Şimdi Ara

2005 MODEL AUDİ A8 4.2 QUATTRO ALDIM (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
114
Cevap
9
Favori
8.606
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • kıng365 kullanıcısına yanıt

    Biraz hantal araba onun yerine ford mondeo öneririm.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-674B677DE -- 8 Ocak 2024; 21:55:4 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam hayırlı olsun, sağlıklı günlerde kullanın. Ara ara, görece biraz eski model ama bu tarz premium bir araç alma hevesim geliyor. Ama cesaret işte, b segmentinden devam ediyoruz. Aşırı imrenilecek bir hareket

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam hayirli olsun bende ilk sahibinden 1.5 sene once almisdim short 4.2 tdi tamaen servis bakimli en son 2022 de 170 bin liralik servis faturasi var difransiyel degismis simdinin 400-500 u
    su aralar sarz dinamosu ve direksiyon aci sensoru arizasi cok canimi sıksada 26 bin tl mtv odesemde 12 litre yakitla boyle bir keyifli araca sahip oldugum icin memmunum

    2005 MODEL AUDİ A8 4.2 QUATTRO ALDIM

    2005 MODEL AUDİ A8 4.2 QUATTRO ALDIM

    2005 MODEL AUDİ A8 4.2 QUATTRO ALDIM

    2005 MODEL AUDİ A8 4.2 QUATTRO ALDIM

    2005 MODEL AUDİ A8 4.2 QUATTRO ALDIM



    2005 MODEL AUDİ A8 4.2 QUATTRO ALDIM

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • Podgoritsa kullanıcısına yanıt
    Hocam bende sarz dinamosu yaptirdikdan sonra uzerindeki orjinal akusuydi 105 ah varta aldm eskisni verdm 7500 e dusdulsr keske servise soraydim bi

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Podgoritsa kullanıcısına yanıt
    Hocam şuraya takıldım:
    4E0616007D OEM Numaralı Airmatic Motoru, aslında değişmesine gerek yok ama ne olur ne olmaz sonuçta 20 yaşında bir araç diye sipariş ettim. Doğuş Fiyatı 90.558 TL (Almanya Orijinal Sipariş 7.350 TL)

    Bu nasıl devasa bir farktır böyle?

    Almanya'dan nasıl getirttiniz hocam Doğuş'un çektiği fiyata maruz kalmadan?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 9 Ocak 2024; 0:23:42 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yorum yapan tüm arkadaşlara teşekkür ederim, hepinizin eline emeğine sağlık. Tek tek alıntılayınca maalesef her bir mesajda en fazla 5 kişiyi ekleyebiliyorum, üst üste ayrı mesajlar atınca da Flood oluyor. Dolayısıyla üye isimlerinizi tek tek yazamadığım için affınıza sığınıyorum.


    @kıng365 2018 Yılında döviz kuru arttığı gün yüksek fiyattan satarım düşüncesiyle eski fiyattan 5 adet sıfır kilometre A6 2.0 TDI Quattro, 2 adette A6 2.0 TFSI Quattro almıştım, malum o dönem ekonomi durup ikinci el piyasası tepe taklak olunca araçları satamadığım için şirkete devrettim, araçları makam aracı olarak müdürlerimize verdik ben de kendime 2.0 TFSI Quattro olan aracı almıştım.


    Sorun ve sıkıntı olarak neredeyse hiç bir problemi olmayan araçlar, Quattro sistemleri yeni nesil Haldex sistem olduğu için yakıt tüketimi çok düşük ama performanslı otoyol sürüşlerinde eski Torsen Quattroların keyfini alamayabilirsiniz.


    Bunun haricinde Sunroof'tan tıkırtı sesi gelir genelde, bir de start stop sistemindeki bir valf arıza yaptığı için genelde bu sistem de-aktif duruma düşer. Parçanın maliyeti yetkili serviste şu an maksimum 2.500 TL civarındadır ama kolay kolay kimse arızayı bulup bu parçayı değiştirmez, ilk akü değişilir eğer yine sistem de-aktifse yazılımcıda start-stop sistemi iptal edilir.


