Şimdi Ara

2005 MODEL AUDİ A8 4.2 QUATTRO ALDIM (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
114
Cevap
9
Favori
8.595
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • en1gma kullanıcısına yanıt

    ben onu soylemiyorum iste, ancak gorgusuz sahipleri yapistirirsa var. fabrika cikisi 4.2tdi yazisi yok. en azindan bu kasada yok.

  • beyinsis B kullanıcısına yanıt

    Vag çoğunlukla OEM ürettiriyor hocam , aynı parçanın bir kaç farklı markası oluyor .


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yapar, o konuda bir sıkıntı yok, vw vw yaz diyorsa yazar adam ama çin'de üretip almanya'da ürettim yazamaz.

  • beyinsis B kullanıcısına yanıt

    Ben yanlış anlamışım hocam , soylediginiz doğru sahtecilige girer bu .


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • beyinsis B kullanıcısına yanıt

    Motor kulaklarından birinin Audi tarafında üretimden kalkmış olması sebebiyle bir takım daha yenisinden sipariş ettim. Firmanın üretici olduğuna, gelen ürünün orijinal olduğuna ve firmayı daha önceki seyahatimde gezdiğim için üretim yerinin Çin'de olduğuna eminim. Üstündeki Çince etiketten de anlaşıldığı üzere bunda bir sorun yok. Son kullanma tarihleri geçmiş ama Made in Germany yazan etikete hala bir anlam veremedim.



    2005 MODEL AUDİ A8 4.2 QUATTRO ALDIM


    Ufak bir firma olsa çakma etiket bastı diyeceğim ama 35.000 M2'lik bir üretim tesisini golf arabalarıyla gezmiştik. Büyük ihtimal VAG grubu ürünleri Almanya'ya ithal edip kendi etiketlerini bastılar ve Expiry Date geçtiği için iade olarak yeniden Çin'deki üreticiye ihraç etti. Diesel Gate skandalından sonra yina ahlaksız bir şekilde bu işi yapmış olabileceği ihtimali üzerinde duruyorum.




    Edit: An itibariyle WeChat üzerinden üretici firma ile irtibata geçtim, etiketin anlamını sorduğumda motor kulağının bileşenleri (Soket, sensör, kauçuk vs gibi) Almanya'ya montajlanmadan gönderiliyor ve Baunatal'da bulunan montaj fabrikalarında montajlandıktan sonra Made In Germany etiketi basılıyormuş. Yani yarı mamul olarak gelen ürün hiç bir ek işleme sokulmadan sadece montajlanarak menşei değiştirilmiş. Daha sonra ise satılmayan ve expiry date geçen ürünler aralarındaki anlaşma nedeniyle yeniden Çin'de üretim yapan firmaya iade edilmiş. Gerçekten garip, her şekilde dolandırıcılığın bir yolunu buluyor bu VAG.


    Edit2: Yine araştırdığım kadarıyla, "Tercihli Ticaret Anlaşması" olan ülkeler arasında üreticinin Tercihli Menşei Statüsüne sahip olduktan sonra tedarikçi firma ile anlaşma imzalanıp, Menşei yazılacak ülkedeki üretici, belirlenen şartları yerine getirdiği takdirde, bu belgelerine dayanarak anlaşmanın yapıldığı ülkedeki üretici firmanın menşei logosunda yer alan ülkeyi yazmalarına hak tanınmış. Bosch firması da aynen bu şekilde Çin'de ürettirmiş olduğu ürünlere Made in Germany damgasını vurabilmekteymiş.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Podgoritsa -- 6 Mart 2024; 13:42:9 >




  • Podgoritsa kullanıcısına yanıt

    alengirli işler. tüketiciyi aldatmanın kanuni yolları. :)

  • bu arada aklima geldi, aliexpressten orijinal olarak aldigim (etiketli numarali vs) bazi parcalarin ozellikle plastik kalitesi orijinal audi ile alakasi yoktu, ozellikle gorunmeyen taraflari/parcalari. saticilarla da tartistim bu konuda, genelde bu parcalarin cin pazari icin orijinal oldugunu avrupa icin birsey diyemeceklerini filan soylediler. yani en azindan bazi parcalarda farkli kalitede malzeme cikiyor.

  • Merhaba arkadaşlar;

    Araçla alakalı yeni güncellemeler ve yeni ögrendiğim bir bilgiyi paylaşacağım.

    Aracımda yaklaşık 1-2 aydır 2. vitesten 3. vitese geçerken hafif bir vuruntu vardı ve rampa aşağı 70 KM/H civarı hızlarda inerken devir dalgalanması yaşıyordum. Aynı sorunun benzeri daha önce 3.2 motorlu A6 aracımda da yaşamış ve Kayseri’deki çok iyi bir şanzıman servisiyle sorunumu çözmüştüm. Yine aynı servisin yolunu tutup sıkıntımı anlattım sağolsunlar hemen ilgilendiler.

