Şimdi Ara

AMD Ryzen Mobil 7000 Serisi [ANA KONU] Laptop Tavsiye & Tartışma (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
347
Cevap
32
Favori
22.585
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • @sallami hocam çıktı alma işleri için giriş segment bir bilgisayar lazım vergi indiriminden yararlanmam için 9500 lira altı olması önemli. Ryzen 3 7320u lenovo mu yoksa

    i3 1215u Asus mu?

    Kararsız kaldım, sizin bu fiyatlarda bir tavsiyeniz var mıdır?

    AMD Ryzen Mobil 7000 Serisi [ANA KONU] Laptop Tavsiye & Tartışma


    AMD Ryzen Mobil 7000 Serisi [ANA KONU] Laptop Tavsiye & Tartışma




  • cagrimkonuk C kullanıcısına yanıt
    Hocam,

    Giriş işlemleri için ikisi de uygun. Ama bir kaç hususu not edeyim kararı siz verin.

    1. 7320 yeniymiş gibi görünse de aslında 3 yıllık bir işlemci. Ryzen 4000 serisinin yeniden adlandırılmış hali. O dönemde amd çip sıkıntısı vs yüzünden yeterli kazanç sağlayamadığı 4000 serisini yeniden paketleyip Giriş seviyesi cihazlara koydu.

    Bunun sonucu olarak kağıt üzerinde performans olarak 1215u daha iyi görünüyor. Enerji tüketimi olarak ise 7320 daha iyi. Sanırım pil ömrü sizin için sorun değil. Bu durumda 1215u mantıklı görünüyor.

    2. Ram. İkisinde de 8 gb var ancak, bildiğim kadarıyla asusta boş slot var ve 4+4 ram takılı. Yani ihtiyaç halinde 4+8 yapılabiliyor. Bu maksimum değer. 8 ile 12 arasında ne fark var ki diyebilirsiniz. Ancak örneğin benim kullanımına/ihtiyacıma göre çok fark ediyor. Tabi bu sizin için geçerli değil. Diğerinde ise iki ram de çakılı ve maksimum 8.

    3. Ikisi de Giriş seviyesi cihaz ve kasaları plastik. Çok fark olduğunu sanmıyorum.

    4. Ekran kalitesi olarak ikisinin de tn panel ve 220 nit. Fark yok gibi. Canlı görmeden hangisi iyidir bir şey diyemem çünkü her tn panel aynı değil.

    5. Sabit disk 512 olsun derseniz 7320u yu seçin.

    Ben olsam kendi ihtiyacıma göre asus derdim. İşlemci ve ram için. Size ikisi de uyar. Bütçeye göre karar verin derim. Bütçe için 1k sorun değilse kağıt üzerinde 1215u tercih edilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sallami -- 24 Kasım 2023; 21:23:38 >




  • Merhaba,


    Hem konuyu yeniden canlandırmak adına hem de kendime not olsun diye bu mesajı yazıyorum. Sağolsun konudaki arkadaşlar özellikle @Bloodin ve @sallami hocam kafamdaki soruları fazlasıyla çözseler de hala aradığım nitelikle bir laptop bulamadım. Belki de istediğim nitelikte laptop daha üretilmedi bilmiyorum :) ben de bir yerlere not alayım ki hem kafamdaki fikir netleşsin hem de belki gözden kaçırdığım bir model vardır beni yönlendirirsiniz istedim.


    İstediğim, tasarladığım özellikler sebepleri ile şöyle:


    İşlemci: AMD 7. nesil. Eski nesiller de olur ama almışken güncel olsun. Yoksa 5825U'dan daha fazlasına ihtiyacım yok. Kafa karıştırıcı yapısı nedeniyle intel istemiyorum. Yok performans çekirdeği, yok tasarruf çekirdeği, yok kabak çekirdeği. Özellikle AMDnin 7. nesilde başladığı yeni isimlendirme stratejisi harika olmuş bence. Bir de adamlar yıllarca intelin karşısında durup garibanın dostu, garibin dostu olarak ucuza işlemci sattılar. 10 yılda bir bilgisayar alıyorum onda da AMD'ye destek olayım.


