...

    Windows çöp.


    - Harcadığım paranın karşılığını aldım mı?

    Donanım olarak değil belki (Çok benzer kaliteyi (anlamayan kullanıcı için ekleme, yazar burada fotoğraf kalitesi, ekran kalitesi gibi donanımsal, testlerle ölçülebilen konulardan bahsediyor) ve performansı Android'de daha ucuz fiyata alabilirdim), fakat belki yazılım ve yukarıda bahsettiğim "Apple imajı" olarak aldım.


    Tecrübelerimi, hissettiklerimi çok da uzatıp kimseyi sıkmadan anlatmaya çalıştım. Başlık biraz clickbait oldu ama ona da DH editörlerinden alıştım. "iPhone 14 Pro Kullanıcısını Şok Eden Hatalar" diye repost ederler belki sosyal medyada!

    Aklıma gelen başka bir nokta olursa konuya ekleyeceğim. Bu arada da sizin tecrübelerinizi, uzun yıllar iPhone kullananların düşüncelerini ya da geçiş yapmayı düşünenlerin sorularını bekliyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Real RocknRolla -- 22 Kasım 2022; 19:54:4 >







  • Senin kalite algın yok dostum İyiki çakma iPhone 14 pro vermemişler sana bu algıyla ayırt edemezmişsin. Bende androidden iPhone’a yeni geçtim keşke daha önce geçseymişim çöpte debelenmişiz şimdiye dek. (Hayır giriş seviyesi dandik bir cihazdan geçmedim bırakın bu argümanı peşinen söyleyeyim)
    Katıldığım tek kısım google photos’un daha kullanışlı olması

    Edit: ekleme, imla

    en son ios'u 3gs'de kullandım ve yaklaşık 12 yıldır android kullanıyordum. nexus, samsung, LG, huawei, oneplus kullandım. en son oneplus 10 pro'dan iphone 14 pro max'e geçiş yaptım.


    1 aydır çok zorlanıyorum telefonla. sorunlarıma çözüm ararken de DH'ye geldim ve az önce de bir başka başlığa yaşadığım bazı sorunları yazdım.


    -evet alarm saçmalığı gerçekten çok kötü. hayatı daha kolaylaştırabilecek özellik bunda yok.

    -T9 mantığıyla telefon çevirememe özelliği yakında bu telefonu sattıracak bana. kafayı yiyeceğim. şikayetçi olan arkadaşlara tavsiyem, rehberden yazmayın, uygulamaların en altındaki küçük ara tuşuna ismi yazmaya başlayın. bu genel olarak rehberden aramaya göre daha pratik. benim rehberimde 1200 kişi olduğu için aynı isimden seçenek çok olunca yine işe yaramıyor tabi, tam adı yazmak gerekiyor.

    -sağdan soldan çekememek de resmen telefonu satma sebebi olur.

    -ana ekrana çift tıklamayla ekran açma ve kapama özelliği yok

    -ana ekranda oneplusta ekranın herhangi bir noktasından aşağı doğru kaydırma hareketi yaptığımda bildirim çubuğu iniyordu. bu telefondaysa koca telefonun en üst köşesine uzanmak zorundasın.

    -bildirim paneli kesinlikle kullanışsız. bildirimleri belli bir süreden sonra gizlemek doğru bir özellik değil, sürekli bildirimleri görmem gerekiyor ve bunu her uygulamaya ayrı ayrı kalıcı tut yapmak da kullanışlı değil. kalıcı bildirime ayarladığım bazı uygulamalar da zaten niyeyse bir süre sonra aşağı atıyor.

    -bildirimler üzerinde cevaplama, okundu işaretle, beğen/retweetle gibi ilgili uygulamayla alakalı kullanışlı kestirmeler bildirimlerde yok. kilit ekranında da yok ekran açıkken gelen bildirimde de yok. mesaj geldi diyelim ekran açıkken, bunu okundu yapmak için tıklamak ve geri çıkmak gerekiyor.

    -fotoğraflar uygulaması rezalet! albümlere ayırmak zor ve albüme tek tek taşıdığın fotoğraflar film rulosunda kalmaya devam ediyor. ultra ultra saçmalık!

    -google drive'dan fotoğraflara dosya aktarmak inanılmaz zahmetli.

    -geniş klasör olayı yok. oneplus'ta klasör boyutlarını daha büyük yapabiliyorsun ve tek tıkla o uygulamaya girebiliyorsun.

