Şimdi Ara

Altından çıkıp sıfır araç almak mantıklı mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
8.346
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar kafamı kurcalayan mevzuyu sizinle paylaşmak istiyorum. Bende 600 bin TL değerinde altın var, bunların hepsi düğün takıları ve tüm sermayem bu. Araç alma fikri var, sizce şuan için altından çıkıp araç alınır mı? Çok fazla spekülasyon var yok ÖTV dusecek yok ikinci el araç ithalatı yapılacak ve araç fiyatları düşecek gibi dedikodular acaba dedirtiyor bir yandan da gene her şeye tonla zam gelecek araba fiyatları da artacak gibi. Kararsız kaldım sizin onerileriniz nedir?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >



  • Bu işin matematiği şöyle,

    Önce enflasyon olup olmadığına bakarsın,

    Enfalsyon yoksa yerel para birimleri başta olmak üzere kağıt parada ve faizde kalınır. Mesela 5 sene önce Enflasyon yoktu ve YTL en iyi kazancı veriyordu.

    Eğer enflasyon varsa ki var,

    O zaman emtia da kalınır. Emtia nedir? Ev, araba, altın ve hisse senedi.

    Hisse senedi neden emtia? Çünkü hisse sahibi şirketler mal satar. Örneğin bir plastik bardak şirketi 10 birimden aldığı plastiği henüz satmamıştır, ve normalde 20 birimden satıp kazanacak, enflasyon nedeni ile 30 birimden satar ve hissesi de hızla değer kazanır. Ancak bu sıçrama geçicidir. Çünkü ucuza aldığı ham madde bir süre sonra biter. Enflasyon ortamında kalbin dayanıklı ise en güzel kar borsa da yapılır.

    Daha sonra ki en güzel kazanç ise ev, araba tarla vb olur. Çünkü enflasyon ortamında bu tarz şeylerin girdi maliyeti artar. Örneğin inşaat malzemesi de pahalanır, motor parçaları pahalanır vb. Ancak bu durumda insanlarda nakit sıkıntısı olabilir. Misal 500 birime aldığın araba seneye 1000 birim olsada 3-6 ay satılamayabilir. Örneğin başka bir şey almak veya acil nakit lazım olursa bu zorlar.

    Altın ve gümüş belki diğerlerine nazaran daha az kazanç sağlamsa da sizi enflasyondan korur. Ve istediğiniz zaman istediğiniz miktarda nakite dönüşebilir.

    (yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir)
  • Altında kalırsan belediye otobüslerine devam edersin. Şuan alacağın arabayı da alamazsın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mantıksız!! Yatırım Danışmanı olarak ufak bir bilgilendirme yapayım;
    Abd yüksek faiz artışı ile resesyon tehlikesi arasında sıkışıp kalmış durumda.Şuanda enflasyon ondalık bazda beklenti altında gösterilerek piyasa manipüle edilmeye çalışılıyor.Avrupa'da işler kötü gidiyor, ABD agresif politikasına devam edemez, diğer tarafta hala Rusya-Ukrayna olayı devam ediyor, gerginlikler var vb. uzar gider.
    Önümüzdeki senenin ilk çeyreği itibariyle dünyada para akış yönü değişecektir.Tabi olağan dışı durumlar haricinde bahsediyorum.
    Ons Altın ve Gümüş şuan yatırım yapılabilecek (Garanti kafa için) en uygun yatırım araçlarından.Heleki elinizdeki yatırımı sarf bir tüketim ürününe dönüştürmek tamamen mantıksız.

    Tamamen kendi fikirlerimdir.Herhangi bir yatırım tavsiyesi içermez.Kendi araştırmanızı kendiniz yapıp o şekilde kararınızı uygulamaya alın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Altindan cikip arac almak tamamen enayilik (arabaya ihtiyac yoksa tabi)kafadan 20 25 milyar senelik kasko sigorta mtv zararin var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lego95 kullanıcısına yanıt

    Adam haklı  


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Düşünün, altınları her akşam otoparkta bırakıyorsunuz. Heyecanlı baya.

  • Altın kazandırmıyor, ons artmıyor. Şuan krediler ucuz, altının yarısı bozdurulup yarısını da kredi çekilip araç alınabilir.

    Tabi bu sizin kişisel tercihiniz herhangi bir yatırım tavsiyesi değildir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Deníz -- 15 Kasım 2022; 14:59:12 >
  • Arabayı alıp trafikten çektirip kapalı garajına koymadığın sürece mantıklı değil. Bununda riskleri var göze alınabilirse ne ala..

  • Araba için altın bozdurmam. Ev için bozdururum/bozdurdum ev satın aldım. Aracın masrafı ve riskleri de var. Sadece yatırım olarak düşünmeyin. Bunun trafik sigortası kaskosu bakımı vergisi akaryakıtı derken yıllık 20-25bin TL masrafı olur EN AZ.

