Şimdi Ara

ABD'li gazeteden Türkiye'de kriz yorumu: 'Ekonomi konusunda cahil bir lider...' (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
290
Cevap
7
Favori
2.077
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
277 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Trabzon Valiliği'nin verdiği yemekte yaptığı konuşmada sanayicileri 'Bankalara saldırarak oralardan döviz alma yoluna gitmeyin, B planını C planını uygulamak zorunda kalırım bunu da böyle bilesiniz' sözleriyle uyardı. Erdoğan'ın konuşmasından sonra Asya piyasaları açıldı, dolar/TL haftaya 7,06'dan işlem görerek başladı."

    Çemçük ağzını her açışı zarar ziyan.
  • CSB yazmayan adam C kullanıcısına yanıt
    şuan tokatladı geldimi :ASDSAD
  • Ekonomi konusunda cahil bir lider kendi ekonomisini sakat bırakıp bundan başkalarını sorumlu tutuyor. Sonra da bu suçlamalar, ekonomi cahili bir başka liderin hamleleriyle kısmen doğru çıkıyor.”

    Altına imzamı atarım. Okumamış etmemiş adamı başımıza kim getirdiyse onların suçudur. Cehalet ülkedeydi eskiden artık hükümetin ta kendisi.
  • yarın çıkıp amerika bizi batırdı diyecekler. fakat gerçekte amerika bize verdiği sadakayı kesti sadece.
    bizimkiler o sadakayla yıllardır saçma sapan projelere parayı gömdüler.
    ülkenin ekonomisi kendi ayakları üzerinde duramadığı için bunları yaşıyoruz.

    başkasının üretemediği birşeyi üretiyor olsak kimse bize posta koyamazdı.
    biz paramızı dünyanın en basit işlerinden biri olan inşaata yatırdık.

    şimdi bunun bedelini hep beraber ödeyeceğiz
  • abd li gazeteye cevabımdır; HOŞT!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rusya Başbakan Birinci Yardımcısı ve Maliye Bakanı Anton Siluanov
    ABD varlıklarına yatırımlarımızı önemli oranda azalttık ve azaltmaya devam edeceğiz. Dolar yerine de avro ve Çin yuanı gibi para birimlerinin kullanımını artıracağız. ABD doları uluslararası ticarette tehlikeli bir enstrüman haline geldi
    ABD’nin yaptırımları Amerikalılara geri tepecek

    Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de ABD’nin doları siyasi bir enstrüman olarak kullanmasını eleştirerek ''ABD'nin doların kullanılmasına yönelik kısıtlayıcı adımlarını stratejik bir hata olarak görüyoruz.''



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi awaqado -- 13 Ağustos 2018; 1:13:29 >
  • Kriz karşısında kimse bir şey yapmıyor. Sadece izliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zapsu
    bu adamı delikten sülürmeyin kullanın

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Düşük faiz olmasaydı ev araba satışları olmazdı.İnşaat sistemi çökerdi.AKP de bu zamana kadar gelemezdi.Adamın dediği doğru olabilir ama AKP bunu yapamazdı.
  • Medvedev, "Gelecekteki yaptırımlardan bahsetmek istemesem de, eğer bankacılık faaliyetlerinin ya da bazı para birimlerinin yasaklanması noktasına kadar gidilirse, bunu açık bir şekilde ekonomik savaş ilanı olarak görürüz. Ve bu savaşa ekonomik, siyasi ve gerekirse diğer araçlarla kesinlikle karşılık vermek zorundayız. Amerikalı dostlarımız bunu anlamalı" dedi
  • Bugün yaptığı açıklamalar yüzünden neredeyse 1 lira arttı dolar yine.Birdaha izah etmek zorunda kaldılar sözlerini.
  • Ne yapsalar işi kurtaramayacaklar o kesin. Yalancının evi yanmış kimse inanmamış. Hep dış güçler denildi derken yalandı gerçek oldu. Şu anda malum herkes bu oyunun abd ye ait olduğunu biliyor. Bu işten tüm ülke zararlı çıkacaktır. Burada hata senin benim tartışması yapmanın hiçbir anlamı yok herkes metanetli olsun yeter. Bence piyasa oturuncaya kadar kimse birbirini suçlamasın ve kutuplaşmasın ki kendimizi abd ye ve avrupaya güldürmeyelim. Bence artık buraya bile kutuplaşacak mesajlar yazmayın çünkü önümüzde sabır günleri var. Ya birbirimizi yiyeceğiz yada bu günleri insan gibi atlatacağız.



    Şöyle düşünün abd buraya asker indirip savaş açınca oturup AKP yi ve oy verenlerimi taşlayacağız yada CHP vatan haini deyip CHP li yada hdp lileri mi taşlayacağız. Şu an ki durumun vahametini anlayın abd Türkiye ye ekonomik savaş açtı.



    HERKESİ DUYARLI OLMAYA DAVET EDİYORUM.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bilimin şöyle bir özelliği vardır, ya siz doğruyu bulursunuz, ya da doğrular sizi. İkisi arasındaki tek fark maliyettir ve ikincisi daha maliyetlidir. Ve ekonomi bir bilimdir.
  • O değilde bize resmen ekonomik savaş ilan etmiş bir ülkenin basınında karalama ve itibar yok etme amacı ile yazılmış yazıları kesin doğru kabul edip burada savunan sözüm ona “entelektüel” çomarlara sadece ve sadece acıyorum. Size belediye baksın, zira umutsuz vakasınız.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Gominizm artıkları da geldi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu saatten sonra birşeyleri düzeltmek zor insanları aptal yerine koyup dış güçlerin oyunu demek çocuk kandırmaya benzer bir kişinin egosunun sonucunu 85 milyon çekmemeli

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyler artık yeni savaş yöntemi dolarla oluyor. Ben katiyen rte yi desteklemem ama şu anki durum kim gelse yaşayacağı bir olay. Ha şimdiki duruma gelmemize bu yönetimin büyük payı var bunu inkar edemem ama rte nin dolardan kurtulalım demesiyle başlayan bir süreç var ve abd, bu iktidarın yanlış politikalarında gördükleri açıkları kullanıyor.

    Dolardan kurtulmak cidden önemli ve gerekli bir adım. Burada önemli olan yıllarca har vurup harman savuran, hiçbir hazırlık yapmadan doları ekarte etmeye çalışmak oluyor. Boğazımıza kadar dış borcunuz var. Bunlar olmasa, dolarla iş yapmıyorum, altınla al sat yapacağım deriz ve çok da güzel olur. Atatürk dönemi kapalı ekonomimize bakın, kaya gibi.

    Şimdi biz dolardan kurtulmuş olsak abd liler bizim ihalelermize gelir, 100 birim altınlık bir işe misal 1 milyar dolar verelim dolarımızı alın derler. Rezervlerde dolsr tutalım diye bedavaya dolar bile verirler. Onlar için ne ki? Darphanede bas gönder.

    Bu yüzden ister rte iste başkası, bizi dolardan kurtarmalı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.