    -ana ekranı düzenlemek zor, ekranda boşluk kalınca otomatik orayı doldurmuyor uygulamar. tek tek diğer sayfalardan geri taşıyorsun uygulamaları.

    -widget'lar yetersiz.

    -oneplus 10 pro'nun neredeyse aynı ekran boyutunu inanılmaz zarif tasarımla incecik ve küçücük hissiyatıyla vermesi. bu telefona kılıf takınca tam bir takoz oluyor.

    -kutusundan kılıfı ve ekran koruyucusu gelmemesi.


    şuan aklıma gelmeyen ve zamanla da göreceğim birçok olumsuzluk illaki vardır. tabi ki olumlu da birçok özelliği var ancak bu kadar zahmetli, kullanışsız eksi yönlerinden sonra telefonu artık elime alasım gelmiyor.


    android'i samsung'dan ibaret görenlerin anlamaması normal. ki kendileri samsung kullanmamışlardır bile. ve neredeyse herkes, apple ürünlerinin ilgi görmesine hak vermiş ve niyeyse hepsi de bundan rahatsızlığını belirtmiş. bence tam tersi, bu kadar kullanışsız bir sistemi savunmalarının tek sebebi apple ürünlerinin türk halkının ilgisini çekmesi.

    Telefonu ne zamandır kullanıyorsunuz? Hangi işletim sistemi ile kullanıyorsunuz?

    İlk mesajda da yazdığım gibi ben 16 Eylül'de teslim aldım telefonumu (Avrupa'da satışa çıktığı ilk gün). Uzun bir süre 16.0.0 ve 16.0.1 kullandım. Gerçekten çok kararsız, hatalarla dolu işletim sistemleriydi. 16.2 kullanıyorum şu an ve hala karşılaştığım hataların hepsi çözülmüş değil, fakat pil ömrüyle ilgili bir şikayetim kalmadı. Söylediğiniz gibi benim şanssızlığım da olabilir tabi bu.


    Geri tuşu hakkında:

    Android'den geçiş yapınca alışamama sebebimiz bu geri hareketinin tamamen uygulama geliştiricisine bırakılmış olması. Android'de hangi ekranda olursa olsun soldan sağa (ya da sağdan sola) kaydırdığınız zaman bir önceki ekrana geri dönebiliyorsunuz. iPhone'da Facebook uygulamasından bir örnek vereyim.


    Marketspace'de bir ürüne girdim, fotoğrafına tıkladım. Şimdi Facebook anasayfasına dönmek istiyorum.

    Fotoğraftan çıkmak için yukarıdan aşağıya kaydırıyoruz. Şimdi ilan sayfasındayım.

    İlandan çıkmak için yukarıdan aşağıya kaydırıyoruz. Şimdi kategori sayfasındayım.

    Yukarıdan aşağı kaydırınca ilanlar yenileniyor. Alttaki bardan ana sayfayı seçmek zorundayım. Daha önce iki kere kullandığım hareket ile bir geri sayfaya dönemiyorum.


    Instagram'da hikayesini gördüğüm bir profile giriş yaptım. Fotoğraflarına baktım. Geri çıkacağım.

    Profilden geri çıkmak için soldan sağa kaydırmak gerekiyor.

    Sonra hikayeden geri çıkmak için yukarıdan aşağıya kaydırmam gerekiyor.

    Aynı uygulama içinde iki farklı bölümde, iki farklı hareket ile bir üst sayfaya geri dönüyorum.


    İşletim sistemi genelinde çalışan tek bir hareketin olmaması, o işleme alışınca büyük eksiklik hissettiriyor.

    Hani su çökmeye yuz tutmus binanin balkonunu süsleyen samsung mu )) isletim sisteminin temeli bozuk android ureticileri istedigi kadar cila atsinlar bir iOS olamaz.

    Gelistiriciler bile iOS platformuna özenerek uygulama gelistiriyor. İos app kalitesi ile android arasinda daglar kadar fark var.

    120hz olayina katiliyorum arkadasimin s22 ultrasi bile gerçek akiciligi veremiyordu. Androiddeki en buyuk problem smooth akiskan bir kullanim sunmamasi. Ve saatleri bile rezalet en amiral gemi saatleri bile 60 fps vermiyor. Apple watch ile kiyaslanamaz duzeyde.

