Şimdi Ara

AMD Ryzen Mobil 7000 Serisi [ANA KONU] Laptop Tavsiye & Tartışma (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
347
Cevap
32
Favori
22.585
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • sallami kullanıcısına yanıt

    hocam ilginiz için teşekkür ederim thinkpadler bütçemizin üstünde kalıyor malesef o kadar ağır yükte çalışmayacak chrome ve office olarak.


    eşim model olarak Asus Vivobook beğendi onlarda baya bir araştırma sonucu 2 ye indirebildim. 1 ve 2 . Bunları alıp içine bir 8 ram daha eklemeyi düşünüyorum. Sizce hangi işlemci daha iyi olacaktır. Daha uzun soluklu götürecektir. ryzen in 2021 yılında çıkmış olması biraz beni düşündürdü açıkçası ama siz değerlendirirseniz çok daha iyi olucak. O kadar her yeri araştırdım sitelerde gezdim ancak sizin kadar 1 mesajda verdiğiniz bilgilerin %10 unu bulamadım malesef. Oyüzden sizin düşünceniz önemli hocam.

    Asus Vivobook 15 2022 tarihli işlemci kullanıyor vivobook 15, ekranı 15.6 inç 250nits parlaklık var. başka bir fark bulamadım.

    Asus Vivobook 16 2021 tarihli işlemci kullanıyor ama vivobook 16, ekranı 16inç 300nits parlaklık var.





  • berkan254 B kullanıcısına yanıt
    Hocam eğer asus tdp ayarında kısıtlamaya gitmemiş ise i5 li makine size işlemci açısından daha uygun gibi duruyor.

    Felaket tellallığı yapmak istemem ama asus mutlaka bir yerlerden kısıntı yapmıştır.

    Hepsiburada ürün tanıtımında dokunmatik ekran bile varmış gibi yazmış aman inanmayın. Aydınlatmalı klavye bile yok tahminim.

    Eğer ürün bilgileri doğru verilmiş ise bt 5.1 bu iyi genelde 4.1 koyardı, bir port 2.0 yok farz edin. Geriye 3 port kalıyor. Diğerleri 3.2 gen 1 idare eder. Ram 8 gömülü demiş (doğru ise bu iyi 4+4 olanlar görmüştüm teyit edin ya da alınca iade için gerekçe yapın). Yazmıyor ama umarım typec den de şarj oluyordur. Rahat edersiniz. Pil 42wh biraz küçük gibi. Pil ömrünü beklentiniz karşılamayabilir bilginiz olsun. Ekran bilgileri ayrıntılı verilmemiş eski %45ntsc gibi uygun maliyetli olanlardan tahminim. Yukarıdaki reklamlarda geçen renk doğruluğu, canlılık vs reklamlarına inanmayın. Şu an bendeki 700:1 kontrastlı 250 nit %45 ntsc olan 6-7 yıllık ekranımla aynı gibi.

    Bu ve benzeri ayrıntılar sizi rahatsız etmiyorsa bu bütçeye iyi gibi. Hayırlı olsun. Kasa kalitesine ve menteşe sağlamlığına garanti veremiyorum çünkü herhangi bir ayrıntı bulamadım.


    Demiştim ki : (4+4 lu modeller varmış aman kontrol edin).
    https://www.asus.com/laptops/for-home/vivobook/asus-vivobook-15-x1504/techspec/?awc=31828_1699922505_cbd6fa7f690ce263c0c7fa3e6bb074c3


    Burayı buldum.

    "Asus’ product page for the Vivobook 15 lists three types of display for the X1504 Vivobook 15, and only two of them are described as IPS-Level. Checking the manufacturer code of the panel (BOE NT156FHM-N63) with a few wholesalers, I discovered that my machine has a TN rather than an IPS display."

    Panelinizin ips-level yani tn olma ihtimali yüksek. Çünkü 3 seçenekte de sunulan ekranlar ips level yazsa da Tn panel imiş. Bir incelemede rastladım. Çünkü seçeneklerde normal ekran ve ips-level var. Eğer incelemede oldugu gibi tn panel ve soluk ise yukarıda ifade ettiğim neredeyse 10 yıllık panellerden var gibi duruyor. Aydınlatmalı klavye seçeneklerde bile yok. Yani korkularım gercek oldu. Asus yine yaptı yapacağını. Buraya bırakayım:

    https://www.trustedreviews.com/reviews/asus-vivobook-15

    Mesajı 2 saatte bitiremedim kusura bakmayın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sallami -- 14 Kasım 2023; 7:11:34 >




  • Estağfirullah hocam. Asus ile ilgili onlara modeli sordum


    Cihazın desteklediği maksimum RAM miktarı 8GB+8GB 3200Mhz DDR4 olup, ekran varyasyonları aşağıdaki gibidir.