    Ram: Yükseltilebilir olması benim için önemli. Elimdeki laptopu bu sayede uzun süredir kullanabiliyorum. Hatta çift slot yükseltilebilir olmasını istiyorum. Örneğin ThinkPad'lerde yükseltilebilir ram olsa bile genellikle 8GB anakarta gömülü oluyor. Böyle bir senaryoda 64 yerine 40GB'da takılı kalıyorsunuz. Gerçi aradaki 24GB ne kadar fark eder bilmem ama benim bilgisayarımın raminden fazla bu miktar.


    Ekran: En fazla 14" civarı istiyorum. Bu konuda çok takıntılı değilim, asıl takıntılı olduğum konu ağırlık ama boyut büyüdükçe ağırlık da artıyor tabi. Zaten imkan olursa bilgisayarı evde monitöre bağlayıp kullanmayı düşünüyorum. Çözünürlük olarak ise ne kadar yüksek o kadar iyi ama yıl 2024 oldu en az FHD olsun bari. Panel tipi olarak IPS daha iyi diyorlar o zaman IPS olsun.


    Ekran kartı: Birincil tercihim harici ekran kartının olmaması. Bu bakımdan işlemcideki dahili ekran kartının güçlü olması önemli.


    Hard Disk: Artık mekanik diskle satılan model kalmamıştır herhalde. Dolayısıyla SSD istiyorum diye belirtmeye gerek yok sanırım. Gerçi onda da m2 nvme gibi bilmediğim bir terminoloji var. Bilenler kabaca özetlerse sevinirim. Gerçi gündelik hayatta pek bir fark yaşamayacaksam bilmeme de gerek yok.


    Ağırlık: İşte bu konu benim için fazlasıyla önemli 10 yaşından büyük bilgisayarım 2,2KG şarj aleti ise 350gr toplamda en azından %20 daha hafif olsun istiyorum. Aradan o kadar yıllar geçmiş, teknoloji gelişmiş bu kadarını istemeye hakkım var sanırım :) Dolayısıyla laptop + şarj aletinin toplam ağırlığı 2KG'yi geçmemeli. Ne kadar hafif o kadar iyi ama performans ile hafifliği aynı anda bulmak zor, ben sadece üst limit belirttim.


    Şarj Aleti: Bu konuda da titizim. Hem telefon hem laptopa ayrı ayrı şarj aleti taşımak istemediğim için type-c uçlu şarj aleti istiyorum. Hatta 65 watt gibi küçük bir adaptör yeterli olursa süper olur.


    Klavye: Bu da hassas olduğum bir konu. Fakat sanırım firmalarda "kakam gibi olmuş!" diyen elemanlar olmadığı için piyasada ilginç klavye tasarımları var. Enter tuşu tam boy değil, yukarı aşağı ok tuşları bir tuş ikiye bölünerek oluşturulmuş vb. gibi çeşitli problemler var. Bu sorun ancak ev kullanımında harici klavye kullanarak çözülebilir gibi gözüküyor. Fakat yine de klavyenin mutlaka arkadan aydınlatmalı olmasını istiyorum. Hatta oyuncu klavyeleri gibi RGB aydınlatmalı da olabilir ama şart değil. Amaç ortamın ışıklı olup olmaması farketmeksizin kolayca yazı yazabilmek.


    Güçlü bir Pil en azından wifi 6 standartlarında bir kablosuz bağlantı modülü ve bolca port istiyorum. Sogutma sisteminin fansız bir şekilde yapılandırılmış olmasını isterdim fakat bu windows tarafında pek mümkün değil sanırım. Lisanslı Windows olursa da güzel olur, gerçi lisans işi dışarıdan da çözülebiliyor diye biliyorum. Dahili kart okuyucu olması da işime gelir. Son olarak ne kadar ucuz olursa o kadar iyi ama 700-800 dolar civarı bir şey bakıyorum hadi en fazla 1000 dolar olsun. Marka olarak birincil tercihim Dell veya yerinde servis hizmeti olan başka bir marka. HP de de yerinde servis hizmeti bazı modellerde var diye biliyorum. Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Belki sonradan ekleme çıkarma yaparım. Siz de eksik kalan yerler varsa belirtebilirsiniz.


    İyi forumlar,

    Sağlıcakla kalın.





