Şimdi Ara

A101 greenvillage organik tavuk kilosu 9-10 TL (karnı aç olan girmesin) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
5
Favori
32.329
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mcroses

    quote:

    Orijinalden alıntı: kml_77

    Şu konuya açıklık getirecek arkadaşlar varsa forumca aydınlanmış oluruz. Zaman zaman tavukçularda denk gelmişsinizdir :" Köy tavuğu 7 lira 8 lira "vs diye. Bunlar köy tavuğu değil ziraat tavuğu ama yumurtadan kesileni belli bir süre doğal ortam benzeri bir yerde bulundurup doğal beslenmesini sağlayıp klasik tavukla köy tavuğu arası bir kıvama getirip satıyorlar kart tavukları. Bu da o tavukların markalaşmış hali olmasın ? Yorumları bekliyorum.

    kesinlikle katılıyorum bir ara bolez alıyordum onun aciklamasinda da sizin yazdiginiza benzer birsey yaziyordu ara ırk gibi birsey.
    asil koy tavugu yukarida paylastigim gibi ve kesinlikle bizim tavuk diye yedigimiz canli ile alakasi olmayan birsey.
    bir butu adami aksamdan sabaha tok tutuyor.

    Marketlerde 3 çeşit tavuk var
    1. Her zaman tükettiğimiz piliç kg 6 lira

    2. Köy tavuğu 1 kg dan pek fazla değil oldukça lezzetli ,çokk ettli değil 4,5 lira

    3. Anaç tavuk 2 kg gibi oldukça sert ve yağlı, aroması çok ağır 6,5 lira

    Tercihim köy tavuğu yufkayı fırında pişirdikden sonra

    45 dk düdüklüde bişmiş köy tavuğunu o haliyle yufkanın üzerine çevirmek

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Geçen bizim kazıkçı kasap organik tavuk etinin kilosuna 25 tl dedi..Tek tavuk 38 tl dedi!

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mcroses

    ben de bir heves ile aldım ama beklentimi karsilamadi.
    buradan köy tavuğu alıyorum. kaliteli düdüklü tencerede 1 saat de pişiyor. eti de tavuk etine benzemiyor bildigin inek eti rengi de baya koyu



    Hocam tabi ki köyden tavuk almak farklı bu tavuklar farklı , o konuda bir şey demiyorum ama yine de ilaçlı 45 günlük tavuklardan çok daha iyidir yani.

    quote:

    Orijinalden alıntı: elfen_lied

    çingen için Tekirdağda irisinde bir tane dolaba attır, bize anca yeter



    Zaten onun için aldım , tavuk işi halloldu ama her yerde yokmuş bir de pişmesi daha uzun.




  • kml_77 K kullanıcısına yanıt
    Tavukların deri rengi et rengi ırk özelliğidir. Fakat yedikleri ile kısmen değişebilir. Mesela bir tavuğu sürekli mısır ile beslerseniz eti sararır bir miktar. Kırmızı biber yedirirseniz yumurta sarısı kırmızı renge yaķın bir renk alır. Derisi sarı olan tavuklar köy, beyaz olanlar ise sanayi yada halk arasında başka ne deniyorsa o şekilde adlandırılıyor. İstenirse sarı derili hızlı gelişen tavuklar elde edilebilir. Geçen markette gördüm başlanmış kullanılmaya. Bunlar ırk özelliği. Başka birşey değil. Zenci ile beyaz insan gibi düşünülebilir.

    Organik tavuklar geç gelişen fakat iyi et tutan ırkların organik şartlarda yetiştirilmesi ile olur. Bizim yerli köy tavuk ırkları genel olarak olarak pek iyi et tutmaz. Bundan dolayı uzun süre beslenir yaşlanır ve yağlanır. Eti sert olur.