    16.0-inch, WUXGA (1920 x 1200) 16:10 aspect ratio, IPS-level Panel, LED Backlit, 60Hz refresh rate, 300nits, 45% NTSC color gamut, Anti-glare display, Non-touch screen, (Screen-to-body ratio)86%

    16.0-inch, WUXGA (1920 x 1200) 16:10 aspect ratio, IPS-level Panel, 60Hz refresh rate, 300nits, 45% NTSC color gamut, Anti-glare display, Non-touch screen, (Screen-to-body ratio)86%

    16.0-inch, WUXGA (1920 x 1200) 16:10 aspect ratio, 60Hz refresh rate, 300nits, 45% NTSC color gamut, Anti-glare display, Non-touch screen, (Screen-to-body ratio)86%


    şeklinde cevap verdiler 13 14k civarında sizin önereceğiniz kaliteli laptop var mı?

    5600h için i5 1235u dan daha iyi güçlü diyorlar hocam ama sizce aralarında o kadar fark olur mu? İ5 mi almalıyım size göre ? 13 14k ya çok kaliteli bir şey zaten almak mümkün değil ona eyvallah ama sizce burada ne yapmam daha mantıklı olur. Asus daha güvenilir olduğu için onu alalım dedik ama bilemedim şimdi. Sizin bu fiyat bandında önerileriniz var mı daha kaliteli kasa panel vs olarak hocam





  • berkan254 B kullanıcısına yanıt
    Hocam içinize siniyorsa ya nasip diyip alın. 250 nit tn panel olduğunu bilin. Belki biraz geliştirilip değişik bakış açılarından görünürlüğü artırılmıştır. Önemli olan aldıktan sonra hayal kırıklığı yaşamamak. Bu da beklentinin karşılanması ile ilgili.
  • @sallami hocam tekrardan merhaba,


    Bu mesajınızın ilk paragrafı ilgimi çekti. Öncelikle kısa ve öz bir soru olarak neden Firefox tercih ediyorsunuz? Sadece hızlı olduğu için mi yoksa başka bir sebebi var mı? Ben chrome kullanıyorum ama son dönemde tarayıcı arayışına girdim. Hem bunun sebebini açıklayayım hem de asıl konuya gireyim.


    Dell N4050 l5 2410m işlemcili laptop kullanıyorum biliyorsunuz. Laptop kendi üzerinde Windows 7 lisansı (gerçi kasanın altındaki CD key şimdi çöp olmuştur sanırım) ile geliyor. Ben makineyi şuan Windows 8.1 Pro ile sıkıntısız kullanıyorum diyebilirim. Problem şu ki Microsoft Windows 8.1 den desteğini çekti. Aynı şekilde Google Chrome da Windows 8.1 için güncelleme vermeyi bıraktı. Windows 10 ilk çıktığı zamanlarda bilgisayara kurmuştum. Bahsettiğinize benzer sorunlar yaşadım. Windows açılırken bilgisayar uzun süre siyah ekranlı bir şekilde bekliyor 1-2 dakika sonra açılıyordu. Sorunun sebebini araştırıp forumlarda problemin kaynağının AMD Radeon HD 6470M ekran kartının sürücüsünden olduğunu buldum. Windows 10 donanımı HD 7400M gibi tanıyor ve buna göre sürücü yüklüyordu. Sizin gibi orijinal sürücüye döndüğümde problemi çözüyordum. Fakat Windows sürücüyü yeniden yüklemede ısrarcı davranıyordu. Ardından DoNotSpy adlı bir program bulup Windows'un sürücü güncellemesini engellemek için yükledim. En son yine windows bir yerlerden açık bulup sürücüyü güncelledi sanırım ki süreçten sıkılıp işletim sistemini downgrade ettim. Bu bahsettiğim durumlar Windows 10 çıktıktan sonraki 2-3 sene içerisinde olmuştur sanırım. Açıkcası üzerinden çok zaman geçti daha fazla detayı da tam olarak hatırlamıyorum. Neyse fazlaca uzattım fakat süreci anlatmak için gerekliydi sanırım.


