Şimdi Ara

32 (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
368
Cevap
0
Favori
19.261
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • AtiMX4 A kullanıcısına yanıt
    Bu tarz bir gönderim cidden yazık yahu...

    Şahsen ben teslim almadan iade ederdim. Sonraki mesajlarınızda paneldeki bir sıkıntıyı da paylaşmışsınız.
  • Beklenen inceleme geldi.https://www.rtings.com/monitor/reviews/samsung/odyssey-g7

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • karaniler kullanıcısına yanıt
    Çok ilginç Kontrast düzeyi 3900'lerde ölçülmüş ki bu muhteşem bi değer. Ah şu Flicker falan olmasaydı bi de bu kadar aptalca bi kavis olmasaydı gerçekten beklediğim monitör buydu. 34 inç wqhd versiyonu kesinlikle olmalıydı. 49 çok ekstrem, son kullanıcı olarak çok çok az bir kitleye hitap ediyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: apollonx

    Bu monitörü kullanan arkadaşlara boyut ile ilgili bir sorum olacak. Muhtemelen 27 inch monitörden geçtiniz. Düz 32" e geçmiş olsanız ebat olarak çok büyük gelecekti. Bu monitörün 1000r kavis olması sizde nasıl bir his yarattı? Monitör yine büyük elbette ama ekrana hakimiyetiniz ne alemde? 32" flat olanda ekrana hakimiyet kesinlikle zor olacaktır 1 metre altı mesafeden.
    Duz panel vardi bende baya kafamı ceviriyordum köşeden köşeye. Bu monitorun kavisi guzel geldi simdi sadece gozler oynuyor kavis 1000r olması baya derinlik kazandırıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AtiMX4

    Duz panel vardi bende baya kafamı ceviriyordum köşeden köşeye. Bu monitorun kavisi guzel geldi simdi sadece gozler oynuyor kavis 1000r olması baya derinlik kazandırıyor.

    Alıntıları Göster
    Teşekkürler cevap için

    Bu monitörden bende almayı düşünüyorum ama biraz daha indirim gerekli, 1 aydır sabit fiyat gidiyor bakalım ne zaman kırılacak fiyatı.




  • va nın bu kadar hızlanması oyuncular için güzel ufak tefek sorunlar zamanla azaltılır , amazonda 650 dolar türkiyede vergilerle vs x10 a denk geliyor genelde ama şuan hb da samsung türkiye 5500 e satıyor , herkesin bütçesine uymacağı kesin parası olanıda tatmin edecek ürün
  • Curimo kullanıcısına yanıt
    Hocam inceleme konusunda en çok rtings e güvensem de, şuan hardware unboxed in yaptığı testlerle arasında farklar var. Kontrast rtings 3900 derken hardware unboxed 2000 seviyesinde demiş, HDR konusunda ise rtings in değerleri düşük. İki tarafta açıklama yaptı, farkların sebebi bilinmiyor. Rtings tekrar test yapıcaz fark olursa guncelleriz dedi.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Firmware ile çözülene kadar adaptive sync yi kapatarak flickerı bu sorunu çözersin de şu kavis olayı 1000r hakikaten çok irite edici



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arda505 -- 4 Ağustos 2020; 16:7:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: arda505

    Firmware ile çözülene kadar adaptive sync yi kapatarak flickerı bu sorunu çözersin de şu kavis olayı 1000r hakikaten çok irite edici
    Millet ister biz yaparız, diyordur monitör camiası. Demek ki curvedler tutulmuş ki buna gerek görmüşler. Hz'de sınırları zorlamışlar, VA hızda sınırları zorlamışlar, oldu olacak şu monitörüde iyice eğelimde tam olsun demişler.
    Her yerde diyorum, keşke düz panel, 144HZ olsaydıda 8 zone değilde 384 zone olsaymış.6 bin değilde 7-8 bin TL olsaymış...