    Sanayi tavukları ile organik tavuklar arasında yedikleri yem olarak ufak farklar var.
    Organik tavuk yemleri gdo suz, tarın ilacı olmadan yetiştirilir. Pahalıdır. Fiyat farkı daha çok bundan kaynaklanır. Özel sorunuz varsa cevaplayabilirim. Gerçi ciddiye alanda olmuyor. Herkez kendi bildiği ile devam ediyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yusuf24 -- 10 Nisan 2016; 0:02:09 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: e_capkan

    tek özelliği gdo suz olması mı ?
    yayılan hayvan mı yoksa ?



    sadece gdosuz olması değil asıl özelliği diğer tavuklar gibi 40-45 günlükken kesilmiyor , bu anca 81 günde o boyutlara geliyor yani cinsi de farklı.
    gdosuz olması da önemli tabi hormon , antibiyotik desteği yokmuş bunlarda.
    diğer özelliği ise daha geniş alanda yetişiyormuş bu tavuklar (diğerlerine göre yaklaşık 5 katı büyük alanda yetişiyormuş , daha stressiz oluyormuş )

    quote:

    Orvital'den: Organik tavuk eti nedir?
    Organik tavuk eti yetiştirilmesinden, kümeslerine, serbest dolaşım alanlarından kesim sürecine kadar her türlü konuda konvansiyonel tavuk etinden çok farklıdır. Kısaca özetlememiz gerekirse;
    - Organik Tavuklarımız içinde bulundukları kümeslerde serbestçe dolaşabilmektedir (normalde 20-25 bin tavuğun konulacağı kümeslere biz sadece 4.800 adet tavuk koyuyoruz, kümes içinde kafes dahil hiçbir sınırlayıcı ekipman bulunmamaktadır). Bununla birlikte Organik Tavuklarımız için kümes önlerinde de serbest dolaşım alanları mevcuttur (Organik olan bu dolaşım alanlarımız 4 metrekareye 1 organik tavuk düşecek şekilde planlanmıştır)
    - Organik Tavuklarımız konvansiyonel tavuklardan farklı özel bir ırktır ve en büyük özellikleri yavaş büyümeleridir. Çünkü konvansiyonel tavuklar ortalamada 40-44 günde kesime giderken bizim tavuklarımız minimum 81 günde kesime gitmektedir (yaklaşık 2 kat bir süre)
    - Yetiştirilmeleri sadece Organik ve çok az miktarda doğal yem ile sağlanmaktadır. Bütün yem hammaddelerimiz Uluslararası Organik Sertifikasyon Kuruluşları tarafından denetlenmekte ve periyodik olarak analize gönderilmektedir (hammaddelerimizi başta GDO olmak üzere her türlü riske karşı kontrol ettirmekteyiz)
    - Bununla birlikte yine periyodik olarak ürünlerimizi hormon, antibiyotik, ağır metal ve pestisit analizlerine de göndermekteyiz.
    - Ayrıca Migros Grup Mağazalarında rafa çıkmadan önce SGS tarafından da sıkı bir şekilde denetlendik ve başarılı olduk, tesislerimizde ISO 22000’e uygun şekilde Gıda Güvenliği Faaliyetlerimize devam etmekteyiz
    - Ayrıca Organik Tavuğumuzun lezzeti “Ah nerede şu çocukluğumun tavukları” diyenler için “İşte Burada” dedirtecek kadar güzeldir.



    Ayrıca eti de diğerleri gibi yumuşak değil..

    En az 80 günlük ve bu koşullarda yetişen tavukların kilosu 20 liradan başladığı için açtım bu konuyu , daha iyisi veya alternatifi varsa lütfen bilen yazsın.




  • A101 de birde mudurnu tavuğu vardı. Sapsarı. Onun kilosuda 6,5 lira idi sanırım. Rengi daha iyi göründüğü için ben ondan aldım. Yukarıda arkadaş mısır yedikleri için renkleri sarı demiş. Çok doğal köy tavuğu diye heveslenip almıştım. Bu bilgi biraz hevesimi kurtlandırdı. Umarım rengi sarılaştırıp 45 günlük tavukları doğal diyerek satmıyorlardır.

    Bu mesaja eklenen görseller:

     A101 greenvillage organik tavuk kilosu 9-10 TL (karnı aç olan girmesin)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • exponent kullanıcısına yanıt
    Mısırdan demedim hocam. Irk özelliği bu. Zenci ile beyaz gibi. Arada hiç fark yok. Ama tavuklar renkli besinler tükettiklerinde bir miktar et ve derisine yansır diyorum. Anormal bir renk maddesi katılmazsa bu kadar olmaz. Canlı görmek lazım.

