Şimdi Ara

2. eli yok ya da 2. eli çok süper diye bir şey yok! Bırakın artık bu saçmalıkları!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
2
Favori
3.758
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu konuda çok ciddiyim. Yılların deneyimi ile yazıyorum bunları.

    2 eli zayıf klişesi yüzünden, beğendiği tertemiz arabaları almayanlar çok büyük hata yapıyorlar.

    Bizzat yaşadığım bir kaç örnekle konuyu netleştireceğim;

    Örneğin ülkemizde 2. Eli en güçlü marka hangisidir diye anket yapsak yüzde 80 vw grubu kazanır.

    2016 yılında sıfır jetta alan arkadaşım 6 ay sonra arabayı piyasanın aynı fiyatıyla satışa koydu. 3 ay satamadı. Sonra satmaktan vazgeçti.

    Aynı hafta sıfır i20 almıştım, 1 hafta içerisinde sattım. Jetta 1.2 tsi, i20 1.2 atmosferik. İkiside orta seviye donanım paketli.

    Alırken 100 kişiye sorsak 101 tanesi i20 jettadan geç satılır derdi.

    ........

    Amcamda şu an sıfır Golf var. 1.4 tsi comfortline. Muadili 2. Ellerinden 2-3 bin ucuz. Araç 4 bin km de. 1 aydır ilanda bekliyor.
    .............

    Geçen gün konusunuda açıp sormuştum. Dolu göçüğünden tramerde dolu hasarlı çıkan 2005 model Kalos araç! Adam 27 bin fiyat yazmış. Dolu hasarı dışında temiz araç. Çevremde herkes 2. Eli zaten zayıf birde üstüne dolu hasarlı! Sakın yanaşma elinde kalır dedi. Adam arabayı 1 buçuk gün içerisinde satıp ilanı kaldırdı!..
    .............

    2. el satışı tamamen nasip kısmet işidir. Kimsenin yüzüne bakmadığı aracınıza hasta olan, o an öyle bir araç arayan, krtierim sadece temiz olması diyen, kriterim sadece km diyen, fiyat diyen binlerce alıcı var.

    Şu marka satılmaz bu model satılmaz diye bir şey yok. Piyasasına göre fiyat yazılan bütün arabalar bir şekilde satılıyor arkadaşlar.

    Bu zamana kadar ben hiç kimseden ‘’yav bu aracı ben satamadım,torunlara miras kalacak’ diyen kimseyi ne duydum ne gördüm.

    Ayrıca bunun 2. Eli çok güçlü peynir ekmek gibi gidiyor denipte piyasasından pahalı satılabilen hiç bir araç görmedim. ( 5-6 SENE ÖNCEYDİ O KERİZ.AVİ LER, ARTIK YOK ÖYLE BİR DÜNYA)

    2. eli yavaşmışta bilmemneymiş. Örnekler yukarıda. Yeri geliyor yavaş denilenler 1 günde satıyor, hızlı denilenler aylarca bekliyor. Dediğim gibi tamamen nasip işi bu iş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yagızalp -- 3 Ocak 2019; 10:32:38 >







  • 2.elde satılmayan araba yoktur, hakkından fazla istenen araba vardır, bu gerçek kenarda dursun.

    Asıl olay, 2.eli iyi diye arabaya hakkından çok daha fazla para bağlayıp, satarken karda olacağını sanarak kendini avutan milyonlar var... Onlar varken de bu algı da zor yıkılır.

    Ben de tavan, bagaj ve sağ arka çamurluk hariç boyalı, kaputu değişmiş üstüne bir de boyanmış "cruze" aracımı istediğim fiyattan satmıştım 25 gün içinde.
    Tok satıcıydım açıkçası, aklımdaki rakamdan bir lira aşağı vermedim, verseydim ilk 3 gün içinde satmıştım zaten...

    İnternette ve kahvehanelerde cruze hakkındaki hurafeler malum zaten aman amaaan... Bisiklet parasına gidecek diyenler, nüfusuna alırsın diyenler, parça parça sat daha karlı olur diyenler
    3 tane örnek verebilirim.

    2000 ve 2001 model s40 araç aldım, kullandım sattım.