  • Hasilyus H kullanıcısına yanıt
    Güzel özetlemişsiniz. Şimdilik bütün bunları karşılayan bir laptop yok. Framework gelirse ilk olacak. Ufaklığın laptop bozuldu. Ona acil laptop aldık. Onunkini onardım bana kaldı. Şu an artık yeni laptop arayışımız şimdilik bitti. Yine de rastlarsam haber veririm.

    Bu arada bana kalan thinkbook 15 g2 4700u işlemcili bir laptop. 24gb ram var. Xmediarecord ile h265 e video dönüşümünü yüksek öncelikli olarak yaparken, delphi 12 ile yazılım compile edip çalıştırabiliyor (çalışan program sıkıştırma algoritmaları kıyaslayan cpu ya yüklenen bir şey) bu arada da opera ile 10 dan fazla sekme açık nette araştırma yapabiliyorsunuz. Bütün bunları yaparken cihaz hiç takılmıyor gayet responsive.

    Gerçekten amd iyi cpu yapmış. Intel 4005u dan sonra Uzay gemisi gibi geliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sallami -- 15 Ocak 2024; 20:3:40 >
  • sallami kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ederim, Framework gelir mi, gelirse fiyatı ne olur bilmiyoruz. Yoksa siz söyledikten sonra biraz araştırdım ben, harika bir fikir.


    Ben hala Windows 11 kurmayı denemedim benim N4050'ye. Öncelikle şu tezi bir savunayım sonra daha yüksek boyutlu bir SSD alıp kurmayı deneyeceğim. Becerebilersem benim de acelem kalmaz. Gerçi şimdi de yok da Windows 8.1e Chrome ve birçok tarayıcı desteğini kesti, yakında başka programlar da keser vb derken canımı sıkıyor. Chrome yerine alternatif de bulamadım. Öyle veya böyle bir süre sonra yeni bir laptop almam gerekecek.


    Yeni bilgisayarınız hayırlı olsun, thinkbookları indirimde görünce bir ara benim de radarıma girmişti. Eski Intel 4005u lu bilgisayarı ne yaptınız peki? Siz onu da bir şekilde değerlendirmişsinizdir sanırım.

  • AMD FTPM'den vazgeçerse veya sorunları çözerse alın yoksa yaklaşmayın.

    https://www.google.com/search?q=amd+ftpm+stutter

  • Elektrotek kullanıcısına yanıt
    Motherboard ile ilgili gibi duruyor. 2022 başında tespit edilmiş. Üreticilere bios güncelleme yayınlayın denmiş. Sanırım biz o güncellemeyi 2022 sonuna doğru almışız. Yayınlamayan markalardan uzak durun yeter.

    Benzer sorunlar intelde çok daha fazla çıktı. Yeni mimari ile. Her sorunda uzak duracaksak hiçbirini almamak lazım. Çünkü her ikisinde de işlemci içine gömülmüş arka kapılar var. Inteldeki çok daha uzun zamandır ve ayrıntılı olarak biliniyor. Amd de de olduğu söyleniyor. Belki de nsa zorla koydurmuştur. Yıllarca abd dışındaki ülkelerde aes128 destekli office satmak yasaktı. 40 bit şifreleme yapılan office dosyaları bruteforce ile bile hemen kırılırdı. Daha söylenecek çok şey var. Ama hatalar, arka kapılar ve gizlilik ihlali ile nette izleme gibi konularda intel açık ara öndedir merak etmeyin.
  • Hasilyus H kullanıcısına yanıt
    E istediğiniz bilgisayar aşağı yukarı var zaten, Ryzen 7000 serisinde 7040 olmadığı sürece 5000 serisinden farkı yok haliyle… Ram deseniz 64’e kadar destekliyor ki zaten tek slotta 16 ile geliyor, diğer slot boş, hemen 32 yapılabilir, ilerde de 64 yapılabilir. Ekran 15.6 inç IPS ama ağırlık 1.76 kg. 512 GB PCIe 4.0 en son nesil SSD ile geliyor. Rakiplerinin çoğundan büyük 57 Wh bataryası var, 65 Watt Type-C şarj aleti var. Klavye zaten Thinkpad klavyesi, halen yazıda üstüne tanımıyorum. 3 yıl garantisi var, gerçi yerinde servis değil ama 3 yıl olması avantaj. Orijinal W11 ile geliyor, en son nesil Wifi 6E var, micro SD kart girişi var, iki tane displayport özellikli Type C var, ethernet bile var… 1080p + kızılötesi taramalı Windows hello kamera var, HDMI 2.1 var. Ryzen Pro işlemcisi ile özel güvenlik katmanları var. Fan çıkışı yan tarafta, bu sayede önü kapalı değil, ekrana üfleyen rakiplerine kıyasla çok daha iyi soğutuyor. Bence çok güzel cihaz, bir inceleyin derim:

    https://www.akakce.com/laptop-notebook/en-ucuz-lenovo-thinkpad-l15-21c7002ltx-ryzen-7-pro-5875u-16-gb-512-gb-ssd-radeon-graphics-15-6-full-hd-notebook-fiyati,239989901.html

    https://psref.lenovo.com/Detail/ThinkPad_L15_Gen_3_AMD?M=21C7002LTX



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bloodin -- 16 Ocak 2024; 13:57:35 >




  • Bloodin kullanıcısına yanıt

    Cevabınız için çok teşekkür ederim. Paylaştığınız modeli hemen takibe aldım. Gerçekten çok güzel cihazmış. Boyut ve fiyatı dışarıda bıraktığımızda tam anlamıyla istediğim bilgisayar denebilir. ThinkPadlerin fiyatlarının ülkemizde şişirildiğini başka bir konuşmamızda söylemiştiniz zaten. Ben 14" üzerini pek incelemediğimden bu modeli gözden kaçırmışım. ThinkPad L14 Gen 4 (AMD) modelini görmüş, beğenmiştim fakat ülkemizde yoktu. Sizin önerdiğiniz modelle benim önerdiğim model arasında jenerasyon farkı olmasına rağmen sadece ağırlık farkı var sanırım. Gerçi o da 350gr civarı dolayısıyla 14" modelde 1,5kg altına düşüyorum neyse. Bir diğer fark da 7000 serisi işlemci ama 7030 o yüzden 5000 serisinden bir farkı olmaz dediğiniz gibi.


    Hazır yeri gelmişken sorayım: 7030 ya da 7040 arasındaki fark standart kullanıcı için beklemeye ya da fazla para harcamaya değer mi? Bir de bilgisayarım şuan hala işimi görüyor, acelem yok. Dolayısıyla bu önerdiğiniz bilgisayar için hangi fiyat/fiyatların altı kaçırılmaması gereken alım fırsatı olur? Gerçi ilk soruya cevabınız fark var şeklindeyse zen 4 mimariyi bile kriter olarak ekleyebilirim. Örneğin geçen gün şöyle bir haber gördüm bunu da bir kriter olarak eklemeli miyim bilmiyorum:


    https://www.donanimhaber.com/klavyelere-30-yil-sonra-yeni-tus-geliyor-windows-copilot--172663


    Özetle: Yukarıdaki gibi kriterleri olan, bilgisayar için bütçesini oluşturup zamlardan ya da kurdan etkilenmemek için dövize de çevirmiş bir kişi için tavsiyeleriniz ne olur? Örneğin Type-C şarj konusuna takılmasam 500 doların bile altında alternatifler arada sırada düşüyor. Ama elden geldiğince uzun süreli bir kullanım planladığımdan ince eleyip sık dokuyorum. Bu bağlamda type-c şarjın eninde sonunda firmaların gitmek zorunda olacağı bir nokta olacağını düşünüyorum.





  • Hasilyus H kullanıcısına yanıt

    Evet, ülkemizde ilk Thinkpad fiyatları şişmişti fakat diğer cihazların da yükselmesi ile beraber Thinkpad fiyatları gitten gide normal hale geldi diyebiliriz. Bugün eli yüzü düzgün, kasası iyi, bataryası büyük, ekranı IPS, klavyesi aydınlatmalı ve kaliteli bir cihaz bulacağım deseniz zaten 20 Bin bandını aşıyorsunuz.


    Evet Gen 3'de L14 ve L15'i baya yukarı seviyeye çektiler, Gen 4'de sadece işlemci değiştiler bu yüzden.


