Şimdi Ara

Android'den iPhone 14 Pro'ya Geçişim ve Pişmanlıkarım (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
312
Cevap
7
Favori
15.751
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bende 2 gün önce iphone 14 pro'ya geçiş yaptım. Öncesinde ki ios tecrübem 2008-2010 arası ilk çıkan iphone 2g idi o kadar :))


    2010 senesinden sonra full anroid kullandım ve son 9 aydır da Galaxy S22 kullanıyordum hala da duruyor satmadım.


    Komik gelebilir fakat inanılmaz derecede 2 küçük özelliği arıyorum ve bunlar iphone da da varsa lütfen söyleyin.


    Birincisi uygulamalarda geri gelirken yada çıkarken sürekli parmağımla sol üst köşede bulunan geri tuşuna basmam gerekiyor android de böyle değildi yana kaydırma özelliği ile hemen kolayca geri gelebiliyordum ve çok pratikti bu özelliği 2 gündür gerçekten çok arıyorum.


    Diğer konu da kamera konusu. Ana konuda da bahsettim özelliklede ön kamera da çekim yaptıktan fotoğrafı açtıktan yarım saniye sonra fotoğrafın üstüne çok anlamsız bir şekilde garip bir efekt uyguluyor ve fotoğraf ilk halinden biraz daha kötü hale geliyor bunun sebebini çözemedim herkeste var mı yoksa benim telde donanımsal bir sorun mu var anlayamadım.


    Samsung galaxy S22 de berbat bir batarya olduğu için herkesin şikayet ettiği iphone 14 pro bataryası bana süper geldi bunu da söylemeden geçemeyeceğim :)





  • escape0121 kullanıcısına yanıt
    hehe o kadar kullanışlı özellik arasından işe yaramayan çift uygulama yı yazmışsın hocam.Siz önce kopyalama panosuna kavuşun şöyle alıncak bir fiyata satılsın iPhone ozm tartışırız.Kimse kusura bakmasın şuan en ucuz alınacak kaç yıllık eski model iPhone 11 bile 17 bin lirayken iPhone sevdalıları bile yavaş yavaş android tarafına geçiyor.Bir gün herkes android kullanmak zorunda.Hele bizim ülkemiz ekonomik koşulları ve Apple ın yanlış stratejileri varken bu gerçek kaçınılmaz.İos ta android kadar gelişmiş olmaya başladı başlayalı zaten stabilite sorunları yaşanıyor.Bu yazılımın doğasında vardır.Bakınız Windows xp de belki zerre hata yokken Windows 10 11 hatalardan geçilmiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meeb -- 14 Ocak 2023; 15:6:26 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 12 miniyi servise verdim androidde browserlarda kullanım pratik ligi ve reklam engelleme konusunda savasiyorum özellikle şu dh deki 8 saniye reklamını bi turlu engelleyemedim engellediysem de bu kez o browser da kullanım pratik ligi yok yazarken zaten o ayri konu dert
    Şunları soylemek icin bile zorlandım

    Androidden iphone gectim pismanim yok öyle birsey tamam basta2 zorlanirsiniz ama alışınca iosun farkini anlarsiniz androide donmeyi pek dusunmezsibiz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A94FA7CCA -- 14 Ocak 2023; 15:19:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • meeb kullanıcısına yanıt

    Ben yazmadım sizin yazdıklarınızdan sadece bir tanesini örnek verdim onda da az önceki gönderinizde birkaç küçük teknolojik görsel diye yazmanıza rağmen şimdi işe yaramayan çift uygulama özelliği olarak bahsediyorsunuz, bence yanlış düşünüyorsunuz.

  • ylönen kullanıcısına yanıt

    Geri tuşunun eksikliği bazı uygulamalarda gerçekten çok can sıkıyor. Her uygulamanın kendine has farklı bir geri çıkma yöntemi var, tek tek öğrenmek gerekiyor.


    Kamera konusu, HDR görüntüleme nedeniyle oluyor.

    Ayarlar -> Fotoğraflar'a girip HDR görüntülemeyi kapatabilirsiniz.

  • iOS 16 ve batarya süresi olarak haklısınız ama diğer tecrübelerinize pek yorum yapamayacağım. Bence de İOS 16 şu ana kadarki en kötü iOS. Pil olarak da 14 Pro ve Max modellerinin sorunlu olduğu, 13 Pro ve Max lere göre daha az kullanım sunduğu her yerde söyleniyor. Bence 2022 yılı iPhone’lar için verimli bir yıl değildi. Umarım 15 serisi daha güzel olur. iOS 17 ve batarya olarak önemli geliştirmeler olması gerekiyor diye düşünüyorum artık … Yoksa Andorid ve iPhone arasındaki stabilize vs farkı git gide kısalıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ß@R!$ ß kullanıcısına yanıt
    az yukarı da yazdığım gibi ios da geliştikçe performans ve kaynak tüketimi konusunda sıkıntıların artması muhtemel çünkü Apple inatla pil koymuyor cihazlara.Android cihazlarda 5000 6000 neredeyse standart hale geldi,üzerine işlemci nanometre leri ve performansları da Apple ile yarışır hale gelince bir şekilde çözüldü sorun.Ancak s22 gibi üst seviye cihazların pilleri hala küçük olunca en çok şikayet batarya konusu oluyor elbette.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Android'den iPhone 14 Pro'ya Geçişim ve Pişmanlıkarım
    Android'den iPhone 14 Pro'ya Geçişim ve Pişmanlıkarımyeni çağ gazetesi
    IPhone kullanıcılarından art arda şikayet yağıyor. Bu sürümlere dikkat
    https://www.yenicaggazetesi.com.tr/iphone-kullanicilari-ios-16dan-sikayetci-619744h.htm


