Şimdi Ara

2005 MODEL AUDİ A8 4.2 QUATTRO ALDIM (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
114
Cevap
9
Favori
8.595
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Podgoritsa kullanıcısına yanıt
    Motor kulaklarının orijinal olması iyi olmuş. Zira düşük kaliteli üretimlerde aracın içinde titreşim olurdu ve tat alamazdınız o araçtan.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Resmen revizyon yapmışsınız arabaya,bu canavara da bu lazım zaten.
    İşin esas güzel tarafı arabayı bayinin yapması.
    O yüzden B6 passati halen bayiye götürüyorum ben

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Podgoritsa kullanıcısına yanıt

    anlamadim, cinde uretilip made in germany diye etiket mi basiyorlar?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: OzzY®

    anlamadim, cinde uretilip made in germany diye etiket mi basiyorlar?

    Evet aynen öyle yapıyorlar

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Podgoritsa kullanıcısına yanıt

    oem üreten firma bunu yapamaz, almanya'da adamın kanını alırlar. kardeşim türkiye'de üretip almanya'daki atölyesinde made in germany yazdı bir ara (çok etkili oluyor satarken), az daha yakalanıyordu, ödü koptu, bıraktı o işleri.

  • beyinsis B kullanıcısına yanıt

    Hocam sahte üretim olduğu zaman dediğiniz gibi baş ağrısı yapar. Fakat biz de aynı Çin'deki firma gibi 3. parti OEM üretici lisansına sahibiz, firmanın verdiği etiketleri ve kutuları kullanarak belirli ürünleri direkt olarak belirtilen depolara gönderim sağlıyoruz. Fakat bu arkadaşların lisans kapsamında benim aldığım parça yok, buna rağmen orijinal etiketle gelmesi abes oldu

  • Podgoritsa kullanıcısına yanıt

    OEM lisanslı da olsa almanya'da üretilmemişse made in germany yazamaz. abes olmuş evet.

  • çinden 1.8t motor için r8 kırmızı bobin getirtsek sorun yaşar mıyız


    2005 MODEL AUDİ A8 4.2 QUATTRO ALDIM
  • Merhaba;


    İşimiz otomotiv elektrik yedek parça ithalat ve ihracatı, bu alanda kendimize ait 12 adet markamızla 1986 yılından beri bu sektöre hizmet etmekteyiz. Bobin konusu benim yıllardır üzerinde çalıştığım ama başarıya ulaşamadığım bir konu, sebebini açıklayacağım ama önce sorunuza cevap vereyim;


    Maalesef alacağınız bu bobin aracınızda bir fark oluşturmayacak, sadece renk olarak kırmızı duracak bir bobinden farkı yok. Öncelikle şöyle başlayayım; 1.8 T AGU motor kullanıyorsanız ancak Stage 3'den sonra bobinleri değişirseniz verim alabilirsiniz bunun altında ki güçlerde zaten üzerindeki bobin fazlasıyla yetecektir.


    Çin malı bobinlerde maalesef missfire oluşma durumu oluyor bunun belli başlı bazı sebepleri var ama bundan önce OEM Bobin ile yan sanayi bobin içerisinde ki farklardan madde madde markalarıyla birlikte bahsetmek isterim


    1)OEM bobinde modül olarak SanKen marka modüller kullanılır, bu modüllerin özelliği yüksek çekirdek hızları nedeniyle ani işlem yapabilmeleri ve Missfire oranını sıfıra düşürmeleridir.


    2)Bu tip bobinlerin üretim amacı yüksek ısıya maruz kalmaları durumunda dahi hata yapmadan çalışmasıdır. Lakin maalesef otomotiv dünyası gün geçtikçe hırsızlığın arttığı bir ortam olduğu için, kullanılan bakır tellerde bile düşük kalite ve çalınmış saflıktan söz etmek mümkün. Bunun tabii ki bir takım istisnaları var, mesela ELEKTRISOLA firması çok kaliteli ürünler üreten bir firma. Yalnız bu firmanın bakır tel fiyatları LME'ye göre bile hesaplandığında %15-20 oranında pahalı kalmakta olduğu için Çin'li üreticiler arasında sadece müşteri özel olarak isterse bu marka ile üretim yapılmaktadır.


    3)Demir çekirdek konusu, bobinin en hassas konularından biridir. Yukarıda dediğim gibi bir sürü bobin denedim en büyük sıkıntılardan biri çekirdekten kaynaklanan sorunlardı. Eğer kaliteli bir çekirdek kullanılmazsa hararetli çalışan motor sonucu, bujiye yapışan bobini ayırmak bir hayli zor olacaktır. OEM'de demir çekirdek JEFE marka kullanılır, 15 sene sonra bile en ufak sorun yaşamadan bobinle bujiyi ayırabilirsiniz.