    Doğal kelimesi hiç bir anlam ifade etmemektedir. Bunuda unutmayın. Hiç bir tavuk yapay değildir zaten. Tamamen kandırmaca.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yusuf24 -- 10 Nisan 2016; 0:22:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BBence kilo 9 tl Ye organik tavuk şüpheli bir durum

    işin içindeki arkadaşlar daha sağlıklı bilgi verebilir 9 tl maliyeti kurtarmaz gibime geliyor promosyon gibi bir durum olabilir ama daha önce metro markette 14 tl idi o zaman 2 tane almış idim tadı fena değil idi şu anda floty marka tavuk alıyorum tadından memnunum

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ucuza alıştık diyemidir, bu marketteki sanayi tavukları daha lezzetli buluyorum. köy tavuğunun eti lastik gibi oluyo.
  • Akdeniz Toros firması senelerdir. hem elle kesim kuru yolma hem de 5ayda organik besleme tavuk satışında çok ileri teknoloji kullanıyor..Güvenle yiyebilirsiniz Tavuk 10.90liradan satılıyor kilosu.. çok büyük marketlerde satılmıyor.. internetten ulaşabilirsiniz. salam sucuk kırmızı et entegre tesisleri de mevcut.. Herkese selam ve saygılarımla..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 1419oguzhan

    Yurttayım ben alsam tost makinasında yapabilir miyim ki :/ alternatifim yok başka

    Sabirli olursaniz ve dusuk isiya ayarlaniyorsa agir agir 2 saatte pisirilir sanirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Diğer konuda fotoğrafı ben istemiştim gece gece aç karnına konu iyi gelmedi

    Şaka bir yana gerçekten bana doğal geldi dediğiniz gibi kemiğin rengide farklı etin rengide hindi etinin rengi gibi olmuş pişince en azından denemekte fayda var yarın alıp yapalım..

    Afiyet olsun bu arada..
  • tavuğu boşverin hindiye yönelin diyip olayı farklı bir boyuta taşısam mı acaba :))
  • e_capkan kullanıcısına yanıt
    Tavukculuk yapan tanidiklarim var 21 gunde kesiyorlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yusuf24 kullanıcısına yanıt
    Abartma deil bu işi yapan tanidiklarim var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • şoklanmis tavuk olunca ne oluyor, skt yaklasmis urunleri soklayip satiyo olabilirler mi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gecen migrosta da soklanmis halinin kilosu 11 tl idi. Markasi orvital. Soklanmis olmayanin kilosu 25 lira.. Farki nedir derseniz sktsi soklanmis olanin 2 yil... Yani o dolapta en az 2 yil bekleyebilir.. Belki de beklemistir cunku benim aldigim 1 yil once uretilmisti. Tad olarak soklanmis olmayandan biraz fari vardi ve de kemikleri siyah gibiydi. Ama yine de bu soklanmis olan normal tavuktan iyidir.. Bir de su dezavantaji var : soklanmis olan tavugu tek seferde tuketmek zorundasiniz. Yani parcalayip baska zamanlarda yiyemezsiniz. Bir kere donduktan sonra cozdurup bir daha dondurmak olmaz..herkese afiyet olsun.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CiweLek

    Abartma deil bu işi yapan tanidiklarim var

    Yıllardır bu işi bilimsel olarak yapıyorum. 21 gün diye bir şey yok. 21 günde tavuk keserseniz ne olur. 1kg lık çevirme piliç elde edersiniz en fazla.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yusuf24 -- 10 Nisan 2016; 13:20:22 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CiweLek

    Tavukculuk yapan tanidiklarim var 21 gunde kesiyorlar

    Benimde var
    1 aylıkken kesiliyor en erken çevirmendiler veriliyor onlar

    21gunluk hayvani hangi firma kesiyor soylermisin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yaklaşık bir ay A101 den almıştım bu tavuğu, sinek ilacına benzer bir kokudan yiyemeden çöpe attık.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.