    Siz hangi işletim sistemini kullanıyorsunuz? Son birkaç aydır termal macun yenileme, wifi kartı değiştirme, ram yükseltme derken elimdeki bilgisayarı baya toparladım. Klavyemi aydınlatmalı bir versiyon ile değiştiremiyorum, anakartta klavyenin ışık için güç alacağı bir yer yok, çözülür ama çok uğraş gerektirir. En basit ve efektif çözüm çok zorda kaldığımda ışıklı bir usb klavye kullanmak sanırım. 120GBlık SSD diskimi de yüksek kapasiteli fiyat/performans bir sata diskle değiştirdikten sonra işletim sistemini güncellemeyi deneyeceğim. Windows 11'i hiç denemedim. Önce 11 sonra 10u denemeyi düşünüyorum ki bilgisayar biraz daha çağa ayak uydursun. Yukarıda verdiğim bilgiler ışığında düşündüğünüzde bana nasıl bir çözüm önerirsiniz? Yazılımsal bir sorun yaşamamak için nasıl bir yol izlemeliyim? @Bloodin hocam ve diğer kıymetli üyelerin de yorumlarına açığım.


    Sağlıcakla kalın,

    Saygılarımla.





  • Hasilyus H kullanıcısına yanıt
    Ben laptopa hiç bir bakım yapmadım. Aldığım günkü gibi duruyor. Yalan olmasın bir iki kere hava kanalındaki pislikleri süpürge ile çekmişligim var. Windows 10 yüklü son versiyon. Lenovo sitesinde win10 sürücüler vardı, Windows'un bulamadıkları yerine onları yükledim. Sistemi bir kaç ay önce yeniden kurdum. Mavi ekran vs yüzünden. Sonra farkettim wifi sürücüsü imiş. 3 yıl önce makine ufaklıkta iken de aynısı olmuştu. Onu orijinal sürücü yükleyerek çözdüğüm için yine aynini yapmıştım kurarken. Bu defa sadece donanım sürücüsü sayfasından önceki sürücüye dön diyerek yükledim. Sorun çözüldü.

    Dün windows güncelleme var yüklemek için restart lazım dedi. Tamam dedim. Yükleme sırasında mavi ekran aldım ve makine mavi ekran döngüsune girdi. Son güncellemeleri geri al diyorum, kurulum yarıda kaldı olmaz diyor, önceki kurtarma noktasına don diyorum aynı. Güvenli başlat mavi ekran. Onar olmuyor. Sonunda başlatma özelliklerinde 7 numara yani sürücü imza zorlamayı kaldır gibi bir şey ile yarım kalan Yükleme devam etti ve sistem hatadan kurtarıldı, yüklemeyi geri alıyorum dedi. Dedi ama yine mavi ekran verdi. Ama bu defaki son oldu açıldı makine.

    Bu arada kurtarma bölümünde arada bir kullanıcı adı sistem şifresi istiyor. Sorun şu ki kullanıcı adı windows 10 dan alınmış şifreyi ise windows 7 şifresini girmeni istiyor windows 10 daki şifreye hatalı diyor. Çözene kadar 2 saat uğraştım çünkü user files kurtarıp sıfır kurulum yapacaktım. Hep bunu önerdi windows o yüzden win7 ile açmıştım. O zaman aklıma geldi bu salak win7 şifresini istiyor olmasın dedim. Denedim harbiden windows 10 hesabı için windows 7 şifresi istiyormuş.

    Bu arada makine de iki sistem kurulu. Acil durumlar için son kurulumda böyle yaptım. Win7 yi hemen hiç kullanmadım. Windows 10 da çalışmıyor dediğim bazı programları win10 da sanal makine ile kullanıyorum. Win7 ye de kurabilirim ama temiz kalsın dedim bir de aç kapa vs zor geliyor.

    Bu arada windows 11 tpm miyidi bir güvenlik çipi istiyor ve sistemi şifreliyor diye biliyorum. Hardware aes desteği olmayan işlemcilerin kabusu olur. Gerçi ben truecrypt ile aynı şeyi denemiştim çok sıkıntı olmamıştı. Ayrıca tpm anakartta idi sanırım monte bir çip. Ben sanal makineye yükledim bir denedim.