    4)Plastik yüzeyler konusu da bobinin en hassas noktalarından biridir; gerçek bir kırmızı bobinin temel mantığı yüksek hararet olduğu için burada kullanılan plastiğin kaliteli olması gerekmektedir, OEM'de BASF ve Sabic marka plastik kullanılır bu da ciddi bir maliyet artışına sebebiyet verir. Aksi takdirde plastik malzemelerin erime riskiyle karşılaşma ihtimaliniz olduğunu unutmayın.


    5)Getirdiğimiz numune ürünler içerisinde yine en çok karşılaştığımız arızalardan biri Modül'ün bir süre sonra hata vermesiydi, SanKen modüller de hata verince sorunu çok fazla yerde aradık ama asıl sorun bobin kafasında kullanılan Epoxy'den kaynaklıymış. Eğer kaliteli bir epoxy kullanılmazsa yine yüksek sıcaklık nedeniyle eriyip yapış yapış olan epoxy, modül üzerindeki çiplerin altına giderek orada motor soğurken donarak çipe zarar vermeye başlıyor zamanla modül hatasıyla karşılaşıp arabanın teklemesine sebep oluyordu. Sorunu Çin'li arkadaşlarımıza Kyocera marka epoxy kullandırarak çözdük.


    Gelelim sonuca;


    Biz oturup maliyet hesabı yaptık, eğer kırmızı bobin olarak sizin ilanda gösterdiğiniz gibi sadece rengi kırmızı olan bobin satmak isteseydik çok karlı bir iş ortaya çıkacaktı. Lakin OEM kalitesinde bir ürün ürettireceğimiz zaman fiyatlar NGK ile neredeyse kafa kafaya denk geliyordu. Tabii bu durumda da kimse bilinmeyen bir markayı almak istemez diye düşünerek bu işe girmeden çekildik, isterseniz satıcıya yukarıda yazdığım ürünleri aynı markayla kullanıp kullanmadığını sorup ona göre sipariş edin, tercih size kalmış.




    EDIT:


    Aracınızın tam detayını bilmiyorum ama AGU motor kullanıyorsanız, OEM kırmızı bobin alsanız dâhi yeterli verimi alamazsınız. Araç üzerinde ICM (Ignition Control Module) mevcut. Bu da bobinlere giden akımı düzenleyip orijinal değerlerine indirgeyerek bobinin ömrünü uzatan bir sistem. Bu modülü iptal etmediğiniz takdirde istediğiniz performansı da alamayacağınızı belirtmek isterim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Podgoritsa -- 26 Şubat 2024; 11:56:19 >




  • Podgoritsa kullanıcısına yanıt
    Sizin konuları takip etmeyi seviyorum. Önemli bilgi birikim oluyor

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Podgoritsa kullanıcısına yanıt

    Üşenmeyip detaylı cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. çok değerli bilgiler.

  • @kıng365

    Güzel yorumunuz için teşekkür ederim. Bir fayda sağlayabildiysem ne mutlu bana.


    @cambodia

    Ben teşekkür ederim, yardımcı olmam gereken ne varsa elimden geldiğince hazırım.

  • https://www.sahibinden.com/s/mZgwibL2

    Ben aracimi satliga koydum 50tdi yeni kasa aldigimdan dolayi ilgilenen olursa tamamen servis bakimli cok duzgun aracim butun servis faturalari mevcuttur en ufak arizasi bile servisde yapilmisdir

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • MR.Ş@HIS kullanıcısına yanıt

    allah askina su 4.2 yazisini sokun ya

  • OzzY® O kullanıcısına yanıt

    Araba 4.2 tdi ne yazsın:)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • en1gma kullanıcısına yanıt

    orijinalinde sadece tdi yazar. gormemisin motoru olmus tutmus egzozunu koparmis modunda cakma harflerle hacim yazilmasi bana cok kotu geliyor. yine de herkesin kendi tercihi tabii ki.

  • OzzY® O kullanıcısına yanıt

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • en1gma kullanıcısına yanıt

    bunun fontu dogru (benzinlilerde sadece hacim yaziyor o yillarda, daha yeni kasalarda sadece tfsi yaziyor onlarda da) ama yazi komple bir garip.


    senin attiginin on izgaradaki v8 de cakma

    bak ayni kasa:





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OzzY® -- 5 Mart 2024; 11:37:59 >
  • Arkadaşım bende onu söylüyorum 4.2 tdi yazısı var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.