    Bu araçları alırken çevremde ne kadar tanıdık varsa hepsi yok elinde kalır satamazsın bilmem ne!

    2000 model ilandaki 14.günü

    2001 model ise ilandaki 2.gününde satışı verildi.

    Gelelim 3.'ye;

    2014 linea 45bin km'de hatasız.tam 5 ay ilanda durdu.5 ay sonunda satışı verildi.

    Konu sahibine gelince,gayet doğruyu söylüyor.
    Aveo 1.4 otomatik. Önden kazalı bir kaç haftada karlı bir şekilde satıldı.



    Şimdi gelelim analize.



    Ülke nüfusu 80m. Trafikte yürür durumda tahminen 20m araç var. 10m ise bence yenilenmesi gerekiyor. Sıfır araç satışlarına ve 2. Satış rakamlarına bakıldığında ülkede yılda 2m araç satılıyor tahminen. Yani potansiyel alıcı rakamı 2m.



    Bütçelerini oranladığımızda 2.elde 50k altı araçlar düzgün fiyat ile çok hızlı satılır. 50-70k normal, 70-120 yavaş, 120k üstü daha yavaş satılır. Sebebi ise ülkenin gelir dağılımı.



    Şimdi kendimden örnek vereyim. 2.el iş için linea tarzı araç bakıyorum. Ancak modeller de km oynaması çok olduğundan aşırı şüphe ile yaklaşıyorum. Linea, egea, sümbül alsam kesinlikle ilk elden alırım ve servis bakımlı olmasına dikkat ederim. Aslında bu tür şirket filo araçları normalde sıfır alınmalı. Lakin sümbüle 75k istiyorlar. Sıkıntı da burada başlıyor.



    Vw polo 2.el dizel düz vites 85k lira. Yenilir yutulur gibi değil. Vw grubu araçların satılma hikayesi golfün 40k dan başladığı dönemleri içerir.



    Ve malesef öyle bir zaman gelecek ki asgari ücret 200 dolar civarına düştüğünde bir golf satmak volvo satmak kadar zor olacak. 200k dan başlayan golfü 2.elde kaç kişi alabilir. Ve bir sümbül 130k civarı olduğunda dizeli kaç kişi 2.elini alabilir. O zamanda şunu konuşacaz adım gibi eminim. 5 yıllık sümbül nasıl alabilirim.



    Üretmeyen ülkenin insanları kısura bakmasın ama size 5 yıllık sümbül bile çok. Kendinizi şişirmekten vazgeçin öncelikle. Ayaklarınız yere bassın. Gün gelir kuş serisine bile muhtaç olabiliriz bu gidişle..
    "ikinci eli ölü, hayatta satamaz, son sahibi olursun" dedikleri rover 218 coupe'mi (dikkatinizi çekerim, sedan bile değil, coupe) 1 haftada satmıştım.

    arkadaşım ise, "sabah satışa çıkarsan, öğle yemeğini satış parasıyla yersin" dedikleri vw caddy'i (üstelik full donanımlı) 3 ayda ancak sattı...


    "çok tutulan araba, hemen satılır" klişesini kim uydurduysa artık... çok tutulan arabadan piyasada çok bulunur. dolayısıyla siz satarken rakiplerinizin sayısı da o derece yüksektir. alternatifleri çoktur. az tutulan/bulunan arabada ise, almak isteyen meraklılarının çok alternatifi yoktur. dolayısıyla sizi bulmaları, size denk düşmeleri daha yüksek ihtimaldir...
  • Arabanın hakkı neyse onu yazarsanız fiyat olarak ortada sıkıntı kalmaz.80 milyonluk ülke fakiri zengini her şeyi var her malın alıcısı çıkar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fiat punto aracımı ilana koyduktan yarım saat sonra sattım
    Honda civic aracımı ilandan 1 hafta sonra exper bile yaptırmadan sattım
    Kia Rio aracımı 10 gün de yüksek fiyattan il dışından gelen birine sattım
    Fluence kazalı aracı 1 hafta içinde il dışından gelen birine sattım
    301 aracımı ilandan 15 gün sonra il dışından gelen birine sattım
    Kia Ceed aracımı özellikle akrabaların al alma satamazsın nidaları ile alıp 1 sene binip 10 gün içinde 12 bin kar ile sattım.