    7030 ile 7040 arasındaki asıl fark aslında dahili ekran kartı. 7040'daki özellikle 780M ekran kartı ciddi derecede yüksek bir performans sergiliyor.


    Elbette işlemci de çok güçlü, 5825U ile 7840U'yu karşılaştırdığımızda 7840U tek çekirdekte %17, çoklu çekirdekte %37 daha yüksek performans sergiliyor. USB4 ve donanımsal yapay zeka işlemcisi gibi ekstralar da cabası fakat ülkemizdeki en ucuz 7840U cihaz 43.000 TL maalesef. HP EliteBook 14 G10, 1.38 kg'lık bu minik canavarda ihtimalle isteyebileceğimiz her şey fazlasıyla var, çift ram slotu bile var hem de DDR5 5600 Mhz destekliyor, ekran 400 nit %100 sRGB, Thunderbolt 4 filan da var ama fiyat skalası çok yüksek:



    akakce.com
    HP EliteBook 845 G10 8A3T0EA Ryzen 7 7840U 16 GB 1 TB SSD Radeon 780M 14" WUXGA Notebook Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
    https://www.akakce.com/laptop-notebook/en-ucuz-hp-elitebook-845-g10-8a3t0ea-ryzen-7-7840u-16-gb-1-tb-ssd-radeon-780m-14-wuxga-notebook-fiyati,315633611.html


    Daha uyguna ise 7840HS'li cihaz var HP Victus 29.000 TL ama istediğiniz tüm özelliklerden feragat ediyorsunuz ve zaten harici ekran kartı ile geldiği için dahili ekran kartının pek de manası kalmıyor.


    Edit: Söz konusu L15'in o fiyatlardan pek aşağı düşeceğini zannetmiyorum, belki kampanya ile 25'i görebilir ama o da pek ihtimal dahilinde değil.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bloodin -- 16 Ocak 2024; 22:41:13 >




  • Bloodin kullanıcısına yanıt

    L15 1 yıl önce de 30.000 liraymış zaten. Dolayısıyla ben de düşmesine pek ihtimal vermiyorum. Gerçi 3. ayda 18.000 liraya kadar düşmüş ama o zamanki dolar kurlarını görmek artık hayal sanırım. Vay be 1 sene önce 1500 dolara sattıkları cihazı şuan 900 dolar civarına satıyorlar. Dolar bazında düşünürsek dediğiniz gibi dip fiyatta aslında. Çünkü cihaz Türkiye piyasasında hiç 900 doların altına düşmemiş.


    Peki aradaki fiyat farkını 10.000TL gibi düşünürsek uzun ömürlülük ve performans açısından L15 G3 yerine Elitebook 14 G10 almak mantıklı mı sizce? Elitebook 14 G10 çok güncel bir cihaz. O yüzden yeni serinin çıkması beklenirse normalde fiyatta düşüş olması gerekir ama bizim memlekette o pek olmaz sanırım. Fakat yine de beklemek için vaktim olduğundan şansımı deneyebilirim. Elitebook 14 G10 zaten takibimdeydi ama öte yandan bahsettiğiniz klavye performansından dolayı ThinkPadler de ilgi çekici. Hatta az önceki kıyaslamayı 7030lu L14 G4 ile Elitebook 14 G10 arasında da yapabilirsiniz. Siz benim yerimde olsaydınız nasıl bir tercihte bulunurdunuz?


    Bu arada Ryzen 8000 serisi tahminen ne zaman tanıtılır? Olmadı yeni konuda da cihaz arayışına devam ederiz :)





  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hasilyus

    L15 1 yıl önce de 30.000 liraymış zaten. Dolayısıyla ben de düşmesine pek ihtimal vermiyorum. Gerçi 3. ayda 18.000 liraya kadar düşmüş ama o zamanki dolar kurlarını görmek artık hayal sanırım. Vay be 1 sene önce 1500 dolara sattıkları cihazı şuan 900 dolar civarına satıyorlar. Dolar bazında düşünürsek dediğiniz gibi dip fiyatta aslında. Çünkü cihaz Türkiye piyasasında hiç 900 doların altına düşmemiş.


