Şimdi Ara

Adil Kullanım Kotası kısaca kotalı internet neden var? Gerçekten “Adil” mi? (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
449
Cevap
5
Favori
10.483
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hümiyettin


    quote:

    Orijinalden alıntı: Speed-Step


    quote:

    Orijinalden alıntı: Hümiyettin


    quote:

    Orijinalden alıntı: Speed-Step


    quote:

    Orijinalden alıntı: Blindfire


    quote:

    Orijinalden alıntı: Speed-Step

    quote:

    Orijinalden alıntı: Blindfire

    quote:

    Orijinalden alıntı: NITRO

    Mesut Çevik hadi cevap ver ?

    Cevap veremez, son mesajında Akk ile ilgili korkulacak bir durum yok demesi de şaşırttı. Demek ki samimi değilmiş

    Kota ile korkulacak bir durum yok dedim ve söylediğimin de arkasındayım zira bunu söylerken Turkcell tarifeleri için söyledim ve kotalı tarifeler sadece ek olarak açıklandı. Şu andaki sınırsız tarifeler ve hali hazırda servis kullananlar aynen tüm haklarıyla internet kullanmaya devam ediyor.

    Şu bizlere çemkirdiğiniz kadar hiç bir çaba sarfetmeyen, aman davalık oluruz biz korkarız diye en ufak yayın yapmayan destek vermeyenlere de 2 laf edecek cesaretiniz olsa belki durum daha farklı olurdu.

    Gerçi bizde adet iş yapana saldırmak :) oturduğumuz yerden daha kolay oluyor sanırım. Oturan oturanı severmiş.

    Merhaba Mesut;

    Bizler her platformda tepkimizi ortaya koyduk, dansöz gibi hiç kıvırmadık, doğru olduk, doğru bildiğimizden şaşmadık, bu uygulamalar eminim ki senin içine de sinmemiştir, Aklın yolu birdir çünkü, günümüzde neredeyse teknolojinin en alt, en basit basamağını oluşturan iletişim teknolojisini çok az anlayan biri bile bu kota ve benzeri uygulamalara icazet veremez, Doğruyu yanlışlarla muallakta bıraktığımız, Yanlışların doğru çerçevesinde yorumlandığı, yanlışı ve doğruyu bilen insanların sırf kendi çıkarlarına ters düşmesi nedeniyle doğruyu yanlış; yanlışı doğru olarak savundukları bilinen bir gerçektir.

    Mesut, dünya artık eskisi kadar büyük değil, bir tıkla her şey öğrenilebiliyor, yanı başımızda Bulgaristan ve Hırvatistan örneği var. 100 Mbit tamamen sınırsız, üstüne simetrik internet ayda 40 Tl bile değil, Bunlara rağmen korkulacak bir şey yok demek ve Kotaya yeşil ışık yakmak doğru bir davranış olmasa gerek, ve bizleri bu davranışınızla gerçekten üzdünüz. Bunu gelecek tepkileri azaltmak için mi yaptınız çok merak ediyorum? Çoğu kişi öyle düşünüyor maalesef.

    Hakkınızı da sana teslim edelim, oturduğumuz yerden saldırmıyoruz, ama haklı olarak eleştiriyoruz, Hatta insanlar sevdiği kişileri daha çok eleştirir, O susanlara da çok yazık,bu konuda cesur insanlar az maalesef, onlara da ayriyeten değiniriz bir gün.

    Son mesajınız hariç öncesinde iyi gidiyordunuz, canlı yayınlar çok güzeldi, bizim sesimiz oldunuz tamam dedik Mesut sonunda bizi destekliyor, doğru yolu buldu derken; Son dakika golünü kendi kalemizde gördük. Sizin kadar bile olamayan yayıncıları görünce size Teşekkür etmeyi bir borç biliyoruz, Saygılarımla
    Teşekkür Ederiz.

    Kusura bakmayın ama sizin ve sizin gibilerin sorunu insanları benim gibi düşünen ve düşünmeyenler diye ayırmanız. Ne sizdenim ne onlardan doğru bildiğimi söylüyorum.

