Şimdi Ara

3D - Harley Davidson Motor Çalışmam [SS'li] (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
107
Cevap
28
Favori
25.967
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
226 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Tebrikler..Solıd Snake. Hocam bana da subaru impreza çizebilir misiniz? Müsait olduğunuzda Alamıyoruz madem çıktı alıp a3e odama asmak istiyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barca1899 -- 17 Kasım 2019; 21:48:4 >
  • ellerine sağlık, çok başarılı.
  • Eline sağlık umarım istediğin işe kavuşursun kardeşim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • harika olmuş hocam eline sağlık

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Mukemmel olmus. Ne kadar surdu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • söyleyecek söz bırakmamışsın hocam.. detaylardaki müthiş incelik.. egzoz borusunun yıpranmışlığı harika!:) ne diyeyim, umarım hak ettiğin paraları kazanacak işler bulur ve yüzün güler
  • Metal-Gear kullanıcısına yanıt
    Hocam bu konularda Türkçe kaynak bulmak çok zor. Sıfırdan başlayanlar için ders videoları hazırlasanız çok faydalı olur. Udemy üzerinden de verebilirsiniz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • yazık yazıkk , eğer gerçekten senin yapımında emeğin geçtiyse biran önce yurtdışına kaç .. memlekete hainlik yap demiyorum ama bu özelliğini kullanacak oyun stüdyosu yok memlekette . oyun tasarlayan çoğu tanınmış büyük firmaların tasarımlarından daha güzel olmuş .
  • Tam boşuna üniversite okuyorsunuz dediğimiz kişilerin verdiği "okumayıp da ne yapacağız?" cevabına kapak niteliğinde bir konu. kendi kendini eğitemeyenler 21. yüzyılda hayal ettiği şeylere erişemeyecek.
  • Hocam ellerine sağlık çok güzel olmuş.

    Tek sorum var. Bu motoru imal edecek olsan, önce 2d olarak çizermiydin?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle tebrik ederim çok başarılı işler yapmışsınız. Bu konulara çok yabancı biri olarak dışardan baktığım zaman bu videoyu hazırlayan biri animasyon film de oyun da yapar diye düşünüyorum. Başta da değim gibi bilgim yok cahilce bakıyorum olaylara, hani o kadar basit değil tek yapılamaz derseniz o zaman da neden Türkiye'den şöyle beş kişi on kişi birleşip ortaya bir film yada oyun çıkaramıyoruz, sizin seviyenizde gönüllü olarak bir ekip kurulup bu iş yapılamaz mı?. Getirisi maddi ve manevi olarak tatminkar olacaktır diye düşünüyorum. Bu kadar yetenekli birisi bence bunu düşünmeli.
  • Yolun açık olsun, emeğine sağlık 👍

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bu çalışma ne kadar zamanını aldı hocam? çok güzel olmuş
  • Merhaba.
    Çalışmalarınızı daha önceden incelemiştim ve oldukça beğenmiştim. Bu çalışmanız da en ince ayrıntısına kadar mükemmel olmuş. Gerçekten kusursuz. Tebrik ederim.

    Ayrica sadece Photoshop bile başlı başına bir dünya olmasına rağmen bu kadar programı kullanabilmeniz sizin için çok büyük bir avantaj. Allah yolunuzu açık etsin :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3D - Harley Davidson Motor Çalışmam [SS'li]

    Buda size Tarhan Telli den 5d çalışma

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Metal-Gear

    Jack Sparrow, teşekkürler, çok uzun zamandır kendi çabalarımla bu işi meslek edinmek amacı ile internet üzerinden çoğunluğu 3A oyun yapımcılarının hazırlamış olduğu profesyonel eğitim setlerini takip ederek hocam.

    slayeralone12, Bu çalışma için kullandıklarım: 3DS Max, ZBrush, Substance Painter, Substance Designer, After Effects, Photoshop.

    Daha farklı tarz çalışmalarımda ihtiyacım olursa bunlara ek olarak: SpeedTree, xNormal, Marmoset Toolbag, Premiere Pro ve oyun motoru olarak Unreal Engine 4 kullanıyorum.
    Merhaba, bahsettiğiniz 3A oyun yapımcılarının eğitim setlerinden örnekler verebilir misiniz?
  • Pweck5, Thekanarya, Türkçe olarak kaydadeğer bir kaynak bende bulamadım hiç, yani temel düzeyde gayet güzel kaynaklar var ama ileri düzeyde pek yok. Varsa da çok nadir olacak ki hiç denk gelmedi, hep yabancı kaynakları takip ettim o yüzden. Detaylı bir ileri düzey kaynak hazırlama işi sabırlı bir çalışma gerektirir, bizim ülkede de pek fazla öğrenme eğilimi olmadığı için harcadığım vakte değer bir geri dönüş alacağımı düşünmüyorum, bu yüzden girişmiyorum böyle bir kaynak hazırlama işine. Muhtemelen bu işte uzmanlaşmış Türk sanatçılarda aynı düşünceden ötürü kaynak maynak hazırlamıyorlar. Yoksa benden çok daha bilgili ve uzman Türk sanatçılar var ders hazırlamaya ciddi anlamda layık olan, bu da onlardan biri:https://www.artstation.com/qoyun

