Şimdi Ara

Adil Kullanım Kotası kısaca kotalı internet neden var? Gerçekten “Adil” mi? (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
449
Cevap
5
Favori
10.500
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Mesut Bey sanki Amerika'da yaşıyormuşuz gibi anlatmış. AKK'nin Türkiye de uygulanma amaçları farklı.
    1) Komşular arası internet paylaşımını engellemek. Operatörlerin verdiği modemlerin kablosuz kapsama alanı bu sebeple sıkıntılı oluyor hep.
    2) Yüksek fatura geliri elde etmek. Gerçekten kullanıma uygun tarifeler kol gibi fiyata satılıyor. İtiraz da edemiyorsunuz, düşük kotalı uygun fiyatlı alternatif sunuyorlar çünkü.
    3) Altyapı yetersizliği. Mesut Bey'in AKK'nin çıkış noktası olarak gördüğü sebep, bizim ülkemizde bence üçüncü önceliğe sahip.

    AKK'nin kalkmasını beklemiyorum. Mesut Bey ile hemfikir olduğum noktalar burası. Yapılması gereken 2 şey var. Kotalar hızın 100 katı olmalı, aynen ABD'de olduğu gibi 100Mbit için 1TB kota, 50Mbit için 500GB kota gibi. Düşük hızlarda alt sınır olmalı. 200GB altı kota olmamalı mesela.
    İkincisi kota aşımında hızımız orantılı düşmeli. Bunu zaten herkes söylüyor. Yine alt sınır olmak koşulu ile hız yarıya düşürülmeli.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • He doğru napalım gardaş altyapı yok.. Full HD izlemeyin onlar da kota koymasın.

    Yakışmamış bu makale. Ya da yakışmış olabilir Mesut beye..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eksi butonu olsa Call of Duty gibi rekor kırardı galiba. 1 kisi bile artı vermemis bu bile yazinin ne kadar objektif oldugunu gosteriyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mesut kaç yaşında adam olmuşsun yalan atarken yüzün kızarmıyor mu? Yani şu yazıyı yazarken ''yahu ben ne yapıyorum acaba saçmalamadımmı gerçekten''? diye düşünmedin mi? Yani su yaziyi bilgisiz biri yazsa he der gecerim ama sen koskoca donanimhaber editorusun.Burda kac kisinin sinirlerini ziplattin su yaziyla.Su forumda kac kisi canla basla ugrasti su kotalarin kaldirilmasi icin seslerini ta milletvekillerine duyurdular bir destek olmadiniz.Tabi isin ucunda para yoktu o yuzden olabilir.En azindan boyle sacma sapan yazilarla kostek olmayin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Six Feet Under. -- 17 Eylül 2016; 15:03:04 >
  • Bu akk saçmalığı tamamen ekonomideki enflasyon deflasyon olayı gibi paranın ve malın azlık çokluğuna göre dengelenmesi durumu gibi bişey değil. kabul edelim herkes 100tl verdi 25mbps full kotasız fibere geçti bu kadar aboneye bunu nasıl sağlayacaklar ? sağlayamazlar. o zaman da ya fiyatları artırırlar ya da yeniden adil kullanım saçmalığını getirirler. zihniyet aynı olduğu sürece bu böyle tırmanır gider. İnternet üstüne TRT izlenebiliyor diye saçma sapan bir vergi veriyoruz. Bu ülkenin dini imanı para olmuş o yüzden yapabileceğimiz tek şey çok çalışıp çok para kazanmak ancak bu vergiler o zaman zorumuza gitmez!!!

  • Mesut bey'in yazısı baştan sona kadar saçmalık. Hiç yakışmadı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SLOWDIVE

    Eksi butonu olsa Call of Duty gibi rekor kırardı galiba. 1 kisi bile artı vermemis bu bile yazinin ne kadar objektif oldugunu gosteriyor.

    google'a internet speed limit yazıp lise öğrencisi gibi 3 5 resim bulup kafasına göre yazı yazarsa kimse beğenmez tabi yalakalık yapmaya gelince iyi yapıyorlar içinde adam gibi kesin bilgi içeren bişey koymaya gelince yok. en üzüldüğümden bunların altında çalışan kendileren 10larca kat biligili insanlar. Allah akıl versin ne diym.
  • YA ÇESUT MEVİK BEY BOŞ BOŞ KONUŞUYORSUN. NE ALT YAPI YETERSİZLİĞİ NEYMİŞ KOSKOCA AMERİKADA BİLE BU VARMIŞ HADİ BE ORDAN!