    Çok zor sattığım tek araç sıfır aldığımız partner oldu. 6 ay sürdü satmam.
  • 3 tane örnek verebilirim.

    2000 ve 2001 model s40 araç aldım, kullandım sattım.

    Bu araçları alırken çevremde ne kadar tanıdık varsa hepsi yok elinde kalır satamazsın bilmem ne!

    2000 model ilandaki 14.günü

    2001 model ise ilandaki 2.gününde satışı verildi.

    Gelelim 3.'ye;

    2014 linea 45bin km'de hatasız.tam 5 ay ilanda durdu.5 ay sonunda satışı verildi.

    Konu sahibine gelince,gayet doğruyu söylüyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • katılıyorum. insanların daha arabayı alırken nasıl satarımı düşünmesi çok saçma. çok acil nakit lazım olmadığı sürece her araç satılır. acil lazımsa zaten piyasanın 2-3 altına indirdiğinde hemen gider.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mekatronikçi -- 3 Ocak 2019; 10:43:3 >
  • Hocam izlediğiniz yol mantıklı, ama vardığınız sonuç yanlış. O öyle değil. Gerçekten öyle bir algı yaratılıyor. Renginden, motorundan, araç tipinden (SUV, hatchback, tek kapı vs.) dolayı insanlar "bunun rengi şu, bu tek kapı vs." tarzında söylentilerde bulunuyorlar. Bu kişiden kişiye değişse de, alıcının kafası karışıyor ve o da diğer bir alıcıya aynı şeyleri söylüyor ve bu böyle zincirleme devam ediyor. Sizin vardığınız sonuç değil de bence sonuç şu "şuan ki piyasada 30 bin tl altı araç hızlı satılıyor, 70-80 bin tl üstü almak için fazlasıyla düşünüyor insanlar."
  • Tutulmayan marka yoktur model vardır.
  • tutulmayan kasa var diyelim; SW lar ne olursa olsun tutulmuyor;ancak aldığınızdan 10-15 bin ucuza vermeyi düşünüyorsanız satın alınabilir yoksa; 6 ay ilan da durur...
    ama tabi her arabanın da bir kısmeti var...meraklısı var...bilinçli araştıran kullanıcılar piyasası yok denen araçlara da gayet yönelebiliyor...

    bir de onların şöyle bir avantajı var ki rakibi çok az farz-ı misal subaru levorg ilanda 7-8 araç varken;git wv golf ilanına bak çeşit-çeşit model-model 1000 lerce ilan var..
  • VW grubunun ikinci eli güçlü diyen adam zaten baştan yanlış yapmış.

    Bu ülkede Reno ve Fiat araçları gün geçmeden satılır . Bu iş halkın cebindeki para ile doğru orantılı . 2-3 yaşında passatın ikinci eli 150 bin TL şaka gibi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ghostiki

    tutulmayan kasa var diyelim; SW lar ne olursa olsun tutulmuyor;ancak aldığınızdan 10-15 bin ucuza vermeyi düşünüyorsanız satın alınabilir yoksa; 6 ay ilan da durur...
    ama tabi her arabanın da bir kısmeti var...meraklısı var...bilinçli araştıran kullanıcılar piyasası yok denen araçlara da gayet yönelebiliyor...

    bir de onların şöyle bir avantajı var ki rakibi çok az farz-ı misal subaru levorg ilanda 7-8 araç varken;git wv golf ilanına bak çeşit-çeşit model-model 1000 lerce ilan var..
    Hocam temiz Variant Passat muadili sedanından 3-5 bin pahalıya satılabiliyor bence net emin olmayın sw konusunda
    Konu sahibi hocam ben de bir örnek vereyim,tanıdığım birinin elinde dizel otomatik icon clio vardı (beyaz) 6 ay civarı sürdü satışı
  • Skoda mı ilana koydum valla 10 gun oldu ne tıkırtı vaaaar ne sıkırtı. Ben böyle birşey görmedim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.