    Peki aradaki fiyat farkını 10.000TL gibi düşünürsek uzun ömürlülük ve performans açısından L15 G3 yerine Elitebook 14 G10 almak mantıklı mı sizce? Elitebook 14 G10 çok güncel bir cihaz. O yüzden yeni serinin çıkması beklenirse normalde fiyatta düşüş olması gerekir ama bizim memlekette o pek olmaz sanırım. Fakat yine de beklemek için vaktim olduğundan şansımı deneyebilirim. Elitebook 14 G10 zaten takibimdeydi ama öte yandan bahsettiğiniz klavye performansından dolayı ThinkPadler de ilgi çekici. Hatta az önceki kıyaslamayı 7030lu L14 G4 ile Elitebook 14 G10 arasında da yapabilirsiniz. Siz benim yerimde olsaydınız nasıl bir tercihte bulunurdunuz?


    Bu arada Ryzen 8000 serisi tahminen ne zaman tanıtılır? Olmadı yeni konuda da cihaz arayışına devam ederiz :)

    Aslında 8000 serisi tanıtıldı ama doktora, sınavlar, yoğunluk derken konu açma fırsatım olmadı, bir de hayat pahalılığından dolayı eskisi kadar eğlenceli gelmiyor artık :(


    Edit: Dedim iyi kötü bir tane açayım da bari bulunsun en azından :)


    https://forum.donanimhaber.com/amd-ryzen-mobil-8000-serisi-ana-konu-laptop-tavsiye-tartisma--157805717




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bloodin -- 17 Ocak 2024; 14:45:10 >




  • @Bloodin @sallami Hocam yukarıdaki ThinkpadL15 mi yoksa attığım linkteki Asus Zenbook mu mi tavsiye edersiniz?

    AMD Ryzen Mobil 7000 Serisi [ANA KONU] Laptop Tavsiye & Tartışma
    AMD Ryzen Mobil 7000 Serisi [ANA KONU] Laptop Tavsiye & Tartışmamedia markt
    ASUS Zenbook 14X OLED UX5401ZA-L7042W/ i7-12700H/ 16GB/ 1TB PCIe 14" Win11 Laptop Gri
    https://www.mediamarkt.com.tr/tr/product/_zenbook-14x-oled-ux5401za-l7042w-i7-12700h-16gb-1tb-pc%C4%B1e-14-win11-laptop-gri-1222770.html


    AMD Ryzen Mobil 7000 Serisi [ANA KONU] Laptop Tavsiye & Tartışmawww.vatanbilgisayar.com
    Asus Zenbook 14 Oled UM3402 7.Nesil Ryzen 7 Notebook fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
    https://www.vatanbilgisayar.com/asus-zenbook-14-oled-um3402-7-nesil-ryzen-7-7730u-16gb-512-ssd-14inc-w11.html





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lamettrie -- 17 Mart 2024; 8:5:22 >




  • Merhabalar, L15 ile bunlar birbirinden farklı klasmanda cihazlar. L15 kendi sınıfının bu fiyattaki en iyi cihazı fakat L15 15.6 inç ekranı ve pek de ince olmayan çerçeveleri ile taşınabilirlik konusunda sizin attığınız cihazlar kadar iyi değildir. OLED ekrandan uzak durmanızı tavsiye ederim, en fazla 3 yıl içinde kalıcı yanıklar oluşacak, o kadar para verdikten sonra kalıcı yanıklar görmek hoşunuza gitmeyecektir. L15 biraz daha sabit durup uzun süre en yüksek performansta çalışmak üzere tasarlanmış ama bataryadan da pek ödün verilmemiş bir cihaz. Bunlar ise daha fazla hareket imkanı sağlayan, daha premium materyaller ve ihtimalle daha küçük olsa da daha kaliteli ekran sunan, genellikle günlük işlemlerde şarjı daha uzun giden fakat uzun süreli yük altına giremeyen cihazlar. L15'in soğutma sisteminin yanında bu cihazların soğutma sistemi çok basit ve küçük kalır. Bu da yük altında hızla ısınarak termal throttling'e girip performans kaybedecekleri anlamına gelirler