    İNSANLARI KANDIRMAYIN 2 DAKİKADA KALDIRILIR ASLINDA BU ÇAĞ DIŞI UYGULAMA
  • MESUT BEY YAPTIĞINIZ ÇOKÇOK AYIP
  • quote:

    Orijinalden alıntı: karbonat eroll

    MESUT BEY YAPTIĞINIZ ÇOKÇOK AYIP

    ki komiklik yaptım mesut çevik i kendi forumlarına şikayet ettim bence sizde deneyin :D
  • Burada yazılan bu kadar boş bilgiye tek sorum var.

    Ay başında kota yokken nasıl hep beraber nasıl sıkıtı yaşamadan nete giriyoruz?
    Altyapı falan hikaye. Tamam bir kota olsun ama bu çağda 50 gb değil.

  • Mesut Bey kendini yazilara vurmus bu aralar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim sorunum alt yapı ist/pendik te oturuyorum sadece belirli yerlerde fiber var adsl kullanıyorum hızım o kadar dusukki daha kota olayına gelemedım siz gene kota sorununa kadar gelmissiniz 1080p 4k videoları bana 360p de izleten turktelekom'a selam olsun....

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DOĞRU, SUÇ KULLANICILARDA. biz birlik olup internetlerimizi kapatmıyoruz da hâlâ kotalı internet kullanıyoruz. benim sözleşme şubatta bitiyor ve bir daha almayacağım, AKK kalkana kadar.

  • Eksi tuşunun ilk kalktığı zamanlar eksiler burdan diye bir şey vardı hatırlatmış olayım

    Eksiler burdan

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Speed-Step

    Merhaba,

    Evet bedelini öderseniz var. 99TL 25Mbps internet :)

    Ben 80TL ödüyorum ve 50Mbps 250GB kotalı paket yanında Teledünya HD paketini bedava kullanıyorum.

    Yazıda zaten ihtiyaca göre kullanıma yönlendirme için kota olduğundan söz ediyorum.

    Tek bir yeri alıntılayıp kestirip atmak çözüm getirmez.

    Sevgiler,
    Mesut Çevik

    Aynen her yerde Superonline fiber var da biz kullanmiyoruz zaten. Allahim kafaya bak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ticari sağa çek.
  • Speed-Step kullanıcısına yanıt
    Gerçekten çok ulaşılabilir bir rakam ...

    Niye internet konusunda yabancılarla kıyaslamıyoruz ??
  • Evet bu yazılanlar için iyi niyetli dusunulemeyecek art niyetli tarzda olmuş. Toplumda kamuoyunda Akk ile ilgili oluşan kenetlenme kamuoyu algısı ve baskısı Telekomu belliki rahatsız etmiş ve bu baskı ve algıyı tersine çevrilmesi için harekete geçmişler anlaşılan.
    Neyse siz anladınız herhalde. Daha ağır cümlelerle ifade edilebilirdı bu durum ama...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mesut Çeviği BTKYA İŞE ALMIŞLAR kanımca diğer oparatörlerde artık ne vaad ettilerse onların söylemek istediklerini söylemiş olsun her zaman birilerinin yandaşı olan birileri çıkacak kull hakkını düşünen yok 2010 dan eri süer online 16 mbps ye kadar 75 gb akk lı paket kullanıyordum telefon hattı üzerinden ama akk uygulanmıyordu bu senenin şubat ayında paket ücretlerine zam geldiği için tekrar tahaüt ver uygun fiyattan kullan dediler tamam dedim ve yalın adsl ye geçtim HATA ettim yalın adsl de en fazla aynı kablodan 8 mbps hız veriyorlar fiyat aynı yıllardır aynı kABLODAN AYNI PORTTAN 15 MBPS hız aldığım interneti 8 mb te düşürdüler hat desteklemiyo diyorlar fiyat aynı ama neden BÖYLE YAPIYORLAR BİLİYORMUSUNUZ bu YUKARDAKİ yazıyı yazan EDİTÖRLER YÜZÜNDEN koyun gibi sağılmaya devam yani LEVENT PEKÇAN MURAT GAMSIZ ONLARDA aynı konuyu anlatmışlardı farklı yorumlarla kimsenin ekmeğine yağ sürmeden TEŞEKÜRLER MESUT ÇEVİK SENİ SEVİYORUM HERŞEYE REĞMEN .





  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.