    Win11 size de sistem güncelleme için uygun değil der tahminim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sallami -- 15 Kasım 2023; 18:3:41 >




  • sallami kullanıcısına yanıt

    hocam asus ile dediklerinizden sonra mağazaya gidip baktım gerçekten tn ips arası bir panel. görünntü kalitesinden biraz daha soluk ama asıl sorun ışık olan bir yerdeyseniz doğru açı dışından panel tam bir eziyet. oled ekranlıları gerçekten güzel ama fiyata göre donanım olarak boşlar. Lenovo almaya karar verdik ip3 ip3 slim alacaktım ama Thinkbook şu modeli buldum thinkpadlere benzer bir yapısı var mıdır kaliteli midir? R7 5825U işlemci i5 1235u dan iyi gibi duruyor kağıt üstünde bunu almamı önerir misiniz hocam. yoksa slim veya ip3 mü alayım direkt





  • berkan254 B kullanıcısına yanıt
    Size özelden attığım Acer in forumda ekran bilgileri paylaşılmış. Hardware info ile netten baktığımda ips görünüyor. 300 nit imiş. Contrast 1200:1. Kağıt üzerinde iyi gibi duruyor. Canlı gorebilirseniz ya da forumdaki konusunda mayısta alanlara sorabilirseniz düşünülebilir.

    5825 ile 1235 özel bir ihtiyacınız yoksa sıradan kullanıcı için aynı performansı verir. Tabi @bloodin hocam konunun uzmanı o daha iyi bilir. 1235 daha yeni ve ryzen 5000 serisinde intelin havlu atması yüzünden grafik tarafında igpu flops değeri olarak daha iyi. Bir de tek Çekirdek performansı %10-11 civarı iyidir. Onu da fark edeceğinizi sanmam. Güncel tarayıcılar tahminim çoklu Çekirdek kullanıyordur. Bunda da ryzen iyi.

    Ben de size bunu tavsiye edecektim ama fiyat sizin önerdiklerinizden fazla olduğu için topa girmedim.

    Bende bu laptopun 4700u işlemcili G2 modeli var. Bizim ufaklık 3 kusur yıldır kullanıyor. Ülkemize ilk geldigi zaman fiyat performans olarak almıştık. Konusunu forumda ben açtım ve incelemelerini yapıp paylaştım. Oraya bakabilirsiniz. Biz çok memnun kaldık. Tahminim siz de memnun kalırsınız. Yalnız thinkbooklar ile thinkpadlar aynı kategoride değil. Bir kaç tık aşağıda. Son kullanici icin tasarlananlardan da yukarıda (benim görüşüm). Lenovo küçük işletmeler için tasarlamış bu laptopu. O yüzden kasayı açtığınız ve upgrade vs yaptığınızda kendi hatanız yüzünden bir hasar vermediğiniz sürece garanti bozulmuyor. Ayrıca lenovo sitesinde ürün kodunu girdiğinizde çok şeffaf bir şekilde tüm özelliklerini görebiliyorsunuz. Bu beni çok rahatlatıyor. Ayrıca bu modeldi sanırım iki ssd slotu var. Bizdeki modelde bir ssd bir 2.5 inç hdd slotu vardı.

    Bizim konuya bakarsanız 3 yıl sonuna doğru yani garanti bitiminden sonra menteşe ayrılması yaşayan arkadaşlar oldu. Aliexpressten alıp değiştirdiler. Kasa kırılmadı hiçbirinde diye hatırlıyorum. Bizim ufaklık bir iki defa 1 m kadar yüksekten sert zemine düşürdü. Sorun olmadı mesela.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sallami -- 15 Kasım 2023; 19:18:20 >




  • sallami kullanıcısına yanıt

    Açıkçası ben de bakım işinin önemsiz olduğunu düşünüyordum. Bir kere deneyeyim ne olacak en azından görmüş olurum dedim. Daha önce hiç durmayan fan işlemcinin eskisi kadar çok soğumaya ihtiyacı olmadığından durmaya başladı. Eskiden laptop boştayken bile fan çalışırdı. Ki arkadaşım kullandığı termal macunun basit bir macun olduğunu söyledi, iyi bir macunla daha iyi performans alınabilirmiş. Kasayı açmışken fana falan da baktık ama fanlarda bir şey yoktu.