    Kota neden kalkmaz yazımı yayınladığımda işten anlamayanlar 100 lerce laf ettiler. Sonuç ortada :) Konuşurken teknik verilere göre konuşuyor, eldekini değerlendirip orta yol ne olabilir diyoruz. Tabi ki herkes 5TL ödesin sonsuz hızda internete kavuşsun isteriz ama böyle bir şey mümkün değil.

    Benim üzüldüğüm nokta insanlarda sınırsız intenet geliyor izlenimi yaratılıp sonrasının hayal kırıklığı olması oldu. Her zaman olduğu gibi doğrunun yanında olduk ve burada kullanıcının mağdur edilmemesi adına elimizden geleni yaptık, yapacağız da.

    Ama bu süreçte uzlaşmacı olacağız. Diğer türlü pirince giderken evdeki bulgurdan olmak da var :) Sonuç deneyimle ortada.

    O insanlar uzlaşma niyetinde değiller. Ya dayatmalarına razı olmak ya da karşı karşıya gelmek seçeneklerini bırakıyorlar. Uzlaşma niyetinde olan kişiler uzun süredir süren bu kampanya sürecinde talepte bulunanlara dikkat eder ve eleştiride bulunduğu için binlerce insanı hiç üşenmeden engellemezler.

    Ayrıca ülkenin durumundan dolayı 5 TL'yi internet olmayacağının farkındayız. Hiç ücret istemeseler bile sadece vergilerle bile 5 TL'yi katlayarak geçer. Devlet kurumu olan BTK tarafından dünyada nadide bir örnek olan internetten 9 ayrı vergi alma konusunda tüketici lehine bir çalışma yapılsa ve şirketleri yatırım yapmaya zorlasa, şirketler de piyasada kalabilmek için müşterisine en iyi şekilde hizmet vermek zorunda hissetse belki 5 TL değil ama şu ankine göre çok daha ucuz, hızlı ve sınırsız internet kullanabilmemiz mümkün olur. Kısacası mevcut zihniyetin değişmesi gerekiyor ve biz de bunun için çalışmalarımızı sürdürmekteyiz.

    Şimdi ücretler aynı kalsın, kota kalksın, sınırsız internet olsun. AKN ve Kota kabul edilemez. İlla sınırsız olsun ucuz olsun demek dayatma değil uzlaşmacı yaklaşımsa benim söyleyecek başka sözüm yok :)

    Bakın bu yazıda da belirttiğim gibi AKN limiti yükseltilsin ve AKN sonrası hızlar 3Mbps olmasın yükseltelim, gece hatlar boş downloadları kotadan saymayalım gibi yaklaşımlar uzlaşmacı yaklaşımlardır.

    Zaten uzlaşmacı olan kısım hemen kabul gördü ve işleme kondu. Asıl sorun illa AKN kalksın fiyat aynı kalsın dayatmasında yaşandı. Orada da AKN kalkıyor sonrasına karışmayız dendi ve olanlar oldu zaten.

    Umarım bu iş sizlerin istediği gibi sonuçlanır herkes mutlu olur ama dediğim gibi sizinki uzlaşmacı ve yapıcı bir yaklaşım değil, hiç bir zaman da olmadı. Şu yazının altındaki yorumları okursanız anlarsınız zaten :)

    Sınırsız, ucuz ve hızlı internet istemek bu çağda dayatma değil, bir hak talebidir. Onların tüm tepkilere rağmen tüketiciyi geri kalmış ülkeler seviyesine çekerek aşım ücretli ya da aşım sonrası kapanan kotalı internet tarifeleri çıkararak onlara mecbur etmesi ise asıl dayatmadır.

    Gece 2-8 arası kotayı kaldırmanın kullanıcıların geneline pek faydası olmuyor. Gece indirme yapan ya da sabaha kadar uyumayan azınlık dışındaki kişilere yönelik hazırlanmış. Oysa biz daha önce en kötü örnek olarak Hırvatistan'da olduğu gibi yoğun akşam saatleri olan 19.00-23:59 aralığı için günlük 1-2 TB kota koymalarını önerdik fakat onlar 'uzlaşmacı' bir tavırla tüm ay boyunca doya doya kullanabileceğimiz 50 GB kotayı fahiş fiyatla satmayı tercih ettiler. Yani en kolay ve en işe yaramaz seçeneklerden biri olan seçildi ve yapıldı.