    Ben anlik frame dususlere teklemelere karsi cok hassas ve canimi sikan biriyim. Cihaz dedigin yag gibi akmali. Bunlari hic bir android telefon karsilamiyor.

    Ekosistem olarak kimse apple in eline su dokemez.

    Su an iphone + airpods pro ve Apple Watch 8 üçlüsünü kullaniyorum bunu kullanan daha android kullanmaz.

    Konu sahibinin imaj olayina soyle aciklik getireyim hakli yanlari var masaya koymakla ilgi cekmesi acisindan.

    İs yerinde arkadasim kendine watch 5 pro aldi samsung ve bir kisi de ooo saat almissin bakalim inceleyelim diyeni gormedim. Ben de watch 8 aldim aldigimdan beri surekli adamda watch 8 var ya esprisi donuyor. İsten cikmamiza az bir sure kaldi mesai bitmek üzere cardakta arkadaşlar su Apple saatinden bak bakalim saat kacmis diye espri yapiyorlar surekli ))

    bu kadar saka espri bir yerden sonra bunaltiyor ben normal olarak kullaniyorum fakat insanlar gozunu ayiramiyor sen de rahatsiz oluyorsun bu durumdan. Acikcasi ben bunaliyorum.

    Kisacasi insanlar apple a baska bir gozle bakiyor. Ha gelipte bu cihaza bu markaya çöp diyen kesinlikle kedi ciger yapiyor. Bugun dunya kupasi mac oncesinde taraftarlari gosterdiler bi tane android kullanan yok, unluler is adamlari hepsi iphone kullaniyor. Yani bunlar salak android kullanan mi akilli.

    Gösteriş icin kullanan illaki vardir ama android kullananlar herkesi oyle saniyor. S22 ultra mesela bir iphone parasi ama alsan da insanlar o cihaza bakmiyor hatta elindek cihazin samsung oldugunu bile anlayacaklarini sanmiyorum. Anlasalar bile samsung iste yani daha ne olabilir.
    yazmayam yazmayam dedim ama yazayım yine de.

    İos u , iPhone ve Apple den ayırmak bana pek doğru gelmiyor netice bütün olarak yorumlamak lazım.Evet iPhone alanlar ios için aldıklarını öne sürerler ancak ios un eksikleri ve kötü yönlerini hiç bir zaman eleştirmez kullanan fanboylar.

    Biz nasıl halen Android in en büyük sorunun stabilite ve güncelleme olduğunu açıkca söylüyorsak nedense ios sevdalıları eleştirelere kapalılar.

    Ben android cihazlarıda donanımla bir olarak görürüm ki iPhone ları donanım ve özellik eksikliği olan cihazlar olarak tanınlarım.

    Uzun uzun yazmak istemiyorum sadece Günün birinde bir iPhone elimdeki redmi note 10 nun yapabildiklerini yaparsa ancak iPhone alabilirim.

    Çift sim kart desteği (bazen iş gereği birden fazla hat kullanmak şart oluyor,E sim henüz yaygın ve standart değil)

    Hafıza kartı desteği ( ne olursa olsun verileri arşif olarak ayrı bir fiziki ortamda depolamak daha rahat ve güvenli geliyor)

    Çift uygulama desteği(Pazaryeri platformlarını indirim kuponu ve fırsatları için kullanıyorum aynı uygulama da birden fazla hesaba girince kuponları siliyorlar ve pratik değil)

    irda kızılötesi uzaktan kumanda ( birden fazla cihazımı tek kumanda ile yönetmek harika)

    çoklu oturum ve misafir oturumu desteği(ios ta varsa da bulamadım)

    Pop up küçük pencerede uygulama desteği (aynı anda birden fazla uygulama kullanmak çok pratik ve mükemmel deneyim)

    çift tıkla ekran açma ve kapama ( fiziksel tuşu yıpratmıyor çok pratik)

    kablosuz ekran yansıtma ( YouTube dışındaki görüntüleride anında tv ye yansıtmak mükemmel)

    Gelişmiş wifi yönetimi ( şifreyi qr ile güvenle paylaşma, wifi trafik yönetimi, gelişmiş performans ve pil tasarrufu,veri kullanımı, hücresel wifi geçişi yönetimi)

    Bluetooth ile kayıpsız dosya aktarımı

    Always on display ile her seferinde telefonu uyandırma gereği olmadan bildirim takibi, saat hava durumunu minimum pil kullanımı ile görebilme)

