Şimdi Ara

2. eli yok ya da 2. eli çok süper diye bir şey yok! Bırakın artık bu saçmalıkları! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
2
Favori
3.758
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • shockwave23 kullanıcısına yanıt
    Bakalım ilanına.
  • Aveo 1.4 otomatik. Önden kazalı bir kaç haftada karlı bir şekilde satıldı.



    Şimdi gelelim analize.



    Ülke nüfusu 80m. Trafikte yürür durumda tahminen 20m araç var. 10m ise bence yenilenmesi gerekiyor. Sıfır araç satışlarına ve 2. Satış rakamlarına bakıldığında ülkede yılda 2m araç satılıyor tahminen. Yani potansiyel alıcı rakamı 2m.



    Bütçelerini oranladığımızda 2.elde 50k altı araçlar düzgün fiyat ile çok hızlı satılır. 50-70k normal, 70-120 yavaş, 120k üstü daha yavaş satılır. Sebebi ise ülkenin gelir dağılımı.



    Şimdi kendimden örnek vereyim. 2.el iş için linea tarzı araç bakıyorum. Ancak modeller de km oynaması çok olduğundan aşırı şüphe ile yaklaşıyorum. Linea, egea, sümbül alsam kesinlikle ilk elden alırım ve servis bakımlı olmasına dikkat ederim. Aslında bu tür şirket filo araçları normalde sıfır alınmalı. Lakin sümbüle 75k istiyorlar. Sıkıntı da burada başlıyor.



    Vw polo 2.el dizel düz vites 85k lira. Yenilir yutulur gibi değil. Vw grubu araçların satılma hikayesi golfün 40k dan başladığı dönemleri içerir.



    Ve malesef öyle bir zaman gelecek ki asgari ücret 200 dolar civarına düştüğünde bir golf satmak volvo satmak kadar zor olacak. 200k dan başlayan golfü 2.elde kaç kişi alabilir. Ve bir sümbül 130k civarı olduğunda dizeli kaç kişi 2.elini alabilir. O zamanda şunu konuşacaz adım gibi eminim. 5 yıllık sümbül nasıl alabilirim.



    Üretmeyen ülkenin insanları kısura bakmasın ama size 5 yıllık sümbül bile çok. Kendinizi şişirmekten vazgeçin öncelikle. Ayaklarınız yere bassın. Gün gelir kuş serisine bile muhtaç olabiliriz bu gidişle..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ghostiki kullanıcısına yanıt
    Forumdan birisinin 2001 v40'ı vardı. Hem eski bir volvo, zaten piyasası yavaş. Üstüne bir de SW. 1 gün içinde satıldı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nacker -- 3 Ocak 2019; 13:5:51 >
  • 2011'de 43'e Sıfır Fiat Bravo 1.6MJet Otomatik aldım. O zaman için çok donanımlıydı (cam tavan, bluetooth, hill holder, vs.)

    Aynı tarihte o fiyata Golf 1.6TDI 90hp manuel Trendline alınabiliyordu.

    5 yıl sonra Bravo'yu 46'ya sattım. Aynı tarihlerde Golf 1.6TDI 90hp manuel Trendline'lar 45'e bile satılmıyordu.
  • Uzun zamandır her aracın bir alıcısı var artık diye düşünüyordum derken yazın bir arkadaşını skoda octaviasını satışa koyduk. 1.6 tdi 2013 model, ambition paket, 79 binkmde kaza boya yok. Araba gerçekten sayılmadı ya. Bir ayda 1 kişi aradı şaka gibi.



    En düşük ilan ile en yüksek ilanın tam ortasını yazdık fiyat olarak da. 1 ay kadar önce toyota al'ye gittik 2. Elde bişey derlerse sıfır life paket corolla alalım dedik. 55 bin TL teklif ettiler. Arabanın piyasası 70 civarı. Dedim 55 e size vereceğime yakarım şeklim olur dedim bozuldu adam çektik geldik.



    Skoda biraz ağırdan gidiyor sanırım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bozak07 kullanıcısına yanıt
    En düşük ilanlar bile ederinden yüksek Sahibinden de muhtemelen o yüzden yanılgıya düştünüz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2.elde satılmayan araba yoktur, hakkından fazla istenen araba vardır, bu gerçek kenarda dursun.

    Asıl olay, 2.eli iyi diye arabaya hakkından çok daha fazla para bağlayıp, satarken karda olacağını sanarak kendini avutan milyonlar var... Onlar varken de bu algı da zor yıkılır.

    Ben de tavan, bagaj ve sağ arka çamurluk hariç boyalı, kaputu değişmiş üstüne bir de boyanmış "cruze" aracımı istediğim fiyattan satmıştım 25 gün içinde.
    Tok satıcıydım açıkçası, aklımdaki rakamdan bir lira aşağı vermedim, verseydim ilk 3 gün içinde satmıştım zaten...

    İnternette ve kahvehanelerde cruze hakkındaki hurafeler malum zaten aman amaaan... Bisiklet parasına gidecek diyenler, nüfusuna alırsın diyenler, parça parça sat daha karlı olur diyenler

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • farkındaysanız hep ucuz arabalar alınıp satılıyor. pahalı arabalar aylarca ilanda bekliyor. para yok kimsede. millet aç aç!
  • lojistisyen kullanıcısına yanıt
    Parçalayıp satma olayı bir ara volvoda vardı. Piyasalar bu kadar şişmeden evvel volvolar bayağı ucuza gidiyordu. Parçaları da biraz pahalı tabii. Bir tane aldın mı artık parçalayıp satarsın daha fazla para eder diyorlardı. Hakikaten deneyen oldu mu bilmiyorum ama
  • Bende c5 var bakalım çok fazla zarar etmeden satabilecekmiyiz
  • Her malın mutlaka bir alıcısı vardır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bir ilave de ben yapayım bazı arkadaşlar 100.000 tl sınırı koymuş ama 150.000 üstündeki bmw-mercedesler, range roverler takır takır satılıyor. cadillac lar (doğru fiyatlandırılanlar) takır takır gidiyor. birçok arkadaşın belirttiği gibi doğru fiyatlandırma.
  • 2011 mayısta 22.400’e grande punto aldım, 1 temmuzda 24.650’ye sattım. Askere gitmeye karar verdim 30 haziran bsşvurumu yaptım ve ilk aracım olduğundan keyfine varmadan satmak istemiyordum. 25 yazdım, pazartesi 24.650’ye sattım. 2 saatte 5-6 kişi aradı.