  • İndirime girermi diye bekliyorum diyorum ama tam tersi bindirim olabilir mi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gamer007_ -- 4 Ağustos 2020; 18:45:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gamer007_ kullanıcısına yanıt
    Vatan ve Media Markt ta 27inc versiyonu 100tl zamlanmış. Amazon Tr hala kendi stoklarına getirmedi.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gamer007_

    İndirime girermi diye bekliyorum diyorum ama tam tersi bindirim olabilir mi
    N11 uzerinde bayram kampanyasi vardi 5000 tl uzerine 150tl indirim kuponu veriyordu. Fiyatta hersey olabilir doviz yükseldikçe fiyatlari artirabilirler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 32 ınc kullanan arkadas rıca etsem resımde cızgım yerın olcusu atabılırdmı dipten ayagın ucuna gelen uzunluk tam olarak ne kadar masaya sıgıp sıgmayacagını ogrenemem gerek yada masayı one alıp arkaya bosluga verecegım cok buyukse ayakları 32



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gamer007_ -- 4 Ağustos 2020; 22:45:9 >
  • Gamer007_ kullanıcısına yanıt
    Vesa aparatı da çıkıyor dostum duvara monte edebilirsin
  • UltrAslan_06 kullanıcısına yanıt
    reis duvar uygun degılde bıraz yer degıstırme cok oluyor odada :D
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gamer007_

    32 ınc kullanan arkadas rıca etsem resımde cızgım yerın olcusu atabılırdmı dipten ayagın ucuna gelen uzunluk tam olarak ne kadar masaya sıgıp sıgmayacagını ogrenemem gerek yada masayı one alıp arkaya bosluga verecegım cok buyukse ayakları
    Masanın ölçülerini yazar misin en boy olarak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • AtiMX4 A kullanıcısına yanıt
    140 x 65

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: UltrAslan_06

    monitörü test ediyorum o yüzden 32 inç olanda sorun çıkması moralimi çok bozdu.Kısa zamanda inceleyeceğim.
    (Halen inceleme yok mu hocam?)
    Monitör konusu bu hocam, illa sıkıntılı oluyor. Satıcı kaynaklı, firma kaynaklı, ürün kaynaklı bir ton sorunlara gebe kalan bir teknoloji.Ufak bir üründe olmadığından iadesi,değişi mi gönderilmesi gelmesi vs sorun.Üstelik sadece tipi beğenilmeyip kutusuna koyulan ürün bir başkası açarken:"Aa kutusu açılmış, kullanılmış içine edilmiş ürün göndermişler diyip iade ediyor. Ya da içine sinmiyor, iade ediyor.Bu da satıcılara maalesef dezavantaj oluyor...Bu konuda maalesef bir şey yapılamıyor, gereğini yapmak dışında.