    Dell sürücü sayfasında: "Dell, cihazınızda Windows 10 veya üzerini desteklemiyor." diyor benim laptopum için. Sizin bahsettiğiniz gibi hiç mavi ekran da yaşamıyorum. Acaba macera aramayıp yeni alacağım SSDye de mi Windows 8.1 kursam? Siz ne önerirsiniz?


    Dediğinizden sonra inceledim TPM 2.0 diye bir şey istiyormuş windows 11 ama kurulum usb'sini rufusla oluşturarak bunu atlamak mümkünmüş. Bilemedim. Acaba son denememin üzerinden çok vakit geçti diye boş bir zamanda Windows 11'den başlayıp sorunsuzu bulana kadar bir önceki işletim sistemini mi denesem. Gerçi Windows 11 için hala stabil değil diyorlar.





  • Hasilyus H kullanıcısına yanıt
    Windows 10 çoğu sürücüyü kendisi atıyor. Bulamadigi olursa netten cihazı ureten firmadan da bulunabiliyor. Buna güvenip denenebilir win10 kurulumu. İsterseniz benim yaptığımı yapın. Win 8.1 i kurun. Üstüne win10 kurun hangisi stabil olursa onunla devam edersiniz. Ya da sanal makine de win10 daha iyi olabilir. Sonuçta stabil win 8 var.
  • sallami kullanıcısına yanıt

    Sanal makinenin ne olduğunu bilmiyorum :) 2 işletim sistemini de kurduktan sonra format atmadan işime gelmeyeni kaldırmam mümkün mü? Daha önce hiç böyle bir senaryoya girmedim, bilmiyorum.

  • Hasilyus H kullanıcısına yanıt
    Kaldırmayı hiç denemedim. Ama önce boot listesinden silip sonra da bulunduğu partition silinirse kaldırılmış olur diye düşünüyorum. Virtual machine dedigim Şey bir yazılım yardımı ile bir dosya içine windows kurmak. Ben vmware kullanıyorum 20 yıldır. Tavsiye ederim. Windows'un uygulaması da var. Ama 20 yıl kullanınca kolay kolay degistiremiyor insan.
  • sallami kullanıcısına yanıt

    Hiç bilmediğim işler maalesef. O kadar sıkı bir kullanıcı değilim sanırım. Yine de çok teşekkür ederim.

  • Hocalarım, word excel internet. Bir öğretmen için ders uygulamaları vs. Arada CS:GOyu vb oyunları oynatması yeterli. Tavsiyelerinizi okudum ama karar veremedim. Bunları önermişsiniz sanırım fiyat farkları pek yok. Ama başka farkları vardır çok anlayamadım. Hangisi uygun olur sizce?
    Bütçe max 12bin
    Lenovo 5500u 11500 TL
    Lenovo 7520u 9500 TL TN Ekran
    Acer 5625u 10500 TL


    AMD Ryzen Mobil 7000 Serisi [ANA KONU] Laptop Tavsiye & Tartışma

    AMD Ryzen Mobil 7000 Serisi [ANA KONU] Laptop Tavsiye & Tartışma

    AMD Ryzen Mobil 7000 Serisi [ANA KONU] Laptop Tavsiye & Tartışma



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YuXeXeX -- 16 Kasım 2023; 17:38:12 >




  • YuXeXeX Y kullanıcısına yanıt
    Ideapad lerde ram çakılı ve slot yok diye hatırlıyorum o yüzden onu silin derim. 8 gb ile is yapılmaz artık.

    Acer da çift slot var. Ama 4+4 ol a ihtimali var. Panel kalitesi meçhul. Tüm kasa sert plastik diye biliyorum. Thinkbook alt kasadaki pc-abs denilen materyalle aynı olabilir. Tn ekran sorun değil 2k daha ucuz olsun derseniz alınabilir. Paneli ips mi bilmiyorum ama ips olanı alıp, aşırı ışık sızması yüzünden memnun olmayan kişiler var. Tn panel alıp 6 bit çok kötü diye iade eden de var.

