Şimdi Ara

Accent erada BRC marka LPG kullananlar....

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
0
Favori
1.297
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Herkese hayırlı forumlar...

    2010 accent era 1.6 aracımı BRC marka lpg ile kullanıyorum. Tüpü temmuzda kendim taktırmıştım. Ayarlarını vs yaptırdım. Sonra çok yaktığını fark ettim geri götürdüğümde normal dediler. Şuan size örnek vermek istiyorum. Brc yi bilenleriniz bilir 4 nokta ışık var 3 nokta ışık yanıyordu. 50 km lik bir yola gittim ve döndüm. 2 ışık söndü ve şuan tek ışık yanıyor. Yani düz hesap hesaplarsak. 200 km de 1 depo LPG tüketecek gibi.. bu arada kullanımım 100 km/h civarlarındaydı. Genel olarak bu değerler benim gözüme çok geliyor. Siz ne düşünüyorsunuz fikirlerinizi merak ediyorum..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi D..Drogba -- 26 Kasım 2020; 0:35:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Seviye göstergesine pek takılmayın.Her zaman doğru göstermiyor lpgde. full doldurduğumda bile kırmızı yandığını bilirim göstergenin. Ama o halde 370 km gitti ş.dışı. ( farklı marka model aracım) Önemli olan lpg bitti uyarısı(atikerde bip bip ötüyor) geldiğinde kaç km yaptığınız.

    Ha full depoyla normalde 500km yapıyorsunuzdur ama şimdi 200 kmde biter o zaman durum farklı.


    Po ve aygaz dan alınca gösterge normal çalışıyor bende. Başka yerden alınca kırmızı ya da tam dolu değil gösterebiliyor. ya da tam dolu gösterirken 10 km sonra yarı gösterebiliyor.


    En güzeli aldığınız anda km sayacını sıfırlamak.Aldığınız miktar ve yaptığınız kmye göre hesabını yapabilirsiniz ş.içi-dışı full depoyla şu kadar gidiyor 15 lt ile bu kadar gider gibi..

  • Öncelikle aracınızın 100km de kaç litre lpg yaktığını bulmanız gerekiyor. Lpg göstergesi yanılma payı yüksektir. Lpg fulledikten sonra 100 km yol yapın ve tekrar lpg fulleyin. Çıkan tutarı litre olarak söylerseniz daha detaylı yardımcı olurum.

  • Atikerde iyi geliyor
  • İstanbul şehir içi trafikte geziyorum BRC LPG var benim 1.6 Cruze da eski bir kit my11 diye geçiyor, benim araç daha ağır daha çok yakmasına rağmen 30 35 litre gazla 260 270 km arası gidiyor.Lpg tankı fulleyince 45lt gaz alıyor fulleyince 350km gider herhalde.Ona göre hesap edin işte, eranın daha az yakması lazım tüketim bana çok geldi.Düzgün bir afr ayarı yapan yere gösterin aracı bence.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eloq kullanıcısına yanıt

    Hocam anlamadığım daha 3 4 aylık kullanılan sistem nasıl yanlış gösterebiliyor?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi D..Drogba -- 26 Kasım 2020; 8:58:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • D..Drogba D kullanıcısına yanıt
    Lpg şamandırasına bakmayın hocam, depoyu fulleyin km bilgisini sıfırlayın lpg uyarı verip bitene kadar kullanın sonra yine aynı istasyon dan fulleyin ve aldığınız lpg litresini km ye bölün en doğru sonucu bu şekilde bulursunuz? Bunu bir iki defa deneyin ortalama değeri bulursunuz
  • MuammA_ kullanıcısına yanıt

    Tamam hocam bu şekilde yapacağım ancak bu sefer de şehir içi şehir dışıyı bulmak zorlaşacak değil mi? Yoksa fulledikten sonra hiç boşaltmayı beklemeyip 100 km falan uzun yol yapıp mı geri doldursam hemen?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • D..Drogba D kullanıcısına yanıt

    Hocam lpgde en sağlıklı ölçüm depo tamamen bitince yapılan dolumdur. 100 km yol yapıp ölçerseniz araç çok yakmış ya da az yakmış gibi görünebilir. Lpg istasyonunun pompa basınç farkı, sizin lpg tankınızdaki basınç, havanın sıcaklığı vs. bir çok değişken var. Benzin mazot gibi düşünmeyin.


    Uzun yol tüketimi için tankı doldurup km sayacını sıfırlayıp ölçersiniz.