    Performans konusunda çok üzmez, tork yüksek olduğu için ve şanzıman uyumundan dolayı kendini çok rahat toparlayan bir araçtır bunlar. 2.0 TDI Quattro tavsiye edeceğim bir otomobil ama eğer yakıt tüketimini dert etmeyecekseniz 2.0 TFSI Quattro bambaşka bir deneyim sunar.





  • @MR.Ş@HIS Aracınız çok güzel güle güle kullanın, bende de daha önce D4 makyajlı kasa 4.0 TFSI Quattro vardı tadına doyamadığım ender araçlardan biridir. Dediğiniz gibi diferansiyel sorunu ve air süspansiyon sorunuyla çok baş ağrıtmıştı bana da. Bir de servis noktasına gelince, bence aracınızı dışarıda yaptırmadan önce yetkili servisten mutlaka araç yaşı indirimi talep ederek fiyat alın, çünkü bu tarz nadir bulunan lüks araçlarda Doğuş Oto'nun gerçekten güzel indirimleri ve sürpriz derecede düşük fiyatları olabiliyor. Bu fiyatlar da parçaların ellerinde kalması nedeniyle oluyor diye tahmin ediyorum.



    @programmer_onur Merhaba, yorumunuz için teşekkür ederim. Halihazırda Almanya'da müşterilerim var. Kendi işim de yedek parça ithalat ve ihracatı üzerine olduğundan dolayı parça bulma konusunda sıkıntı çekmiyorum, en büyük sorun müşterilerimizle birlikte kurduğumuz Whatsapp/WeChat gruplarımızın hepsine tek tek parça numarasını yazıp araştırmalarını istemek oluyor :)





  • Podgoritsa kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam ben ilk aldimda boyle kirik tus mus ne varsa antep serviste yaptrdm cok saglam indirim yaptilar hatta bu aci sensorunu cikmasi 14-15 bin servisde 16.000+iscilik(((-25% imdirim olacak

    Bu arada my audi uygulamasini indirin butun gecmisi goruyosnz

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Hayırlı olsun çok klas bir araba. Böyle düz hatlı araçlara bayılıyorum. Araçta kalite kokuyor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bir xj bir de a8’lere bayılıyorum. Güzel araç maşallah.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Podgoritsa kullanıcısına yanıt

    Biraz cımbızlama olacak ama enflasyonun yüksek olduğu şu dönemde; yetkili servis bazen uygun bazen absürt fiyat veriyor. Filtre grubunda fiyatı şişiriyor, mesela hava filtresi için 3 katı fiyat çekiyorlar ama bir silecek için neredeyse internetteki orijinal ürün fiyatına yakın fiyat veriyorlar.. Mekatronik üniteyi 2020'de komple değiştirtmiştim. Gelen ürün Almanya menşeiliydi. Yetkili servis dışında yaptıranlarda gördüğüm bazı onarımlarda Romanya üretimi parça kullandılar. Ben üreticilerin aynı kalitede ürün ürettirdiğini daha doğrusu kalite kontrolün 100% olduğunu pek düşünmüyorum açıkçası.

  • Bol 👍 beğeni +++ ve takip 👀

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yorum yapan tüm arkadaşlara değerli yorumları için teşekkür ederim. Sağ olun Var olun :)

  • Podgoritsa kullanıcısına yanıt
    Çin sipariş diye belirttiğiniz parçalar orijinal mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ultiMance -- 14 Şubat 2024; 0:11:17 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Son durum nedir? Araç ne aşamada şu an

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ultiMance kullanıcısına yanıt

    Merhaba, kendi asıl işimiz oto yedek parça ithalatı olduğu için Çin'deki fason OEM üreticileri ile yakın temastayız. Sipariş ettiğim parçalar da OEM'e üretim yapan firmalardan birinden oldu, ben markasız gelir sanıyordum ama üstündeki etikete kadar orijinal parça geldi bu sayede araçta orijinal olmayan en ufak bir parça kalmamış oldu. Fotoğrafını ekleyeyim;




    2005 MODEL AUDİ A8 4.2 QUATTRO ALDIM




  • Merhaba;


    20 Ocak 2024 itibariyle servisin yurtdışından sipariş ettiği tüm parçalar servise geldi, motor kulaklarını Çin menşeili olarak bekliyorduk, gümrük beyannamesi verirken de menşei olarak Çin yazdık ama ürün üzerindeki etiketler ve kutusu Made in Germany yazısına sahip olduğu için yeniden beyanname prosedürleri vs ile çok fazla uğraşmamız gerekti. 4-5 konteyner ürünü 1 günde geçiren bir firma olmamıza rağmen, sipariş şahsım adına olunca 2 haftalık süreçte 3 kutu malzemenin gümrük işiyle uğraştım.


