Şimdi Ara

ABD'li gazeteden Türkiye'de kriz yorumu: 'Ekonomi konusunda cahil bir lider...' (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
290
Cevap
7
Favori
2.078
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
277 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HesTr33123

    Bu mesaj silindi.
    "BABALAR GİBİ BATIRIRSINIZ İŞTE, BETER OLUN YOLSUZLUK YAPANLAR!"

    http://www.gercekgundem.com/ekonomi/30493/memleketi-yerken-ayni-gemide-degil-miydik
    "Nasıl çözülsün ki? Dünyada başka bir halk, “ekonomiyi kim batırdıysa o düzeltsin” diye yine aynı kişiyi seçer mi? Belki de herkes verse bir böbreğini, düzelir ekonomi…

    * * *

    Eleştirince hemen; “Hepimiz aynı gemideyiz!” Nedense bu laf hep gemi su alırken söylenir. Kaptanın seyir defterine kaydedilir. Normalde pek de umurunda değildir.
    Önümüzde koskoca buzdağı, bütün krediyi betona harca… Onca uyarıya rağmen dümeni kırma… Haliyle gemi bodoslama girsin buzdağına… Sonra da “Halkımız var!
    Peki, gemi personeline ne demeli? Devlet dairelerine, kamuya, belediyelere eş, dost, tanıdığı işe alırken, madenleri, arazileri, ihaleleri peşkeş çekerken “Batıracaksınız” diyenler hep vatan haini…"


    **

    http://www.gercekgundem.com/ekonomi/30497/krizin-faturasi-yine-isciye-kesildi

    **

    SARAYIN HARCAMALARI NEDEN KISILMIYOR, HEP VATANDAŞ SUÇLU DEMELERİNDEN BIKTIM ARTIK.

    http://t24.com.tr/haber/cumhurbaskanligi-sarayinin-13-gunluk-masrafi-butun-seker-fabrikalarinin-zararina-denk,600157

    http://www.diken.com.tr/ak-saray-2016da-kendi-maliyeti-kadar-harcama-yapmis/

    http://www.sabithaber.com/sarayin-1-yillik-gideri-aciklandi-1-milyar-292-milyon-tl-7039/

    BUNLAR SADECE BİR ÖRNEK DAHA NELER VAR NELER...




  • Yakın zamanda Irakta, Libyada, Mısırda abd geldi bu ülkelerin liderlerine saydı sövdü. Halk ta haklısın abd dedi. Sonra Abd geldi ve "barış" getirdi, "demokrasi" getirdi bu ülkelere. Kaç milyon insan öldü? Barış geldi mi? Öyle yada böyle hiç bir şart ve koşulda katil Abd nin tarafında olmayın. İster o partili ol, ister bu partili ol, ister ateist, ister yahudi, ister müslüman ol, eğer ki türk vatandaşıysan halkın iradesine saygılı ol, kabul etmeyebilirsin ama saygılı ol. Trump denen adam çok mu ekonomi biliyor? O ükeye kafana göre vergi koy, bu ülkeye kafana göre vergi koy? Bu ekonomi bilen bir liderin işi mi? Türkiye gelişmiş değil, gelişmekte olan bir ülkedir. Ve şu anda önüne engel konulmaya, büyümesi yavaşlatılmaya çalışmaktadır, olan budur. Bunu görmeyip sırf Tayyipe düşmanım diye, sırf inancı zayıf olan bir müslümanım diye seçilmiş liderine karşı durma, mal olma.




  • Hakli adam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir tane akıllı cikipta durup dururken bu kadar Yükseliş neden oluyor diye sormamıs eleştirin hukumetide sözü var kardeşim bunun .adam alenen diyor ki papazı vermezsen dolar böyle artacak . Ne diyeyim ki size sözde milliyetçiler .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HastaSiempre1940

    Yüksek faiz ve yatırımcı Hiç ekonomi bilginiz yok sanırım :(
    Bu konuyu biraz açıklayabilir misiniz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: elLbufFer

    Bir tane akıllı cikipta durup dururken bu kadar Yükseliş neden oluyor diye sormamıs eleştirin hukumetide sözü var kardeşim bunun .adam alenen diyor ki papazı vermezsen dolar böyle artacak . Ne diyeyim ki size sözde milliyetçiler .
    Aynen hükümet kesinlikle çok suçlu ama abd nin istekleri doğrudan hükümetin suçu değil tam olarak ve dolar da bu sebeple bu kasar yüksek hızla yükseliyor anladığım kadarıyla.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: orcnd

    yarın çıkıp amerika bizi batırdı diyecekler. fakat gerçekte amerika bize verdiği sadakayı kesti sadece.
    bizimkiler o sadakayla yıllardır saçma sapan projelere parayı gömdüler.
    ülkenin ekonomisi kendi ayakları üzerinde duramadığı için bunları yaşıyoruz.

    başkasının üretemediği birşeyi üretiyor olsak kimse bize posta koyamazdı.
    biz paramızı dünyanın en basit işlerinden biri olan inşaata yatırdık.