    Android'den iPhone 14 Pro'ya Geçişim ve Pişmanlıkarım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahmut_emmi -- 17 Ocak 2023; 9:30:11 >
  • mahmut_emmi kullanıcısına yanıt
    Kamera dışında aynı sorunlar bende de var. Cihaz iPhone 13 ama. Sorun ios 16 ile ilgili sanırım.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ß@R!$ ß kullanıcısına yanıt
    S23 ler iyi fiyatla gelirse ben şans vermeyi düşünüyorum.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Windows ile MacOS karsilatirilip Windows cöp yazilmis. Bence durum artik tersine dondu. Windows her yonden degisiklikler yapti ve daha islevsel hale gelirken, ikonlardan olusan MacOS arayuzu hala ayni. Finder desen hep ayni. Bunu Touchbarli MacBook Pro kullanicisi olarak yaziyorum.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • _turbo_ kullanıcısına yanıt
    Klasörler arası geçişte mac çok farklı olduğundan bir sene kadar mac os kullanıp windows a geri döndüm geçen sene kasım ayında. Kullanım açısından da windows çok daha pratik geliyor bana.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • iOS ta nasıl engelliyorsunuz bende 9 sene. Android kullandım LG Nexus’i, G2 Galaxy S6 ve Redmi Note 8 pro. Arada sene 2013 ye 3-4 ay İphone 5 kullandım o zaman çok gerideydi bence androide göre gerisinden androide. Şimdi 9 yol sonra geçtim fakat hakim değilim


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MadEagle06 M kullanıcısına yanıt

    özellikle bu konuyu ele aldım ve anlatmaya çalıştım

    ayarları doğru ayarlanması gerekiyor mesela engelleme filtresi olarak 4-5 tane var hepsni aktif edin ve can sıkıcı ögeleri aktif edin yeterli bu şekilde DH de o gıcık 8 saniye reklamları vs hiç görmezsiniz ve web siteleri daha temiz daha iyi deneyim keyfi alırsınız

    aşağıdaki bağlantıdan konuya girin paylaştığım ekran görüntülerine bakın aradaki farklara dikkat edin

    https://forum.donanimhaber.com/neden-safari-kullaniyoruz-reklamlari-engelleyin--153300274


    Android'den iPhone 14 Pro'ya Geçişim ve Pişmanlıkarım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A94FA7CCA -- 19 Ocak 2023; 15:54:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Sanırım DNS ile yapıyor bağlantıda yada gizlilikte bir Problem çıkıyor mu?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • adguard veya nextdns sistemlerini dns olarak kullanıldığında reklamları engelliyor sitelerde çıkan reklanları ve uygulama içindeki reklamları engelliyor

    sahibinden veya letgo daki video reklamları engelliyor letgo daki video şeklinde olan reklamlar çok kötü yani çok sinir bozucu youtube da arka planda videoyu dinlerken letgo uygulamasını aç biraz aşağıya doğru in reklam çıkınca ne demek istediğimi anlarsın yani youtube daki video durduruyor

    dns adblock artık olmazsa olmazlardan varsayılan olarak modeme veya routara ayarlanması gereken ayarlar yinede ek olarak bi üst seviye adblock araçlarına ihtiyaç var DH deki 8 saniye reklamları engellemek için veya bir web sitesinde can sıkıcı ögeleri engellemek için

    son en az 3 aydır keenetic hero dsl de nexttdsn kullanıyorum bağlı tüm cihazlarda reklamları engelliyor ve iphone da da safari ile adguard premium kullanıyorum bu zamana kadar sorun yaşamadım

    iphone kullanıp safari kullanmamak bence kibarca söyleyeyim yorucu ve kötü deneyim


    Android'den iPhone 14 Pro'ya Geçişim ve Pişmanlıkarım


    Android'den iPhone 14 Pro'ya Geçişim ve Pişmanlıkarım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A94FA7CCA -- 20 Ocak 2023; 13:16:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 14 pro/pro max ana konusunda yazınca buraya da yazmak aklıma geldi. Bilindiği gibi whatsapp, fotoğrafları/videoları sıkıştırarak gönderiyor bundan dolayı kalite düşüyor. Belge yoluyla orijinal kayıpsız foto/video gönderimi olabiliyor. Bu yöntemde android ve ios ta yapacağımız işlemler farklı.



    Anroid te whatsapp ı açıp belge gönderiminden dosyayı seçip direk gönderebiliyoruz.



    Ios ta önce fotoğrafı/videoyu dosyalardaki alanlardan birine kaydetmemiz gerekiyor. Sonrasında whatsapp tan belge gönderimi ile ilgili alandan seçip gönderebiliyoruz.



    Google drive kullanıyorum. Google drive üzerinden belge gönderiminde foto/videoların ön izlemesi yok, neyi ekleyeceğinizi göremiyorsunuz. Icloud ve iphone mundan ekleme yaparken ise böyle değil her şey gözüküyor.




    Android'den iPhone 14 Pro'ya Geçişim ve Pişmanlıkarım




    Android'den iPhone 14 Pro'ya Geçişim ve Pişmanlıkarım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BM35 -- 21 Ocak 2023; 18:43:16 >




  • BM35 kullanıcısına yanıt
    Fotoğrafta paylaş deyip dosyalara kaydedin. iCloud'a yüklemenize gerek yok. iPhone'umda bölümünde isteğiniz klasörü seçmeniz mümkün

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • aenescan1994 A kullanıcısına yanıt

    Iphone umda klasörünü denememiştim, mesajı değiştirdim teşekkürler

  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.