    Thinkbook iyi görünüyor ama psrefte bu modeli bulamadım. Ama 1 slot var diğeri çakılı. Bu kesin. Ama 4+4 olan da var 8+0 olan da bu hangisi belli degil. Hepsiburada da bu modeli iki farklı satıcı satmış ve sorulan Ram sorusuna biri 4 çakılı diğeri 8 çakılı diye cevap vermiş. Panel seçeneklerinde tn 250nit, ips 250 nit, ips 300 nit var. Hepsi düşük 0:800 kontrastlı g2 deki gibi. Biz memnun kaldık tn panelden sonra 250 nit bile olsa iyi gidiyor. Bu arada satıcı ips demiş en kötü 250 nit bizdeki paneldir. Memnun kalırsınız. Tn çıkarsa hatalı bilgi der iade edersiniz.
    Tüm kasa metal değil sadece ekran arkası metal. Kalanı pc-abs denilen bir materyal ama Yine de kasa sağlam hissettiriyor (g2 modeli var bende 3 yıllık aynı kasa oradan biliyorum).



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sallami -- 16 Kasım 2023; 20:7:59 >




  • sallami kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. Kağıt üstünde acer 5625u lenovo 5500u. Çok farkeder mi bilemedim? Yorumlar Acer için ekranın kötü olduğu yönünde. Her iki pc için de 8 ram eklemişler. Ekran için 1000 lira farka değer mi? 1000 liraya ram alıp takabilirim de. Lenovoda klavye ışıklı, parmak izi ve sd kart okuyucu var ek olarak. Kasa olarak aynılar sanırım. Ya da bu fiyat bandında önerebileceğiniz başka varsa bakabilirim. Evde bir casper bir dell var 13-14 yıllık onları kullanmaya çalışıyoruz. Uzun yıl kullanıyoruz yani.
    Bu aralar hazır kampanyalar varken almamız lazım diye düşündüm.
    https://www.epey.com/laptop/karsilastir/764782-855386/lenovo-thinkbook-15-g3-21a40039tx_acer-aspire-5-a515-47-r739/

    AMD Ryzen Mobil 7000 Serisi [ANA KONU] Laptop Tavsiye & Tartışma



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YuXeXeX -- 16 Kasım 2023; 21:14:15 >




  • YuXeXeX Y kullanıcısına yanıt
    Kampanya öncesi 19.500 olan makine, şu an Kampanyalı 24.000 keşke o zaman alsaydınız. Bizde dürüst esnaf kalmadı maalesef. İndirim diyip zam yapıyorlar. Tabi bazılarının fiyatı düşmüş ama çoğu yükselmiş. Son 1 ay ya da 15 günü kontrol edin gerçekten indirim var mı diye bence...

    Tabi beklerseniz, bu arada dolar artarsa hiç affetmez fiyatlara eklerler.
  • sallami kullanıcısına yanıt
    Siz yazınca baktım şimdi. Acer temmuzdan önce fiyatı yok temmuzda çıkmış sanırım, 1000 zam gelmiş. Lenovo da 1 yılda 1500 zam gelmiş. Takip ettiklerim vardı dediğiniz gibi oldu zaten o yüzden bunlara kaldık.
  • YuXeXeX Y kullanıcısına yanıt
    Temmuzdan bu yana yapılan 1000 TL zam dolar kuru ile izah edilebilir. O yüzden şişirme yok gibi duruyor. Thinkbook için de aynı durum ama bence artık üretimi durduğu için stok eritme amaçlı zam yapmamışlardır.

    Bu arada 5500 ile 5600 serileri arasında kuşak farkı var. 5500u da zen2 çekirdekler varken 5600 serisinde zen3 çekirdekler mevcut. O yüzden hem single hem de multi Çekirdek performansları arasında sentetik benchmarklara göre en az %15 fark var. Bizde g2 var zen2 Çekirdekli 4700u işlemcili. 4700u da 5500u gibi zen2 çekirdekli. Sentetik benchmark ortalamasına göre performansları aynı. Ama 4700u da daha çok Çekirdek olduğu için çoklu bazı işlemlerde daha iyi. Biz 3 yıldır kullanıyoruz. Hiç oyun oynamadık. Ama memnunuz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sallami -- 16 Kasım 2023; 21:37:53 >
  • sallami kullanıcısına yanıt
    Hocam o zaman Acer’ın ekranı haricinde f/p olarak duruyor işlemcisi daha iyi olduğu için. Film oyun vs olmayacağı için işimi görür zannediyorum. 1000 liralık farka da ram alır takarım. Bilgiler için sağolun



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YuXeXeX -- 16 Kasım 2023; 23:46:50 >
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.