    Her şeyin bir anda olmayacağının farkındayız ve 2 sene içerisinde kotanın kaldırılmasını isteriz fakat bu karar alındıktan sonra dürüst davranmayarak uygulamamak için her yolu denemeye başladılar. Hala AKK/AKN'li ve sınırsız tarifeler olduğunu söylüyorsunuz ama toplumun tepki gösterebileceği hareketler aniden yapılmaz. İlk adım olarak AKN'li ve sınırsız tarifelerin yanına kotalı tarifeler eklendi, Murat Erkan'ın ve Kaan Terzioğlu'nun dediğine göre 2019'a kadar kota ''evrilerek'' sadece fahiş fiyatlı sınırsız ve şimdiki AKN'li fiyatlarına kota aşımında kapanan kotalı internet seçenekleri bırakılacak. BTK ve şirketler uzlaşmacı ve halka karşı dürüst davranmıyorlar. İnsanları adeta aptal yerine koyuyorlar.

    AKN kalktığında fiyatların aynı kalmasını istemiyoruz. Çünkü bu fiyatları Türk insanının alım gücüne oranla yüksek buluyoruz ve bunu diğer ülkelerle karşılaştırarak ispatladık. Bunu haklı bir talep olarak görmek yerine ''dayatma'' olarak nitelemenizi hiç doğru bulmuyorum.

    Bizden bahsederken topluluk adına yapılan belirli metinler ve paylaşımlar üzerinden eleştirebilirsiniz ama bizimle aynı görüşte olan herkesin yaptığı yorumlardan sorumlu değiliz. Her zaman yapıcı eleştiriler yöneltmeye, uzlaşmak için en iyi çözümleri üretmeye çalıştık ve hiçbir zaman saldırgan bir tavır içerisinde olmadık. Bu konuda çözümü sağlaması gereken kişilerin tüketici lehine çalışmak isteyen, bize karşı iyi niyetli ve sık sık mağdur olan kişiler olduğunu düşünürseniz bu meseleyi asla çözemezsiniz. Önceden yapılan bir kampanyada hızlar 1 Mbps'ten 3 Mbps'e çıkarıldıktan sonra pes etmeleri gibi bizim de 1 Mayıs düzenlemesiyle artan hızlardan sonra istediğimizi elde ederek pes edeceğimizi düşünebilirler fakat ilk günden beri dile getirdiğimiz haklı isteklerimiz karşılanana karşı mücadelemizi sürdürmek konusunda kararlıyız. Hiçbir zaman umudumuzu kaybetmedik. Çünkü internet çağında böyle bir zihniyet yenilmeye mahkumdur. Er ya da geç istediğimizi alacağımızı biliyoruz.



    Tespitleriniz yerinde ve güzel, hepimizin duygu ve düşüncelerine Tercüman olmuşsunuz.

    Birkaç ata sözü buraya iyi gelir.
    1)Deveye boynun eğri denmiş, nerem doğru ki demiş.
    2)Anlayana sivri sinek saz, anlamayana davul zurna az.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blindfire -- 12 Haziran 2017; 13:58:50 >




  • O kadar bıktımki artık intihar etmek istiyorum
  • Gelen gideni aratırmış, görmüş olduk ki türkiye krizi fırsata çevirme cenneti.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Speed-Step

    quote:

    Orijinalden alıntı: Blindfire


    quote:

    Orijinalden alıntı: Speed-Step

    quote:

    Orijinalden alıntı: Blindfire

    quote:

    Orijinalden alıntı: NITRO

    Mesut Çevik hadi cevap ver ?

    Cevap veremez, son mesajında Akk ile ilgili korkulacak bir durum yok demesi de şaşırttı. Demek ki samimi değilmiş

    Kota ile korkulacak bir durum yok dedim ve söylediğimin de arkasındayım zira bunu söylerken Turkcell tarifeleri için söyledim ve kotalı tarifeler sadece ek olarak açıklandı. Şu andaki sınırsız tarifeler ve hali hazırda servis kullananlar aynen tüm haklarıyla internet kullanmaya devam ediyor.