  • crssover C kullanıcısına yanıt

    Eyvallah hocam en kısa zamanda bunu yapıp paylaşacağım burada görürseniz iletimi yorumlarınızı beklerim


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Brc de ideal depo kalibrasyonu 2 aşamalı yapılıyor. İlk olarak depo boşken ayar programından sinyal kaydedilir, sonra bir de depo tam doluyken. Böylece sistem boş ve dolu arasındaki farkı tam okuyabiliyor ve ışıklar arası geçişler daha düzgün oluyor. Tabi yine de tank tipine göre vs bir miktar hata payı oluyor. Bu ayar genelde yapılmadığı ve doğal olarak kullanıcılar tarafından da bilinmediği için bazen hata oranı yüksek oluyor.


    İdeal yakıt ölçümü, lpg tam bittikten sonra bir miktar (veya tam depo da olabilir) lpg alınıp, yine depo tamamen bitene kullanmak şeklinde olmalı. Tam dolu depoyla  bir miktar yol gidip depo tekrar fullenirse yine hatalı sonuç çıkar.

  • D..Drogba D kullanıcısına yanıt

    İlk haftada yanlış gösterebiliyor. Lpgde çok etken var. Pompa basıncı ,deponun içinin basıncı, mevsim şartları vs vs . Sıvı yakıtlar gibi sabit kütle olmadığı için sanırım. Yani takılmayın göstergeye. düzgün çalışanı görmedim şu ana kadar. Dün park ederken 2 mavi gösteren düğme ( tamdolu 4 mavi ama hiç tam dolmuyor %20lik basınç boşluğundan dolayı fullken hep 3 mavi) bugün bindiğimde kırmızı gösteriyordu mesela. Yolda giderken tekrar mavi yandı. Gözüm takılmasın diye alt tarafa aldırmıştım düğmeyi iyiki öyle yapmışım ;)


    Kendi aracım için 33lt lpg için ş.dışı 370km, ş.içi ( istanbul trafiği) 250km.Ş.içi çok trafiğe girmediğimde 280kmleri bulabiliyor. Ama baz aldığım hep 250km . Bakıyorum 240km olmuş yeniden dolduruyorum.


    Son birşey hocam depo tam dolduğunda pompada yakıt basması çok yavaşlıyor . O andan sonra üzerine lpg yükletmeye çalışmamak lazımmış. %20lik boşluk her zaman olması gereken bir boşluk. Bir de benzin deposunu %25 in altına düşürmemek lazım. 1 sefer düşürdüm. Şansa benzin pompası yanmadı ama . benzin basınç regülatörü bozuldu.. Sürekli yarım depo benzinle dolaşıyorum. Yolda lpg bitse bile kafa rahat ediyor.





  • LPG göstergesi yanıltabilir, full depo üzerinden yakıt bitince ötene kadar 2-3 sefer ölçerseniz daha net veri elde edersiniz.
    Ayrıca LPG doldururken pompa öttükten sonra doldurmamaya dikkat edin, öttüğü yerde pompayı durdurun. Taksiciler gibi daha fazla alsın diye arabayı sallamayın

    Kendi aracımdan örnek vereyim (i20 1.2, BRC) full doldurduğumda 4 ışık yanıyor.
    80km sonra ilk ışık sönüyor.
    70km sonra ikinci sönüyor.
    70km sonra üçüncü sönüyor.
    70km sonra son kalan ışık yanıp sönmeye başlıyor ancak bu haliyle 100km'den fazla gidiyor. Toplamda 400-450 arasında tamamen bitip ötmeye başlıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Depo kaç litrelik. 30 litre lpg ile şehir içi 270- 300 km civarı, uzun yol 430 km civarı yol yaparsın, lpg göstergeleri yanıltabiliyor, her depoyu fullediğinde km yi sıfırla öyle hesap et,

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • LPG taktırmak hata en başta
  • jowood1 J kullanıcısına yanıt

    hocam km yi sıfırlamayı bilmiyorum. Olan km yi kaydettim. Dün 91. 995 km de iken depoyu fulledim. Kendi kendine bitip benzine geçinceye kadar takip edeceğim km sini oradan kaydedip burada da paylaşırım. Sıkıntı olmaz değil mi? İlla km sıfırlamadan bu şekilde de olur heralde...


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Liny L kullanıcısına yanıt

    Sebep?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • D..Drogba D kullanıcısına yanıt
    Hocam sıfırlamayı bu soldaki TRIP tuşuyla yapıyorsun basılı tutarak, arkadaşlarında söylediği gibi tüpü fullettikten sonra sıfırla buradan sonrasında şehir içi/dışı, devirli kullanmana bağlı olarak 350km den 450 km ye kadar fark eder Accent erada BRC marka LPG kullananlar....
  • Hocam yapmadım artık ancak km yi aklımda tuttum fullediğimde. Bitip benzine geçince de o zamanki km yi tutarım. Olur değil mi bu şekilde de?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • D..Drogba D kullanıcısına yanıt
    Olur olur sadece her seferinde kmyi akılda tutmaktansa sıfırlamak daha kolay
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.