    şimdi bunun bedelini hep beraber ödeyeceğiz
    En mantıklı yorum herhalde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kısa ve öz; bir insan kafasızsa, tembelse ve üstelik kendisinin kabiliyeti ile sahip olması mümkün olmayan hazır bulduğu mirasa da ihanet ediyorsa artık ona söylenecek bir şey kalıyor. Allah ıslah etsin.
  • Hepsi yalann bunlar dış cimihlerin oyunu ..2023 e kadar sabretsinler uçuşumızu ve dünyaya boyun eğdirmemizi seyretsinler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Toplumun yarısı cahil koyun aptal diyenler. Siz necisiniz, ülkesini sevmeyen, en ufak bir olayda ülkesini satan vatan hainisiniz. İnsan kendi ülkesine söyleyeceği lafları dikkatli seçer. Kendi menfaatini ülkesinden önde tutanın ülkesi yoktur.
  • Doların artma nedeninin en büyük sebebi yine halk. Artacak diye saldırıyorlar devletin hazinesinde dolar kalmadı be yavaş alın azıcık. En sonunda halkın dolarına el konulunca devlet kötü olacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: eteksen

    Toplumun yarısı cahil koyun aptal diyenler. Siz necisiniz, ülkesini sevmeyen, en ufak bir olayda ülkesini satan vatan hainisiniz. İnsan kendi ülkesine söyleyeceği lafları dikkatli seçer. Kendi menfaatini ülkesinden önde tutanın ülkesi yoktur.
    biz ülkeyi değil sizi sevmiyoruz. Ülkeyi de sizden daha çok seviyoruz ve kurtaracak akıla biz sahibiz siz değil.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kozmodov K kullanıcısına yanıt
    Aynen kardeşim ABD’nin çok masum isteği olan “Papaz’ı bırakın” bizim hükümetimizin suçu dimi? Niye almışlar ki bu adamı yahu? Suç bizim hükümetimizde! (!)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aslında Kılıçtar olsaydı başta dolar bir TL olurdu hem hesap uzmanı o birde Amerika bize yaptirimda uygulamazdi ne güzel olurdu

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: elLbufFer

    Bir tane akıllı cikipta durup dururken bu kadar Yükseliş neden oluyor diye sormamıs eleştirin hukumetide sözü var kardeşim bunun .adam alenen diyor ki papazı vermezsen dolar böyle artacak . Ne diyeyim ki size sözde milliyetçiler .
    başka konuya da yazdım istersen sana da söyleyeyim bu kadar yükseliş neden oluyor.

    zamanında özellikle yabancı yatırımcıya ülkeye gelip yatırım yapmaları konusunda teşvik açıklandı. teşvikte özellikle belirtilen şey ise "eğer en az 5 yıl boyunca ülkede kalıp yatırım yaparlarsa sıfır vergi alınacağı ve yaptıkları yatırımların maaliyetlerinin ise kazanç vergisinden dahi düşüleceği." idi.
    http://www.milliyet.com.tr/yazarlar/sukru-andac/melek-yatirimci-yasadi-5-yil-vergi-vermeyecek-1546361/?utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaber
    https://books.google.com.tr/books?id=vJp_AgAAQBAJ&printsec=frontcover&hl=tr&source=gbs_ge_summary_r&cad=0#v=onepage&q=5%20y%C4%B1l&f=false
    Ekonomi Bakanlığının hazırladığı "Girişim Sermayesi: Türkiye için Çıkarımlar ve Öneriler" makalesi sayfa 28
    quote:

    FCPR'ın şahıs yatırımcıları için kar dağıtımları yatırımcının herhangi bir porföy yatırımında %25'den fazla hissesi olmaması ve 5 yıl kesintisiz olarak FCPR'da parasını tutması şartı ile
    miktarından bağımsız olarak sermaye kazancı ve gelir vergisinden muaftır.


    şimdi bakalım tüm bu söylediğim şeylerin yazıldığı yıla,
    2012 mayıs
    yani bu yazılanların yaz sonu yürürlüğe koyulduğunu öngörür isek şu andan tam 5 buçuk yıl öncesi.

    sadede gelirsek, bu şekilde son bir çırpınışla ülkeye sokulan yabancı yatırımcı 5 yıl içerisinde ülkedeki bulanık durumu gördü, üzerine düşeni yapıp 5 yıl kaldı, vergisini vermeden kazancıyla beraber çıkıp gidiyor.
    işte o bahsedilen 5 yıl'ın sonu ise yaşadığımız günlere tekabül ediyor.
    şimdi anladın mı şu anda neden birden döviz artıyor?