    Şu bizlere çemkirdiğiniz kadar hiç bir çaba sarfetmeyen, aman davalık oluruz biz korkarız diye en ufak yayın yapmayan destek vermeyenlere de 2 laf edecek cesaretiniz olsa belki durum daha farklı olurdu.

    Gerçi bizde adet iş yapana saldırmak :) oturduğumuz yerden daha kolay oluyor sanırım. Oturan oturanı severmiş.

    Merhaba Mesut;

    Bizler her platformda tepkimizi ortaya koyduk, dansöz gibi hiç kıvırmadık, doğru olduk, doğru bildiğimizden şaşmadık, bu uygulamalar eminim ki senin içine de sinmemiştir, Aklın yolu birdir çünkü, günümüzde neredeyse teknolojinin en alt, en basit basamağını oluşturan iletişim teknolojisini çok az anlayan biri bile bu kota ve benzeri uygulamalara icazet veremez, Doğruyu yanlışlarla muallakta bıraktığımız, Yanlışların doğru çerçevesinde yorumlandığı, yanlışı ve doğruyu bilen insanların sırf kendi çıkarlarına ters düşmesi nedeniyle doğruyu yanlış; yanlışı doğru olarak savundukları bilinen bir gerçektir.

    Mesut, dünya artık eskisi kadar büyük değil, bir tıkla her şey öğrenilebiliyor, yanı başımızda Bulgaristan ve Hırvatistan örneği var. 100 Mbit tamamen sınırsız, üstüne simetrik internet ayda 40 Tl bile değil, Bunlara rağmen korkulacak bir şey yok demek ve Kotaya yeşil ışık yakmak doğru bir davranış olmasa gerek, ve bizleri bu davranışınızla gerçekten üzdünüz. Bunu gelecek tepkileri azaltmak için mi yaptınız çok merak ediyorum? Çoğu kişi öyle düşünüyor maalesef.

    Hakkınızı da sana teslim edelim, oturduğumuz yerden saldırmıyoruz, ama haklı olarak eleştiriyoruz, Hatta insanlar sevdiği kişileri daha çok eleştirir, O susanlara da çok yazık,bu konuda cesur insanlar az maalesef, onlara da ayriyeten değiniriz bir gün.

    Son mesajınız hariç öncesinde iyi gidiyordunuz, canlı yayınlar çok güzeldi, bizim sesimiz oldunuz tamam dedik Mesut sonunda bizi destekliyor, doğru yolu buldu derken; Son dakika golünü kendi kalemizde gördük. Sizin kadar bile olamayan yayıncıları görünce size Teşekkür etmeyi bir borç biliyoruz, Saygılarımla
    Teşekkür Ederiz.

    Kusura bakmayın ama sizin ve sizin gibilerin sorunu insanları benim gibi düşünen ve düşünmeyenler diye ayırmanız. Ne sizdenim ne onlardan doğru bildiğimi söylüyorum.

    Kota neden kalkmaz yazımı yayınladığımda işten anlamayanlar 100 lerce laf ettiler. Sonuç ortada :) Konuşurken teknik verilere göre konuşuyor, eldekini değerlendirip orta yol ne olabilir diyoruz. Tabi ki herkes 5TL ödesin sonsuz hızda internete kavuşsun isteriz ama böyle bir şey mümkün değil.

    Benim üzüldüğüm nokta insanlarda sınırsız intenet geliyor izlenimi yaratılıp sonrasının hayal kırıklığı olması oldu. Her zaman olduğu gibi doğrunun yanında olduk ve burada kullanıcının mağdur edilmemesi adına elimizden geleni yaptık, yapacağız da.

    Ama bu süreçte uzlaşmacı olacağız. Diğer türlü pirince giderken evdeki bulgurdan olmak da var :) Sonuç deneyimle ortada.

    Alıntıları Göster
    Eee AKK kalktı?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • manuelkart M kullanıcısına yanıt
    Hangi gelen hangi gideni arattı?
  • kontratak kullanıcısına yanıt
    gelen kotasız fiber fiyatları kotalı fiber fiyatlarını aratıyor.
  • manuelkart M kullanıcısına yanıt
    1. Paket hızınız ister 8 Mbps olsun ister 100 Mbps olsun, AKK dolduğunda düşürülen hız 3 Mbps idi.