    Gelişmiş ve seçenekli bildirim, ses, titreşim , rahatsız etme modları yönetimi

    ister parmak izi,ister yüz tanıma gibi güvenlik seçenekleri

    Hareket kısayolları, tek elle kullanım modları

    game turbo,video araç kutusu,

    yaklaşık konum gibi gelişmiş güvenlik ve gizlilik özellikleri

    Kopyalama panosu ile birden fazla kopyalananları hafızada tutma

    otomatik doldurma ile kolayca veri girişi


    Gelişmiş tema simge wigdet desteği ile sınırsız özelleştirme.

    Son bir ekleme herşeyi ile çalışan nfc, 67 watt 120 watt hatta 210 watt gibi yarım saat hatta 10 dk da şarj teknolojisi, her zaman çalışan 120 hz ekran, type c ile sorunsuz hızlı veri aktarımı ile android cihazlar iPhone ların çok ötesinde 😀
  • Senin kalite algın yok dostum İyiki çakma iPhone 14 pro vermemişler sana bu algıyla ayırt edemezmişsin. Bende androidden iPhone’a yeni geçtim keşke daha önce geçseymişim çöpte debelenmişiz şimdiye dek. (Hayır giriş seviyesi dandik bir cihazdan geçmedim bırakın bu argümanı peşinen söyleyeyim)
    Katıldığım tek kısım google photos’un daha kullanışlı olması

    Edit: ekleme, imla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0ADA69E37 -- 22 Kasım 2022; 19:5:58 >
  • "Dizayn: Mor, ağır. Kaliteli duruyor."


    Sakin ol şampiyon. Bak ne yazdım yukarıda.

    Tiktok videosu olarak paylaşsaydım belki anlardın her söylediğimi, okumak zorladı sanırım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Real RocknRolla -- 22 Kasım 2022; 19:15:14 >
  • Ben de yakın süreçte iPhone 11 aldım biraz da ios kullanayım diye. Yaklaşık bir senedir de macos kullanıyorum bu arada.


    Kesintisiz kopyala yapıştır bende bazen saçmaladığı oldu wifi kapattım açtım, bluetooth eşleştirdim, kabloyla bağladım vs çözülmedi, sonra kendi kendine tekrar çalıştı.


    iOS 15te alet gayet güzeldi ancak iOS 16 güncellemesini bile bile betalarını yüklemedim tam sürüm gelsin diye bekledim. Beklediğimden çok yüklediğime pişman oldum. Arayüz bugları mı dersin müzik kontrolleri saçmalaması mı dersin.


    Hele airpods pro bağlı ve bilgisayardan müzik dinliyorsam aman Allahım, bilgisayarın kontrolünü sana vermiyor ki müziği durdurasın(Çağrıyı yanıtlaman veya reddetmen gerekiyor durdur-başlat düğmesinin çalışması için). Kendi kendine masaüstüne dönüyor. Cevaplıyorsun çağrıyı tek yapması gereken iphoneye geçip görüşme yaptırmak ama onun için bi 5 sn bekliyorsun hadi bağlan diye.


    Hele klavyesi zaten zulüm. İşim gereği sürekli ingilizce türkçe yazmak durumundayım ve klavyede kasten dil değiştirmezsen ingilizce yazdıklarını ısrarla türkçe tahmin etmeye çalışıyor.


    Velhasıl kelam bu kadar bugu belki daha azını ben androidde de görüyordum, neden iphone kullanayım ki o zaman dedim ve S22 ile takas ettim. Şimdi mutluyum :)





  • sepkov kullanıcısına yanıt

    Benzer konulardan şikayet ediyoruz. Fakat benim iOS 15 tecrübem olmadığı için bunlar yeni buglar mı yoksa iOS'in yapmayı unuttuğu/düşünemediği hatalar mı bilmiyordum.


    Airpods, WiFi müzik sistemi, Bluetooth müzik sistemi sorununu Shortcuts uygulaması ile çözdüm ben. Ana ekrana kısayolları ekledim, o şekilde geçiş yapıyorum aralarında. Ama bazı durumlarda bahsettiğin gibi 4-5 saniye gecikme oluyor.