    Ben bu adamların yanında çömezim yani daha. Ancak yaptığım çalışmaları paylaşırken yazı ve ekran resmi şeklinde detaylı bilgiler verdiğim oluyor. DH'deki eski konularımda mevcut bunlar. Giriş düzeyinde çok rahat kaynak bulursunuz aslında, basit google aramaları yeterli. Örneğin: 3DS max temel eğitim, ya da 3DS Max tutorial yazın, google size yüzlerce sayfa listeler, birine girer baştan sona set halinde olanlarla başlarsınız örneğin. Böyle böyle yolunuzu bulursunuz zaten.

    Rajeesh, aspartamsız, ortalama 1 ay civarında sürdü.

    ilker07, Detayı şudur: Birkaç sene önce iyi bir şirkette bilgi işlem personeliydim. Bilgisayar işlerini seviyor olsam da gayri insani fazla mesailer yüzünden 4 ay dayanabildim. Takım liderimiz iyi bir insandı, ben yılmayım diye beni erken bırakıyordu adam, ama sonuç olarak bu sürekli olarak böyle devam etmezdi, bende o sabahın köründen gecenin bir yarısına kadar yapılan fazla mesailerden nasibimi almak zorundaydım er ya da geç. Düşüncesi bile kötüydü, yıldım bıraktım. Sonra askere gittim, geldim, Zeiss gibi markaların optik distribütörlüğünü yapan bir firmada iş buldum çalıştım, ona da 2 ay kaltanabildim. Sonra Kamera klip video çekimi - fotoğraf işlerine sardım fotoğrafçılarla birlikte bu işi de yaptım, o gene keyifliydi ama ona da çok fazla katlanamadım. Sonra market sektörüne girdim, 1 hafta katlanabildim direk çıktım.

    Sonra dedim ki bende bir sorun var. Her sektöre girdim, iyisinden kötüsüne elime iş fırsatları geçti, ben yapamadım ağa. Ben sadece modelleme, görsel efekt gibi oyun sektörüne dayalı dijital işler yaptığım zaman mutlu oluyorum. Başka bir iş yapamam ben. Ailemde habire iş bırakışımdan anladı zaten benim sevmediğim şeye sebat edemeyeceğimi, o yüzden sen bu oyun işlerinde ilerle de kendini kurtar bizde sana bu süreçte destek olalım dediler. Bu kafa rahatlığı ile sonunda sevdiğim şeyi yapma kararını ciddi şekilde aldım ve yıllardır devam ediyorum. Eğer istediğim noktaya da gelirsem tam olacak inşallah.

    Musty86, üretim maksadı ile tasarım yapmak farklı bir şey. Burada devreye erken çizim aşamasında mekanik mühendisleri girerdi, onlar muhtemelen bilgisayar destekli bir 2D taslak çizerlerdi ölçü bilgilerini de hesaplayarak. O taslak, referans olarak ölçü bilgileri ile beraber bana gelirdi, bende onu ölçülere bağlı kalarak 3D olarak modellerdim ve tasarımın gerçek dünyadakine en yakın halini bu aşamada görmüş olurduk. Sanırım süreç böyle işlerdi o tarz bir ortamda.

    vedat79, Her ne kadar konuya hakimde olsanız, tek başına sağlam bir oyun yapmak pek imkan dahilinde değildir. Tek başına yapılan oyunları playstore'da falan görüyorsunuz zaten, genellikle yetersiz oluyorlar, yeterli olanları ise eğlenceli oluyor ancak küçük ve çizgisel oluyor vs. Daha büyük, daha çağı yakalayan oyunlar yapmak kesinlikle ekip işidir, onu yapmaya tek başına bilginiz yetse ömrünüz yetmez.

    Türkiye'de şu an oyun geliştirdiğini bildiğim Ankara'da bulunan bir ekip var. Hatta proje ile ilgilenen arkadaşla numaralaşmıştık, ben üzerinde çalıştıkları konu hakkında detaylı bilgiye sahip değilim ancak ihtiyaçları olursa uzaktan uzağa iş birliği yapabileceğimiz üzere anlaştık. Ekipteki insanlar eminim ki alanında uzmanlardır zaten. Buna benzer toplanmış olan başka ekiplerde var, RPG bir oyun geliştirmekte olan ekip vardı DH'de de oyun geliştirme bölümünde konusu var hatta onlarda sağlam bir iş yapıyor gibi görünüyorlar.