  • Bloodin kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ederim hocam. Bu yukarıdaki ile aynı mı?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lamettrie -- 18 Mart 2024; 15:11:26 >
  • lamettrie kullanıcısına yanıt
    Evet fakat ona bakarken daha iyisini daha uyguna buldum :)

    Yeni nesil Thinkpad E16’lar gelmiş, bir süredir piyasayı takip etmiyordum. Hem yeni kasa ve işlemci, hem tamamen metal (alüminyum alaşım), hem de daha parlak ve kaliteli ekran, buna bir bakın derim

    https://www.akakce.com/laptop-notebook/en-ucuz-lenovo-thinkpad-e16-gen-1-ryzen-7-7730u-16-gb-512-gb-ssd-radeon-graphics-16-wuxga-notebook-fiyati,482988751.html




  • Bloodin kullanıcısına yanıt

    Hocam müsait olduğunuz bir vakitte ThinkPad serileri ile alakalı bilgilendirme yapabilir misiniz? E, L, X, T gibi nedir hangisine yönelmeli gibi. Lenovonun kendi sayfasında var ama orası meseleye biraz reklamcı gibi yakşalmış tabi.

  • Hocam Thinkpad serisi şöyle:
    E: Giriş seviyesi multimedya ve günlük kullanım
    L: Giriş seviyesi iş cihazı
    T: Gerçek Thinkpad, en üstün kalitede, iç yapısı çelikle güçlendirilmiş, su dökülmesine dayanıklı iş cihazı, Uluslararası Uzay İstasyonunda kullanılan cihazlar.
    X: Üst seviye kalitenin taşınabilirlikle birleştirildiği seri
    Z: En son çıkan seri, en uç özelliklere sahip multimedya serisi

    E ve L için giriş seviyesi dediysek de bunlar “giriş seviyesi cihazlar” anlamına gelmiyor, Thinkpad’in giriş seviyesi olan bu cihazlar Thinkpad kalitesi ve efsanevi klavyesine T serisine çıkmadan erişilebilmesi için üretilmiş, kendi fiyat aralığının en iyileri arasında. Bu arada bir cihaz daha dikkatimi çekti:

    https://www.akakce.com/laptop-notebook/en-ucuz-acer-swift-edge-16-sfe16-43-r4fa-nx-kkzey-001-ryzen-7-7840u-32-gb-1-tb-ssd-radeon-780m-16-notebook-fiyati,606599578.html

    Evet OLED’e karşıyım dedim ama adamlar cidden yapmış. Ryzen 7840U rakipsiz bir işlemci, içinde donanımsal yapay zeka motoru da bulunan, dünyanın açık ara en güçlü U serisi işlemcisi, ayrıca dünyanın en iyi dahili ekran kartına sahip. Birçok H serisi işlemciyi bile sadece 15 Watt güç tüketerek ezip geçebiliyor. Kasası, 3.2K çözünürlükte OLED ekranı, çift USB4 girişi, 16 inç ekranına rağmen sadece 1.23 kg kasasıyla çok, çok ilginç bir cihaz olmuş.

    Edit: Ama araştırırken farkettim, sanırım kalmamış piyasada :)




  • Arkadaşlar 15-17 bin TL bandında ne tavsiye edersiniz? 5825u? 7530u?


    Ryzen 5 düşük model bir şey bakayım diyordum ama takip etmeyeli AMD de isimlendirmelerle milleti kandırmaya başlamış. Yeni model Ryzen 3 bakayım dedim, 8440u çıkalı 3 ay olmuş, daha hiçbir laptop yok mu Türkiye'de? Veya 7440u, 7335u?


    Illa 7530u mu bakmam lazım :D

  • acelilctl kullanıcısına yanıt
    Ryzen 8000 serisi daha dünyada da yayılmadı, 8945HS gibi üst seviyeler bulunabiliyor. Çip krizi daha konuşulmasa da halen firmalar dökümhanelerde boşluk bulmakta zorlanıyor. Bu yüzden AMD’de alt seviye çipler oldukça geç kalıyor. Bahsettiğiniz fiyatlarda 58xxU veya 7530U işlemcili IPS ekranlı cihaz bulup alacaksınız. Asgari ücretin altında pek de bir seçeneğiniz kalmıyor.
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.