    2. Mayıs 2016'da "İnternette Kotaya, Kısıtlamaya, Düşük Hıza, Fahiş Fiyatlara Hayır!" kampanyasını başlattık.

    3. Kampanyamız etkili oldu, BTK Eylül 2016'da "AKK sonrası hızların %50 artırılmasına dair" karar aldı. Yani AKK sonrası hız 3 Mbps yerine 4.5 Mbps olacaktı. Buna sağlam argümanlarla itiraz ettik, bu çağda böyle bir uygulamanın var olmaması gerektiğini savunduk.

    4. Aralık 2016'da BTK başka bir karar daha aldı. Buna göre, 1 Mayıs 2017 - 31 Aralık 2018 arası bir geçiş dönemi olacak ve bu geçiş döneminin ardından AKK tamamen kaldırılacaktı. 1 Mayıs 2017 - 31 Aralık 2018 arası hızlar paket hızına oranlı düşürüldü. Örneğin, paket hızınız 16 Mbps ise 5 Mbps'ye, paket hızınız 50 Mbps ise 16 Mbps'ye düşürüldü. Kararda belirlendiği üzere 31 Aralık 2018 tarihinde AKK kaldırıldı.

    5. AKK'nin kaldırılmasına 2 ay kala Türk Telekom, taahhüdü devam eden kullanıcılara "ek kota" getireceğini ilan etmişti. Yine kelime oyunlarıyla tüketicinin hakkını ihlal edecekti. Buna çok büyük bir tepki gösterdik ve Aralık 2018'de, sanki hiç böyle girişimde bulunmamışlar gibi, çok büyük bir geri adım attılar ve bir tüketici hakkı gaspının daha önüne geçmiş olduk.


    Eğer referans noktanız, bu kampanya sayesinde 1 Mayıs 2017 - 31 Aralık 2018 tarihleri arasında yaşanılan geçici geçiş dönemi ise o referans noktasına göre büyük bir adaletsizlik var. Buna da çok sağlam bir şekilde itiraz ettik:

    https://www.facebook.com/internettekalite/photos/a.1803514659770662/1803514633103998/

    https://www.facebook.com/internettekalite/photos/a.901577846631019/1804680389654089/

    https://www.facebook.com/internettekalite/photos/a.1803514659770662/1817694865019308/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kontratak -- 16 Mayıs 2019; 16:20:41 >




  • kontratak kullanıcısına yanıt
    Referans noktam kota kampanyasından önce 100 lira fiyatla 200 gb kotayla 100 mb kullanabiliyorken şimdi 100 mb kullanmamın tek imkanı 200 tl ödemek. Bu sonuç üzerine "gelen gideni arattı" demek benim için yeter de artar. Şu an kotalı da olsa ben eski fiyata razıydım. Bu demek değil; haksızlığa, sömürüye karşı çıkılmasıydı, pasif bir şekilde durulsaydı. Tabii şu şerhi koymam gerekir; türkiye'de işlerin nasıl ilerlediğini az çok bilen birisinin kota olayında işlerin bu şekilde ilerleyeceğini tahmin etmesi çok zor olmayacaktı.

    Yoksa iss tabiriyle "taahhüd'ü olan müşterilere ek kota" gibi minnet duygularıyla yaptıkları allah razı olsunculuğu reddetmiyorum.

    Kişisel fikrim olay sadece "paket hızınız 16 Mbps ise 5 Mbps'ye, paket hızınız 50 Mbps ise 16 Mbps'ye düşürüldü" kısmıyla sınırlı olsaydı tüketici olarak daha az zarar görürdük.

    Bir kez daha görmüş olduk ki, tüketiciyi mağdur eden şirket aksiyonlarını protesto ettikten sonra türkiye'deki işletmeler yine karlı çıktı. Dediğim gibi burada bu kampanyaya emek vermiş insanları suçlamıyorum sadece bir olgunun tespitini yapıyorum.




  • Adil Kullanım Kotası kısaca kotalı internet neden var? Gerçekten “Adil” mi? 

  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.