Şimdi Ara

Adil Kullanım Kotası kısaca kotalı internet neden var? Gerçekten “Adil” mi? (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
449
Cevap
5
Favori
10.500
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İki pizza istediğini yazdır. Apple, Gm şimdide akk cilar forum bunların savunucusu başka bişey değil.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her ayın ilk haftası halüsinasyon kullanıyoruz biz o zaman.

  • Btk geçiştirmek için bir taslak hazırlamış işte arkadaşlar.Tarihi 2 yıl sonrasına atmış ki unutulup gitsin,gündemden düşsün diye.İleride başkan da değişir bu iş de rafa kalkar söylemedi demeyin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nickola Tesla -- 17 Eylül 2016; 12:03:49 >
  • Dünyada bizim kadar gelir seviyesi düşük olup vergi seviyesi yüksek olan bir ülke yok herhalde.. Bu da vatandaşı yolma işinden başka bir şey değil.. Ben bu ülkeden en yakın zamanda göç etmeye karar verdim.. sizlere de tavsiye edilir.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Resurrectionn

    Forumda Türkiye'nin en büyük AKK karşıtı konusu varken, Bu forumda böyle bir haber (bana göre resmen bu haberde AKK DESTEKLENİYOR.) görmek beni çok üzdü..

    Sanki bunlar tüketiciyi ilgilendiren şeyler gibi bahsediliyor.. Yatırım filan son tüketiciyi ilgilendiren şeyler değil.

    Bulgaristan gibi ülkelerde durum ortada bizden çağlarca ilerideler. Lütfen boş boş cevap yazmayın. Yanıt alamayacaksiniz. Bana soracağıniz birşey varsa, yada ispat isterseniz. Forumdaki AKK Karşıtı konunun ilk mesajına bakmanız yeterli.

    Bu yazıya AKKcı dersen haksızlık etmiş olursun. Bir de yazıyı tamamen okumadığın anlaşılmış olur




  • Altyapı işi yalan. Kota her ayın 1 in de sıfırlanıyor. Ayın ilk haftasında herkes adil olan hızını kullanırken altyapı sorunu olmuyor ama ne zaman ay sonuna yaklaşınca, milletin hızları 3mbps ye düşünce o zaman mı altyapı yetmiyor?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • "Operatör tarafında fitili ateşleyen şey de bu oldu işte. Netflix ve Youtube gibi servisler çok büyük miktardaki veri aktarmıyla operatörlerin alt yapılarını meşgul ederken operatöre oldukça az para ödüyor ama aynı operatör üzerinden hizmet alan kullanıcıya gösterdikleri reklam ve sattıkları servisler sayesinde operatörden fazla kazanıyorlar."

    netflixi bir kenara koyun ,Türkiye'de kac tane adam kullanıyor netflixi, bu servislerden en cok yabanci ulkeler yararlanabiliyor ve ne hikmetse bu ulkelerde boyle sikintilar yok hem hiz acisindan hem kota acisindan.Zaten yazıda ki mantıksızlıkda burda sıkıntı olmayan

    yer örnek gösteriliyor sıkıntıyı açıklamak için...

    youtube Tr'de muhtemelen en cok bandwidth yiyen olusum, bu dogru ama youtube cok kazanıyormus , kazanabilirde ne kadar kar ediyor bu kurulus acaba?

    http://www.wsj.com/articles/viewers-dont-add-up-to-profit-for-youtube-1424897967

    -kar etmiyor hatta muhtemelen son 10 seneye bakarsanız ciddi bir miktar zararda oldugu gorulebilir.kar bile edemeyen youtube bide servis saglayiciya para odeyecek, peki ne için?
    -bakın asıl kritik soru bu , benim parasını verip satın aldığım bant genisligi icin youtubeda para odeyecek neden cunku bizim servis saglayicilari az kazaniyor....

    peki bizim bu az kazanan servis saglayacilarinin son 10 senede yaptiklari kar ne kadar?

    -turk telekom-vadafone-turkcell bunların son 10 senede yaptiklari kari toplayıp zarar eden youtubela kiyaslayın , her sey gun gibi ortaya cikacaktir , iddia ediyorum bu karın yarisi bile altyapiya harcansa bugun bu kotayi bile sorgulamazdik bile...

    -neymis istanbul nufusu ariyormus , istanbulun %98'inde fiber altyapi yok, 10 sene once istanbulun nufusu 300 bin miydi?

    Turk Telekom elmanı olup çaktirmadan kendi firmamın bu milletin cebinden götürdüğü milyarlarca lirayi aklamak istesem böyle bir yazı yazardım heralde...




  • Mesut cevik bu yaziyla hatirlanacak artik.

  • Ne bekliyorsunuz ki elinde fırsat olan malı götürüyor iste. Reklam da yapıyor, yanlı açıklama da yapıyor, ısmarlama heber de yapıyor. Milleti yolunacak kaz olarak gören başka bir ülke yok. Geçen ps4 alıyim dedim 350 liraya oyun, telefonlar 4 bin lira olmus, araba alırsin bir araba fiyati da devlete vergi verirsin, yakiti benzini hersey vergi. Lafa gelince bizden buyugu yok. Yoruldum artık Rainbow six siege aldım 40gb inmiyor 3 mb ile o BTK baskani olacak 4k video izleyen zat gelsinde indirsin bakalim haysiyetsizler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Akk kalkması için en büyük çaba donanımhaber forumundayken, böyle bir yazıyı nasıl yayınlar aklım hayalim almıyor. Yazık gerçekten...