    Klavyedeki dil sorunu başta beni de rahatsız etti. Yurtdışında yaşıyorum, hayatımın çoğunu İngilizce sürdürüyorum. Fakat Türkçe ya da yerel dilde yazmam gereken durumlar oluyor. Senden biraz farklı olarak aynı cümlede değil fakat 3 farklı dilde iletişim) Fakat kısa süre sonra buna alıştım çünkü daha önce kullandığım Swift Keyboard'a göre bence klavye daha iyi çalışıyor. Buna başka bir çözüm de Swift Keyboard'a geçmek iOS'te ama Apple'a özel ürünleri kullanmayacaksam neden apple aldım...


    Neyse, sizin çözüm karlı olmuş sanırım. iPhone 11 yerine ben de kesinlikle S22 tercih ederdim. Benim şahsi görüşüm, iPhone'un 13 Pro'dan sonra üst seviye Android'ler ile yarışır hale geldiği. Daha eski modelleri rakip olarak değiştirmeye değer bulmadım hiç.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Real RocknRolla -- 22 Kasım 2022; 19:43:4 >




  • bob_marley_232 kullanıcısına yanıt

    Apple kullanıcılarının yazdığı bütün mesajlar "siz bu işi anlamamışsınız, iPhone daha iyi, Android daha kötü" demekten ileri gitmiyor. Bence de sabitleyelim konuyu, belki biri gelir de neden şikayet ettiğim konuların cihazdan ya da yazılımdan değil de benden kaynaklandığını anlatır  

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Real RocknRolla

    Apple kullanıcılarının yazdığı bütün mesajlar "siz bu işi anlamamışsınız, iPhone daha iyi, Android daha kötü" demekten ileri gitmiyor. Bence de sabitleyelim konuyu, belki biri gelir de neden şikayet ettiğim konuların cihazdan ya da yazılımdan değil de benden kaynaklandığını anlatır  

    Ben o iyi yada bu kötü yorumu yapmadım. İsteyen istediği cihazı alır bana ne ?

    Ben 2 A4 boyutunda kötü bir yazı okuduğumdan bahsettim.
  • Bende Mi 9t Pro’dan tekrar IOS platformuna geçiş yaptım. Sistem kararlılığı yazınıza takıldım yalnız. Bana göre piyasada ki en kötü arayüz Miui’dır. Bunu söyleme sebebim ise tasarım ya da özellik bazında değil. Optimizasyonu sıfır bir arayüz. Androidden bağımsız gibi yaptığı ayarlar da bazı uygulamalarda çakışmalar yapıyor. Bildirimler desen onu bile anlık göndermede sıkıntı yaratan bir arayüz. Abartısız daha sayamadığım onlarca sıkıntısı olan bir arayüzdür. Stabilite için cihazı stock rom ile kullanmıyordum neredeyse. Cihaz değişimi sonrası kararlılık sıkıntısı yaşadığınıza garipsedim sadece.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Liquido02 -- 22 Kasım 2022; 19:53:1 >
  • En babasının bile kastığı, 120hz’lerin bile gerçek hakkının alınamadığı, görsel zevk, optimizasyon, akıcılık, yazılımın kalitesi gibi şeylerden mahrum bir platformu özlüyorsan senin bileceğin iş kimi insanlar kaliteden anlamıyor. iOS’taki ufak tefek buglar zamanla halloluyor ama androidler hele ki Samsung cihazları her güncellemede bir yerlerini dağıtıyorlar. Kullanıcılarının yaşadığı sorunlar da öyle ufak tefek şeyler değil baya saç baş yolduran şeylerden bahsediyorlar. Şuan bayıldığınız s22 ultra bile seneye unutulacak adı sanı anılmayacak güncelleme aldıkça sapıtacak.
    S21’in bile kastığını gördü bu gözler arkadaşım kullanıyor. iPhone’un pürüzsüzlüğüne alışınca gerçekten çok rahatsız edici geldi. YouTube’da videoyu tam ekran yaparkenki geçişte bile fark var iki platform arasında. Birde ip13 pro’dan eskiler androidle yarışamaz gibi birşey sallamışsın orada yarıldım. Neyse Elindeki telefon dünyanın en iyi telefonu, değerini bil şımarıklık yapma bence.




  • Liquido02 kullanıcısına yanıt

    MIUI kesinlikle mükemmel değildi. Zaten o fiyata satın aldığım Çinli bir ürün için de yüksek bir beklentim yoktu. Bahsettiğiniz uygulamalarla çakışmayı pek çok kere yaşadım ben de. Katılıyorum size.