    Yaklaşık 1 hafta kadar, Termostat, Kalorifer Motoru, Motor Kulağı, Akü gibi parçaların takılması için uğraştık. İşlem tamam olunca geçen hafta itibariyle aracımı yetkili servisten aldım. Fakat aracın airmaticlerinde ufak bir problem çıktı, akü değişirken ve parça beklerken geçen süre içerisinde aracımın Airmatic Adaptasyonu bozulmuş, Dynamic Mode çalışmıyor ve araç Towing Mode (Çekici Modundan) çıkmıyordu. Adaptasyon yenilenerek bu sorun da giderildi.


    Bu arada termostat değişirken bu araçlarda ön tampon sökülüp daha sonra triger kayışı sökülüyor, hazır trigeri sökmüşken devirdaimi de değiştirelim dedik. Termostat arkasında alüminyum bir yuva vardı, o da içimize sinmeyince onu da değiştirelim diye düşündük ve parçaların bir kısmı Almanya sipariş olduğu için süreç uzadı.


    Tüm bujiler, bobinler, diskler ve balatalar da serviste değişip standart bakım prosedürü uygulandı. Parçaların tamamı sonradan sipariş edilen ve aslına bakarsanız gerçekten gereksiz olan ekstralarla birlikte toplamda 52 bin TL tuttu, disk ve balatalar 18 bin TL, 8 Adet Bobin 17 bin TL, 8 Adet Buji 3.850 TL, Yağ ve Filtreler için 8.650 TL, 12 Litre Antifriz için 2.400 TL, İşçilik olarak 15.000 TL olmak üzere toplamda tüm malzemeler ve işçilik 116.900 TL tuttu. Kayseri Aykan yetkili servisindeki iskonto ile birlikte toplamda 89.923 TL (2.922 $) gibi bir fiyata gerçekten fabrikadaki halinden farksız bir araç çıktı ortaya.


    Eğer gerçekleri konuşmak gerekirse yaptığım masrafın yaklaşık 39.000 TL'lik kısmı fuzuli gibi gözükse de içimi rahat ettirmek için yaptığım şeylerdi. Aslında devirdaim, buji, bobin, disk ve balata gibi parçalarda herhangi bir sorun olmasa da gelecek dönemde sıkıntı yaşayıp arabadan soğumamak adına erken değiştirip, bakım en iyi tamirdir sözünü uygulamak istedim.


    Bu arada, süreç içerisinde gerçekten başım hiç ağrımadan, arkama bile bakmadan işlerimin yürümesini sağlayan servis danışmanım Erdoğan Bey'de gerçekten işini hakkıyla yaptı. Eğer olur da Kayseri'de VAG grubu aracını yetkili servise götürmek isteyen olursa elimden geldiğince yardımcı olurum. PM ile her zaman ulaşabilirsiniz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Podgoritsa -- 15 Şubat 2024; 16:43:48 >




  • Podgoritsa kullanıcısına yanıt

    güzel yollara...

    triger şayet değişiyorsa devir daim kesinlikle değişmeli...bir yeni bir eski parça olmaz...ki devir daim en önemli parçalarda

    berbat sorunlara daha büyük masraflara yol açıyor...ki vag grubu bu parçada meşhur işler açar insanın başına

  • infinite kullanıcısına yanıt

    Merhaba güzel dilekleriniz için teşekkürler;

    Triger geçen yıl önceki sahibi tarafından yetkili serviste değiştirilmiş ama termostat değişimi için triger kayışı söküldüğünden dolayı devirdaimi de değiştirelim dedik

  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.