    insanlara azıcık sorgulayın diye telkinde bulunuyorsun ya, al bak önünde internet var sen de biraz sorgula-araştır.
    neden erken seçim kararı alındı diye bir düşün, yoksa saf saf önüne sunulan rahip masalını yemekten öteye gidemezsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 12henry14 -- 13 Ağustos 2018; 11:41:25 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: furandor

    Yasayan turklerin %80 nin fetöcü oldugu hükümetinin fetoyu koruduğu bir yerim gazetecisi cikip yorum yapiyor ve buna alkıs tutuyorsunuz yazık..düsmani dısarda aramaya gerek yok ki.RTE gitsin de abd ingiltere vs işgal etsin buna bile razısınız.
    konuyu nereden nereye bağlayıp yine birilerini vatan haini ilân etmeyi başarmış. Olm siz ne yiyip ne içiyorsunuz ya! Suyunuza yemeğinize bir şey mi katıyorlar da böylesiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pelstina

    Yakın zamanda Irakta, Libyada, Mısırda abd geldi bu ülkelerin liderlerine saydı sövdü. Halk ta haklısın abd dedi. Sonra Abd geldi ve "barış" getirdi, "demokrasi" getirdi bu ülkelere. Kaç milyon insan öldü? Barış geldi mi? Öyle yada böyle hiç bir şart ve koşulda katil Abd nin tarafında olmayın. İster o partili ol, ister bu partili ol, ister ateist, ister yahudi, ister müslüman ol, eğer ki türk vatandaşıysan halkın iradesine saygılı ol, kabul etmeyebilirsin ama saygılı ol. Trump denen adam çok mu ekonomi biliyor? O ükeye kafana göre vergi koy, bu ülkeye kafana göre vergi koy? Bu ekonomi bilen bir liderin işi mi? Türkiye gelişmiş değil, gelişmekte olan bir ülkedir. Ve şu anda önüne engel konulmaya, büyümesi yavaşlatılmaya çalışmaktadır, olan budur. Bunu görmeyip sırf Tayyipe düşmanım diye, sırf inancı zayıf olan bir müslümanım diye seçilmiş liderine karşı durma, mal olma.
    Bunu anlayamıyorlar be güzel kardeşim. Yarın öbürgün eğer güzel ülkemin insanları liderlerine arka çıkmaz ise sonumuz libya ırak gibi olacak. Ülkenin kendine gelip artık üretim babında gerekli sorumluluğu alması lazım. Eğer dışa bağımlılık devam ederse nanayı yeriz. Belki GSM IT gibi bölümlerde olmasada kesinlikle elektronik mekanik vs vs gibi şeylere acilen daha fazla yönelmek lazım. İnşallah ülkeme ders olmuştur. Karşımızda ABD olan ülke dünya ekonomisini elinde tutan bir ülke isterse 1 gece 1 doları 10 tl'de yapar. İstediği yaptırımları yapmadığımız için bu durumdayız. Kaddafi'nin hala çıkıp Uluslarası bir yerde bu anlaşmaları kabul etmiyorum deyip kitapçığı fırlattığını unutamam. Eğer yaptırımlara boğun eyip liderede sahip çıkmazsak ülke iyi yerlere gitmeyecek. Sadece Tayyip düşmanlığını bırakıp C.başkanı sıfatıyla destek olmak lazım lidere.




  • 12henry14 kullanıcısına yanıt
    Erken seçimin ne gibi bir yararı olabilir ki böyle bir durumda piyasalara güven verebilmek için mi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Avucunuzu yalarsınız her zamanki gibi. Kendi kendinize burada konuşun durun bakalim

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BluePassenger

    Ne yapsalar işi kurtaramayacaklar o kesin. Yalancının evi yanmış kimse inanmamış. Hep dış güçler denildi derken yalandı gerçek oldu. Şu anda malum herkes bu oyunun abd ye ait olduğunu biliyor. Bu işten tüm ülke zararlı çıkacaktır. Burada hata senin benim tartışması yapmanın hiçbir anlamı yok herkes metanetli olsun yeter. Bence piyasa oturuncaya kadar kimse birbirini suçlamasın ve kutuplaşmasın ki kendimizi abd ye ve avrupaya güldürmeyelim. Bence artık buraya bile kutuplaşacak mesajlar yazmayın çünkü önümüzde sabır günleri var. Ya birbirimizi yiyeceğiz yada bu günleri insan gibi atlatacağız.



    Şöyle düşünün abd buraya asker indirip savaş açınca oturup AKP yi ve oy verenlerimi taşlayacağız yada CHP vatan haini deyip CHP li yada hdp lileri mi taşlayacağız. Şu an ki durumun vahametini anlayın abd Türkiye ye ekonomik savaş açtı.



    HERKESİ DUYARLI OLMAYA DAVET EDİYORUM.
    Piyasalar zamanla nasıl oturabilir ki bu durumda bu işin sonu hayır değil

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.