    2012’de Punto Evo aldım 3 yıl bindim, 32 verdiler vermedim. Ev için anlaşınca otopark parasını bile öde diyen bir mezarcıya 31.500’e sattım.



    6 ay önce temmuz ayında opel astra k 108.750 yazıyor ilanda, kasko, trafik sigortası vs geliyor diye yüksekten yazdım. 1 ayda 3 kişi geldi 105 verdi yok dedim. İlanın bitmesine 1 gün kala 6 kişi aradı, ilk arayan ertesi gün aracı hiç bir yere göstermeden aldı. Diğer arayanlardan kapora göndereyim bana sat gibi tekliflerde bulundular.



    Sonra farkettim, herkesin ilanı bitmiş, 112’den ucuz tek temiz araba benim kalmış. 107.750’ye verdim. 2-3 gün sonra 105’lik ilanlar geri geldi.



    Bakalım a4 aldık ağustosta bunun satış süreci nasıl olacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ghostiki kullanıcısına yanıt
    10 yıl kullandığım 2001 focus sw aracımı 2011de, onun yerine aldığım 2011 passat variantı da 2016 yılında 24 saatten kısa sürede istediğim fiyata sattım. Şu anda a4 avant kullanıyorum onu satarken de sorun yaşayacağımı sanmıyorum. Tüm araçlar benzinli otomatik bu arada. Sw araç almaktan korkmamalı insanlar.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben 26 bine aldığım 2006 fiestayı 7 ay kullanıp ilana koyduğum ikinci gün 35e sattım. İkinci el piyasası çok güçlü diye bi olay var buda örneği. Bi aveo vs olsa 26ya alıp anca aldığım fiyata satardım.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuyu açan arkadaşın haklılık payı var. Her malın bir alıcısı vardır. Yeter ki doğru edere alınsın ve satılsın, muhakkak satılır.

    Nice ağır hasar kayıtlı araçlar bile alınıp satılıyor. Ama doğru değer istenirse. Temizi 2 ayda zor satılırken arabanın pertten toplama olanını 1 haftada satanlar var. Tertemiz düşük km olan modeli 60 bin tl iken aynı kasa aynı model aracın ağır hasar kayıtlısı 40 bin tl ye satılırsa elbet satılır. Ama gidipte ilana "5 parçası keyfi boyandı, başka hatası kusuru yok" yazıp 55bine itelemeye çalışan uyanıklar olursa elbette satılmaz.

    Aynı şekilde kupon tabir edilen model aracı 3 günde satabilen varken piyasanın en hızlı satılan aracı denen golf 7 arabasını 2 ayda satamayan tanıdığım var.

    Önemli olan aracın ederi ile piyasa seviyesini iyi analiz ederek bir fiyat belirlemek. Gerisi kolay...
  • 2nci eli var diye şanzımanı bozuk ruhsuz buz dolabına binemem. Binmek için araba alırım, satmak için değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok para vermişiniz ve satamazsın piyasası yok diyenlere kürekle vurasım gelir hep. Aracı aldığım gün bu lafları eden camcıdan cam geldikten sonra çekip gitmişliğim var. Araçta zamanında 25 bine 98 civic satılırken 17 bine aldığım c4 vtr dı. Satarken ilanın 3. günü sattık ve çok vermişiniz dediği 17 binlik arabada cruise control bile vardı. Bende şahin fiyatına 2006 model donanımlı yolda yılda bir görülen bi araca bindim 2 yıl doblokafalara selam olsun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bozak07

    Uzun zamandır her aracın bir alıcısı var artık diye düşünüyordum derken yazın bir arkadaşını skoda octaviasını satışa koyduk. 1.6 tdi 2013 model, ambition paket, 79 binkmde kaza boya yok. Araba gerçekten sayılmadı ya. Bir ayda 1 kişi aradı şaka gibi.



    En düşük ilan ile en yüksek ilanın tam ortasını yazdık fiyat olarak da. 1 ay kadar önce toyota al'ye gittik 2. Elde bişey derlerse sıfır life paket corolla alalım dedik. 55 bin TL teklif ettiler. Arabanın piyasası 70 civarı. Dedim 55 e size vereceğime yakarım şeklim olur dedim bozuldu adam çektik geldik.



    Skoda biraz ağırdan gidiyor sanırım
    Aynen bende aynı durumu yaşadım,

    Geçmiş zaman, eskişehir yolu/ankara-Reis otomotive Scenic aracımı takasa götürdüm, araca 21bin tl teklif ettiler.

    Bende aynı sizin dediğinizi dedim, yakarım bu aracı yine o fiyattan vermem dedim.

    10 gün sonra 28.500tl den sattım.




  • Tutulmaz, yağ yakar çok yakar direksiyonu sorunlu denilen 2005 meriva mi 3. Günde istediğim fiyata sattım ve araç siyah ve tavanın güneş yanıkli idi. Bayi tam 6bin lira altını teklif etmişti.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.