    Önce adaptasyon, solenoidler, kart ve şanzıman yağı, filtresi gibi işlemler yaptılar ama sorun çözülmedi. Sorun çözülmeyince bu işlemler için ısrarlarıma rağmen hiç bir ücret almadılar. Şanzımanın sökülüp soruna bakılması gerektiğini görünce geçen hafta Cuma günü motor ve şanzıman birlikte indirildi

    2005 MODEL AUDİ A8 4.2 QUATTRO ALDIM

    Cumartesi günü teşhis konuldu ve parçalar orijinal ZF olarak sipariş edildi. Pazartesi ustam şanzımana başladı, benim ısrarlarım üzerine tamamen içini sıfırladık, zira daha sonra başka bir sorun yaşamak istemiyordum. Sonuçta yatan bir araç olduğu için ister istemez şanzıman içerisindeki balatalarda sertleşme gibi sorunlar yaşanabilir diye düşündüm. Sıfır tork konvertörünü de bulunca içim rahat etmişti.

    2005 MODEL AUDİ A8 4.2 QUATTRO ALDIM

    Bu sırada aracı geçen haftalarda uzun yolda 240 KM/H üzerinde kullanırken egzozdan bilya yuvarlanır gibi bir ses gelmişti, çekişte sorun olmayınca arıza lambası da yanmadığı için ciddiye almadan devam ettim. Motor inerken gördük ki o ses klima kompresöründen gelmiş. Klime kompresörünün bloğu patlamış;

    2005 MODEL AUDİ A8 4.2 QUATTRO ALDIM

    7 kanallı kompresörü bulmak biraz zorlasa da bu gün nihayet bulabildim, tabi kompresörle birlikte klima radyatörü de değişti. Bu arada otobanda yüksek süratte uzun süre seyrettiğim için zaman içerisinde özelliğini kaybeden silikon külbütör kapak contası, egzoz manifold contalarını da Doğuş Otomotivden sipariş ederek değiştirdik.

    Yine erken dönem üretilen Audi A8 D3’lerde külbütör kapağı boyasının yandığı görülmekte, benim aracımda bunlardan biri olduğu için külbütör kapaklarını da boyattırdım.

    2005 MODEL AUDİ A8 4.2 QUATTRO ALDIM

    Bu gün itibariyle montaj işlemleri tamamlandı, ZF Life Guard 6 yağ da elimize ulaşınca motor ve şanzımanı yeniden araca takmaya başladık kısmet olursa yarın akşama yani 5 iş gününde tüm işlem bitmiş olacak.

    2005 MODEL AUDİ A8 4.2 QUATTRO ALDIM

    Gelelim en ilginç kısma, Audi A8 D3 model araçlarda gaz pedalının altındaki kick-down düğmesi el ile saat yönünde çevrilerek devreye alınıyormuş. Bu düğmenin amacı Makam Şöforu kullanırken gücü maksimum %75’e çıkarmasıymış. Araç bayiiden çıkarken PDI işlemleri sırasında bu düğmenin açık vaziyette çıkması gerekirken 2004-2006 yılları arasında çoğu Doğuş Çıkışlı A8’lerde bu kapalı kalmış ve bir çok kullanıcıda durumun farkına varmadan aracı bu şekilde kullanmış. Maalesef benim aracımda bunlardan biriydi. Bu gün kick-down butonu da aktif hale getirildi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Podgoritsa -- 7 Mayıs 2024; 22:45:31 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • Hocam bu işlemleri yaparken tamirat tadilat programı gibi bir de video çekseniz tadından yenmez aslında

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mand1ra_Hekimi

    Hocam bu işlemleri yaparken tamirat tadilat programı gibi bir de video çekseniz tadından yenmez aslında
    Aslında ekipman aldım çekim için yardımcı olacak birilerini arıyordum bulamayınca vazgectim hocam.

    Hatta şu anda hem ML400’ün hem de 525d xdrive araçlarımın motoru da inmiş halde. Tam da video çekilebilecek bir dönemdeyiz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Podgoritsa -- 8 Mayıs 2024; 0:35:50 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Selamlar.Yazılarınızı okumak önemli bir kısmımız için büyük keyif kaynağı. En ufak paylaşımınız bile dikkatle takip edilecektir emin olabilirsiniz. İşlerinizde başarılar ve hayatınızda mutluluklar dilerim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sierre34

    Selamlar.Yazılarınızı okumak önemli bir kısmımız için büyük keyif kaynağı. En ufak paylaşımınız bile dikkatle takip edilecektir emin olabilirsiniz. İşlerinizde başarılar ve hayatınızda mutluluklar dilerim.
    Degerli yorumunuz için cok tesekkur ederim

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Merhaba,sürüş hissi döneminin Mercedeslerine göre nasıl acaba, w140 vs

  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.