    Girişimler var yani yok değil, çok yetenekli arkadaşlarımız olduklarına hiç şüphem yok. Ancak neden 3A oyun kalitesinde iş çıkmıyor bizden diye soruyorsan, bu bilginin yanı sıra bütçe ile de ilgili bir şey. O kadar ağır ve uzun bir projede çalışan herkesi doyurabilmekte lazım. Sektörümüz kendi kendini besleyemediği için bizde böyle büyük işler pek mümkün değil şu an, ilk etapta devlet desteği olsa sağlam bir adım atılabilir ama şu anki genel ülke sıkıntılarımız göz önüne alındığında bu sektöre sağlam bir yatırım yapılmasına imkansız gözüyle bakıyorum, maalesef.

    Haliyle, çok yetenekli ve çok kendini geliştirmiş olan Türk tasarımcılarımız yurt dışına gidiyor fırsat bulursa. Sony SCE'de, Rockstar Games'de ve daha benzeri şirketlerde çalışan hatırı sayılır Türk var. Hepsini toplayıp buraya getirsek ve yurt dışındaki şartların aynını sağlasak tamamen yerli ve çok iyi işler çıkardı ortaya ama işte, olmuyor...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: noir06

    Merhaba, bahsettiğiniz 3A oyun yapımcılarının eğitim setlerinden örnekler verebilir misiniz?

    Alıntıları Göster
    Merhaba, tabi.

    - Daniel Thiger, Ubisoft gibi büyük firmalarda çeşitli 3A oyunlarda çalışmış bir sanatçı. Gumroad'da pek çok eğitim seti var Substance Designer üzerine. Link:https://gumroad.com/dete

    - Tim Bergholz, yine 3A oyun assetleri oluşturmak konusunda uzmanlaşmış bir sanatçı, detaylı bir AK47 modelleme serisi var, Hard Surface modellemeye yönelik çok fazla detaya değinmişti bu sette, ondan baya teknik kapmıştım. Link:https://gumroad.com/l/UltimateWeaponTutorial

    - Eugene Petrov, Ulysses Graphics'de baş silah tasarımcısı. Call of Duty WW2'de dahil olmak üzere, pek çok yeni nesil Call of Duty oyunundaki silahların baş tasarımcılığını yapmış. Kullanmış olduğu profesyonel teknikleri anlattığı dersleri mevcut. Link:https://eugenep.artstation.com/store/XGGA/handgun-for-video-games-tutorial-complete-edition

    - Tim Simpson, FarCry 4 gibi 3A oyun projelerinde 3D çevre tasarımcısı olarak iş yapmış bir sanatçı. Youtube kanalında 3A oyunlara 3D çevre hazırlama teknikleri hakkında hem sözlü hem de uygulamalı eğitimleri ücretsiz olarak veriyor. Kanalının linki:https://www.youtube.com/channel/UCGXr6E_g91ue1rfhA9j4TLA

    - Michael Pavlovich, yine oyun sekötrüne iş yapmakta olan Amerikalı bir sanatçı. Baş tasarımcı olarak oyun stüdyolarına iş yapıyor. Uzmanlık alanı ZBrush, bende ZBrush ile ilgili bu adamdan çok şey öğrendim. Link:https://www.youtube.com/channel/UCWiZI2dglzpaCYNnjcejS-Q

    - Arrimus 3D (kanalının ismi), 3A oyun assetleri hazırlama konusunda 3DS Max uzmanı bir sanatçı. Tüm dersleri ücretsiz. Link:https://www.youtube.com/channel/UCSLLdTBwLMfTKWS56tOiQpw

    =================================================
    =================================================
    =================================================

    Daha bu saymış olduklarım gibi onlarcasını sayabilirim takip ettiğim. Ama bunlar şu an için yeterli sanırım listeyi çok uzatmaya gerek yok. Benzer dersler veren diğer sanatçıları da zaman içerisinde bulabilirsiniz, işi ilerlettikçe mutlaka denk geliyorsunuz zaten teker teker.

    Arkadaşlar bu mesajı öne çıkarırsanız kaynak soran ve ilgilenen herkese faydası olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metal-Gear -- 18 Kasım 2019; 2:48:55 >




  • Tebrikler. Gördüğüm kadarıyla substance painter ve designer kullanmışsın. Özellikle painter çok güzel bir program.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.