  • 600bin lik düğün takısı iyiymiş. Ben evlilik, düğün vs 15bin masraf yapmıştım, 19bin de takı vs gelmişti. 35bine de aracımı satıp 120bin kredi çekip 165bine 1+1 ev almıştım 2015te.


    Cevap basit. Araç ihtiyacı varsa ihtiyaca uygun alınır geçilir ama yatırım için değil. Yatırım için başka şeyler düşünebilirsiniz. Değer kazanacak yerden dükkan alıp kiraya verilebilir, arsa vs alınabilir. İmkan dahilinde tarla alınıp bahçe yapılabilir. Elma, ceviz vs.

  • Altini ellemeden kredi cekip araba alirdim ben olsam. Zorda kaldigimda altinlari bozdurup krediyi öderdim.

    Ytd

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Araba tüketimdir. Tüm birikimi arabaya yatırmak mantıklı değil. Hatta hiçbir yatırım aracına tamamen girmek doğru değildir. Riski bölün, bir kısmı ile yatırımlık arsa alın. Herhalde yeni evlendiniz. Şimdi ev almaya paranız yetiyorsa ev alın. Yetmiyorsa 10-15 sene sonra kata gidecek bir arsa hissesi almak daha mantıklı olur. Arabaya ihtiyaç varsa da uygun yollu bir araba alırdım ben olsam.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kesin olan bir matrah arttırımı var, bunun beklentisi ile gelen durgunluk var. Bunlar piyasayı aşağı yönlü seyrettiriyor. Matrah arttırımı ile piyasanın canlanmasının da piyasayı yukarı taşıması söz konusu...

    Şahsi kanaatim araç alınacaksa lüks bir araç ise matrah değişmez alın geçin. Piyasa durgun iken iyi pazarlık yapılır illaki sıkışan olur bu aralarda, eğer matrahı düşecek bir araç alacaksanız mesela i20 egea vs gibi 450-600 bandı araçlar için altında kal...

    Ve şunu ekleyeyim ben olsam birikmiş iyi nakit var diye gaza gelmezdim. Araç alacaksan 300-400 ü ile al kredi çek uygun faizli borçlan işler ters giderse kapatır geçersin. Bakarsın bir fırsat geçer seçim zamanı teşvik zamanı kârlı bir yatırım yaparsın...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Storm Raider -- 15 Kasım 2022; 16:22:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bayilerde araç yok. İstesende alamazsın. Bu sene 600 bin TL'lik altını koy, seneye max. 700 bin olur. Ama 600 binlik arabayı bu sene al. Seneye 1 milyon garanti. Türkiye'de araç fiyatları her daim artar. Ama altın 1 senedir artmıyor. Altın artsa bile %80 yıllık enflasyon var. Altın %80 değer kazanmadığı sürece her halükarda zarar etmiş oluyorsun.

  • Akbankta faiz %26.
    Altinin 1 sene sonra 1260 tl yi gececegini dusunuyorsaniz altinda kalin. Ek hesap faizleri 1.5 de. 200 bin ek hesap 300 bin nakit kredi ile 500 e araba alip kalani ile altinda kalinabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Altın bugün tavan yapmış dalga geçer gibi konu


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Araba yatırım aracı değildir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam araba lazımsa ve kredi ile borçlanmak istemiyorsanız fahiş faizler sebebiyle en mantıklısı 200 300 bin kadarını bozup araba alabilirsiniz 2.el corsa, clio , egea vs ama hepsini arabaya gömmek hiç mantıklı bir hareket olmaz. Hepsi 4 teker 1 motor insan tasima makinesi. Yatirimlik dusunuyorsaniz ev alın çok daha mantıklı bir hareket olur.

    Bunun dolusu var, kazası var belası var sokakta duran makineye o kadar para gömmek bilemiyorum doğru gelmiyor bana , son karar sizin ytd



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi khanstern -- 15 Kasım 2022; 20:50:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Why Shy kullanıcısına yanıt

    Günün koşullarına göre yatırım yapılmaz, uzun vadeli düşünmeniz gerekiyor.


    Yakıt seneye 50 60 olsa kasko sigorta 20.000 - 30.000 lere yaklaşsa fiyatı da zaten milyon kim alır ki yani altın gibi ani ihtiyaçta kolay satamazsın. Kaldı ki 3.dünya savaşı kapıda güvenli liman diye boşuna demiyorlar


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkiye de araba da yatırım aracı şuanda altında, emlak sektörü de her yer yatırım aracı. Paranızı yeter ki bir yere yatırın TL de kalmadığınız sürece zarar etmezsiniz.


    Tek sıkıntı arabayı sürdükçe para harcıyorsunuz ve kasko, mtv, trafik sigortası, muayene ve yıllık bakım gibi masrafları var ayrıca benzin mazot masrafı da var. Onu da kullandıkça ödüyorsun.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vict0ry -- 15 Kasım 2022; 22:8:22 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.