  • Mesut Çevik bu yazıda bir internet kullanıcısı, bir AKK mağduru, bir forum editörü değil de İSS firmaların bir yöneticisi gibi, AKK'nın savunucusu gibi davranmış. Sen bu duruma katlanmak zorunda olabilirsin ama bizler bu duruma katlanmak zorunda değiliz ve artık katlanmayacağız. AKN'NA HAYIR...

  • Ben her ay 500 gb civarı down yapıyorum. 3 mbit olsada 16 mbit olsada ayni.

    Tek farkı zaman , 3 mbit te cihaz sürekli açık kaliyor. Ayrıca elektrik harcaması oluyor

  • Yazıda da yazılmış altyapı diye ama merak ettiğim araştırıp cevabını bulamadığım bir şey var. Altyapı aylık olarak kitlenen bir şey mi? Yani ay başlarında iyi gittikçe verimi mi düşüyor ya da buna benzer bir özelliği mi var ? Nasıl oluyor da ay başlarında tüm Türkiye aynı anda maksimum hızı üstelik yoğun saatlerde kullanabiliyor ? Gecenin 4 ünde neden 3mbit kullanıyorum ? Altyapı da mı geceleri uyuyor ve geceleri yetersiz kalıyor. Bu soruma mazereti altyapıda gören insanlardan bir türlü cevap alamadım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yıllardır akk var artık kalkma zamanı geldi. Hâlâ gözleri paraya doymadı mı?
    Süper Online da akk yoktu zorla ona da akk yaptırdılar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dahi Olalım -- 17 Eylül 2016; 13:00:13 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sonra Türkiye de korsan film niye bitmiyor? Neden her mahallede korsan film satan dükkanlar var?

    Nedeni basit;

    Netflix'in, YouTube'un, vb. video servislerinin, Türkiye'nin internetini yavaşlatan birer engel, bu servisler birer öcü gibi gösteren Mesut Çevik gibi editörler olduğu sürece Türkiye de korsan film falan bitmez.

    Hadi YouTube da gerekli gereksiz video çok, bir amaca hizmet etmeyen videoların internet trafiğini meşgul etmesi hoş değil diye bir açıklama yapılabilir.

    Yav bir editör, bir teknoloji sitesi editörü nasıl olurda sinema sektörünün korsan ile mücadelesinde kurtarıcısı olan Netflix gibi stream sinema hizmetini internet trafiğini çol meşgul ediyor, az para ödüyor diye kötüleyebilir.

    Bu arada dikkat ettiniz mi, Mesut Çevik yazısında apple store film hizmetini hiç kötülememiş, Netflix ile YouTube'a giydirmiş. Neden biliyor musunuz? Apple ABD de ki lansmanına Mesut Çevik'i davet ettiği için.

    Teknoloji basınının Yiğit Bulut'u olmasına az kaldı. Yazık çok yazık. Yakacak kendini. En çok DH'ın sahibi Gün beye üzülüyorum. Mesut Çevik bundan 5 yıl önceki Mesut Çevik değil, son 5 yılda çok değişti. Gün bey daha iyi, daha objektif editörleri hak ediyor.

    Teknoseyir editörleri Levent Pekcan, Murat Gamsız ve Can Akbulut nereee Mesut Çevik nereee. Mesut Çevik daha çok tık alma peşinde, Levent Pekcan, Murat Gamsız ve Can Akbulut daha çok objektif olma peşinde. Maalesef beraber aynı dünyada nefes alıyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Turk telekom'un 5 yillik kari (2011-2015)

    2,069+2,637+1,303+2,007+907= yaklasık 9 milyar lira

    kaynak:
    http://www.ttinvestorrelations.com/FaaliyetRaporu/en/temelperformans.html

    Turkcell'in 5 yillik kari (2011-2015)

    1,177+2,079+2,325+1,864+2,067= yaklasık 9,5 milyar lira

    kaynak:
    http://www.turkcell.com.tr/en/aboutus/investor-relations/key-financial-and-operational-data/financial-reports

    vadafone Tr'nin verilerini bulamadim hemen ama hic yoksa bir 5 milarada o kar etmistir 5 senede toplam 25 milyar gelir 5 senede , 10 senede belki 35-40 milyar , bunun 15-20 milyar lirasini alt yapiya harcasalardi bugun farkli yerde olurduk ama kasya giren para tabi daha onemli Türk insanının internet kullanımından , nasıl olsa zarar eden youtube'a bunlar cok para kazanıyor müşterimin zaten para verip satın aldığı bant genişiliğine neden birde bunlar para ödemiyor diye elestirecek editor bulunur...




  • Böyle bir yazıyı keşke altyapısı adsl den başka bir şey desteklemeyen 50 gb kotaya aylık 60 tl ödemek zorunda kalıp 3 gün sonra hızı 3 mbit e düşüp ay sonuna kadar onu kullanmak zorunda olan biri yazsaydı işte o zaman adaletli bir yazı olurdu.

  • Bu yüzden asla samimi olamayacaksınız. Sanırım tek bir tane düzgün adam akıllı yayın yapan kaynak orası da burası değil TS

  • Bu yazıyı yazan arkadaşta yayınlayan donanımhaber de kendinden utanmalı.

  • aylık 16mb 60 tl ödüyorum 3 gun sonra 3mb dusuyor yanı hıç bırsıy anlamıyorum
    madem alt yapı kaldırmıyor felan dıyıp mılletı kandırıyorlar 3mb paket çıkartıp 10 tly satsınlar en azından akk olmaz mıllet ona gecer benım gıbı fazla para verıp kullanan o kadar ınsan varkı bulundugum yerde fıber alt yapızı oldugu halde eve cekmıyorlar çekseler suan bunu yazmak yorunda kalmazdım

  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.