    Gerek satıcı firma gerek marka beni mağdur etti,niye reklamını yapayım diyede düşünebilirsiniz. Lakin bu incelemeler daha çok kullanıcı deyimi olarak kalıp, ilgilisinin dikkatini çekecektir. Siz tarafsız, tecrübelerinize dayanarak inceleyin yeter. Artısını eksisini ne gördüğünüzü yazın geçin, ne övmeye ne yermeye gerek yok.Sonuçta bunları yapsanız da yapmasanız da bu ürünleri meraklısı alıyor.
    Kullanıcı deneyimine önem veren birisiyim, başta satış pazarlamacılar olmak üzere hatta bir çok teknoloji editörleri, bol takipçili kanallar bile ister istemez taraflı davranıyor. Adamlar etiket bilgileri paylaşıp, belli başlı noktaların üzerinde duruyorlar. Bunu zaten ürünün linkinden okuyoruz. İnanın işi teknoloji olmayıpta bireysel kullanıcı olup bu kesimdeki kişilerden kat ve kat daha bilgili kişiler az değil. Ya gerçekten bilgi eksiklikleri var ya da şartlar her şeyi açıp söylemelerine izin vermiyor. Daha ışık sızmasının monitörün aksamının teknolojik eksikliğinden kaynaklandığını dile getiren çıkmadı. Bu konuda monitör üreticileri ağır eleştiren editör göremedim. Öyle ki yıllar önce her 4 monitörden 3ü ışık sızmalı çıkan asus rog serisinde, kullanıcıların bazıları monitörü açıp panelle aksam arasına daha fazla ışık yalıtımı ekleyerek neredeyse sıfıra yakın sızmalı monitör çıkacağını göstermişti.Tam 5 yıl önce ki mevzu bu! Aynı ürün, sadece içini açıp ufak bir müdehale ile daha iyi sonuçlar elde edilmişti ama monitör sektörü halen bu konuya yeterli eğilim göstermediler. Halen sağı solu trafik lambası gibi farklı gözüken monitörler az değil. Neden ? Çünkü böylede olsa bir şekilde satılıyor, neden karlarını azaltacak daha iyi kalite kontrol için bütçe ve zaman ayarlasınlar ki, ila satın alan, bu durumu kabullenen, kabullendirilen çıkıyor....İşin enterasan yanı, bu durumu yerip eleştirmeleri gereken editörlerin bir çoğuda bu durumun normal olduğunu söyleyip satıcı ağzıyla konuşuyorlar.Malüm bir kanalda yine böyle üst düzey bir monitörde adam ışık sızmasının IPS panelden kaynaklı kronik bir şey olduğunu demişti, iyide neden hepsinde böyle saçma sapan sızma yok? 5 yıl önce ki seride bireysel kullanıcı bu sızmayı tamponla nasıl engelleyebildi o zaman? Ürünü kötülerde firma yeni ürün incelemesi göndermez, kimse kazanamaz.O yüzden harbi editör sayısı çok az maalesef.Bundan dolayı bireysel kullanıcı incelemelerine öncelik veriyorum.

    Neleri inceleyebilirsiniz? Öncelikle monitörün siyah derinliği ne seviyelerde ona bakmalısınız, tamam bir profesyonel gibi techizatlarınız olmalabilir ama nitel gözlemler yapabilirsiniz. Karanlık bir ortamda local dimming açıkken ki veya kapalıyken ki durum ne, bu monitöre nasıl yanısıyor?
    Karanlık ortamda local dimming açıkken siyahlar nerede kalıyor?(ıps gibi mi, va gibi mi, ikisinin ortası mı, va nın üstümü vs)
    Sözler yerine karanlık ortamda oyun,korku filmi kesitlerinden 1-2dklık çekimler yapabilirsiniz.

    Monitör 240hz kadar çıkabiliyor, mesala yüksek fpsli bir oyunda csgo olabilir gerçekten de 240hzlerde kırılma olmadan bahsedildiği gibi performanslı mı;düşük hzler de nasıl mesala. Hz aralığı tam olarak neydi hatırlamıyorum ama 30-45 fps mesala nasıl bir etki yaratıyor?

    Va panel kullanılmış, artısını biliyoruz peki klasik Va panelin glowu, ghostingi bunda var mı veya kullanıcı olarak bir şeyler hissettiriyor mu?

    1000R curved bir monitör, bu durum bir kullanıcıya iyi mi kötü mü nasıl yansıyor.Metinlerde, sosyal medyalarda yazı yazarken veya okurken bir zorluk çıkarıyor mu veya bahsedildiği gibi film oyun gibi multimedia da bu eğiklik gerçekten pozitif yönde etki ediyor mu?

    Bunun gibi verileri isterseniz bir günde 2-3 saatte yapabilirsiniz, fazla zamanınızı almayacaktır. Uzun vadeli deneyim sonuçlarını yeri geldiğinde de ekleyebilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -SKYNET- -- 5 Ağustos 2020; 13:48:22 >




  • -SKYNET- kullanıcısına yanıt
    Edge lit ile 384 zone mümkün değil 384 direct lit kulvarına giriyor


    32


    32


    32


    https://displayhdr.org/lcd-dimming-in-hdr-displays-explained/


    1D edge lit local dimming(Tipik 8-16 local dimming zone)


    32


    1,5D edge lit local dimming


    32


    2D direct lit full array local dimming(Fald)


    32



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arda505 -- 11 Mart 2023; 20:32:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.