    Stabilite konusunda yazdıklarımı karşılaştırma yapmak için değil, iPhone ile olan tecrübelerimi yazmak için eklemiştim

  • Yaklaşıyoruz. Bir tur daha okursan bence anlayacaksın beni. Senin için yazıya eklemeler de yaptım.

    Mutfağa geçiyorum ben yemek hazırlayacağım. Gelince okurum yeni mesajını Android'den iPhone 14 Pro'ya Geçişim ve Pişmanlıkarım 

  • Çok telefon değiştiren biri değilim telefon alacağım zaman piyasadaki en iyi telefonu alır telefondan maksimum verim bekler uzun süre kullanırım 6 yıllık mi5pro kullanıcısı olarak ilk sene sadece güncelleme aldım telefonu aldığımda fiyat olarak 4 adet mi bir adet iphone ediyordu o zamanlar mi5 pro 128 gb seramik kasa amiral telefondu xiaomi serisinin daha senesini doldurmadan her geçen gün telefon ağırlaşıyordu telefon ısınıyordu bu süre içinde bataryayı 6 ayda bir yenisi ile değiştirmek zorunda kalıyordum geçen sene telefonu değişeyim dedim xiaomiler ile iphone arasında fiyat farkı kalmadığını gördüm bu kadar para vereceksem iphone alırım dedim ve 12 pro satın aldım bunca sene eziyet çekmişim

  • sepkov kullanıcısına yanıt
    Güncellemeleri çıkar çıkmaz yapmamak lazım. Yaz gibi 16.5, 16.6 filan çıkar o zaman güncelleme yapmak lazım.

    Bu arada airpods ile yaşadığınız sorunda garibime gitti açıkçası, Apple en çok ekosistemiyle öne çıkıyor çünkü.

    Son olarak da S22 ile mac bilgisayar uyumsuz çalışacaktır. Windowslu bilgisayarlarla daha uyumlu çalışıyor android telefonlar.
  • htc ne zamandan beri android'in iphone'u olarak tanınmış? daha baştan saçmalamışsınız. hayır nexus falan yazsanız "heh bir bilene rastladık" diyeceğim de, htc sense gibi leş bir arayüzü olan, sürekli çöken ya da donan bir arayüzü kullanıcılarına senelerce zorlayan hatta bununla da yetinmeyip başkaları da deneyimlesin diye arayüzünü uygulama olarak diğer android telefonlara sunan sonra da batan bir firma htc. desire serilerinden m serisine, daha sonra 820'lere kadar olan bir deneyimim de var.


    yazmak için yazılmış bomboş bir yazı olmuş.


    he bir de zibilyon tane farklı donanım kombinasyonuyla çalışabilen, sana her türlü özgürlüğü sunan, seni kısıtlamayan, dilediğin gibi yükseltme yapmana izin veren ve stabilitesinden ödün vermeyen bir işletim sistemine "çöp" diyebilmek de apayrı bir seviye.


    macos'a yazıcı yazılımı bile yüklenmiyor :DDD


    ekleme: yav bir de sistem kararlılığı demişsin. 4.5 sene 8 plus kullandım. kesintisiz 4.5 sene. aynı dönemde s8 alan akrabam telefonu bankacılık uygulamasına girsin diye 10 saniye falan bekliyor. telefon kasım kasım kasılıyor. yeni android sürümleri de yüklü değil telefonda. benim ios 15 yüklü 8 plus'ım ise kutudan çıktığı ilk günkü gibi çalışıyor.


    he sistem kararlılığı he.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Altyazar -- 22 Kasım 2022; 22:44:5 >




  • Gayet güzel bir dil ile anlaşılır şekilde yazmışsın tebrikler. @Real RocknRolla Yazdığını anlamadan, okumadan, hatta okuyupta objektif bakmak yerine hemen saldırıya geçen fanboy/kıt anlayışlı kişileri dikkate almamanı tavsiye ederim. Bu arada bence Galaxy S22 iPhone Pro/Pro Max serisinin bence rakibi olamaz. S22 Ultra bir derece belki tercih sebebi olabilir.

  • damn2u kullanıcısına yanıt

    İşin komiği iPhone kötü de demiyorum. Sanırım başlığa kızıp geliyorlar Android'den iPhone 14 Pro'ya Geçişim ve Pişmanlıkarım 

  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.